• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Kulübü 1.Yıl Dönümü Toplu Alımı Coffea Circulor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Denizhan Bey, yerli ve yabancı mevzusu değil bu yaptığım. Konuyu o tarafa çekmek dahi istemiyorum. Kahvenin alındığı lokasyonun bir önemi yok.

Bahsettiğim ve üzerinde durduğum konu şu. Toplu alımlarınız yerli veya yabancı kavurucular üzerinde fiyat baskısı oluşturuyor. Bu oluşan fiyat baskısı maalesef kaliteye yansıyor. Taş, kötü kavrumlar, eksik gramaj gibi sorunlar ortaya çıkıyor. Bütünü ile fiyata odaklanmaktan kalite konusu güme gidiyor.

Haksız mıyım? Kulüp olarak bu konu insanları rahatsız etmiyor mu?
Kimse kimseye fiyat konusunda baskı yapmıyor ki, bunu nereden çıkarttınız.. toplu alımlarda bahsettiğiniz türde bir pazarlık yapıldığını hic sanmiyorum, ornegin Circulor alımını az buçuk takip ettiğim için biliyorum, oyle bir baskı yapılmadı kavurucuya, o bazı seçenekler sundu, ona göre bir tercih yapıldı... ha keza ayni kavurucu cok yakin zamanda uluslararası en geniş Nordic abonelik aglarindan biri olan Kaffebox'a da kahve verdi... tas çıkmasının bununla bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum... neden olduğunu ben de bizzat soracağım kavurucuya... ancak sizin cenahtan konuya girmemek en doğrusu bence... bırakın tüketici kendi sorgulamasını yapsın, bence siz de ozelestiri yapın biraz...

Moderatörün son düzenlenenleri:
Denizhan Bey, yerli ve yabancı mevzusu değil bu yaptığım. Konuyu o tarafa çekmek dahi istemiyorum. Kahvenin alındığı lokasyonun bir önemi yok.

Bahsettiğim ve üzerinde durduğum konu şu. Toplu alımlarınız yerli veya yabancı kavurucular üzerinde fiyat baskısı oluşturuyor. Bu oluşan fiyat baskısı maalesef kaliteye yansıyor. Taş, kötü kavrumlar, eksik gramaj gibi sorunlar ortaya çıkıyor. Bütünü ile fiyata odaklanmaktan kalite konusu güme gidiyor.

Haksız mıyım? Kulüp olarak bu konu insanları rahatsız etmiyor mu?
Yani fiyat baskısı varsa dahi fiyatı indirmeyebilirler ya da toplu alıma katılmayabilirler. Eğer toplu alıma katılıp bilerek ve haber vermeden kaliteyi düşürüyorlarsa bunun adı ahlaksızlık oluyor, fiyat baskısı vs. diyerek altını doldurmaya gerek yok.

Denizhan bey, diğer arkadaşlar firmaya yazdılar, onlara gelen cevaba göre yazacağım ben de. Taş çıkma olayına nasıl bakmalıyım aslında emin de olamıyorum. Bir yandan nitelikli ve yüksek puanlı bir kahve ve kavurucusunun dünyanın en başarılılarından biri olduğunu göz önünde bulundurunca çıkmamalıydı diyorum ama diğer yandan sonuçta doğada yetişen ve işlenen bir meyveden elde ediliyor, bu tarz şeyler olabilir diyorum. Tabi bu olayı şu an birden fazla kişinin yaşaması da düşündürücü.

Ivica cevap maili yazdı. Kendisinden yazdığı maili paylaşmak üzerine izin istedim. Olumlu dönüş olursa mailin tamamını buradan paylaşacağım.

Cevap gelene kadar mailden konu ile alakalı önemli gördüğüm yerlerden bahsedeyim.

Paylaştığım fotograflardan bunun SCA tanımları dahilinde yabancı istenmeyen bir cisim olduğu hakkında kuşkusunun olmadığını belirtmiş. Mevcut lot küçük olduğunu, bunun sonucunda ayıklama ve post-işlemede sıkıntılar olabileceğini söylemiş. Ayıklama ve paketleme adımının bu tarz durumlarının yaşanmaması için her zaman iyileştirilmesi gerektiğini belirtmiş.

