• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Kulübü Ekim Ayı Toplu Alımı Null Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

NoDRaC

Barista
Yönetici
Editör
İsim
Suat
Daha fazla  
İsim
Suat
Espresso Makinesi
Lelit Bianca
Değirmen
Niche, Comandante
Ekipmanlar
V60, Chemex, Kalita, Melodrip
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
istanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
gaziosmanpaşa
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
taksim
Ekim ayı toplu alım firması sizlerin oyları rekor bir oran ile Null Coffee olarak belirlenmişti. Sevgili arkadaşlarımız Teoman @Kahveciningalaksirehberi, Türker @mtgg, Ozan @coffeebean ve Uğur @mvscoffee un ciddi emek verdikleri organizasyonun detayları belli oldu. Cihan Bey @CihanBaspinar kahve kulübü üyelerine özel çok güzel paketler hazırladı. Pakelerde özellikle yeni gelen kahvelerin olmasına özen gösterildi. Umarım tartışmasız herkes için keyifli bir kahve alımı olur. 31 Ekime kadar sipariş linki açık olacak. Siparişler geldikçe kahveler kavrulup gönderilecek.

Kahveler sadece çekirdek olarak gönderilecek arkadaşlar

Ayrı Ayrı Linkler:

Hatırlatma: Ekim ve Kasım ayı toplu alım ile ilgili lütfen aşağıdaki duyuruya bakmayı unutmayın.

Son düzenleme:
Çözüm
Arkadaşlar selam konu başlığını iş yoğunluğumuzdan kaynaklı @NoDRaC açmıştı sağolsun ne kadar alım süreçlerini bizler izlesekte bir ekip olarak değil aile olarak hareket edip eksik noktaları hep beraber tamamlıyoruz. Yazılanların çoğunu okumaya çalıştım açıkçası direndim fakat çok tartışma ortamı olmuş bian kendimi 32. Gün programında hissettim kusura bakmayın koşturmacalardan yetişemiyoruz ama sağolsun değerli arkadaşlarımız bizlerin görüşü olabilcek yorumları yönlendirmiş. Sizlerden bir ricamız var alım ekibi olarak lütfen her bir sorun olduğunu düşünen forum üyesi arkadaşlarımız bizlere özel mesaj yolu ile ulaşsın. Şundan kaynaklı şikayetim var, şu tartışmadan kaynaklı şikayetim var vb. Biz ekip olarak onca mesajdan ayıklama...
Cevap gelince paylaşabilirseniz çok sevinirim.
Cihan Bey direkt olarak telefondan arayarak ulaştı. Konuyu tedarikçiye de bildirmiş, geri dönüş bekliyormuş. Ayrıca kendisi de yeni bir çuval açarak kontrol etmiş ve orda da benzer şekilde bir parçaya rastlamış. Kendisi şöyle bir açıklama yaptı, Afrika kahvelerinin kurutma işlemi genelde yüksek bir zeminde yapılırken, sanırım Amerika kahveleri beton benzeri bir zeminde yapılıyormuş ve belirli aralıklarla çevriliyormuş. Çevirme sırasında zeminin aşınmasıyla böyle ufak şeylerin çıkabileceğini, aslında bunların ayıklandığını ama bu şekilde bazen kalabildiğini ve bunun taş olmadığını söyledi. Kendi baktığı çuvaldan bulduğu parçayı da ezebildiğini, kahve çekirdeği sertliğinde hatta daha kırılgan olduğunu ve dolayısıyla da değirmene zarar vermeyeceğini söyledi. Yine de 85 puanlık bir kahvede çuvaldan böyle bir şey çıkmaması gerektiğini de ekledi.

