• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kalita Wave 155/185 Demleme Tarifleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan htlr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
red clix takılı unutmuşlar comandantede :)
cmd için verdikleri öğütüm derecelerini ikiye bölün, yaklaşık değeri bulursunuz ;)
ÖR: kalita 155 için cmd 18-20 aralığı idealdir..
Bana da tek mantıklı açıklama red clix gibi geliyor, ama spesifik olarak belirtmemeleri ister istemez kafa karıştırıyor. Neyse sanırım kendi ayarlarımı bulmaya başladım zaten. Bir süre V60 ile eşdeğer veya çok yakın öğütümlere devam edeceğim.

Evet biraz kafamın karıştığı yer orası. Tabi çoklu döküşlerde illaki daha kalın öğütüm gerekir. Ama misal yukarda tarif ettiğim 13/200 oran blooming + tek döküş April Coffee'nin tarifi ve kendileri bu tarif için Comandante'de 30-34 klik öneriyorlar. Ya da Coffee Collective'in tarifi, 16/250, yine blooming + tek döküş. Orada da medium-coarse öğütüm öneriliyor. Bu ayarlara yakın ayarlarda denemeler yaptım ama bomboş ya da underextracted fincanlar çıktı.
Coffee Collective'in tarifinde 32/500 ise orta-kalın, 16/250 ise orta öneriliyor.

Coffee Collective'in tarifinde 32/500 ise orta-kalın, 16/250 ise orta öneriliyor.
O PDF dosyasındaki açıklamada medium-coarse diye ifade edildiği için o aralıklarda bir ögütüm kullanın gibi algıladım herhalde. Ama en azından Coffee collective duruma göre şöyle kalın veya böyle ince öğütün demiş, yine April'e göre daha makul.

Kahve çekirdeğinin yüzey alanı geniş tutulmuş ve daha çok suyla temas etmiş olmuyor mu kalın öğütümde..
Tam tersi, ne kadar ince ise o kadar çok yüzey alanı vardır. Yüzey alanı tanecik boyutunun karesi, hacim ise küpü ile orantılı olduğundan eşit hacimde tanecik boyutu küçüldükçe yüzey alanı artacaktır:). Bununla birlikte inceye gittikçe kanallanma artışı ile efektif yüzey alanında bir azalma ve ek olarak bölgesel overextraction da söz konusu.

Ha tamamdır. Ben 50 gram döküş görünce 4 döküş zannetmiştim. Bu arada üstte 13/200 yazmışsınız ama tarif 14/200 dikkat :)
Aynen V60 tarifindeki gibi başlıyor aslında. 14 ü denedim de yoğunluğunu çok sevmedim Cascavel için, aromaları örtüyor gibi biraz. 12-13 gram 200 ml için daha güzel geldi.

normal aks olduğunu söylüyor zaten, eğleniyordum ben..
kliklere takılmayın arkadaşlar, bir başlangıç noktanız olsun, elinizdeki kahveye uygun öğütüm ayarını deneye yanıla bulursunuz..
Kliklere takılmayı bırakalı oldu aslında ama bunların öğütümü de çok uçta bir yerde gibi geldi ondan biraz sorguladım.

Cafec filtrelerimin bitmesi sebebiyle elimde bolca bulunan kalita 185 filtre kâğıdıyla kahvelerimi demlemeye başladım. Demleme reçetem 4x60 şeklinde. Dripper Origami ve Kalita 185 çelik. İkisinde de denediğim demlemelerim aşırı uzun sürüyor. 4 dk ve üstüne çıkıyor değirmen comandante c40. 23 klikle başladım 28 lere kadar geldim hala aynı sorun var. Bu sorunla karşılaşan var mı? Nasıl aşacağım bu durumu?

Hocam zamanında şekline aldanıp çelik kalita aldım ama maalesef çöp oldu açıkçası kağıtları artık etkin-2-cup da deniyorum çok daha memnunum maalesef çelik kalita ısıyı çok emdiğinden dolayı demlemesi en uzun süren ekipman diğer kalitalar içinde bence çelik kalita sadece vitrinlik bir ürün

Eğer alt taban düzlüğünü bozmayacak şekilde yapabilecekseniz deliklerini biraz genişletin derim eşit şekilde o zaman belki biraz daha düzgün sonuçlar alırsınız 🙂
Çok kalın ya filtre kağıdı. Elde çok hissediliyor. Böyle böyle elimdeki stoğu eriteceğim artık. Sonrasında almam bidaha kalita :/

Geri