Kendilerinin ayrıca her zaman kavurmadan önce ve kavurmadan sonra hızlıca
kontrol yaptıklarını belirtmiş. Bu çekirdek için 60kg dan fazla kavurma yaptıklarını

Kendisi mailde bu durumunu kulüp üyeleri ile de paylaşmamı ve diğer üyelerin benzer sorunla karşılaşmaması konusunda her ihtimale karşı uyarmamı söylemiş. (zaten ben daha mail yazmadan önce bu adımı yapmıştım. ) Bu ihtimalin oldukça düşük olduğunu belirtmiş. Tabi @oguzhanata @Lorenzen paylaşımı sonrası burada bir problem olduğu ve herkesin paketleri detaylı kontrol etmesinin yararlı olacağını düşünüyorum artık.

Son olarak, seçtiği 3 kahvenin, sadece tad ve deneyim olarak değil aynı zamanda kalite perspektifinden de dikkat çekmek için seçtiğini belirtmiş. Görsel olarak çekirdeklerdeki kararlılık ve ayıklama gibi farklılıklarının, kahve fiyatlarına ile nasıl ilişkili olduğunu ile ilgili dikkat edilmesi gerektiğinden bahsetmiş. Genel olarak kahvenin toplanması ve işlenmesi süreçlerini ve daha iyi ayıklama işleminin kahveye 1.5+ USD/kg civari maliyet getireceğini bununda tüketici tarafıdan bahsetmiş.

Ben hızlıca biraz özet niteliğinde bir çeviri yaptım. Zaten dediğim gibi gelen maili paylaşmak için izin istedim. Gelen cevaba göre burada tekrar farklı aksiyon gerçekleştirebilirim. Bazı kavramlar benim çeviride kullandığım kelimler ile orijinal halinden evrilmiş olabilir. Bu sırada en doğru olan herkesin Uganda çekirdeğini kontrol etmeleri varsa aksilik buradan hem kulüp üyelerini hemde Ivica'yı durum ile alakalı bilgilendirmeleri doğru olacaktır diye düşünüyorum.

Yani fiyat baskısı varsa dahi fiyatı indirmeyebilirler ya da toplu alıma katılmayabilirler. Eğer toplu alıma katılıp bilerek ve haber vermeden kaliteyi düşürüyorlarsa bunun adı ahlaksızlık oluyor, fiyat baskısı vs. diyerek altını doldurmaya gerek yok.

Noktası virgülüne dokunmadan buna +1 diyorum. Kulüp kalite konusunda daha çok insiyatif almalı. "Ahlaksız" kavurucuları eleştirmek sektöre hizmettir.

Yerli ve yabancı kavurucu mevzusu değil arkadaşlar. Nitelikli kahve mevzusu.

Noktası virgülüne dokunmadan buna +1 diyorum. Kulüp kalite konusunda daha çok insiyatif almalı. "Ahlaksız" kavurucuları eleştirmek sektöre hizmettir.

Yerli ve yabancı kavurucu mevzusu değil arkadaşlar. Nitelikli kahve mevzusu.
İzliyorsanız fazlası ile yapılıyor zaten, insanlar yaşadıkları, gördükleri kusurları hem burada hem de ürünü aldıkları yerlerle paylaşıyorlar ki tekrarlanmasın!

Merhabalar, Ivica'nin ile onayı ile yazdığı maili noktasına dokunmadan yayınlıyorum.

Dear Ivica

Greetings from Turkey - Kahve Kulübu.

I am one of the members of the club that have bought recent special package of special coffee you made. This was a very nice organisation for all of us and I would like to thank you for you great effort and kindness.

I am writing this mail for positive feedback about one of your coffee that delivered, Uganda Elgon. It is a great, uniq coffee. Unfortunately there was a small piece of rock in the package. I was able to detect it before grinding so further damage is avoided. Some photos has attached about the rock, with one piece and crushed two piece with hammer. I though this information can be usefull for you.

