• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Kulübü Ağustos Ayı Birlikte Tadım Etkinliği CoffeeNutz

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bugün 4 ağustos kavrumlu (hediye gelen) Aricha Washed demledim. 15/250. 40gr 40sn bloom sonrası tek döküş, molent pocket 16klik. Çok tatlı bir fincan çıktı. Limon, kırmızı erik tatları var. Teşekkürler @Ömer Aydın
* Laf aramızda Aricha favorim:)
 
Worka hem karma siparişimde 100gr hem de hediye olarak 15gr geldi. Ömer bey'e öncelikle teşekkür ediyorum, süreç gayet güzel işliyor. Null'dan içtiğim worka'ya yakın çilek tadı alıyorum benzer gövde ve aromaya sahip bir çekirdek, kavrum olarak da oldukça başaralı buldum. v60 ve aeropress ile iyi sonuçlar aldım, biraz dinlendikten sonra tadı daha da oturacaktır. Türk kahvesi olarak da deneyeceğim. 1KG daha sipariş geçtim.
 
Demleme Reçetesi:

Firma: CoffeeNutz
Kahve: Damo -- 15gr kahve-270gr su
Kavurma Tarihi: 26.07.2021
Demleme Metodu: V60, 45 gr blooming, kalan su tek döküş
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: CMD 24 klik
Su Markası ve Sıcaklık: Nestle, 92 derece
Demleme Süresi: 02.00 // tds:1.36 // ey:%21,14
Tadım Notları: şarapsı, asidite ve gövde yüksek, tatlı, aftertaste düşük, fena değil
İlave Notlar: beni şaşırtmadı açıkçası, çok waow bir kahve hissiyatı yaratmadı, bunda daha iyilerini içmiş olmamın etkisi var tabii ki, ilk defa deneyimleyenleri şaşırtacaktır.. hamasho ve keramoyu daha çok beğendiğimi söylemeliyim..
# damo için kullandığım reçetedir..
 
Son düzenleme:
Worka Filtre 06.08.2021
Oran: 15/240
Pınar Madran 97° (Kavurucu Tarif Sıcaklığı)
Cmd Red 38' (Maksat 3:00 Süre Tutturalım)
Yöntem: V60
Süre: 3:00
Tatlar: Yoğun Meyvemsi, Orta Gövdeli, Biraz Ekşi, Biraz Acı :)
Kavurucunun tarifini Youtube'da izledim, 97° biraz sıcak, 3 dakika biraz uzun gibi gelse de ilk turu böyle geçmek istedim. (Paket tüm uğraşlarıma rağmen yine cortladı bu arada :) )
40 + 100 +100 şeklinde ve 3 dakikada tamamlanan bir demleme oldu.
Tatsal olarak keyifli bir meyve kompleksitesi mevcut; fakat biraz ekşi biraz da acı tattı, soğudukça bu tatlar biraz daha arttı.
Aynı gün kavrum kahveniz varsa ve henüz yola çıkmadıysanız biraz daha kalın öğütüm, biraz daha soğuk ve oransal olarak fazla su öneririm.
Mesela, kendi adıma not olsun; Red 40', 15/260, 94° ve tek döküş deneyeceğim. Normalde her seferinde bir parametre değişir ama, sanıyorum potansiyeline biraz daha yakın bir sonuç almak böyle mümkün olacak.
 
# hamasho ve keramo için..
# reçete worka için de çalışıyor, tatlı ama diğer kahvelerin gerisinde kaldı, idare eder diyebilirim..

Demleme Reçetesi:

Firma: CoffeeNutz
Kahve: hamasho, keramo, worka
Kavurma Tarihi: 04.08.2021
Demleme Metodu: v60 immersion, önce 250 gr su-15 gr kahve ekleyip hafif karıştır
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: cmd 24 klik
Su Markası ve Sıcaklık: nestle, 93-94 derece
Demleme Süresi: 02.30switch aç, demleme bitişi 03.00 // tds: 1.36 // ey: %19.21
Tadım Notları: hamasho narenciye, tatlı / keramo tarçın, baharatsı, tatlı
İlave Notlar: ikisi de çok güzel, immersion v60tan daha iyi sonuç veriyor ilginç bir şekilde..
 
Son düzenleme:
Demleme Reçetesi:

Firma:
Coffee Nutz
Kahve: Keramo Espresso Yorumu
Kavurma Tarihi: 06.08
Demleme Metodu: Espresso 14/35
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Cmd Red 15'
Su Markası ve Sıcaklık: Hayat Şekerpınarı / Görece Ilık
Demleme Süresi: 30 Sn
Tadım Notları: Meyvemsi, Sulu, Parlak
İlave Notlar:
Bitter ya da ekşi olmayan, tadım notlarında yazan pekmezimsi değil meyvemsi bir tatlılık ve asiditeye sahip, parlak ve canlı bir fincan oldu; katmanlı ve kaplan desenli:)
Bu tarifle kreması yoğun bir sonuç elde etmeme rağmen, fazla bir basınç da uygulamadım sanıyorum. Kontrol fırsatı olan arkadaşlar 6-8 bar arasında 30 sn'lik denemeler yapabilir, beni de mesajlayabilirler.
 
Firma: Coffee Nutz
Kahve: Burundi Kayanza Businde Station Special
Kavurma Tarihi: 06.08.2021
Demleme Metodu:
v60 4x60ml 15gr240ml
Değirmen ve Öğütüm
Ayarı: Molent 37Click
Su Markası ve Sıcaklık:
Nestle Pure Life 91derece
Demleme Süresi:
2.20dk
Tadım Notları:
hafif vişne aromalarını kolayca ilk yudumdan itibaren alınıyor. ama şu an yoğun bir is tadı var. degassing bitmemiş olabilir diye düşünüyorum.Kahve kıtlığından dolayı denedim ama süreye ihtiyacı var gibi.
İlave Notlar:


Bu kahveyi deneyen arkadaşlar var mı? Nasıl bir tarif kullandılar acaba?
 
