• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Kulübü 1.Yıl Dönümü Toplu Alımı Coffea Circulor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Finansal olarak değil de iş gücü olarak bazı sıkıntılı durumlar yaşanabilir diye tahmin ediyorum. Yani daha önce bu kavurucudan defalarca kahve alanlar taş çıkmadığını söylüyor ancak bu toplu alımda birkaç kişide taş çıktı. Kavurucunun bilerek kalite düşürdüğünü hiç zannetmiyorum. Ama kahve miktarı arttıkça hata oranı yükselebilir diye düşünüyorum. Bunu null alımında da gördük. Bazı kişiler ilk birkaç gün sipariş oluşturmak yerine indirimin sonlarına doğru sipariş oluşturdular daha hatasız kavrumla karşılaşacaklarını düşündükleri için. Yani cc kavurucusunun gözünden kaçan taşların sebebi yoğunluk olabilir. Ancak kahvenin fiyatı düşüktü ondan böyle oldu demek pek doğru olmaz. Toplu alıma katılmadım ancak ben de kavurucunun cevabını merak ediyorum.

Şuradaki her uzun konunun dönüp dolaşıp linçle bitmesi çok canımı sıkıyor. Konu özünden de kopuyor. Ivica Bey ne demiş, okumam için kaç mesaj geri gitmem gerekti.

İnsanlar yanlış açıdan bakabilir veya basiretsiz açıklamalar yapabilir. Bunu sürekli kazıyıp durmak, ona bir kapı açmadan onu dışlanmış hissettirmek ve pozisyonunu korumasına neden olmak doğru değil. Kişi yanlışını da kabul edemiyor böyle bir durumda.

Haklılığın kibrine kapılmayın arkadaşlar. Burada fikirlerimizle varız, boks yapmıyoruz. Kimseyi nakavt etmek zorunda değilsiniz.

Tamamı filtre kahve için hazırlanmış sanıyorum, ben espresso insanıyım. Forum filtre ve diğer demleme yöntemlerine mi hitap ediyor daha çok? Önerilecek iyi espresso çekirdeklerini de denemeye açığım.

Hem espresso seçeneği hem de filtre seçeneği vardı alımda. Ama yüzde 90 filtre yüzde 10 espresso gibi bir seçim vardı

Arman beycim... size Makwa diyorum, baska da bir şey demiyorum!

Kişiselleştirme ve konuyu başka tarafa çekme bu yaptığınız.

Israrla ve ısrarla bazı arkadaşların anlamak istemediği bir nokta var. Sürekli ucuzu kovalayıp kalite tarafında zayıf bir kovalamaca sürdükdükçe, içeceğiniz bardaklar kötüleşecek. Size tek dediğim bu.

Katılırsınız katılmazsınız, saygı duyarım. Basit bir noktam ve çıkarımım var. Bana düşüncemi çürütecek fikirler sunamıyorsunuz. Tam tersine benim dediklerimi destekleyecek her şeyi Ivica'da söylüyor.

Şuradaki her uzun konunun dönüp dolaşıp linçle bitmesi çok canımı sıkıyor. Konu özünden de kopuyor. Ivica Bey ne demiş, okumam için kaç mesaj geri gitmem gerekti.

İnsanlar yanlış açıdan bakabilir veya basiretsiz açıklamalar yapabilir. Bunu sürekli kazıyıp durmak, ona bir kapı açmadan onu dışlanmış hissettirmek ve pozisyonunu korumasına neden olmak doğru değil. Kişi yanlışını da kabul edemiyor böyle bir durumda.

Haklılığın kibrine kapılmayın arkadaşlar. Burada fikirlerimizle varız, boks yapmıyoruz. Kimseyi nakavt etmek zorunda değilsiniz.

peki.

Kişiselleştirme ve konuyu başka tarafa çekme bu yaptığınız.

Israrla ve ısrarla bazı arkadaşların anlamak istemediği bir nokta var. Sürekli ucuzu kovalayıp kalite tarafında zayıf bir kovalamaca sürdükdükçe, içeceğiniz bardaklar kötüleşecek. Size tek dediğim bu.

Katılırsınız katılmazsınız, saygı duyarım. Basit bir noktam ve çıkarımım var. Bana düşüncemi çürütecek fikirler sunamıyorsunuz. Tam tersine benim dediklerimi destekleyecek her şeyi Ivica'da söylüyor.
Neyi kisisellestiriyorum anlamadım! Size yeterince açıklama yapıldı hala neyin peşindesiniz anlamak mümkün değil! Burasi tüketicilerin bulunduğu bir forum ve herhangi bir alımda bir sorun yaşanırsa herkes duruma fazlasıyla sahip çıkıyor... Sorun medenice paylaşıldı, ilgili tarafa iletildi, o da sorunu sahiplendi, baskı yaptınız ucuza bu kadar olur filan demedi, ısrarla konuyu başka bir yere çekiyorsunuz! Burada kimseye bize ucuza ayıplı mal sat denmiyor ki! Kişisel dediğiniz konuya gelince, cok şey yazılır da bugune dek ısrarla yazmak istemedim... ama ısrarcı iseniz yazayım!