This mail is all about giving positive information. Beside SCA rules about foreign materials in coffee, I do not take it as serious as they are. We are all humans and sometimes we make mistakes without our conscious. So I keep the rock as a small gift from brothers in Uganda. :)

Thank you for your great effort in coffee

Gökhan Selamet
Dear Gökhan,

Thank you for your kind message and it also arrives with good intentions.

I am glad the package with the coffees seemed to have arrived safe. As you can understand, sometimes it can be difficult to follow 100+ packages. However, most of them from what I can see have arrived safe and in good time. Now with the weekend arriving, I wish you can enjoy the coffees.

About Uganda. I have looked closely at the photos you sent. Again, thanks for sharing. There is no question about the item (as specified in the SCA definition of foreign matter/objects) that this is a ‘stone/boulder/pebble'. This was a small processed lot and with that there can be challenges with sorting post-processing. Obviously, sorting and packaging can always be optimized to ensure these kind of objects are not found. We make a rather quick check before roasting and we also check after roasting. You have my word on this. However, with the amount that was roasted for this coffee (102 boxes x 2 bags x 0.250) = 51kg plus some extra as ‘backup’, imagine that the number of beans in those 50+ are hundreds of thousands. (Actually it is 60+kg of used green beans to have 50kg roasted coffee).

I fully agree, there should be zero objects not belonging there. I also recommend that you share your findings with the members of the club to make sure that they potentially not find something similar. They shouldn’t - but just to on a safer side. However I always recommend - regardless what coffee it is (roaster, origin of coffee, ...) and especially if you have a hand grinder - to always have a look at the beans for example in the palm of your hand. Better is if you place the beans on a flat tray. I personally always use this method out of at least 3 reasons: potentially find uneven beans to ensure consistency, viewing for potential foreign matter and literally training your eyes to find inconsistencies fast and efficient. The faster you do it, it will become as a reflex in your daily coffee-making-ceremony. You will not even be aware of that you are doing it.

Also, there is a reason for having selected these 3 coffees not just from a taste-, experience- and quality point of view for the coffee club: it visually also showcase bean consistency and attention to sorting and how that can relate to pricing as well. Remember, human hands are first sorting the harvested coffee cherries at origin. Processing is done by human hands. Post-processing/sorting as well. If we would like to have a more optimal sorting, more people have to do the job and that will also make the coffee more expensive. I can see on almost a daily basis people ‘requiring cheaper coffee’ and the ‘quality should be excellent’ but unfortunately do not like to pay for it. “Better sorting” could increase the price by 1.5+ USD/kg. As I mentioned above, selecting the 3 coffees you have is not just for the taste - it is also to showcase bean stability, sorting, consistency, etc. Unfortunately, those 1.5+USD/kg can make that difference for what people are ‘willing to pay” for their coffee. I am convinced that if we made implemented an extra round of sorting, you would not had found this object in your coffee. Therefore, let us together promote for better work conditions and protocols, better payment for our growers and processing techniques at our farms and producers.

As we continue to work to grow and process coffees, we also evolve our sorting capabilities. This has always been our goal.

Wishing you a grand Friday evening,
Ivica
Dear Ivica,

Thank your for your fast and explanatory response. I totally agree about your thoughts in promoting growers, farms and producers. As a customer I am trying to do my best to evolve coffee journey from farm to cup. Of course my actions is more limited. In our club we also try to inform club members about why we should care about farmers. This is also associated with why transparency is a necessity in speciality coffee. Day by day, more coffee lovers are getting aware about this ideology.

With your permission, I would like to share your previous response mail in our club publicly. It is meaningful and informative response that other club members should also make use of. Since this was a private conservation, it wont be ethical to share it without your permission. So I will be waiting for your reply about this sharing idea.

Thank you for your kindly response. Have a best weekend.

Gökhan
Dear Gökhan,

Good afternoon on this Saturday.

We are here facing a potential societal lockdown and I have to make many arrangements to ensure we can have daily routines running with no stops. Therefore, I can unfortunately not be available on email as fast as I would wish.

About transparency, this is the backbone of our ideology. This is also something that we developed many, many years ago and it looks like it has started to become a “standard". However, as I stated in my previous email to the club members, you can see the transparency details with and the complete breakdown of pricing.

