• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahvekulubu.net ve Diğer Kahve Forumları

Kahvekulubu.net forum olarak diğer forumlara göre daha mı özgür ?

• Kesinlikle Özgür (hakaret olmadıkça istediğimi yazabiliyorum)

Oy: 39 38.2%
  • Kısmen Özgür (adminler beni kısmen engelliyor)

Oy: 8 7.8%
  • Özgür Değil (Diğer forumlar daha özgür ve istediğimi yazabiliyorum)

Oy: 8 7.8%
  • Çatışmaya gerek yok sakin ortamlar beni daha mutlu ediyor burası kaotik.

Oy: 10 9.8%
  • İki Forumda Özgürce Yazabiliyorum

Oy: 37 36.3%

• Kullanılan toplam oy
    102

İki Forumda Özgürce Yazabiliyorum önde götürüyor.

Peki o zaman arkadaşlar firmalar neden bizim forumdan ayrılıyor ? Sizce diğer forumda aktif olan bazı kavurucular buraya neden yazmıyor olabilir ? Benim yüzümden bir durum söz konusu olması lazım ama benim hatırladığım çoğu kavurucuyla bire bir hiç bir sorunum olmadı. O zaman anket sonucu sanki bana biraz yanıltıcı geliyor. Bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz ?

Bu arada kimseyi suçlama söz konusu değil beyin fırtınası yapıyoruz burada. Benim amacım burada bu tip (Kavurucuların toplu alımdan ayrılması) durumların tekrarını önleyerek çözüm üretebilmek. Akılcı bir yolla sorunları çözmeye çalışıyorum sizlerin de her türlü fikirlerine açığım.

Bana sanki bir arkadaşımızın yorumu daha doğru geldi burada. Diğer forumlarda 4 kez düşünüyorsam burada 3 kez düşünüyorum gibi bir yorumda.

Benim sizlerden tek dileğim forumda başlıklara "cevap yaz" butonuna tıklamadan önce bir kez daha yazdığınızı okuyup cevabı yollamanız. Dilediğiniz gibi kimseyi kırmadan ve bireysel sınırlara girmeden eleştirinizi önlemek veya sınırlamak benim haddime değil ama bazen sizden yazarken daha yumuşak dil kullanmanızı istiyorum bu forumda.

*Trolleme konusunda ise gerçekten sınırları aşan ve dalga geçen durumlar olduğu zaman (firmalar arası ya da bireyler arası) bunlara müdahaleyi en kısa zamanda yapacağız. Bu trolleme tabi iki üye ya da üye ve firma arasında kim tarafından yapılırsa yapılsın buna izin vermeyeceğiz.*

Burada çamur at izi kalsın muhabbeti çok oluyor, kahveyi tatmadan koşa koşa gelip kötü yorum yapanlar, daha önce kavurucuyla kötü tecrübe yaşayıp başkası üzerinden taze ve hazır zemin bulunca ortaya çıkanlar (kendiyle ilgisi olmamasına rağmen), her toplu alımda oy verdiği kavurucu seçilmeyince çemkirenler ve pahalı pahalı pahalı diye sağolsun güncel ekonomi bilgisini taze tutanlar, kavurma bilmeden kavurma öğretenler, kavurucuyla konuşmadan olayı anlamadan burayı şikayetvar.com olarak görenler, kavurucu telefonu isteyip aşko telefonumu niye açmıyorsun hizmet sıfır bak sende diyenler, toplu alımda ertesi günü kargom nerde diyenler, gecikince yine çemkirenler.

Genele bakınca çok çeşitlilik var maşallah, beni de ilgilendirmiyor bunlar kavurucu değilim ama empati yapınca niye uğraşayım ki bunlarla (üstte yazdığım betimlemeye sahip kişiler) diyip bende uzaklaşırdım herhalde, dertsiz başıma neden dert alayım misali.
Toplu alımı nadasa yatırmak lazım bence, forumdan haberi olmayıp kulaktan duyma kodla kahve alıp, forum kültürünü bilmeden gelip buraya ilk mesajında kavurucu kötüleyenler azalır tahminimce.

