• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahvekulubu.net ve Diğer Kahve Forumları

Kahvekulubu.net forum olarak diğer forumlara göre daha mı özgür ?

• Kesinlikle Özgür (hakaret olmadıkça istediğimi yazabiliyorum)

Oy: 39 38.2%
  • Kısmen Özgür (adminler beni kısmen engelliyor)

Oy: 8 7.8%
  • Özgür Değil (Diğer forumlar daha özgür ve istediğimi yazabiliyorum)

Oy: 8 7.8%
  • Çatışmaya gerek yok sakin ortamlar beni daha mutlu ediyor burası kaotik.

Oy: 10 9.8%
  • İki Forumda Özgürce Yazabiliyorum

Oy: 37 36.3%

• Kullanılan toplam oy
    102
Zebercet yeşilde sansüre maruz kaldı.Zebercet yeşilde sansüre maruz kaldı. @zebercet yeşilde sansüre maruz kaldı. Zebercet yeşilde sansüre maruz kaldı.
Kaçırmışım. Diğer forumu pek de takip etmediğimden. Merak da ettik şimdi link var mı😅 Ama kanaatime göre @zebercet haklıdır.

Hakim olmamanız normal çünkü bugüne kadar bunu hiç halka açmadık. İkimiz de bunun kavgasını admin efendileriyle verdik ve sessiz sedasız oradan ayrıldık. fakat burada konusu açılınca, üzerinden de baya bir zaman geçince yazayım istedim.
Hocam Balkon konuşması olacak mı?

Şu an diğer Forum test ediliyor. :)
Bu kez hakim olacağım duruma. Takipteyim. :)
Hakim olmamanız normal çünkü bugüne kadar bunu hiç halka açmadık. İkimiz de bunun kavgasını admin efendileriyle verdik ve sessiz sedasız oradan ayrıldık. fakat burada konusu açılınca, üzerinden de baya bir zaman geçince yazayım istedim.
Ayrıntıları özel mesajla atabilir misiniz? Merak ettim açıkçası.

Yazacak çok şey varda. En basit şekilde anlatmaya çalışayım.

Aslında özgürlük tam karşılık veren bir kelime değil. Sanıyorum forum yönetimi bu kelimeyi ''tartışmalar çok alevlenmedikçe, amacından sapmadıkça müdahil olmuyoruz'' minvalinde yazmış

Bence bu yaklaşımın iki problemi, birçok getirisi var.
Problemlerden en büyüğü, ya devlet başa ya kuzgun leşe gibi oluyor.
Bende birçok defa sert eleştiriler yaptım. Farkında olmadan haddimi aştığım zamanlarda özür dilemekten çekinmedim. Ancak serbestlik, rahatlık maalesef ''hadsiz'' söylemlere alt yapı hazırlıyor. O yüzden eskisi gibi tartışmalara girmekten kaçınmaya çalışıyorum. Zaten her tartışmada olursak bir süre sonra geldi gene tipini demeye başlarsınız. İşte tam burda ise forum kendi doğal tepkilerini vermeye başlıyor. 1 götürü içerisinde 1de doğal getiri oluyor. Bunuda kırmadan yaptığımız sürece kendi orman kanunlarımızla düzgün iletişim kurabiliyoruz. Birçok defa bu kanıtlandı.
İkinci götürüsü, kızan, kırılan firma sahipleri. Çoğu kırılmaya meyilli gibi geliyor bana, o yüzdende pek dert etmiyorum.

Kafein Kültür’ün forumdan uzaklaşması aslında önemli bir uyarıydı
Bu konu hakkında da söylenecek çok şey var. Orkun bey türkiye kahve sektörüne yaptığı içeriklerden dolayı saygı duyduğum bir kişi o yüzden ''bu davranışa'' hemde kahve kulübü her seferinde kendisine koşar adım gitmesine rağmen'' .
Neyse, ne kadar yazarsam, fazlasıyla yanlış anlaşılırım.

Sevgili ağabeyim. Yazdıklarınıza eleştiri tonu konusunda katılıyorum. Bazen şiraze kayabiliyor ama açık bir şey varsa, kimsenin gönlünü yapmak için uğraşmıyoruz. Amiyane tabiriyle kahvekulübü ''ılık'' değil. Kimine göre sıcak. Kimine göre ise buz gibi. Bana çok daha ''gerçek'' geliyor.
Ben tüketiciyim ve ticari bir hobi içerisinde hizmet almak istiyorum. @MuratAttila 'nın dahi kahveler'de sansürlenen, silinen mesajları var. Sebebi nedir. NULL. Ve bu sansürün içerisinde sert yorum bile yoktu. Hizmet aldığım kavurucuyla uygun bir dille iletişim kurmaya çalıştığımda bile sansürleneceksem, üzülürüm.

Bu konuya hakim değilim.

Masturbasyon yazmıştım haha. Tabi derine inersek diğer tarafta oku-geç yapmamın sebebi bu değil. Herkesle iyi anlaşan insanlardan, ortamlardan mümkün olduğunca uzak durmaya çalışıyorum. Bence herkesle iyi anlaşıyorsan ''yahu burada problem var '' gibi hissediyorum. Yukarıda söylediğim gibi. Gerçek gelmiyor.

Bir forum ne kadar billboard'a dönüyorsa reel özgürlük kısıtlanmamış olsa bile algılanan özgürlükte bir düşüş oluyor.
+1
İşte bu tam olarak kahvekulübünün en büyük getirililerinden bir tanesi.

Ez cümleyle, kahvelerin kapalı bir baskısı var. Aman ayranımız dökülmesin diye, site içerisinde yaşayan yapay bir komşuluk gibi geliyor bana. Kuş uçurmayan, sebebini anlamadığım şekilde her masada olmak isteyen site yönetimide bir süre sonra yormaya başlıyor.
Kahve kulübü ise sokak. Apartmanların çevresi duvarlarla örülmemiş. Daha samimi, daha gerçek. Ama ortalarda gözükmeyen muhtarlarda, sokağın kendi kurallarını kendini koyması gereğini doğuruyor. Bu da bazen doğru, bazen yanlış sirayet ediyor.
Pire için yorganı yakacak üyeler(ticari ya da keyfi) ise fırsat bulduklarında tavır takınıyorlar. Yapacak birşey yok.

O yüzden özgürlük kelimesi tam bir mukayese değil diye başladım.
Bu bende daha gerçek, daha samimi gibi kelimelerle ayrışıyor.

Son düzenleme:
İki forumda da eşit derecede aktif bir kullanıcıyım ve benim gözümde iki forum da eşit. Ancak bu forumun kanı biraz daha fazla kaynıyor gibi geliyor bana. "Bence" bunun başlıca nedenlerinden bir tanesi de toplu alımlar ve bu niyetle gelen ahali... Kahve siparişi durumu daha aktif olunca hır gür biraz daha fazla olabiliyor. Para işin içine girdiğinde işler değişiyor. :p Diğer türlü istisnalar hariç kimsenin "orası sansürcü, burası özgür" diye düşündüğünü sanmıyorum ki 1 yıldır bu forumlardayım, özgürlük adına bir eksiklik hissetmedim ve böyle bir soru aklıma gelmedi. İki forum yöneticilerinin de iyi niyetlerinden şüphem yok. Tabii bu benim 1 yıllık izlenimim, yukarıda geçen spesifik olaylar hakkında bilgi sahibi değilim.

Onun dışında, iki forum arasında bazı başlıklarda aktiflik farkı var. Örneğin bu forumdaki x başlığında 10 mesaj varken, diğer forumda 50 mesaj olabiliyor. Şahen aynı konu iki forumda da varsa hangisine denk gelirse veya hangisi biraz daha aktifse ona yazıyorum. Dolayısıyla kullanıcıların buraya kötü, oraya iyi bir şey yazma ihtimali de var. Bu anlamda kesin olarak art niyet var diyebilir miyiz bilmiyorum. Bazı durumlar doğal akışında ilerliyor gibi geliyor bana. Her forum bilinçli ya da bilinçsiz bir şekilde kendi kültürünü oluşturuyor ve bunda da bir gariplik göremiyorum. Forum yöneticileri, technopat yöneticileri gibi olmadığı sürece ben tamamım. 😅

Her iki forumun da kendince güzel yanı var. Buradaki kaos inanılmaz keyifli ya en ufak şeyden pasif agresif kıyamet kopuyor çekirdek çitleyerek izlemesini ancak iş makinası izlemekle karşılaştırabilirim öyle bir keyif.

Öbür tarafta da ne yalan söyleyim bir iki istisna hariç yerli çekirdek başlıkları çoook ilgimi çekmiyor diğer tarafta paylaşımcı güzel bir abimizin ve espresso delisi şefimizin sayesinde yurtdışı kavurucu başlıkları cıvıl cıvıl. Kendi adıma ben de ondan keyif alıyorum.

Bu forum özgür değil diyenleri anlamıyorum. Adamın biri vardı jartiyer giydirecekti bize. Öyle şeyler bile döndü buralarda.

Direnen karşı görüş bildiren Herkesin Hesapları silinmişti eski forum'un sahibi tarafından yeni sahipleride eskiyi aratmıyor gerçi :D

Yeşil foruma "derdini seveyim" butonu gelmiş, böylelikle o forum öne geçti.
Buraya da "incinmişsin" butonu gelmesi lazım rekabette geri düşmemesi için.

Ben tüketiciyim ve ticari bir hobi içerisinde hizmet almak istiyorum. @MuratAttila 'nın dahi kahveler'de sansürlenen, silinen mesajları var. Sebebi nedir. NULL. Ve bu sansürün içerisinde sert yorum bile yoktu. Hizmet aldığım kavurucuyla uygun bir dille iletişim kurmaya çalıştığımda bile sansürleneceksem, üzülürüm.

Masturbasyon yazmıştım haha. Tabi derine inersek diğer tarafta oku-geç yapmamın sebebi bu değil. Herkesle iyi anlaşan insanlardan, ortamlardan mümkün olduğunca uzak durmaya çalışıyorum. Bence herkesle iyi anlaşıyorsan ''yahu burada problem var '' gibi hissediyorum. Yukarıda söylediğim gibi. Gerçek gelmiyor.

+1
İşte bu tam olarak kahvekulübünün en büyük getirililerinden bir tanesi.

Ez cümleyle, kahvelerin kapalı bir baskısı var. Aman ayranımız dökülmesin diye, site içerisinde yaşayan yapay bir komşuluk gibi geliyor bana. Kuş uçurmayan, sebebini anlamadığım şekilde her masada olmak isteyen site yönetimide bir süre sonra yormaya başlıyor.
Kahve kulübü ise sokak. Apartmanların çevresi duvarlarla örülmemiş. Daha samimi, daha gerçek. Ama ortalarda gözükmeyen muhtarlarda, sokağın kendi kurallarını kendini koyması gereğini doğuruyor. Bu da bazen doğru, bazen yanlış sirayet ediyor.
Pire için yorganı yakacak üyeler(ticari ya da keyfi) ise fırsat bulduklarında tavır takınıyorlar. Yapacak birşey yok.

O yüzden özgürlük kelimesi tam bir mukayese değil diye başladım.
Bu bende daha gerçek, daha samimi gibi kelimelerle ayrışıyor.
Haziran 2022’de sansürleyip sildikleri mesajımı 1.5 sene sonra, dün, Çarşamba günü yeniden canlandırma kararı almışlar. Buraları okuyorlar demek ki ama hayat yarım yamalak duruşu yemiyor maalesef, sorry.

Ekli dosyalar

• A0F150B6-413A-4FE3-9156-6F008C056DB6.jpeg
    A0F150B6-413A-4FE3-9156-6F008C056DB6.jpeg
    315.4 KB · Görüntüleme: 146
Son düzenleme:
Geri