Gerilmeye hiç gerek yok Denizhan Bey :)

Anlaşıldığımı düşünüyorum. En azından bir kaç arkadaşımızın dediklerimi bir düşündüğünü düşünüyorum.

Tartışma konularında bir çok arkadaşımızın yaptığı konudan sapıp kişiselleştirme mevzusunu sevmiyorum. Biz herkese aylar öncesinde dilediğiniz şekilde ne isterseniz yazabilirsiniz dedik. Tam da istediğimiz bu idi. Şimdi bugün silah şeklinde bunları yazmadım ama isterseniz yazarım demenizi size yakıştıramadım...

Neyi kisisellestiriyorum anlamadım! Size yeterince açıklama yapıldı hala neyin peşindesiniz anlamak mümkün değil! Burasi tüketicilerin bulunduğu bir forum ve herhangi bir alımda bir sorun yaşanırsa herkes duruma fazlasıyla sahip çıkıyor... Sorun medenice paylaşıldı, ilgili tarafa iletildi, o da sorunu sahiplendi, baskı yaptınız ucuza bu kadar olur filan demedi, ısrarla konuyu başka bir

Anlaşıldığımı düşünüyorum. En azından bir kaç arkadaşımızın dediklerimi bir düşündüğünü düşünüyorum.

Tartışma konularında bir çok arkadaşımızın yaptığı konudan sapıp kişiselleştirme mevzusunu sevmiyorum. Biz herkese aylar öncesinde dilediğiniz şekilde ne isterseniz yazabilirsiniz dedik. Tam da istediğimiz bu idi. Şimdi bugün silah şeklinde bunları yazmadım ama isterseniz yazarım demenizi size yakıştıramadım...
Neymiş Şu Makwa olayı anlatında bizde bilelim madem Minyak bey :)

Yazdıklarınıza cevaben yazılanları okursanız kimin neyi nasıl anladığını görürsünüz Arman bey... biz tüketici olarak elbette imkanlar dahilinde gerçek anlamda 'nitelikli' kahve tuketmek istiyoruz, buradan anlaşılacak tek şey bu... kimse bize ucuza 'eski' hasat ya da ayıplı mal satsın istemiyoruz, kimsenin böyle bir talebi yok! Arada kusur görürsek bunu da burada paylaşıyoruz, ki bir daha tekrarlanmasın, kimse de kimseyi enayi yerine koymasın... burada yazılanları da herkes okuyor ve kendine göre yorumunu yapiyor, merak etmeyin...

@Minyak Arman Bey, taş çıkması kabul edilebilecek bir şey değil ama ne kadar dikkat ederseniz edin, isterseniz yüksek fiyata satın, insan olan her yerde hata olabilir, ve oluyor.

Ivica da bunu farklı bir şekilde açıklamaya çalışmış. Emailinde katılmadığım ya da kafamda soru işaretleri oluşturan yerler de var ama toplu alıma özel farklı bir kahve koymamış. Stoğundaki kahvelerden seçki oluşturmuş ki kahvelerin fincan kalitesinden genel bir memnuniyet var gibi.

Gün olur sizden de normal zamanda taş çıkabilir, illa ki toplu alım olmasına gerek yok. O zaman, kahvenin kalitesinden bağımsız zor durumda kalırsınız.

Ne demek istediğinizi anlıyorum ama sektördeki bir kavurucu olarak farklı kelimeler ile belirtseydiniz daha yapıcı algılanabilirdi. Burada yazdıklarınız Minyak olarak algılanıyor.

Ivica'nin 1:1:1 recetesini başka firmalarin kahvelerinde deneyeniniz oldu mu? Olduysa nasıl sonuç aldınız?
Ben Coffeerem'den Uganda Sipi Falls'u denedim bu reçeteyle. Sonuç çok iyi. Kahve ve su oranıyla oynayarak 1:1:1 adımları yeniden ayarlanabilir diye düşünüyorum.

Nicaragua’yı dün 1:1:1 tarifi ile demledim. Tam bir Amerika kahvesi ama güzel dokunuşlar yapılmış gibi. Portakallı bitter çikolata tadı derinden geliyor gelmesine ama amerika kahvesi olduğunu hiç unutturmuyor. Yani daha kahve gibi kahve. Ben asiditeyi ön planda tutan Afrikacı olduğum için favorim olması mümkün olmasa da bir Amerika kahvesine göre beğendim diyebilirim.

Ivica'nin 1:1:1 recetesini başka firmalarin kahvelerinde deneyeniniz oldu mu? Olduysa nasıl sonuç aldınız?

Ben tamamen bu tarife döndüm artık. Çok kolay şekilde tekrarlanabilir. Bir tek 20 saniyelik döküşleri garipsiyorum her seferinde, çok yavaş geliyor ama sonuçlar çok iyi. Yerine göre tarif 4 eşit döküşe de çekilebilir.

Bu arada kahvelerin üçü de olağanüstü. Ben Türkiye'de böyle kahveler içmedim. Böyle özel kahveler varken sohbetin büyük bölümünün başka yerlere kayması üzücü olmuş.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri