• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve İçin İdeal Su

kahvefabrikası kavurmahanede bwt var bağlantısına bakmadım ama musluk var ucunda damacanaya su doldurdum bwt den.
Ucuna musluk baglanabilir tabi, bir sekilde cikis alinacak. Demek istedigim klasik filtre yaklasimi nasil ana hat ikiye ayrilip normal musluga sebeke, filtre ile gelen diger musluga aritilmis su.
Bestmax bu mantik ile uretilmemis anladigim, ciktisi dogrudan icilecek, kahve yapilacak musluga gidecek.
Yapilmaz mi tabi yapilabilir ama iki urunu ayiran temel burasi. Biri kombine kullanima gore tasarlanmis, digeri sadece filtreli su kullanimina gore.
Yani en azindan ben boyle anladim inceledigimde.

Bu su işi iyice canımı sıkmaya başladı. Etrafta abant su bir türlü bulamıyorum mesela. En azından ideale yakın bir suyla kahve demlemek istiyorum ama yok yani. Nasıl yaparız da hallederiz bunu yahu?

Evde hazırlayabilmek isterim aslında suyumu ama arıtma sistemine para ayıracak durumda değilim şu sıralar. Uludağ premium mudur kullanabileceğim en iyi su?

Son düzenleme:
Evde hazırlayabilmek isterim aslında suyumu ama arıtma sistemine para ayıracak durumda değilim şu sıralar. Uludağ premium mudur kullanabileceğim en iyi su.
Bulabiliyorsanız Buzdağı veya Abant tavsiye ederim. Uludağ premium hem pahalı hem de dengeli bir kahve yapmak için fazlasıyla yumuşak bir su. Belki Nordic kavuruculara uygun ancak ben tavsiye etmem her gün kullanmak için.

Pahalı evet pahalı değil demedim tavsiye ettim

Madran örneğin bir kaynaktır, bunun Pınar’ı cam şişede 2-3₺’ye satılırken pet şişede daha az bilindik bir marka daha ucuzdur. Önemli olan marka değil, kaynaktır.

Uludağ Premium’un tesisinin komşusu muhtemelen yarı yarıya fiyatına satıyordur, bence 1L-2₺ gözden çıkarıldıysa daha iyi seçenekler mevcut.

Madran örneğin bir kaynaktır, bunun Pınar’ı cam şişede 2-3₺’ye satılırken pet şişede daha az bilindik bir marka daha ucuzdur. Önemli olan marka değil, kaynaktır.

Uludağ Premium’un tesisinin komşusu muhtemelen yarı yarıya fiyatına satıyordur, bence 1L-2₺ gözden çıkarıldıysa daha iyi seçenekler mevcut.
Evet hocam haklısınız.

Uludağ Premium yerine Pınar Uludağ tercih edilebilir, kaynakları aynı ve analiz değerleri birbirine çok benzer, ikisi de 30 ppm.

Ya da Saka Su, etiketinde 176 ppm yazıyor, ölçümlerimde 90-100 ppm arasını görüyorum, ancak kahveyi aşırı çözüyor. Belki espresso için uygun olabilir.

Saka özelinde yazmıyorum, Satılan suların üzerindeki değerlerin maalesef anlamlılığı yok. Bunun sebebi paketleme üzerinde ki analiz sonuçlarının her zaman eski raporlardaki değerlerden oluşması. Bu durum ülkemiz genelinde de değil, avrupada da bir çok markada 5-8 senelik güncellenmemiş sonuçlar paketleme üzerine basılıyor. İnternette bazı markalar için güncel raporlara ulaşmak mümkün. Hatta bu raporları derleyen bir tablo vardı yine burada paylaştığım.
Tabi bu durumun haricinde güncel rapor sonuçları dahi olsa her şişede aynı değeri de yakalamak yine mümkün olmayacaktır. Bu sebeble rapor sonuçları sadece ön bilgi için kullanmak daha mantıklı.

Bimde var hocam.Migrosda da abant var.Su bence de farkettiriyor ama herkes farklı bir şey söyluyor.Boxx a sordum o da damla önerdi.

Malesef bu durum Türkiye geneli için geçerli olmuyor. Özellike Bim için konuşursam Gaziantep'te Abant yerine tamamen bölgesel bir marka satıyorlar. Düşündüğüm kadarı ile suyun taşınma maliyeti fiyatlara çok etki edeceğinden yaygın bir dağıtım ağı olmadan her markayı aynı marketlerde bulmak mümkün olmuyor.

Saka özelinde yazmıyorum, Satılan suların üzerindeki değerlerin maalesef anlamlılığı yok. Bunun sebebi paketleme üzerinde ki analiz sonuçlarının her zaman eski raporlardaki değerlerden oluşması. Bu durum ülkemiz genelinde de değil, avrupada da bir çok markada 5-8 senelik güncellenmemiş sonuçlar paketleme üzerine basılıyor. İnternette bazı markalar için güncel raporlara ulaşmak mümkün. Hatta bu raporları derleyen bir tablo vardı yine burada paylaştığım.
Tabi bu durumun haricinde güncel rapor sonuçları dahi olsa her şişede aynı değeri de yakalamak yine mümkün olmayacaktır. Bu sebeble rapor sonuçları sadece ön bilgi için kullanmak daha mantıklı.

Malesef bu durum Türkiye geneli için geçerli olmuyor. Özellike Bim için konuşursam Gaziantep'te Abant yerine tamamen bölgesel bir marka satıyorlar. Düşündüğüm kadarı ile suyun taşınma maliyeti fiyatlara çok etki edeceğinden yaygın bir dağıtım ağı olmadan her markayı aynı marketlerde bulmak mümkün olmuyor.
Onu bilmiyordum.Migrosda vardir belki.Olmasa da bulunmaz hint kumaşi degil sonuçta bir kac tane su deneyip en guzel gelenden devam etmek lazim bence.Su konusu önemli ama onu da kafaya takarsam arıtma falan kurmaya kalkarım :) Bence herkes 2-3 su alip ust uste denesin ulaşabildigi sulardan.Memnun oldugundan devam eder.Cünku herkes farkli bir şey söylüyor.

Geri