İki Forumda Özgürce Yazabiliyorum önde götürüyor.

Peki o zaman arkadaşlar firmalar neden bizim forumdan ayrılıyor ? Sizce diğer forumda aktif olan bazı kavurucular buraya neden yazmıyor olabilir ? Benim yüzümden bir durum söz konusu olması lazım ama benim hatırladığım çoğu kavurucuyla bire bir hiç bir sorunum olmadı. O zaman anket sonucu sanki bana biraz yanıltıcı geliyor. Bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz ?

Bu arada kimseyi suçlama söz konusu değil beyin fırtınası yapıyoruz burada. Benim amacım burada bu tip (Kavurucuların toplu alımdan ayrılması) durumların tekrarını önleyerek çözüm üretebilmek. Akılcı bir yolla sorunları çözmeye çalışıyorum sizlerin de her türlü fikirlerine açığım.

Bana sanki bir arkadaşımızın yorumu daha doğru geldi burada. Diğer forumlarda 4 kez düşünüyorsam burada 3 kez düşünüyorum gibi bir yorumda.

Benim sizlerden tek dileğim forumda başlıklara "cevap yaz" butonuna tıklamadan önce bir kez daha yazdığınızı okuyup cevabı yollamanız. Dilediğiniz gibi kimseyi kırmadan ve bireysel sınırlara girmeden eleştirinizi önlemek veya sınırlamak benim haddime değil ama bazen sizden yazarken daha yumuşak dil kullanmanızı istiyorum bu forumda.

*Trolleme konusunda ise gerçekten sınırları aşan ve dalga geçen durumlar olduğu zaman (firmalar arası ya da bireyler arası) bunlara müdahaleyi en kısa zamanda yapacağız. Bu trolleme tabi iki üye ya da üye ve firma arasında kim tarafından yapılırsa yapılsın buna izin vermeyeceğiz.*
Bana göre bunun tek sebebi bu forumda toplu alım yapılması. Toplu alım firmaları çok yıpratıyor ve kısa zamanda çok fazla sipariş geldiği için bazen kalite düşüyor bu durumda da doğal olarak insanlar tepki gösteriyor ve kavurucular da gelen tepkilere karşı her zaman objektif yaklaşamayabiliyor.

Bana göre bunun tek sebebi bu forumda toplu alım yapılması. Toplu alım firmaları çok yıpratıyor ve kısa zamanda çok fazla sipariş geldiği için bazen kalite düşüyor bu durumda da doğal olarak insanlar tepki gösteriyor ve kavurucular da gelen tepkilere karşı her zaman objektif yaklaşamayabiliyor.
Buna bir örnek daha vereyim artık piyasa eskisi gibi de değil, çoğu firma Türkiyede çoğu kafeye toptan tedarik sağlıyor, uç bir örnek vereyim Şerif Hoca, zaten günde tonlarca kahve satıyor, toplu alıma seçildi stok sorunu oldu, yine eleştiriler yapıldı, daha önce kontrol edilebilir miydi, edilebilirdi belki ama adamın zaten işleyişi, planı, programı belli ki yoğun, anket sonucu belli olursa da herhalde son hafta söyleniyor, olmuş bir hata zaten Şerif Hocayı bilen biliyor, elinden gelen her şeyi yapıyor forumlar ve kahve piyasası için, yine de yaranamıyor.

