• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kalita Wave 155/185 Demleme Tarifleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan htlr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Fiyatlar normal geldi bana göre, hangisini yüksek buldunuz?
Genel olarak normal zaten de herhalde benim beklentim biraz daha uygun olmasıydı distribütörlük aldıklarından dolayı. Çünkü bu fiyatlara satan başka firmalar da var Türkiye'de. Gerçi kulüp için indirim olacakmış, bakalım ne çıkacak.

Fiyatlar yurtiçinde hali hazırda satılan Kalita ürünlerinden pahalı. Tebrik ediyorum. 155 ss perfettoda daha ucuz örneğin. Bunun için mi bekleyin demiştiniz sevgili @NoDRaC 😀

Akşam 20:00 da kulübe özel fiyatları görünce konuşalım 😎

Kalita 185 mi almak mantıklı Kalite 155 mi karar veremedim hala. Kalita 185 ile 20 gr altı demlemede sıkı yaşanıyor mu arkadaşlar ? Bir de yorumlarda gördüğüm kadarıyla cam ile olan da demleme daha hızlı ve başarılı anladığım kadarıyla. Bu konuyla ilgili kalita çeşitleri arasındaki farklar ile ilgili bilgiye nerden ulaşabilirim ? ya da sizin öneriniz hangi modeldir

Kalita 185 mi almak mantıklı Kalite 155 mi karar veremedim hala. Kalita 185 ile 20 gr altı demlemede sıkı yaşanıyor mu arkadaşlar ? Bir de yorumlarda gördüğüm kadarıyla cam ile olan da demleme daha hızlı ve başarılı anladığım kadarıyla. Bu konuyla ilgili kalita çeşitleri arasındaki farklar ile ilgili bilgiye nerden ulaşabilirim ? ya da sizin öneriniz hangi modeldir

kalita-wave-graphic.webp

https://coffeechronicler.com/kalita-wave-dripper-experiment-review/

Camın daha hızlı olduğu bir gerçek. Buna bağlı olarak çıkan sonuç daha iyi veya daha kötü demek biraz da kullandığınız parametlere bağlı. 185 ile de 20 gram altı demleme yapan çok insan var, iyi sonuçlar alınabildiğini çokça okudum. Ama buna ek olarak birçok kişi de 185 ile az miktarlar demlendiğinde yeterli kalınlıkta bir kahve yatağı olmadığını, bunun da demleye olumsuz etkileri olabileceğini belirtmiş. Sadece tek kişilik demlemeler yapıyorsanız 155 mantıklı, yoksa 185 de tercih edilebilir. M boy Origami'ye 185 lik Kalita filtreleri kullanılıyor.

Son düzenleme:
Günaydın bende forumdan aldığım Espro Bloom var şimdilik yeterince filtresi var bittiğinde kalita filtreler uyar gibi geldi bana acaba hangisini alsam tavsiye efebilecek var mı? Aynı zamanda Origami M de var bu durumda 185 ikisine de uyar gibi mi duruyor.

Bende kalita gelince bu Kurasu metodu ile başladım.

Bu videodaki elektrikli el değirmeni süpermiş hiç toz çıkarmadı bende Commandante var ama böyle öğütüm hiç denk gelmedi , gerçi epey kalın öğüttü ama yine de çok düzgün. Siz ne dersiniz?

Bu videodaki elektrikli el değirmeni süpermiş hiç toz çıkarmadı bende Commandante var ama böyle öğütüm hiç denk gelmedi , gerçi epey kalın öğüttü ama yine de çok düzgün. Siz ne dersiniz?
Elektrikli el değirmeni Hario Smart G ve Electro Solo olması lazım. Smart G bütün Hario değirmenleri gibi seramik burr kullanıyor. Electro Solo belki öğütüm kalitesine pozitif etki ediyordur ama birçok kişi seramik burr kullanan değirmen yerine Sözeni tavsiye ediyor.

Elektrikli el değirmeni Hario Smart G ve Electro Solo olması lazım. Smart G bütün Hario değirmenleri gibi seramik burr kullanıyor. Electro Solo belki öğütüm kalitesine pozitif etki ediyordur ama birçok kişi seramik burr kullanan değirmen yerine Sözeni tavsiye ediyor.
Teşekkür ederim cevabınız İçin evet aslında daha önce videolarını izlemiştim bu el değirmeni ve electro nun ben yeni bir şeymi diye düşündüm kullanılan kahveyi görünce ama şimdi de o videoda kalitaya koyduğu kahvenin bu değirmende öğütülmediğini düşünmeye başladım , bazı reklam ve videolarda denk geldiğim böyle şişeleyip vakumlayarak sattıkları haşhaş tohumuna benzeyen çok düzgün öğütülmüş kahve var ona benzettim.

Williams'ın Gildo Neto'sunu Coffee Collective'in 32/500 - C2 21 klik ile demledim. Döküş 60 - 440 şeklinde 1.45'te bitti. 2.30'da kahve yatağında su kalmadı. 2.40'ta demleme tamamlandı. 94 derece. Tiamo Wave.

Bu, düz taban ile ilk defa 2 kişilik demleyişim fakat buna rağmen hiç fena bir sonuç çıkmadı. Başlardaki kavrum tadı yavaş yavaş çikolatamsı tatlara döndü. Gayet güzel dümdüz çekirdek. Sürpriz tat yok, istediğim gibi.

Son düzenleme:
İlk demlemenin günahı olmazmış. 155 çelik versiyon ile 16/250 Cascavel Verde demledim. Açıkçası demlemenin kendisinin V60'a göre bu kadar farklı hissettireceğini düşünmemiştim. Dripperın akışı sınırlayan deliklerinin yanında zaten kendi hacmi de epey küçük olduğu için döküş hızınızı da sınırlıyor. Zaten belli bir yere kadar su dökebiliyorum ve su seviyesini sürekli olarak aynı seviyede tutuyorum gibi. Bu açıdan sanırım daha stabil demlemeler için bir avantaj. Coffee Collective'in tarifine uyarak 30 ml bloom ve tek döküş uyguladım. Döküş 1:45 gibi bitti. Süzülmeyi ben yine V60'dan alışık olduğum üzere 45-50 saniye beklerken, o kadar hızlı süzülmüş ki zamanlayıcıyı durdurmayı da unuttum, sanıyorum 2:10-2:15 gibi tamamen süzüldü. Yavaşlık, tıkanma gibi bir durum kesinlikle yok. Kahve yatağı çok iyi gözükmüyordu açıkçası, döküşüm kötü olmuş olacak ki pek düz değildi. Zaten yatağı görünce dedim ki bu kahve berbat oldu heralde. Sonuca gelirsek, sandığımın aksine acılık nerdeyse hiç yok. Aromalar aslında yerinde ama tatlılık sıfır, bu sanırım biraz öğütüm ayarımla da alakalı. G50 ile nispeten kalın bir ayar olan 41 klikte öğüttüm. Underextractiona dair bir ibare de sezmedim. V60'da böyle yapsam demlemeyi heralde zehir gibi bişey içiyor olurdum. Sonuç olarak daha önce birçok arkadaşın belirttiği üzere, hata affedici bir yapısı var Kalita'nın. Çıkan tat profili benim hoşuma gitti diyebilirim. Deneme yaptıkça V60'a kıyasla ne tür artı eksileri var onları da kendim görmüş olacağım zannediyorum.

Ek: Filtrenin sanki kendine has bir kokusu var. Çok rahatsız edici değildi ama demlemeye başlamadan sıcak suyla ıslattığımda V60'lardan alışık olmadığım bir koku aldım.

Geri