Cihan Bey direkt olarak telefondan arayarak ulaştı. Konuyu tedarikçiye de bildirmiş, geri dönüş bekliyormuş. Ayrıca kendisi de yeni bir çuval açarak kontrol etmiş ve orda da benzer şekilde bir parçaya rastlamış. Kendisi şöyle bir açıklama yaptı, Afrika kahvelerinin kurutma işlemi genelde yüksek bir zeminde yapılırken, sanırım Amerika kahveleri beton benzeri bir zeminde yapılıyormuş ve belirli aralıklarla çevriliyormuş. Çevirme sırasında zeminin aşınmasıyla böyle ufak şeylerin çıkabileceğini, aslında bunların ayıklandığını ama bu şekilde bazen kalabildiğini ve bunun taş olmadığını söyledi. Kendi baktığı çuvaldan bulduğu parçayı da ezebildiğini, kahve çekirdeği sertliğinde hatta daha kırılgan olduğunu ve dolayısıyla da değirmene zarar vermeyeceğini söyledi. Yine de 85 puanlık bir kahvede çuvaldan böyle bir şey çıkmaması gerektiğini de ekledi.
Hayli geç bir geri dönüş olmuş. Bu durum tekrarlanmamış olsaydı kesinlikle yazmazdım bunu ama herkese önerim Null'un çekirdeklerini pirinç ayıklar gibi (@teyyaredenkahve ) ayıklamanız. Bknz. konu: "Kahve Çekirdeklerinin Arasında Saklambaç Oynayan Taşlar"

Destoner kullandıklarını düşünmüyorum.

Hayli geç bir geri dönüş olmuş. Bu durum tekrarlanmamış olsaydı kesinlikle yazmazdım bunu ama herkese önerim Null'un çekirdeklerini pirinç ayıklar gibi (@teyyaredenkahve ) ayıklamanız. Bknz. konu: "Kahve Çekirdeklerinin Arasında Saklambaç Oynayan Taşlar"

Kullandıklarını söyledi kendisi, tam olarak nasıl çalıştığını bilmediğim için yorum yapamıyorum. Destoner sonrası da kontrol ettiklerini ama boyutu ve renginden dolayı gözden kaçabildiğini söyledi.

Ben bu zamana kadar hiç bir kavurucunun kahvesinde yabancı maddeye denk gelmedim. Sanırım şanslıyım.

El değirmeni kullanırken, yakalayabilme şansı yüksek. Her zaman koyduğum çekirdeklere bakıyorum. Elektrikli makinelerde ise bu durum daha zor.

İstenmeyen ve hoş olmayan bir durum ama sanırım insan olan her yerde bu tarz durumlar olabiliyor ve olacak. :(

En azından maddenin tespit edilmesi ve ne olduğunu bilmek belki fayda sağlar.

@okankrc çıkan parçayı siz de ezmeyi denediniz mi? Açıkladıkları gibi bir madde mi? yoksa sert bir taş mı?

Ben bu zamana kadar hiç bir kavurucunun kahvesinde yabancı maddeye denk gelmedim. Sanırım şanslıyım.

El değirmeni kullanırken, yakalayabilme şansı yüksek. Her zaman koyduğum çekirdeklere bakıyorum. Elektrikli makinelerde ise bu durum daha zor.

İstenmeyen ve hoş olmayan bir durum ama sanırım insan olan her yerde bu tarz durumlar olabiliyor ve olacak. :(

En azından maddenin tespit edilmesi ve ne olduğunu bilmek belki fayda sağlar.

@okankrc çıkan parçayı siz de ezmeyi denediniz mi? Açıkladıkları gibi bir madde mi? yoksa sert bir taş mı?
Çok uzun süre uğraşmadım açıkçası. Biraz sertliğine baktım, hafif yatay bir şey olduğu için zorlayınca en azından ikiye ayırabilir miyim diye denedim ama olmadı, bana sert gelmişti yani. Sonrasında tutmadım, şu an elimde değil. Cihan Bey'in bahsettiği kırılma durumu kalem ucuyla ezmekti yanlış hatırlamıyorsam. Böyle bir durum varsa bile bence kabul edilebilir değil. Neden kahve harici bir şey bıçaklarla buluşsun ki diye düşünüyorum ben özellikle de nitelikli kahve almışsam. Sonuçta ben koyu kavrulmuş kahveden bile uzak duruyorum, diğer kahvelerde de düzenli temizliğini yapıyorum. Kısacası o bıçaklara gözüm gibi bakmaya çalışıyorum :)

Çok uzun süre uğraşmadım açıkçası. Biraz sertliğine baktım, hafif yatay bir şey olduğu için zorlayınca en azından ikiye ayırabilir miyim diye denedim ama olmadı, bana sert gelmişti yani. Sonrasında tutmadım, şu an elimde değil. Cihan Bey'in bahsettiği kırılma durumu kalem ucuyla ezmekti yanlış hatırlamıyorsam. Böyle bir durum varsa bile bence kabul edilebilir değil. Neden kahve harici bir şey bıçaklarla buluşsun ki diye düşünüyorum ben özellikle de nitelikli kahve almışsam. Sonuçta ben koyu kavrulmuş kahveden bile uzak duruyorum, diğer kahvelerde de düzenli temizliğini yapıyorum. Kısacası o bıçaklara gözüm gibi bakmaya çalışıyorum :)

