• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve İçin İdeal Su

Peki şunu sorayım;

Karışımın her 4 gramı yaklaşık 8,8 ppm bir artış yapıyor. 5 litre suya 20 gr koyuyoruz ve toplamda 44 ppm artıyoruz değeri.

5 litreye 20 gram değil de, 25 gram koyup değeri biraz daha yukarı çeksem, sağlık açısından bir sıkıntı olur mu? Ya da başka bir problemle karşılaşır mıyım?
Burada hesap yanlış olabilir. Siz karışımı artırırken su miktarını da aynı oranda artırdığınız için aslında her 4 gram 44 ppm artırıyo demeliyiz :). Diğer türlüsü zaten çok düşük olurdu bu karışım için. Sağlık konusunda yorum yapacak ne bilgim var ne tecrübem ama kullandığımız miktar vs. göz önünnde buluduruluğunda güvenli sınırların dışında olacağımızı hiç düşünmüyorum.

Burada hesap yanlış olabilir. Siz karışımı artırırken su miktarını da aynı oranda artırdığınız için aslında her 4 gram 44 ppm artırıyo demeliyiz :). Diğer türlüsü zaten çok düşük olurdu bu karışım için. Sağlık konusunda yorum yapacak ne bilgim var ne tecrübem ama kullandığımız miktar vs. göz önünnde buluduruluğunda güvenli sınırların dışında olacağımızı hiç düşünmüyorum.

Matematiğimi tekrar gözden geçireyim o halde 😂

Teşekkürler cevap için

Edit: Gözden geçirme tamamlandı, mesele anlaşıldı :)

Moderatörün son düzenlenenleri:
Gecenin bu saatinde sizlere ‘doktor bu ne?’ dedirtmek istemem ama Oğuzhan Bey’in tarifini aynen denedim

Şu anda modum şöyle: ‘doktor bu ne?’

Eğer ortaya çıkan sonuç gerçekten su ile ilgiliyse, ki aynı kahveyi dördüncü demleyişim, yani başka bir sebep bulamıyorum, “ben iyi demleyemiyorum” ya da “damak tadım gelişmemiş herhalde” diye düşünen arkadaşlar durumlarını tekrar değerlendirsin derim.

Bu vesileyle suyun önemine dikkat çeken forumun güzide insanlarına arz-ı şükranı bir borç bilirim vesselam

@oguzhanata'nın bu tarifini denedim, son iki demlememi bu suyla yaptım. Coffea Circulor'un Etiyopya ve Brezilya menşeli iki naturel kahvesini demledim. Tatlılık biraz, kremamsılık ise çok arttı. Bu firma olabildiğince düşük ppm'li (önerdikleri diğer bazı değerlerin yanı sıra tabii) sularla demleme yapmayı tavsiye ediyordu, bunun için Kipa marka su bulmam gerektiği söylendi, ben de öyle yaptım fakat o sudan randıman alamadım. Bu tarif bir süre meşgul edecek gibi beni. Kendi adıma çok teşekkür ederim.

@oguzhanata'nın bu tarifini denedim, son iki demlememi bu suyla yaptım. Coffea Circulor'un Etiyopya ve Brezilya menşeli iki naturel kahvesini demledim. Tatlılık biraz, kremamsılık ise çok arttı. Bu firma olabildiğince düşük ppm'li (önerdikleri diğer bazı değerlerin yanı sıra tabii) sularla demleme yapmayı tavsiye ediyordu, bunun için Kipa marka su bulmam gerektiği söylendi, ben de öyle yaptım fakat o sudan randıman alamadım. Bu tarif bir süre meşgul edecek gibi beni. Kendi adıma çok teşekkür ederim.
Circulor düşük ppm su öneriyor ama o düşük ppmli su içinde hangi minerallerden kaç gr olması gerektiğinide söylüyor her düşük ppmli su nordik kahvelerde güzel sonuçlar vermiyor suan 140 ppmli suyla demledim circulor maraki ve masitikayı muazzam 👍🙂

Beğenmenize çok sevindim, ben de burada ve başka yerlerde okuduklarım kadarıyla en az zahmetle bir çözüm bulmaya çalıştım.

Ppm’in yanında o ppm in hangi bileşenden oluştuğu da önemli. Tabi saf su vs olmadan ya da suyun tüm içeriğini ölçmeden bunu bilmek imkansız😅O yüzden bu suyu hazırlarken ppm ’i kendi hazırladığımız sular arasında bir gösterge olarak ele almak daha doğru olacaktır. Biraz deneysel takılıp hangi ppm daha lezzetli sonuç çıkarıyor bakmak da faydalı olur diye düşünüyorum. Afiyet olsun :).

Circulor düşük ppm su öneriyor ama o düşük ppmli su içinde hangi minerallerden kaç gr olması gerektiğinide söylüyor her düşük ppmli su nordik kahvelerde güzel sonuçlar vermiyor suan 140 ppmli suyla demledim circulor maraki ve masitikayı muazzam 👍🙂

Elbette, bu yüzden "önerdikleri diğer bazı değerlerin yanı sıra tabii" diye belirttim. Bu değerleri ölçebilmek için su şişelerindeki etiketlerden başka bir kaynak yok şu anda elimde, o da güvenilir bir yol değil; o yüzden daha çok deneme-yanılma yolunu takip etmeye çalıştım. RO+remineralizasyon çözümüne kadar en makul seçenek Buzdağı idi, modifiye Buzdağı daha güzel oldu :)

Beğenmenize çok sevindim, ben de burada ve başka yerlerde okuduklarım kadarıyla en az zahmetle bir çözüm bulmaya çalıştım.

Ppm’in yanında o ppm in hangi bileşenden oluştuğu da önemli. Tabi saf su vs olmadan ya da suyun tüm içeriğini ölçmeden bunu bilmek imkansız😅O yüzden bu suyu hazırlarken ppm ’i kendi hazırladığımız sular arasında bir gösterge olarak ele almak daha doğru olacaktır. Biraz deneysel takılıp hangi ppm daha lezzetli sonuç çıkarıyor bakmak da faydalı olur diye düşünüyorum. Afiyet olsun :).

Teşekkür ederim. Deneysellik gayet güzel ama eninde sonunda konu alım gücüne geliyor. 250 gramlık bir paketin yarısına geldiğinde doğru reçeteyi/suyu bulan şanslıdır :)

Abant su Ümraniye Çarşı taraflarında satan bir yer bilen var mı?

Budur üstat:

D&R'dan sipariş vermek gibi bir hata ettim. 68 liraydı. 5 gündür Hepsijet denen illetin elinde :ROFLMAO: .

Takip sistemlerine göre tahmini teslimat 5 gün önce ve yine 5 gündür Anadolu Aktarma Merkezinde... :mad:

Bugün 5 lt buzdağı aldım ölçüm yaptığımda normalde 70 ppm gibi çıkan su 47 ppm çıktı.
Bende ayni kahveyi aynı reçete ile 47 çıkan su ve bu suya 80 ppm olacak şekilde mineralli su ekledim kesinlikle 80 ppm olan çok daha güzel kahve oldu yalnız ikisininde akış bitişi 2.27 civarı olması şaşırttı beni :) bunu yazma sebebim buzdağı su alanlara, yaptıkları kahve kötü olduysa su ile alakalı olabilir.

Ben ikisini de kullandım. Xiaomi TDS kalemi ile oda sıcaklığında yaptığım ölçümlerde damacana 80-90 ppm arası gidip gelirken pet ürün 81 ppm çıkıyor. Gerçi ikisinin de ürün üzerindeki analiz raporları 118 ppm diyor.
Merhaba. Üzerinden süre geçtiği için konuyu yeniden gündeme getirmek istedim.
Hala Buzdağı kullanıyorsanız değerlerde bir değişme var mı?

Geri