Buna bir örnek daha vereyim artık piyasa eskisi gibi de değil, çoğu firma Türkiyede çoğu kafeye toptan tedarik sağlıyor, uç bir örnek vereyim Şerif Hoca, zaten günde tonlarca kahve satıyor, toplu alıma seçildi stok sorunu oldu, yine eleştiriler yapıldı, daha önce kontrol edilebilir miydi, edilebilirdi belki ama adamın zaten işleyişi, planı, programı belli ki yoğun, anket sonucu belli olursa da herhalde son hafta söyleniyor, olmuş bir hata zaten Şerif Hocayı bilen biliyor, elinden gelen her şeyi yapıyor forumlar ve kahve piyasası için, yine de yaranamıyor.
Bu bence baya hassas bir konu, nasıl olsa toplu alım diyip işini kötü yapan ve normal kalitesinin çok altında kahve satan da var işini en iyi şekilde yapmaya çalışan da kimin nasıl iş yaptığını bilemiyoruz ama bir sorun karşısında gösterdikleri tavır bence belirleyici olan kısım.

Bu bence baya hassas bir konu, nasıl olsa toplu alım diyip işini kötü yapan ve normal kalitesinin çok altında kahve satan da var işini en iyi şekilde yapmaya çalışan da kimin nasıl iş yaptığını bilemiyoruz ama bir sorun karşısında gösterdikleri tavır bence belirleyici olan kısım.
Keşke herkes her seyin iyisi olsa, herkes iyi esnaf, herkes iyi kavurucu, herkes iyi müsteri olamıyor, imkansız, ben şahsen iyi esnaf iyi kavurucuysa alısveris yapıyorum, iyi kavurucu olup iyi esnaf da olmayabilir, almam, kendimce çözümüm bu, bu forumdaki bazıları meclis de gibi takılıyor halk önünde sen söylesin sen böylesin ama meclis lokantasında buyur canım al tuz, al ekmek.

Ay boyunca ortalarda görünmeyip toplu alım sırasında "Bu kahve pahalı", "Kargo sms'i nerede" diyen ve yer yer öfke nöbetleri geçiren ağlak troller de suçlu tabii de, şimdi kimse topu alıp foruma atmasın. Haklı eleştiri kaldıramayıp dev egolarında yer yer incinmeler yaşayıp giden çoktur. Teletabi değiliz ki hocam sürekli birbirimize olumlu olalım. Sanal ortamlarda darlanmaktansa buraya gelen üç beş trolle had bildirmeyi yeğlerim.

kimse topu alıp foruma atmasın
Forumda da suç var buna da örnek vereyim probadorda neler neler yazıldı toplu alımda seçtiler %5 aldık oturduk, başka örnek başka alım, kungpow için önceki toplu alımda olanlar dedi "kungpow iyidir ama toplu alımda kalite düşüyor" aldırmadılar yine seçildi noldu yine başka firma, yani bunlar olduktan sonra seçilen firmaya sert eleştiri yapmak ne mana, hem alım ekibini hem firmaları eleştiriyle, fazla uğraşıyla yormanın yıldırmanın gereği yok. Gönüllü toplu alım ekibine bile salladılar yani :D

Toplu alım kalksın o halde. Berker Bey imkânı varsa görüşsün firmalarla, siz nasıl bakarsınız, sizce devam etsin mi, kaldırabilir misiniz diye.

Adını toplu alım listesinden çıkarttırmayan kişi de bence önden şunu kabul etmiş olur, "Ben toplu alımı göğüsleyebilecek insan gücüne sahibim ve yetiştirebilirim". Bir sürü çıkan firma var, adam diyor ki ben yapamam. Eyvallah. Firmaya yapabilir misiniz sorusu birden çok kez soruluyor aslında. Birincisi listede bulunuyorlarsa, ikincisi de toplu alımda isimleri çıktığında kendilerine iletilmesi sırasında. Halbuki o anda da ben yapamam diyebilir ama demiyor. Birden çok kez bu soruyla muhattap olmasının ardından indirim vardı, yoğunduk, çok sipariş vardı çekirdek yandı, tüh yanmış çekirdek gözden kaçmış da postalanmış gibi bahaneleri kabul edilebilir bulmuyorum. Kimse bu foruma ya da hiç kimseye indirim yapmak zorunda değil, indirim yapmasın ama iyi iş sunsun. İndirim indirim dendiğinde de he deyip geçsin.

yani bunlar olduktan sonra seçilen firmaya sert eleştiri yapmak ne mana, hem alım ekibini hem firmaları eleştiriyle, fazla uğraşıyla yormanın yıldırmanın gereği yok.

