• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Kulübü Toplu Alımları Hakkında - ANKET EKLENMİŞTİR -

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mvscoffee
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Anket sonuçları hk.

• Ay içerisinde zaman zaman "Firma a- Firma b" şeklinde oy sayılarını görmek isteriz.

Oy: 19 20.9%
  • Oy sayılarını ay sonunda anket sonuçlandığında öğrenmeliyiz!

Oy: 72 79.1%

• Kullanılan toplam oy
    91
  • Anket kapatılmış .
her ay toplu alım anketine kung-pow ve RAF firmaları da ekleniyor. bu firmalar toplu alımlara katılmak istemediklerini açıklıkla belirttiler. bunu bilmeyip, bu firmalara oy verip, inşallah bu firmalar birinci çıkar diye yazan arkadaşlar hala oluyor (arkadaşlar oyunuzu niye yazıyorsunuz onu da anlayamıyorum ama neyse konuyu dağıtmayalım :D ). bu firmalara verilen oy çöpe gidiyor başka bir deyişle. şimdi atıyorum pow'a 20 oy çıktı, toplu alımı 10 oy fark ile A firması kazandı, bu 20 oydan 11'inin B firmasına gitme ve sonucu değiştirme ihtimali var iken toplu alım anketleri ne kadar sağlıklı, ne kadar adil? bu 2 firmanın listeden çıkarılması ve oylamanın en altına "kung-pow ve RAF firmaları kendi tercihleri nedeni ile toplu alım anketine dahil edilmemişlerdir" açıklamasının yazılmasının daha sağlıklı olacağı kanaatindeyim.
Raf firmasi hangi firma acaba?

umarım kazanmaları halinde önce bindirim sonra indirim yapmaya kalkmazlar, geçen sefer pek şık olmamıştı hatırlarsanız.

Evet hatırlıyorum. öyle olacağını düşünmüyorum tekrardan

Son iki yurtiçi toplu alımın(null ve kronotrop) ay içine yayılması güzel bir fikir oldu kahvem vardı bitince ay sonuna doğru nulldan paket 3ü aldım gayet de memnun kalmıştım bu sistem devam etmeli bence kahveleri kendimiz seçsek daha da güzel olur toplu alımlarda

Deniz Bey şuanki RAF ın düşüncesi bilmiyorum fakat Kungpow alıma katılmak istediğini birebir bana belirtti ondan dolayı ankette olmaya devam ediyor.
Raf uzun süredir kendine bile kavurmuyor galiba hocam

Genel olarak alımlardan memnunum. Hala en baştaki amaca hizmet ediyor olması çok güzel. Uğraşan arkadaşların da bir kez daha eline sağlık. Google forms üzerinden yapılan oylama, sonra kullanıcı adı ve mail karşılaştırması çok külfetli gibi duruyor.

Şunu merak ediyorum: web sitesinin alt yapısı, bir şekilde anket eklentisi yapmamıza müsait mi? Çok anladığım bir iş değil ama bir şekilde sadece üye olarak katılabileceğimiz site içi anket tasarlayabilsek, organize eden arkadaşlar için de büyük kolaylık olmaz mıydı?

Genel olarak alımlardan memnunum. Hala en baştaki amaca hizmet ediyor olması çok güzel. Uğraşan arkadaşların da bir kez daha eline sağlık. Google forms üzerinden yapılan oylama, sonra kullanıcı adı ve mail karşılaştırması çok külfetli gibi duruyor.

Şunu merak ediyorum: web sitesinin alt yapısı, bir şekilde anket eklentisi yapmamıza müsait mi? Çok anladığım bir iş değil ama bir şekilde sadece üye olarak katılabileceğimiz site içi anket tasarlayabilsek, organize eden arkadaşlar için de büyük kolaylık olmaz mıydı?
Sitenin kendi anketi sınırlayıcı yoksa bizde oradan yapmak isteriz

Hep biz üyeler olarak kahve firmalarını oylayıp daha sonra onlarla anlaşma yoluna gidiyoruz.
Acaba diyorum bu organizasyona katılmak isteyecek firmaların kendilerini ayarlayıp üyeler için teklifler hazırlayıp sunacağı bir sistem nasıl olur? Sanırım 1-2 kez oylamada 1.çıkan kavurucudan alım yapılamamıştı diye hatırlıyorum.
Belki aylık alım organizasyonuna dahil olmak istemeyen ya da müsaitliği olmayan kavurucular da listeden çıkarılırsa oylama daha hakkaniyetli olur gibi.