Kavurucunun tarifini Youtube'da izledim, 97° biraz sıcak, 3 dakika biraz uzun gibi gelse de ilk turu böyle geçmek istedim. (Paket tüm uğraşlarıma rağmen yine cortladı bu arada :) )
40 + 100 +100 şeklinde ve 3 dakikada tamamlanan bir demleme oldu.
Tatsal olarak keyifli bir meyve kompleksitesi mevcut; fakat biraz ekşi biraz da acı tattı, soğudukça bu tatlar biraz daha arttı.
Aynı gün kavrum kahveniz varsa ve henüz yola çıkmadıysanız biraz daha kalın öğütüm, biraz daha soğuk ve oransal olarak fazla su öneririm.
Mesela, kendi adıma not olsun; Red 40', 15/260, 94° ve tek döküş deneyeceğim. Normalde her seferinde bir parametre değişir ama, sanıyorum potansiyeline biraz daha yakın bir sonuç almak böyle mümkün olacak.
94° su, Cmd Red 40' ve 15/260 ile acılık bitti, ekşilik azaldı. Tatta hafif baharat, şeftalimsi sarı meyve tatlılığı, aftertaste'de ise üzüm var. Tek döküş yapmayı unuttum ama, 40 + 110 + 110 şeklinde demleme oldu. 3 dakikanın biraz altına indi.
Bir dahakine eleyip Full Immersion deneyeceğim.
 
Firma: Coffee Nutz
Kahve:Etiyopya west arsi nensebo
Kavurma Tarihi:06,08,2021
Demleme Metodu:
hario v60
Değirmen ve Öğütüm Ayarı:
tımemore c2 21 clik
Su Markası ve Sıcaklık:
Buzdağı 90,93
Demleme Süresi:
2.30 saniye
Tadım Notları:
Acıkcası notalarını tanımlayamadım ama kahve tatlı ve kadifemsi bir yapıda diyebilirim
İlave Notlar:
uygun demleme recetesi verecek olan olursa çok makbule geçer :)
 
Worka'yı Immersion ile iki farklı yöntemle demledim. Birinci biraz ekşi, biraz seyreltik oldu. Onu eşime verdim ama vermeden tadına baktım.:)

İkincinin tarifini veriyorum:

Kahve: Worka 06.08
Yöntem: Hario Switch 02' Full Immersion
Oran: Elenmiş Hali 15 gr kahve / Pınar Madran 240 gr 94° su
Öğütüm: Comandante Red 36'
Süre: 3:10

Kahvenin pudra kıvamındaki partiküllerini eledim, bence biraz toz üreten bir kahve... İnce öğütüm yapacağım için tozların artmaması adına eleme yaptım. Cmd red 36'da V60'ın tıkanması garantiydi bence. :)
Önce kahveyi, sonra suyu ekledim, hem kaşıkla karıştırdım, hem spin yaptım. Ardından 2.:10 gibi kilidi açtım ve ortalama bir dakika kadar süzüldü.
Olumlu olarak, acılık-ekşilik bitti, dengeli asidite ve keyif sunan bir fincan elde edildi. Kuruluk vb. his yoktu, gövde arttı.
Olumsuz olarak, kompleks yapısından ödün verdi. Katmanlı tatlar vermedi fakat bu da bazıları için olumlu olabilir. Zengin bir tat profili yoktu. Ama zengin halinden daha keyifli bir içimi oldu.
 
Sanırım buraya yazmam gerekiyormuş. :)

Şu ana kadar içtiğim en güzel Cold Drip'i Damo ile içtim. Hem serum ile hem de hario water drip drop ile demledim. Tek kelime ile muhteşem. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Keşke fiyatı bu kadar yüksek olmasaydı.

Molent 47 Klik
70 gr Çekirdek
800 ML su
100 ML su ile 5 dakika ön demleme
1.5 saniyede 1 damla su civarı (Biraz daha az yoğun sevenler 850 ve 900 ml su ile deneyebilirler)

Yaklaşık 10 saat civarı demlendi.

Dipnot: Kavrum tarihi 11.08. Kahvenin oturduğu halini düşünemiyorum. :)
 
@Ömer Aydın Bey selamlar, Keramo demledim demin, bilemedim magnolia suyu mu içtim. Notlarda siyah çay ve tarçın yazılmış. Bu kahve baştan aşağı çilek azizim. Bugün linç ile tehdit ettim yeni bir arkadaşı ama son yudumlarda anason geldi burnuma, hayır sarhoş da değilim zira alkol almam. Sen bu meseleyi bize bir hallet.
 
Firma: CoffeeNutz
Kahve:Etiyopya Bombe (Natural)
Kavurma Tarihi: 26.07.21
Demleme Metodu: V60
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Perfetto Drip:4
Su Markası ve Sıcaklık: Pınar (Madran) 94'
Demleme Süresi: 2'50''
Tadım Notları: Çiçeksi, tatlı, dengeli.

Reçete: 18/288, 50g 40sn blooming, tek parça 1.40'a kadar döküş. Blooming ve son döküş sonrası rao spin.

İlave Notlar: Hafif over extracted oldu, buna bağlı aftertaste'de hafif bitterlik var. Ancak buna rağmen natural bir kahveye göre oldukça dengeli. Soğudukça erik daha çok ortaya çıkıyor ancak bu demlemede çiçeksilik ve tatlılık çok daha baskın. Sonraki demlemelerde su sıcaklığı birkaç derece düşürülmeli, blooming 30sn 40g şeklinde yapılmalı.
 
Geri
Üst