• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Saklama

Vakumlu poşet haricinde bu tarz aparatlar (VacuVin, Fellow Atmos, Ankomn Vakumlu Kap) buzluğa ve soğuğa uygun değil, vakumu atabilir.

Ben de bugün Ankomn’dan gelen hediye kap sağolsun, buzluktan çıkardığım dozları buna aktarıyorum, oda sıcaklığında olan kahveyi tekrar vakum makinesine gerek kalmadan havasını alıyorum.

5A015F37-E2D4-4084-8A03-B493D84B4345.jpeg

Cihan arkadaşımıza teşekkürler.Önce 6 tıpa geldi( Enjektör ile mümkün olmadı.Bir ara hacımat vakum cihazı iş görür mü diye deneyeceğim.)
Vacu vin vakum aletide geldi.Çok zaman alıcı bir işlem gerektirmiyor.Pratik bence.
Soda şişeleri çok ise yarıyor.Tek kusuru var dar ağız bölgesinden içeriye kahve doldurmak biraz zahmetli geldi bana.
Şöyle bir çözüm buldum.Kapağının içinde conta da mevcut hava kaçışı olmuyor(3-5 günlük denemeden sonra sorun çıkaracak mı bilmiyorum.)Ağız bölümü geniş olduğu için kahve koyma esnasında zorluk ortadan kalktı.
thumbnail_IMG_2414.jpg

Aslında gönderme şartları da buydu 🤣 inceleme yapacağım. Fellow Atmos Vacuum Canister ile de kıyaslayacağım. Yakında TR’de görebiliriz umarım bu güzel ekipmanı 🙏🏻
Aynı tarzda kavanozlar alide var
#Aliexpress TRY 77.32 12%OFF | Yeni sızdırmaz cam kavanoz mutfak depolama şişeleri kapaklı vakum kapakları şekerleme çay kutusu gıda depolama cam kavanoz hiçbir kurşun
Tabi kalite farkı varmı bilemiyorum.
#Aliexpress TRY 87.64 49%OFF | Gıda saklama kabı seti vakum mühürlü hava geçirmez kapaklı hızlı marinatör sızdırmaz saklama kapları saklama kutusu mutfak
#Aliexpress TRY 97.83 49%OFF | Cam tahıl konteyner vakum kapları taze Can nem geçirmez demlik gıda kabı kapalı kavanoz vakumlama makinesi tencere mühür gıdalar

Aynı tarzda kavanozlar alide var
#Aliexpress TRY 77.32 12%OFF | Yeni sızdırmaz cam kavanoz mutfak depolama şişeleri kapaklı vakum kapakları şekerleme çay kutusu gıda depolama cam kavanoz hiçbir kurşun
Tabi kalite farkı varmı bilemiyorum.
#Aliexpress TRY 87.64 49%OFF | Gıda saklama kabı seti vakum mühürlü hava geçirmez kapaklı hızlı marinatör sızdırmaz saklama kapları saklama kutusu mutfak
#Aliexpress TRY 97.83 49%OFF | Cam tahıl konteyner vakum kapları taze Can nem geçirmez demlik gıda kabı kapalı kavanoz vakumlama makinesi tencere mühür gıdalar

Banggood’dan bir adet sipariş vermek üzereyim. Yeşil olanı inceleyeceğim. 👍🏻

Banggood’dan bir adet sipariş vermek üzereyim. Yeşil olanı inceleyeceğim. 👍🏻
Benim de gözüm onda önce aliden şişe tıpası sipariş ettim onu bekliyorum.
#Aliexpress TRY 14.03 38%OFF | Yüksek kaliteli şarap şişesi mühürleyen vakumlu şarap pompası 4 tıpalar sızdırmazlık koruyucu pişirme aracı mutfak eşyaları mutfak aksesuarları

#Aliexpress TRY 14.03 38%OFF | Yüksek kaliteli şarap şişesi mühürleyen vakumlu şarap pompası 4 tıpalar sızdırmazlık koruyucu pişirme aracı mutfak eşyaları mutfak aksesuarları

Hayırlı olsun. Bu konu biraz garip, yanlış anlaşılıyor hep. Kahve saklamak ayrı, kahve stoklamak ayrı. @Cihan Bey’in yöntemi saklamak için mükemmel ve pratik; ama vakumlayıp dondurmanın saklamaya değil, stoklamaya işe yaradığını söylemeye çalışıyorum.

Kahveyi ilk donduran ben değilim, ilk defa de vakumlayan ben değilim. Bilimsel bir açıklaması olduğu gibi, bütün ülkelerde kullanılan bir yöntem kahveyi “dondurmak”. An itibariyle tam sayı, 7kg kahve var elimde. 4,5 aylık kahvelerden tut, daha atmadığım çekirdekler. Elimde 3 aylık öyle kahveler var ki, 8-10 günlük gibi bloom yapıyor, aromalar havada uçuşuyor.

Hayırlı olsun. Bu konu biraz garip, yanlış anlaşılıyor hep. Kahve saklamak ayrı, kahve stoklamak ayrı. @Cihan Bey’in yöntemi saklamak için mükemmel ve pratik; ama vakumlayıp dondurmanın saklamaya değil, stoklamaya işe yaradığını söylemeye çalışıyorum.

Kahveyi ilk donduran ben değilim, ilk defa de vakumlayan ben değilim. Bilimsel bir açıklaması olduğu gibi, bütün ülkelerde kullanılan bir yöntem kahveyi “dondurmak”. An itibariyle tam sayı, 7kg kahve var elimde. 4,5 aylık kahvelerden tut, daha atmadığım çekirdekler. Elimde 3 aylık öyle kahveler var ki, 8-10 günlük gibi bloom yapıyor, aromalar havada uçuşuyor.
Katılıyorum. Amacım saklamak zaten. Vacu vin çakması aldım bakalım kupon vardı 29 TL ye geldi 4 tıpa ile.

Fiyat çok iyiymiş. Şimdiden güle güle kullanın.

Kahveyi valfi paketinde duracak şekilde süpürge ile vakumlayıp, gerekirse buzlukta saklarsak bayatlamadan ne kadar dayanır acaba, bilgilendirir misiniz

Valfi sıkı sıkı sıkıca bantlarsanız, sıkıntı yok.
Valf haricide hava kaçırabiliyor ama bunu unutmayalım örnek 1 Hafta vakumlu kalan hiç açılmadık poşet. 1 Hafta sonra kendini salmıştı :) Ama o kahve yaklaşık 2 Ay kadar durdu sonra çıkartıp kullandım ufak bir Miktar kayıp vardı Aromada Yüzde 10 Civarı felandır tahminim.

Valf haricide hava kaçırabiliyor ama bunu unutmayalım örnek 1 Hafta vakumlu kalan hiç açılmadık poşet. 1 Hafta sonra kendini salmıştı :) Ama o kahve yaklaşık 2 Ay kadar durdu sonra çıkartıp kullandım ufak bir Miktar kayıp vardı Aromada Yüzde 10 Civarı felandır tahminim.

Mümkünse almasın hava, en azından alması normal değil diyeyim. Buzdolabı poşetine vs konulabilir ekstradan.

Valfi sıkı sıkı sıkıca bantlarsanız, sıkıntı yok.
Diyelim ki 250 gr kahveyi tek paket halinde vakumlayıp, derin dondurucuya attık. Çözdürürken nasıl olacak? Paketi açınca kahveyi nerede, nasıl muhafaza edicez? Ne kadar sürede tüketmemiz gerekir?

Geri