Hep biz üyeler olarak kahve firmalarını oylayıp daha sonra onlarla anlaşma yoluna gidiyoruz.
Acaba diyorum bu organizasyona katılmak isteyecek firmaların kendilerini ayarlayıp üyeler için teklifler hazırlayıp sunacağı bir sistem nasıl olur? Sanırım 1-2 kez oylamada 1.çıkan kavurucudan alım yapılamamıştı diye hatırlıyorum.
Belki aylık alım organizasyonuna dahil olmak istemeyen ya da müsaitliği olmayan kavurucular da listeden çıkarılırsa oylama daha hakkaniyetli olur gibi.
Hocam mantıklı ama hiç bir firma kendi isteği ile teklif vermiyor bi şaşırtan celcius oldu oda gönlünden geçmiş bizleri sevdiğinden firma çıkardığımızda da o firmanın müdavimleri bu sefer laf edecek yine olmaz o ay kazanan kavurucu benim operasyonum yetersiz dediği zaman ki biz bunu açıklamadan önce zaten ön görüşmede öğreniliyoruz size de onu iletip 2. Gelen firma ile iletişime geçiyoruz burada bir çok arkadaş oy kullanılan yüzdelerden biraz şikayetçi olmuş onuda şöyle açıklayım az çok demeyin oy kullanmayı ihmal etmeyin şuan forum üyelerinin %42si oy kullanıyor kalanı aman diyip geçiyor demeseler bu yüzde %16lsr falan zaten %30-40lara çıkar

Benim aylık toplu alım başlıklarında oy tercihlerini paylaşanlardan kişisel bir ricam var: Hangi kavurucuyu seçtiğinizden ziyade, o kavurucuyu neden seçtiğiniz önemli benim için. "Çünkü"sünü yazmadan sadece "Oyum X'e" yazmanız benim için o kavurucuya karşı antipati uyandırmaktan başka bir anlam ifade etmiyor.

"Oyum X'e, çünkü şu çekirdeğini şundan ötürü merak ediyorum ve Kulüple birlikte tatmak istiyorum"
"Oyum Y'ye, çünkü kavurucusunun ününü çok duydum ve onun kavurduğu bir kahveyi içmek istiyorum"
"Oyum Z'ye, çünkü doğrudan ticaret yapıyorlar ve maliyet bilgisini şeffaf şekilde paylaşıyorlar" gibi.

Sistem çok net ve temiz. Ben sayenizde kahvem bitti kimden ne alsam derdine düşmüyorum. Bununla beraber aylık ihtiyacımı normalde alacağım rakamdan ucuza alıyorum. Bu olanağı sağladığınız ve zamanınızdan çalıp bize bu hizmeti gönüllü olarak verdiğiniz için kendi adıma teşekkür ederim.

Yukarda da @Umut12345 in bahsettiği gibi son 2 alımda olduğu şekilde aya yayılsa bizim için çok daha iyi olabilir, aynı zamanda kavurucular içinde daha dengeli olabilir ( kısıtlı zamanda kilolarca kahve kavurmak zorunda kalmazlar )

Bunun dışında şu andaki sistemden memnunmusunuz anketi yapılsa %90 ın üzerinde evet çıkacağından eminim. İsterseniz sistemi değerlendirmeden önce böyle bir anket yapalım sonra tekrar tartışmaya açın sistemi.

Sistem çok net ve temiz. Ben sayenizde kahvem bitti kimden ne alsam derdine düşmüyorum. Bununla beraber aylık ihtiyacımı normalde alacağım rakamdan ucuza alıyorum. Bu olanağı sağladığınız ve zamanınızdan çalıp bize bu hizmeti gönüllü olarak verdiğiniz için kendi adıma teşekkür ederim.