With this approach, also with the offerings to the club, the “financial” budget has been very compressed. I decided to have coffees ranging about 86, 89 and 92 quality. This is as mentioned before to have a selection where people can see potential difference in aromatics, flavor development, growing, production, processing and sorting.

I would again encourage to share your findings and as you say - and I put respect to you asking first - about sharing what I have written to you. It is safe to say that there is “nothing to hide” here.

Also, as you mentioned that you enjoyed the Uganda, if you by any chance feel discomfort, not being satisfied with the result, the openness, the “transparency”, … please let me know and you will have a replacement, return, reimbursement, etc.

Your finding of the little ‘stone’ is important because it also serves as an orientation for generating pressure on our ideology, operations, values and goals. People want high quality coffees with a dedicated story, high quality, … For this time, as mentioned above, a 40 EUR budget for 6 bags of coffee plus 20 EUR for shipping. It all resulted (as expected) in a financial deficit. I specifically mentioned this in my email to the club members that “not everything can and should be measured in money”. To be part of a celebration is more important to me than “earning money while selling coffee”.

Regarding “quality”, for example, I could have selected 3 Geisha/Gesha offerings - "clean and free from any foreign matter" - because that is what the price of that coffee also delivers. That class of coffee are getting more attention to growing, processing, sorting etc. However, with a “budget” or approximately 40 EUR as mentioned, this is what I could do this time and with the short amount of time at my hands (all alone). The pressure has been high to deliver 6 bags of coffees (x102 boxes) and also where the Uganda is a very small developed lot (2x 60kg bags) and approximately 400kg of harvested coffee cherries.

Wishing you a continued Saturday and please let me know how I can further help. Please feel free to keep me updated on your brewing experience.

All my best to you and your family,
Ivica

With this approach, also with the offerings to the club, the “financial” budget has been very compressed. I decided to have coffees ranging about 86, 89 and 92 quality. This is as mentioned before to have a selection where people can see potential difference in aromatics, flavor development, growing, production, processing and sorting.

Başka diyecek bir şeyim yok...

Başka diyecek bir şeyim yok...
Ne yazmak istediğini anladığınıza eminsiniz değil mi? Circulor un an itibari ile sitesinde hangi segmentte kahveler sunduğuna bakarsanız bu kahveler göz önüne alındığında bu yorumu yapmış ve söylediği seçkiyi sunduğunu belirtiyor.

Hemen birkaç paragraf aşağıda örneklerini verdiği 3 gesha ile de bu yorumunu bağlıyor zaten. Yazısının tümünü değil içinden bir kısmını alırsanız anlatılmak istenen şeyin özünü kaçırmanız kaçınılmaz olur.

Bütçeden kastı kendi tüm sunduğu alternatifler içinde yapılacak bir kombinasyon için geçerli. Söylediği şey dikkat ederseniz limitli bütçe ile düşük kalite bir seçki yaptım değil, daha geniş bir bütçe ile daha da üst çekirdekler içeren bir seçki sunabilirdim.

Yanlış biliyorsam emeği geçenler düzeltebilir ama bildiğim kadarı ile ilk alıma benzer bir bütçe ile hangi seçkide kahve sunabileceğine kendisi ile karşılıklı görüşülerek karar verildi.

Sizin ima ettiğiniz şey ise siz bunu toplum alım (veya yakın) fiyatından değilde normal fiyattan alsaydınız bu taş çıkmazdı. Bu yazılan açıklamadan gerçekten bunu mu anladınız?

Bence de demeyin zaten... sorun yaşayan arkadaşlar gayet medenice yaşadıklarını iletmişler, cevaplar da ayni medeni çerçevede... bundan öte bize de diyecek bir şey kalmıyor zaten... ancak ben hala toplu alimlarda bile göz göre göre eski hasat satanlardan böyle geri dönüşler görmedim...

Sonuç olarak finansal anlamda iş sıkıştıkça kalitenin düşmesi kaçınılmaz. Yerli yabancı fark etmiyor...

Ne yazmak istediğini anladığınıza eminsiniz değil mi? Circulor un an itibari ile sitesinde hangi segmentte kahveler sunduğuna bakarsanız bu kahveler göz önüne alındığında bu yorumu yapmış ve söylediği seçkiyi sunduğunu belirtiyor.

