• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve İçin İdeal Su

Merhaba, ben de brita sürahi aldım. Brita ile en iyi sonucu nasıl alabiliriz ?
Evde magnezyum bisgilisinat (toz) ve Sodyum bikarbonat (ingiliz karbonatı) var bu epsom tuzundan farklı mıdır bilmiyorum aynı gibi duruyor.

Evde magnezyum bisgilisinat (toz) ve Sodyum bikarbonat (ingiliz karbonatı) var bu epsom tuzundan farklı mıdır bilmiyorum aynı gibi duruyor.
Sodyum Bikarbonat bildiğiniz karbonattır, bir ön solüsyon hazırlayarak brita suya katabilirsiniz, ancak sodyum tek başına kahve çözünmesinde yeterli bir mineral değil. Bununla birlikte Magnezyum, Kalsiyum ve Potasyum'a da ihtiyacınız olacak. Magnezyum kaynağı olarak MgSO4 -epsom tuzu veya ingiliz tuzu diye de geçer- kullanılabilir ancak sülfat bileşikleri kahvede acımsı tatlara neden oluyor. Bu sebeple Mg kaynağı olarak Magnezyum Klorür daha uygun bir mineraldir. Aynı zamanda Kalsiyum klorür, ve potasyum karbonat da kullanılabilir diğer minerallerdir. Bunların suda çözünme oranları yüksektir ancak yüksek saflıkta olmalı iyi karıştırılmalı ve mutlaka filtrasyondan geçirilmelidir. Solüsyonları hazırlamakla da iş bitmiyor bunları belirli oranlarda RO suya veya brita suya karıştırarak ppm değerlerini ayarlamak gerekiyor. Toplamda 100-120ppm arası dengeli mineral içeren bir su genel kullanım için işinizi görecektir. (örnek formül 4 birim Mg, 2 birim Ca, 3 birim K, 3 birim Na gibi)

Brita Sürahi arıtma yapmıyor aktif karbondan geçiriyor suyu sadece o yüzden brita ile en iyiyi bırak normal sonuç bile alamazssın Hazır su şart.

Afiyet olsun @emrekocakurt Bey,gecenin sonu inşallah izotonik sodyum klorürle bitmez,akşam gibi iyi olduğunuzu bilmek adına dönütüzü bekliyor olacağım 😅😂
Şimdi İngiliz Tuzu yazsam çok yavan olur hocam. Magnezyum sülfat deyince sanki uranyum saflaştırmaya hazırlanıyormuşuz gibi oluyor, tat katıyor. 🙃

Yıllar önce ilk defa karsilastigimda ufkum açılmıştı.Kahveyi bu kadar sevmemin sebebide tüm her türlü durumun onu etkiliyor olması ne kadar iyi olabileceginin sınırı yok gibi hissediyorum. Hala dönüp dönüp bakarım suyla ilgili birşey denedim mi hayır ama bir gün mutlaka 😅

Potasyum bikarbonat, epsom tuzu(magnezyum sülfat) ve kalsiyum klorid sipariş ettim. Yukarıda yapacağım deneme patladı çünkü eczacım son pakedi satmış, diğer yerlerde de bulamadım.

Sodyum bikarbonat zaten var ama potasyumun daha iyi sonuçlar verdiğine dair birkaç şey okudum. Kalsiyum kaynağı olarak kalsiyum klorid ile gypsum tuzu arasında kaldım ama okuduklarımdan anladığıma göre kloridin suda çözünümü çok daha yüksekmiş ve sülfat ağızda değişik hissiyatlara sebep oluyormuş.

Mineral düzeylerini ayarlayabileceğimiz bir arıtma cihazımız olaydı da uğraşmayaydık böyle. :cautious:

@emrekocakurt Hocam saf suyu nereden temin ediyorsunuz? Ya da saf suya yakın düşük TDS'li bir su mu satın alıyorsunuz?
Tüketime uygun saf su eczanelerden ya da bunu özel üreten yerlerden alınabilir. Deiyonize edilmiş su minerallerden arınıyor ama bakterilerden arınmıyor. Ne kadar suyu belli bir noktaya kadar ısıtsak da ben tercih etmezdim açıkçası. Bununla birlikte deiyonize/distile/saf su çok maliyetli, litresine 50TL fiyat biçiliyor. Benim 10 ppm civarı çıktı veren bir arıtmam var, onunla yapmayı planlıyorum. İlla tam saflık isteniyorsa, eğer arıtmanız da varsa, saf su filtresi saf suyun kendinden daha az tutar.