Yukarda da @Umut12345 in bahsettiği gibi son 2 alımda olduğu şekilde aya yayılsa bizim için çok daha iyi olabilir, aynı zamanda kavurucular içinde daha dengeli olabilir ( kısıtlı zamanda kilolarca kahve kavurmak zorunda kalmazlar )

Bunun dışında şu andaki sistemden memnunmusunuz anketi yapılsa %90 ın üzerinde evet çıkacağından eminim. İsterseniz sistemi değerlendirmeden önce böyle bir anket yapalım sonra tekrar tartışmaya açın sistemi.
Hocam wp gruplarında zamanında bu konuyu açığa getirdik herkes çok iyi sistem mükemmel hem basit ve hızlı gibisinden görüş bildirdi bu konuyu açma sebebimiz aylık alım içerisine yazmaktsn ziyade buraya yazılsın çünkü öneri vs özel mesaj yolu ile iletin dedik ona rağmen konuya yazıldı bu mevzu baya dert belli ki bizde konusu olsun insanlar buraya yazsın sizlerinde güzel yorumları ile sorulara kendiliğinden cevap bulunsun

Forumun bir üyesi olarak anket yapılmasına ilişkin olarak bunu paylaşmayı kendime borç bildiğim için yazıyorum. Belki aramızda bilen arkadaşlarımızda vardır ancak, bende kendimce akademik tecrübeme de dayanarak yazıyorum. kahve seçimlerinde yapılan anketlere biraz daha bilimsellik ve kabul edilebilir sonuçlar alınabilmesi ve çıkan sonucun kabul edilip edilemeyeceğine ilişkin olarak akademik camiada yapılan anket mantığına uyumlu hale getirmek istersek şöyle bir çalışma yapılabilir; genel de anketlerde bir evren büyüklüğü dediğimiz kavram vardır ki bu bizim için foruma üye olan kişi sayısı olarak değerlendirilebilir (bildiğim kadarıyla 1750 üyemiz var) bunun devamında kabul edilebilir hata payı (%3, %5, %10) genel itibariyle %5'dir ki (istenilirse değiştirilebilir), güvenilirlik dereceleri vardır (%90, %95, %98, %99) ki bizim için %90 seviyesi yeterli olur diye düşünüyorum. Bu esaslarla baktığımızda örneklem boyutumuzun yani ankete katılacak kişi sayısının; %5 hata payı ve %90 güvenilirlik seviyesinde 235 kişi olması gerekir (%95 için 316, %98 için 414, %99 için 482). Ancak, bu şartlar altında yapılan anketin forumun düşüncesini belli kısıtlar altında yansıttığı söylenebilir. Umarım farklı bir bakış açısı yaratır....

Bence aylık alımların tartışma konusu olmasından rahatsızlık duymaya gerek yok. Yüzlerce üyenin olduğu bir ortamda siz hangi düzenlemeyi yaparsanız yapın memnun olmayacak ve eleştirilerini yüksek sesle, hatta organizasyonu incitecek şekilde ifade edecek kişiler illa ki çıkacaktır. Bunlara çok takılmamak lazım. Ben binlerce üyesi olan başka ortamlarda moderatörlük yaptım, halen de yapıyorum. Bazen bir kelime insanı çok incitebiliyor. Gece yarısı uykun kaçınca "Bedava yaptığım bu işe değer mi?" diye düşünmeye başlıyorsun. Takma kafana geç git demesi kolay ama kafana takılınca boş yere keyfin kaçıyor.

Ha ben aylık alım organizasyonunu yapan ekibin içinde olmak ve bütün bu eleştirilere maruz kalmak ister miyim, o ayrı. Forum yönetimi, aylık alımlarla ilgili eleştiri ve spekülasyonlar arasından belli bir sınırı aşan ve saldırı mahiyetini alanları silebilir, sürekli bu tarzda hareket edenlerin hesaplarını kapatabilir. Memlekette demokrasi ve fikir hürriyeti var, beğenmeyen gidip kendi kahve forumunu açmakta serbest.

Ben de ucuza almaktan ziyade yeni kavurucular ve yeni kahveler denemek üzerinden dahil olmuştum. Mesela son alımla ilgili bir şikayetim yok alışverişimi yaptım ancak deneme paketlerinde indirimin geçerli olmaması genel manada sanki bu ay bize indirim sağlamışlar gibi bir imaj oluştu. Oysa ben 100 veya 150 grlık çok daha fazla seçenekte kahve denemek isterdim, bu haliyle 250 grlık paketlerden daha az almak durumunda kaldım. Büyük bir sorun değil ancak böyle bir durum da var.

Her anket döneminde kendime şunu hatırlatıyorum ve içime bir ferahlık geliyor; Amaç üyelerle ortak kahveler içmek ve üzerinde değerlendirme yapmak. Bunun yapılabileceği en adil yol çoğunluğun tercihine göre firmayı seçmek.
32198E2B-652E-400E-938C-74F51EEA10E5.png

Geri