Öyle bir söylüyorsunuz ki firmalar üzerimize bedava çekirdek atıyor ya da birileri onlara zorla indirim yaptırıyor, zorla toplu alım yaptırıyor gibi. Kimse zincire vurmadı firmaları, kimse de yıldırmaya çalışmıyor. 😀

Toplu alım kalksın o halde. Berker Bey imkânı varsa görüşsün firmalarla, siz nasıl bakarsınız, sizce devam etsin mi, kaldırabilir misiniz diye.

Adını toplu alım listesinden çıkarttırmayan kişi de bence önden şunu kabul etmiş olur, "Ben toplu alımı göğüsleyebilecek insan gücüne sahibim ve yetiştirebilirim". Bir sürü çıkan firma var, adam diyor ki ben yapamam. Eyvallah. Firmaya yapabilir misiniz sorusu birden çok kez soruluyor aslında. Birincisi listede bulunuyorlarsa, ikincisi de toplu alımda isimleri çıktığında kendilerine iletilmesi sırasında. Halbuki o anda da ben yapamam diyebilir ama demiyor. Birden çok kez bu soruyla muhattap olmasının ardından indirim vardı, yoğunduk, çok sipariş vardı çekirdek yandı, tüh yanmış çekirdek gözden kaçmış da postalanmış gibi bahaneleri kabul edilebilir bulmuyorum. Kimse bu foruma ya da hiç kimseye indirim yapmak zorunda değil, indirim yapmasın ama iyi iş sunsun. İndirim indirim dendiğinde de he deyip geçsin.

Öyle bir söylüyorsunuz ki firmalar üzerimize bedava çekirdek atıyor ya da birileri onlara zorla indirim yaptırıyor, zorla toplu alım yaptırıyor gibi. Kimse zincire vurmadı firmaları, kimse de yıldırmaya çalışmıyor. 😀
Zorlama yok tabi de bile bile lades olmaya da gerek yok üstte yazdığım gibi, bence çoğu firma yüksek satış potansiyeli cazip geldiği için ya da yüksek hacimli siparişlerde ne yapabiliriz simülasyonuna girmek için toplu alıma katılmak istiyor, özellikle de yeni firmalar, doğru düzgün site ya da sosyal medya aktivitesi bile yok, seçkiye bakıyorum supremo, 2 blend ve türk kahvesi, denenmemiş ama listede, amenna olabilir oy verende vardır, mevcut seçimlerde %0.2 dahi alan partiler hala seçime giriyor.
Kendine güvenen altından kalkabilecek şu çekirdeğim var tam bir deneyim ayı geçireceksiniz diyen firmalarda vardır illaki bende dahil herkes yeni deneyim peşinde iyi de oluyor farklı firma denemek, hep aynı firmalar çıkınca bir muhabbet dönüyor ya ona atıfta bulunuyorum ama bunu minik indirimler minik sürelerde yapmak daha iyi 1 ay süren toplu alımda ismi daha önce duyulmamış firmaya oy atıp sonrada çıkan sonuç yüzünden firmaları yerden yere vurmanın da gereği yok diye düşünüyorum.
Halbuki o anda da ben yapamam diyebilir ama demiyor.
Ankette olan firma için sorun yoktur, her şey yolundadır, sonuçta kimsenin ayağını elini forum bağlamıyor, kavurucular normal zamanında indirimini de satışını da yapıyor hatta bazen diyoruz olum zaten 1 hafta önce indirim yaptı neden oy veriyorsunuz gibisinden o da iyi hoş verebilirler ama yarının bile belli olmadığı zamanda sınırlı stok sınırlı seçkide olan bir kavurucu seçilene kadar siparişle indirimle bu elindekileri de eritebilir, gün geldi dediler "toplu alımda seçildiniz", "aaa ama stok yok ki olmaz" dediler, yine deli gibi eleştirildiler çünkü 1.firma ve en çok oy verilen firma. Ankette dahi olsa ne zaman seçileceği belli değil seçilene kadar diken üstünde tam stok duramaz benim düşüncem.

Bunu geçtik herkes aldı leş, kötü kavrum, tabi gelsin yazsın ona kimse laf etmez zaten, kötü kavrum olunca belli oluyor forum havasından zaten :D

@kahveanalisti ve diğer alım gönüllülerini yormaya da gerek yok her ay firmalara müsait misiniz diye sormak ciddi mesai, firmalar da her ay gelip biz müsaitiz ya da değiliz yazmayı unuturlar, bence olması gereken forumda genel pozitif havası estirilen güzel kavurucuların ara ara kapısına gidip "bak sizi konuşuyoruz var mı indirim hehe, deneyelim sizi" gibisinden konuşmak. Toplu alım yıllardır olan gelenekselleşmiş bir sey komple kaldırın da diyemem şimdi ama bence evrilse güzel olur.

Toplu alıma nasıl uzandığını gerçekten anlayamadım.

3-4 kişi kargom nerede dediği için mi gerginlik oluyor?

@portakalhalil , @emrekocakurt eğri oturalım, doğru konuşalım. Şimdi biz çuvaldızı kendimize batırmazsak, toplu alımın ne çaresi olacak.
Ben kabul ediyorum gereksiz tartışmalara girdiğimi. Toplu alımın kalkmasından ziyade, hepimizin önce bunu kabul etmesi gerekmiyor mu?

Toplu alıma nasıl uzandığını gerçekten anlayamadım.

3-4 kişi kargom nerede dediği için mi gerginlik oluyor?

@portakalhalil , @emrekocakurt eğri oturalım, doğru konuşalım. Şimdi biz çuvaldızı kendimize batırmazsak, toplu alımın ne çaresi olacak.
Ben kabul ediyorum gereksiz tartışmalara girdiğimi. Toplu alımın kalkmasından ziyade, hepimizin önce bunu kabul etmesi gerekmiyor mu?
Peki o zaman arkadaşlar firmalar neden bizim forumdan ayrılıyor ?

Ben buna cevap verdim abi. Benim yaptığım tartışmadan kavurucu neden rahatsız olup forumdan gitsin ki, abi sende biliyorsun bana kavurucu avukatı, beleş kahve yolluyorlar ondan savunuyorsun falan diyorlardı, haklıya hakkını vermek haksıza haksız demek konusunda asla gereksiz tartışmalara girmedim, haksızsın dedim, laf yedim yine atılan lafların altında ezilmedim çünkü haksız ben değildim. Benim dediklerimin ana fikri nerde çokluk orda b*kluk.

Ufak ya da yeni kavurucuları tenzih ederek toplu alımın firmalara fazla bir maddi katkı sağlamadığını biliyorum. İki tanesini birinci ağızdan bir diğerini de sevdiğim bir arkadaşımdan biliyorum. “Toplu alım satışımızın %1’i bile değil ama kahveseverlerden alınan feedback çok kıymetli.” Bunu diyen kişi forumda da çok seviliyor ve kahvelerine çeşitli zincirlerde rastlayabilirsiniz. Kampanyalar diğer forumda 1 ayda 1 ay diye diretilmediği için kavuruculara daha fazla özgürlük sağlıyor.