Hemen birkaç paragraf aşağıda örneklerini verdiği 3 gesha ile de bu yorumunu bağlıyor zaten. Yazısının tümünü değil içinden bir kısmını alırsanız anlatılmak istenen şeyin özünü kaçırmanız kaçınılmaz olur.

Bütçeden kastı kendi tüm sunduğu alternatifler içinde yapılacak bir kombinasyon için geçerli. Söylediği şey dikkat ederseniz limitli bütçe ile düşük kalite bir seçki yaptım değil, daha geniş bir bütçe ile daha da üst çekirdekler içeren bir seçki sunabilirdim.

Yanlış biliyorsam emeği geçenler düzeltebilir ama bildiğim kadarı ile ilk alıma benzer bir bütçe ile hangi seçkide kahve sunabileceğine kendisi ile karşılıklı görüşülerek karar verildi.

Sizin ima ettiğiniz şey ise siz bunu toplum alım (veya yakın) fiyatından değilde normal fiyattan alsaydınız bu taş çıkmazdı. Bu yazılan açıklamadan gerçekten bunu mu anladınız?

Bütün yazıyı okudum. Finansal olarak ve insan kaynağı anlamında fazla sıkışmış bir kavurucu görüyorum.

Finansal olarak sıkışınca, "amannn canımm, koy ver gitsin" mi dedi yani Ivica?

İş ahlakı olan birisi, zarar bile etse, en iyi sonucu sunmaya gayret eder.

Ivica'yı tanımıyorum ama yaptığı işlere, aldığı yorumlara, sayesinde memnun oln insanlara bakıyorum ve iş ahlakı konusunda ikna oluyorum.

Sonuç olarak finansal anlamda iş sıkıştıkça kalitenin düşmesi kaçınılmaz. Yerli yabancı fark etmiyor...

Bütün yazıyı okudum. Finansal olarak ve insan kaynağı anlamında fazla sıkışmış bir kavurucu görüyorum.
Aşağıdaki kısmı herhalde kaçırdınız. Bunu yazan birini, ve çıkan taşı açık bir şekilde kabullenip hak verip arkasından da yeni kahve gönderimi, iade vs alternatifleri sunmasını, ucuza aldınız diye kalitesiz ürün yollamış diye itham etmeniz en hafif tabiri ile insafsızlık olur herhalde.

"I specifically mentioned this in my email to the club members that “not everything can and should be measured in money”. To be part of a celebration is more important to me than “earning money while selling coffee”."

Benim açımdan konuya daha fazla yazılacak birşey bulunmuyor. Herşey yazılı ve bence/senceye mahal bırakmayacak şekilde açık seçik ortadayken altını dolduramayacağımız iddialar ile sürdürüp boşu boşuna forumu meşgul etmek istemiyorum.

Arman beycim... size Makwa diyorum, baska da bir şey demiyorum!

Aşağıdaki kısmı herhalde kaçırdınız. Bunu yazan birini, ve çıkan taşı açık bir şekilde kabullenip hak verip arkasından da yeni kahve gönderimi, iade vs alternatifleri sunmasını, ucuza aldınız diye kalitesiz ürün yollamış diye itham etmeniz en hafif tabiri ile insafsızlık olur herhalde.

"I specifically mentioned this in my email to the club members that “not everything can and should be measured in money”. To be part of a celebration is more important to me than “earning money while selling coffee”."

Benim açımdan konuya daha fazla yazılacak birşey bulunmuyor. Herşey yazılı ve bence/senceye mahal bırakmayacak şekilde açık seçik ortadayken altını dolduramayacağımız iddialar ile sürdürüp boşu boşuna forumu meşgul etmek istemiyorum.
Kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş.

siirt idman yurdu çıkıp real madridi, barçayı oynadığı futbolla ilgili eleştirmeye kalksa ne kadar abes kaçacaksa o kadar abes kaçmış diyeceğim gene kurtarmayacak. hah buldum, arkadaşların ile kurduğun halı saha takımı olarak kalkıp barçayı eleştirmeye kalkarsın ya hani.. abes olur, komik olur vs. işte öyle bir şey ;) :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri