• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Saklama

Fikri çok beğendim, muhtemelen bu sisteme geçeceğim. Teşekkürler :)
Vacu Vin i bulanlar benim kadar sevmemiştir o kadar memnunum ki. 😘 Yeterince yazdım bu konuyu forumda insanları fazla bunaltmak da istemiyorum ancak kullananlar önerdikce herkes ilgi duyacaktır inanıyorum.
Teşekkür ederim. ☕

Son düzenleme:
Vacu Vin'i bulanlar benim kadar sevmemiştir o kadar memnunum ki. 😘 Yeterince yazdım bu konuyu forumda insanları fazla bunaltmak da istemiyorum ancak kullananlar önerdikce herkes ilgi duyacaktır inanıyorum.
Teşekkür ederim. ☕
Vacu Vin başlığı açarız , müstakil bir başlığı hak ediyor. Şarabın tadım notalarının düşmanı olan havayı tahliye eden yöntemi kahve çekirdeklerini muhafaza için düşünmek dahiyane.😎

+ her şeyde aranan o: fiyat performans
+ pratiklik ve cam haznesinin (şişelerin) çeşitliliği: renk renk, çeşit çeşit ışıktan koruyacak lingo lingo şişeler😉

Benim Vacu Vin geldi iyi bildiğim çekirdeklerle denemeler yapacağım. İlki yarım kg sipariş verdiğim probador boqueron olacak:
1 ay sonra açılan şişe
2 ay sonra açılan şişe
3 ay sonra açılan şişe, şeklinde

Oda sıcaklığında ışık görmeyen yerde muhafaza edilip aralarda hava alıp almadığı kontrol edilerek. Neyse buraya daha fazla yazmayalım gerisi Vacu Vin başlığında. Fazla iddialı olmamak adına ön görümü de son not olarak paylaşayım: Vacu Vin geldi Çekirdek Muhafaza Derdi Sona Erdi.😂

Ben de deney tüplerinde porsiyonluk olarak sakladığım kahvelerde kullanmak istedim ama tüplerin ağzı 27mm olduğundan maalesef mümkün olmadı. Daha geniş ağızlısı için arayışım devam ediyor.

Ben de deney tüplerinde porsiyonluk olarak sakladığım kahvelerde kullanmak istedim ama tüplerin ağzı 27mm olduğundan maalesef mümkün olmadı. Daha geniş ağızlısı için arayışım devam ediyor.

Vacu Vin BPA içermeyen tıpaları (Bisphenol A free stoppers) konik şekilde , silicondan üretilmiş en dar yerinin çapı 17 mm.En geniş yerinin çapı da 23 mm.Standart şişeler soda-bira-şarap vs. ağız iç çapları zaten 18,5 mm. Vacu Vin standart şişeler ile kolayca kullanılabiliyor

Sizin tüplerin ağzı 27 mm.ise Vacu Vin kullanabilmek için daha geniş değil de daha dar ağızlı bir tüp bulmanız gerekecek.Ya da Vacu Vin dışında bir marka vardır belki geniş ağızlı tüplere olabilen.

Stoppers.jpgStopper size 1.jpgStopper size 2.jpg

Ve hatta renkli olanları da var markalamak kolay olsun diye düşünülmüş: 😘

Vacu Vin color stoppers.jpg

Son düzenleme:
Ben de dün altı tane tıpa sipariş verdim.Pompayı henüz sipariş vermedim.Elimde 50 cc ilk enjektör var.O iş görmez ise pompa siparişi geçeceğim :)

@ttuna64 şahane bir "zihni sinir" projesi ile buna da bir çözüm getireceğinize inanıyorum.:unsure:

@Cihan renkli olanlara bayıldım 😍 Denk gelirse alırım bunlardan da.

@Cihan renkli olanlara bayıldım 😍 Denk gelirse alırım bunlardan da.

Var aslında :

Ancak öbürlerinden pahalı diye almadım ben.Şişeleri markalamak yerine boşalan çekirdek torba-zarflarına koymak kolay geldi bana.

İyi ki bahsetmişsiniz, neredeyse 25 cm ağız çaplı şişelerden almaya karar verecektim. Okuduktan sonra biraz baktım, şöyle dar ağızlılar var: https://www.butiksarap.com/products/oliva-sarap-sisesi 16 tanesi bu fiyatsa iyi görünüyor. N11'de 3,50 liraya bir tane var ama zaten yüksek olan ve çoklu alımlarda artan bir kargo bedeli var, zaten ağzı da geniş. Tabii bu sitede kargo ne kadar ona bakmadım.

Düzeltme: N11'deki ürünün (https://urun.n11.com/yaglik-ve-sirk...sisesi-legara-model-mantar-kapakli-P302123176) ağız dış çapı da olabilir belirtilen ölçü; muhakkak tıpanın gireceği iç çap daha azdır ama sormak lazım.

@Cihan aklımı çelme bak :) ben şimdilik KLT lere devam edeyim çok memnunum çünkü. ama yine de araştırmadım değil senden sonra bu sistemi :)

@jackjoker şöyle düşün havası kolayca ve " tamamen alınabilen " hava kaçırdı dolap koktu derdi olmayan bir sistem Vacu Vin ile havası sıkıştırılarak " sadece azaltılabilen " kırılma - hava kaçırma riski olan bir sistemi karşılaştırıyoruz.
KLT ler için ise bizdekilere leblebi , fıstık , bulgur falan koymaya karar verdik @Avare ile de forumdakilerden dayak yer miyiz diye düşünmedik değil. 😇

Son düzenleme:
@jackjoker şöyle düşün havası kolayca ve " tamamen alınabilen " hava kaçırdı dolap koktu derdi olmayan bir sistem ile havası sıkıştırılarak azaltılabilen kırılma - hava kaçırma riski olan bir sistemi karşılaştırıyoruz.
KLT ler için ise bizdekilere leblebi , fıstık , bulgur falan koymaya karar verdik @Avare ile de forumdakilerden dayak yer miyiz diye düşünmedik değil. 😇
Ekran Alıntısı.PNG Bende KLT den Vacumlu poşet sistemine geçiyorum dondurma yöntemiyle elime ne zaman ulaşır bakalım Aliden :D

Bugün yeni bir kahve saklama yöntemine geçiş yaptım. Havayla teması minimum olduğu ve açılmadığı sürece tazeliğini uzun süre koruyacağı için daha küçük porsiyonlara bölüp saklıyorum. Bunun için de Coffeerem’den Hakan Bey’e koyu renkli ecza şişelerini temin etmemi sağladığı için çok teşekkür ederim.

Bu yöntem için ilk başta 50 gramlık porsiyonlar düşünsem de o hacimde şişeleri perakende olarak satan bir yer olmadığı için Hakan Beyle kendi kullandıkları yaklaşık 90-100 gram çekirdek alabilen cam şişelerden satın almak için iletişime geçtim, sağolsun kırmadı ve siteye şişe için link ekledi.

Bu yöntemin avantajı şu olacak: 250 gramlık bir paket aldığım zaman 2 şişe yani yaklaşık 190 gram açılmadığı sürece tazeliğini uzun süre koruyacak kahve + 60 gram da tadımlık bekleyen kahvem olacak. Böylece bir kaç farklı çekirdek satın almış olsam da hem hepsinden tatmış olacağım hem de şişelediklerim hava ışık ve nemden uzak bir şekilde bekleyecekler.

Bu yöntem paketi hiç açmadan bekletmekten daha iyi çünkü şişeye doldurduğum çekirdekleri masaya hafif hafif vurarak aralarındaki boşlukların iyice azalmasını sağlıyorum böylece hava maruziyeti azalıyor + valf derdi yok + cam olduğu için kahve paketinin iç kaplamasının neden olduğu kötü koku yok. Kendi paketinde bile 2 ay sonunda halen güzelliğini koruyan çekirdekler, bu yöntemle yaklaşık 3-4 ay kendinden çok fazla ödün vermeden kalabileceklerdir diye tahmin ediyorum.

Tabi bu yöntem vakumlayıp buzluğa atmanın bir alternatifi değil. Sadece işi çok da abartmadan 🤭 (@Kahveciningalaksirehberi) basit bir şekilde kahvelerini biraz daha uzun süre taze tutmak isteyenler için. Aslında Vacu vin (@Cihan) bundan daha verimli bir yöntem hakkını vermek lazım ama bu şişeler bana hem estetik olarak hem de kullanım pratikliği, doldurup boşaltma kolaylığı olarak daha keyifli geliyor.🙂

Şişelerden satın almak isterseniz Coffeerem ekipman kısmından kahve siparişlerinizle birlikte istediğiniz sayıda satın alabilirsiniz.
Ayrıca kahve alışverişlerinde süresiz geçerli olan %10 indirim kodu da varmış, Hakan Bey’e forumumuzdan bahsettim, burada da paylaşabileceğimi söyledi: coffeeremx10

(Coffeerem ile bir bağlantım yok, sadece sürecin başından sonuna kadar yaklaşımlarından çok memnun kaldığım için paylaşmak istedim.)

Ekli dosyayı görüntüle 765 Ekli dosyayı görüntüle 766
Ben tam olarak anlayamadım bu yöntemi, içindeki havayı absorbe ettiğiniz başka bir araç var mı? Yoksa şişelerin küçük hacimlerinden ötürü içinde daha az hava olması mı avantaj sağlıyor?

Ben tam olarak anlayamadım bu yöntemi, içindeki havayı absorbe ettiğiniz başka bir araç var mı? Yoksa şişelerin küçük hacimlerinden ötürü içinde daha az hava olması mı avantaj sağlıyor?
Hayır, herhangi bir vakum sistemi yok. Şişeleri zemine vurarak çekirdekler arasındaki havayı minimuma indirip iyice doldurup kapağını kapatıyorum ve tüketene kadar birdaha açmıyorum. Böylelikle çekirdekler hava sirkülasyonuyla karşılaşmamış oluyor. Üstelik plastiğin değil, camın içinde beklemiş oluyorlar.

Selam @smellsgood 😘
Umarım Vacu Vin den memnun kalırsınız.İlk 250 gr.paketi açınca 75 cl.standart şarap şişesine sonra çekirdek azaldıkca 50 cl.hatta iyice azalınca 20 cl.lik soda şişesine aktarıyorum ben çekirdekleri.Kendimce böyle bir yol buldum aklınızda bulunsun.
Asıl sormak istediğim vakum pompasının şekli biraz değişik geldi bana.Vacu Vin mi yoksa başka marka mı ? Tıpa aynı gerçi ama Vacu Vin dışındaysa ve aynı işi gördüğüne göre bunu da öğrenmek isterim. Sevgilerimle.

IMG_20200319_091615-1-1.jpg

Son düzenleme:
Selamlar @Cihan Bey,
Şu ana kadar güzel gidiyor, havayı boşaltırken gelen koku ve tıpayı açarken kahvelerin hareketi anlamsız şekilde hoşuma gitti. :D Teşekkürler, biraz daha ilerletirsem işi bu dediğinizi de denerim.
Bu da Vacu Vin ama farklı modelmiş, ki bunu siz sorduktan sonra bakıp öğrendim, sadece 4 tıpası var diye bunu sipariş etmiştim. Wine Saver Concerto olarak geçiyor. Link.
Bilerek almadım ama çok farklı değildir diye düşünüyorum, açıklamaları da aynı.

ben bunun için vakum paketi açtıktan sonra vakumlu cam kavanoza alıyorum, ambalajın künye kısmını da kesip dıştan görünecek şekilde kavanoza koyuyorum. Ayrıca ışık almaması için bir dolapta saklıyorum.
buzdolabında saklamayı tavsiye etmem. uzun zaman önce okuduğumdan hatırladığım, taze kahvede aromaları sağlayan yağların kristalize olarak aromatik içimi düşürmesi yönündeydi. Aynı kahveden iki ayrı şekilde saklayarak sonrasında demleyerek yaptığım küçük deneyde de farkı bariz görünce, bunu yapan eş dosta engel oldum hep :)

Son düzenleme:
Geri