Bir süre önce kahvede suyun etkisine dair bir çözünme karşılaştırması videosu yapmıştım. Ancak uzmanlığım su kimyası olmadığı için teknik detaya girmemiştim.

Son olarak da işi işin profesyonellerinden öğrenmek için Mak Filtre'nin Genel Müdürü ile bir söyleşi yaptık su üzerine.

Umarım meraklılarına faydalı iki içerik olmuştur ve olacaktır. Daha teknik detaya inmek isteyenler çok olursa ek bir teknik video daha çekebiliriz, bunun da sözünü aldım. :)

Keyifli seyirler.

Orkun bey öncelikle çok keyifli bir sohbet olmuş,bunun için teşekkürler ancak biz ev baristaları için gine çözüm yok anladığım kadarıyla.Verdiği bilgiler çok kıymetli ama bizim esas sorunumuz şu; x ve y kavurcusundan aldığımız kahveler için çözüm ne?Mesela biraz işin içme kısmında durulmuş oysa ki benim kahve olayını karşılasın yeter.Tabi işletmelere yönelik bir firma olduklarını da söylüyorlar ama bence ev kullanıcılarını hafife almamaları gerekir.Gine de bu konuyu gündeme getirdiğiniz için tekrar teşekkürler.

Orkun bey öncelikle çok keyifli bir sohbet olmuş,bunun için teşekkürler ancak biz ev baristaları için gine çözüm yok anladığım kadarıyla.Verdiği bilgiler çok kıymetli ama bizim esas sorunumuz şu; x ve y kavurcusundan aldığımız kahveler için çözüm ne?Mesela biraz işin içme kısmında durulmuş oysa ki benim kahve olayını karşılasın yeter.Tabi işletmelere yönelik bir firma olduklarını da söylüyorlar ama bence ev kullanıcılarını hafife almamaları gerekir.Gine de bu konuyu gündeme getirdiğiniz için tekrar teşekkürler.
Ben teşekkür ederim izleyip destek verdiğiniz için. Maksat orada ev kullanıcılarını küçümsemek değil. Ancak hak verirsiniz ki özellikle bir de kötüleşen ekonomide özellikle mineral beslemeli bir sistemi kurmak ev kullanıcısı açısından elzem değil ve pahalıylen, işletmeler için şart. Bu sebeple toplama baktığımızda özel ürün geliştirmek haklı olarak kârlı ve mantıklı bir yatırım olmayabilir.

Ancak şu anlaşılmasın, arıtma çözümleri üretenler ev kullanıcısı iyi bir arıtma isteyince kurmuyor. Kuruyolar sadece profesyonel işletmelere yönelik cihazları o segmentteki fiyatlarla kuruyorlar. 🙂 Bütçe varsa en temelden çözüm de bu şu an zaten. Diğer çözümler paket sular, ya da suyu mineralize etme çalışmaları.

Tüm kavurucuları süspanse edecek bir çözüm yine profesyonel bir firma desteğiyle ortalama bir şartlandırılmış su üretecek sistem kurmak ya da su mineralize etmek oluyor. Biz forumlarda da, işletmelere de su bilgilerimizi bu doğrultuda paylaşıyoruz zaten ileri çözümler için.

Ben pek anlamam o konudan ama öyle bir ürünü gördüm. Çözüm değil gibi ama gene de paylaşmak istedim.

Ben teşekkür ederim izleyip destek verdiğiniz için. Maksat orada ev kullanıcılarını küçümsemek değil. Ancak hak verirsiniz ki özellikle bir de kötüleşen ekonomide özellikle mineral beslemeli bir sistemi kurmak ev kullanıcısı açısından elzem değil ve pahalıylen, işletmeler için şart. Bu sebeple toplama baktığımızda özel ürün geliştirmek haklı olarak kârlı ve mantıklı bir yatırım olmayabilir.

Ancak şu anlaşılmasın, arıtma çözümleri üretenler ev kullanıcısı iyi bir arıtma isteyince kurmuyor. Kuruyolar sadece profesyonel işletmelere yönelik cihazları o segmentteki fiyatlarla kuruyorlar. 🙂 Bütçe varsa en temelden çözüm de bu şu an zaten. Diğer çözümler paket sular, ya da suyu mineralize etme çalışmaları.

Tüm kavurucuları süspanse edecek bir çözüm yine profesyonel bir firma desteğiyle ortalama bir şartlandırılmış su üretecek sistem kurmak ya da su mineralize etmek oluyor. Biz forumlarda da, işletmelere de su bilgilerimizi bu doğrultuda paylaşıyoruz zaten ileri çözümler için.
Estağfurullah “küçümsemek” anlamında ne bir şey ima ettim ne de anlatılanlardan böyle bir yorum çıkardım.Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim.Yalnız bizim hazır sulara harcadığımız para totelde arıtma parasını geçiyor ki.Bir de istediğimiz sonuçları alamadığımız dönemler oluyor.Hem hazır suya para verin hem kahveniz “çöp” olsun.İşe böyle bakınca çok astronomik rakamlar olmadığı sürece firma bize aldığımız kahvelerden max verim alacağımızın bir nevi garantisini verirse neden almayalım ki!!Tartıların, değirmenlerin ve birçok kahve ekipmanının 10 binden başladığı ortamda bence arıtmalara verilecek göze gelmez diye düşünüyorum.Mesela Circulor’dan sipariş verdim adam 25 ppm su öneriyor.Uludağ premıum bile 33 ppm çıkıyor.Kahvelere 78 euro ödedim.İstediğimi alamazsam para çöp!!!Ki sizde Norveç örneğine değinmişsiniz sohbetinizde.Sonuç olarak biz bu sistemlerden emin olmak istiyoruz.Bu konu daha önce de çok tartışıldı.İnşallah çözüme kavuşur.

Estağfurullah “küçümsemek” anlamında ne bir şey ima ettim ne de anlatılanlardan böyle bir yorum çıkardım.Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim.Yalnız bizim hazır sulara harcadığımız para totelde arıtma parasını geçiyor ki.Bir de istediğimiz sonuçları alamadığımız dönemler oluyor.Hem hazır suya para verin hem kahveniz “çöp” olsun.İşe böyle bakınca çok astronomik rakamlar olmadığı sürece firma bize aldığımız kahvelerden max verim alacağımızın bir nevi garantisini verirse neden almayalım ki!!Tartıların, değirmenlerin ve birçok kahve ekipmanının 10 binden başladığı ortamda bence arıtmalara verilecek göze gelmez diye düşünüyorum.Mesela Circulor’dan sipariş verdim adam 25 ppm su öneriyor.Uludağ premıum bile 33 ppm çıkıyor.Kahvelere 78 euro ödedim.İstediğimi alamazsam para çöp!!!Ki sizde Norveç örneğine değinmişsiniz sohbetinizde.Sonuç olarak biz bu sistemlerden emin olmak istiyoruz.Bu konu daha önce de çok tartışıldı.İnşallah çözüme kavuşur.
Ben kendimi yanlış anlatmışım birazcık. Derdim ima ya da ithafta bulunmak değildi, kusuruma bakmayın. Kastetmeye çalıştığım talebin arz edilecek ürüne göre oran olarak az olduğu yönündeydi. Şimdilik en iyi çözüm iyi firmalarla görüşüp, uygun suyu sağlayacak çözümleri almak. Ama dediğim gibi cihazlar profesyonel düzeyde.

Konunun başına şöyle bir gözucuyla baktım ama baristalar ''Breaking Bad'' kimyageri Walter White modunda açıklama yapınca Güzelpınar Damacamı değiştirmeli miyim karar veremiyorum.

Bir daha kolay kolay Kuzeyden su almayacağım sanırım. İstanbul'dan İstanbul'a suyu 7 saatte getirip gece 12 de damacana vermek istemiyorum kimseye..

Geri