Ekipmanlar pahalı :) Hepimiz gözümüz gibi bakıyoruz. Bana denemeye gelen öğütücülere bile koyu kavrum sürmüyorum :) Eski çekirdekler ile deniyorum :) tekrardan geçmiş olsun.

rubens gardellinin instagramda bir paylasimi vardi bununla ilgili ve cihanin soylediklerini tasdikliyordu.

22 euro competition grade diye sattigi la cristalina'dan tas cikmasi ile ilgili kendilerine gelen sikayetler uzerine yayinlamisti.

1yillik nitelikli kahve seruvenimde kontrol etmeden degirmene bir kez bile kahve koymadim ve ben de simdiye kadar hicbir zaman tas ya da baska yabanci bir cisim ile karsilasmadim ancak amerika kahvelerini denemedim simdiye kadar.

null'dan 2-3 kiloya yakin kahve tuketmisimdir.

Yandaro ve Mam ile katıldım alıma. Kahvaltıda, kalabalık misafire vs. makinede yapmak için kullanacaktım özellikle Mam'ı.

Makinede yaptığım en özensiz 1:20 oranlarla bile o kadar tatlı ve keyifli bir içim sundu ki, paketler geldiğinden beri V60'ın yüzüne bakmıyorum. Bu kadar memnun kalacağımı sanmıyordum. Kahvaltıda Mam, öğleden sonra Yandaro, keyfimiz yerinde :)

Yandaro ve Mam ile katıldım alıma. Kahvaltıda, kalabalık misafire vs. makinede yapmak için kullanacaktım özellikle Mam'ı.

Makinede yaptığım en özensiz 1:20 oranlarla bile o kadar tatlı ve keyifli bir içim sundu ki, paketler geldiğinden beri V60'ın yüzüne bakmıyorum. Bu kadar memnun kalacağımı sanmıyordum. Kahvaltıda Mam, öğleden sonra Yandaro, keyfimiz yerinde :)
Merak ettim makineniz nedir?🤔🤔

Sizden gelen istekler üzerine Cihan Bey ile görüştüm. Kasım ayı boyunca 2 paket ce üzeri alımlarda “kahvekulubu” etiketi ile %10 indirimden faydalanabilirsiniz :)

Güncelleme 06.11.2020 Kampanya 8 Kazım Pazar 23:59 bitecek.

Arkadaşlar Cihan Bey bana ulaştı. Maalesef kampanya beklenmedik kur artışlarından dolayı maalesef 8 kasım pazar 23:59 da bitecek.

Null'un kahveleri gazlarını çok yavaş salıyorlar galiba. Yandaronun paketini 12 günlük iken açmıştım hala gazlıydı. Ondan sonra günlük paketi açıp çalkalayıp kapadım. Bugün 16.gününde oturmaya başlamış. Valfler çok işlevsel olmuyor galiba. Gazın çıkışı için birikip baskı yapması gerekiyor ama olmuyor gibi geliyor bana.

Paket 1 almıştım tüm kahvelerin demleme süreleri ne yaptıysam da 3.30dan aşağı düşmedi çok kalın öğütsem bile hem süre düşmüyor hem de underextract oluyor kahvelerin yarısını bitirdim ama henüz güzel bi tad alamadım var mı benimle aynı sorunu yaşayan?(hario 100lü japon filtre ve uludağ premium su kullanıyorum)

Paket 1 almıştım tüm kahvelerin demleme süreleri ne yaptıysam da 3.30dan aşağı düşmedi çok kalın öğütsem bile hem süre düşmüyor hem de underextract oluyor kahvelerin yarısını bitirdim ama henüz güzel bi tad alamadım var mı benimle aynı sorunu yaşayan?(hario 100lü japon filtre ve uludağ premium su kullanıyorum)
İlginç bir durum,benim gibi demleme özürlüsü biri bile bu kahvelerde 2:45'ten yukarı çıkamadı. Öğütümünüzün kalın olduğuna emin misiniz,hangi tarifi kullanıyorsunuz?

Geri