Ufak ya da yeni kavurucuları tenzih ederek toplu alımın firmalara fazla bir maddi katkı sağlamadığını biliyorum. İki tanesini birinci ağızdan bir diğerini de sevdiğim bir arkadaşımdan biliyorum. “Toplu alım satışımızın %1’i bile değil ama kahveseverlerden alınan feedback çok kıymetli.” Bunu diyen kişi forumda da çok seviliyor ve kahvelerine çeşitli zincirlerde rastlayabilirsiniz. Kampanyalar diğer forumda 1 ayda 1 ay diye diretilmediği için kavuruculara daha fazla özgürlük sağlıyor.
%1'i bile nasıl olmuyor o kadar az mı alışveriş yapıyor forum yoksa ben mi yanlış düşünüyorum ?

@kahveanalisti ve diğer alım gönüllülerini yormaya da gerek yok her ay firmalara müsait misiniz diye sormak ciddi mesai, firmalar da her ay gelip biz müsaitiz ya da değiliz yazmayı unuturlar, bence olması gereken forumda genel pozitif havası estirilen güzel kavurucuların ara ara kapısına gidip "bak sizi konuşuyoruz var mı indirim hehe, deneyelim sizi" gibisinden konuşmak. Toplu alım yıllardır olan gelenekselleşmiş bir sey komple kaldırın da diyemem şimdi ama bence evrilse güzel olur.
Firmaları neden bu kadar savunuyorsunuz anlamıyorum gerçekten. Siz bu topluluğun parçasısınız. Forumun tersliğine katlanamayan katılmasın. Özgürlükten yanayım.

Toplu alımı ne olursa olsun heyecanla bekliyoruz.

Firmaları neden bu kadar savunuyorsunuz anlamıyorum gerçekten. Siz bu topluluğun parçasısınız. Forumun tersliğine katlanamayan katılmasın. Özgürlükten yanayım.

Toplu alımı ne olursa olsun heyecanla bekliyoruz.
Kahveyi kimden alıyorsunuz benden mi, elde avuçta kavurucu ya da muhattap kalmayınca "neden kavurucular gidiyor" deniyor böyle. Empati yapmak ne zamandır firma savunmak oldu, haklının yanında haksızın karşısında oldum hep. Sizin mantıkla doktorlara "giderlerse gitsinler" denen mantık aynı kusura bakmayın.
Bu toplulukta kavurucu var, demleyici var, yeni kahveye başlayan var, indirim kovalayan var, böyle zaten zengin bir topluluk, ben seviyorum, ilk üyeliğim de buradadır zaten. Benim derdim başka siz onu anlamamışsınız.

Hayır şu var @portakalhalil sizin kendi fikrinizi kahveyle kahveciyle ilgili beyan etmekten öte böyle bir vazifeniz yok, doğal olarak forum kullanıcısı haklı haksız eleştirir burası forum.

Fikirlerinize katılmıyorum ama o fikirleri serbestçe ifade edebilmeniz için canımı veririm.

Gibi bir şey.

Hayır şu var @portakalhalil sizin kendi fikrinizi kahveyle kahveciyle ilgili beyan etmekten öte böyle bir vazifeniz yok, doğal olarak forum kullanıcısı haklı haksız eleştirir burası forum.

Fikirlerinize katılmıyorum ama o fikirleri serbestçe ifade edebilmeniz için canımı veririm.

Gibi bir şey.
Olay aslında şuna benziyor, bir restorandasınız, garson servis yaparken bir müşterinin üzerine yanlışlıkla meyve suyu döküyor, müsteri de "naptın sen" diyip elinin tersiyle geçiriyor, sizde yan masadasınız, bende diğer yan masada, farkımız ben o müsteriye tepki gösteriyorum siz de ufak bir bakıp yemeğinize devam ediyorsunuz. Farkımız bu. Haklı eleştiriye sonuna kadar destek ama haksız eleştiri varsa sessiz kalamıyorum, normal hayatımda da böyle. Üstteki garson durumunu bizzat kendimden örnek verdim. Müsteri her zaman haklıdır muhabbeti su aralar her alanda çokca suistimal ediliyor, ondan "iyi müşteri" her zaman haklıdır. Kötü firmalarda var mı var onlar beni ilgilendirmiyor eriyip piyasadan gidiyor zaten.

Geri