• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve İçin Bardak Seçimi

format:webp

Daha önce forumda konusu geçen simax bardak aldım. Tam istediğim gibi dudak kısmı ince ve çok keyifli bir içim sunuyor. Boğumlu yere kadar yaklaşık 240ml alıyor.

Ayrıca bu model de var. 0,2lt kapasiteli olduğu için tercih etmedim. Boğumlu noktaya kadar 170ml alıyordur tahminen. Çok şık duruyor ama.

Daha önce forumda konusu geçen simax bardak aldım. Tam istediğim gibi dudak kısmı ince ve çok keyifli bir içim sunuyor. Boğumlu yere kadar yaklaşık 240ml alıyor.

Ayrıca bu model de var. 0,2lt kapasiteli olduğu için tercih etmedim. Boğumlu noktaya kadar 170ml alıyordur tahminen. Çok şık duruyor ama.
Her iki bardak yaklaşık bir yıldır favorilerde ekli duruyor. Bir indirim yapmadılar.

İlk resimdeki ile aynı bardak o. Bir kaç yorumda 0,4l yazıldığı ama 0,3l aldığı belirtilmişti. Bardak epey büyük zaten. Ben de baştan özellikle 0,4l aradım. Ama yorumlarda bu bilgiyi görünce bunu almaya karar verdim. İyiki 0,4l yokmuş dedim elime geçince.

İlk resimdeki ile aynı bardak o. Bir kaç yorumda 0,4l yazıldığı ama 0,3l aldığı belirtilmişti. Bardak epey büyük zaten. Ben de baştan özellikle 0,4l aradım. Ama yorumlarda bu bilgiyi görünce bunu almaya karar verdim. İyiki 0,4l yokmuş dedim elime geçince.
Ben de Simax 0.3 hacimli olanı aldım, henüz kullanmadım ve hacmini ölçmedim, muhtemelen iç hacim 0.3 litredir ama bardak görüntü olarak dev gibi 😁 Hatta 0.2 hacimli olanı da almıştım, kenardan kırık gelince iade gönderdim ki 0.2 bile tanıtım fotolarına göre daha büyük duruyordu. 0.4 hacimli olan büyük ihtimal sürahi gibi olur, elimizde bir garip durur🤣

Son düzenleme:
Bu arada, espresso için Zwilling almak isteyen varsa, piyasa fiyatlarına göre daha uygun bir kampanya var.

Simax 0.3 düşünen varsa yine piyasa fiyatlarına göre daha uygun

Not : Link verdiğim ürünler ikili set halinde satılan ürünler

V60, Makine gibi perculation demlemelerde kulpsuz çift cidarlı bardaktan tüketmeyi tercih ediyorum. Camda koku yansıması daha zayıf ve deminizi daha iyi hissediyorsunuz ve çift cidarlı bardağın tutma ve sıcaklıktan dolayı içerkenki yaklaşma cesareti hele ki ki kompleks bir çekirdekse çok daha keyifli oluyor. Zwilling çift cidarlı 200 ml bardak kullanıyorum. Eğer yoksa, cam hissiyatına yakın iyi porselenlerde içmeyi tercih ediyorum.

Aeropress, Clever, french press gibi yöntemlerde ise seramik fincanlar veya çelik muglar. Seramik fincanlarda ısıyla birlikte topraksı kokular ortaya çıkabiliyor ve bunun gövdeli metodlarda overextract hissiyatını örttüğü kanaatindeyim. Çelikte ise, yansıma yüksek olduğu için genel olarak kahve içiminden beklentimi düşürüyorum :)

Merhaba kullandığınız Zwilling Çift Cidarlı 200ml bardağın asıl kapasitesi kaç ml acaba? Yani dudak payı bıraktığımızda ne kadar sıvı alıyor içine?

Merhaba kullandığınız Zwilling Çift Cidarlı 200ml bardağın asıl kapasitesi kaç ml acaba? Yani dudak payı bıraktığımızda ne kadar sıvı alıyor içine?
Dudak payıyla birlikte 200 ml diyebiliriz, ağzına kadar boşluksuz doldurunca sanırım 210 kadar yapıyordu.

200 ml dolumdaki dudak payını ince dudak olarak alın ama lütfen. İlk yudumu höpürdeterek alırsınız, dudak payı dengelenir.

Dudak payıyla birlikte 200 ml diyebiliriz, ağzına kadar boşluksuz doldurunca sanırım 210 kadar yapıyordu.

200 ml dolumdaki dudak payını ince dudak olarak alın ama lütfen. İlk yudumu höpürdeterek alırsınız, dudak payı dengelenir.
Teşekkürler. Çoğu tarifim 200ml'e göre olduğundan 170-180 ml kapasitesi vardır diye korkmuştum. Muhtemelen ben de satın alacağım.

Teşekkürler. Çoğu tarifim 200ml'e göre olduğundan 170-180 ml kapasitesi vardır diye korkmuştum. Muhtemelen ben de satın alacağım.
Hocam tarifim 200 ml derken 12:200 tarzında 200se zaten dert etmeyin. Bardağa 175-180 ml civarı iniyordur.

Ben bugün 200 ml. doldurup fotoğrafını paylaşayım, hızlı karar vermeyin.

Edit: Ekledim

Ekli dosyalar

• IMG-6548.jpg
    IMG-6548.jpg
    178 KB · Görüntüleme: 108
  • IMG-6547.jpg
    IMG-6547.jpg
    135.2 KB · Görüntüleme: 108
Son düzenleme:
Forumda theselsius kullanan üyeler var mı? Kendileriyle hiç bir bağım yok henüz alışverişim de olmadı. Çok uzun süredir takip ediyorum kendilerini. Kısıtlı bir üretim yapıyorlar, çoğu zaman ürünler stokta kalmıyor. Yanlış görmediysem Wbc'de Serkan Sağsöz firmanın paixano veya(emin değilim) barcelona modellerinden birini kullandı. Hem kız arkadaşıma hem de kendime almayı düşünüyorum bakalım.

219₺ aldım. 10₺ mobil app indirim kodu: APPVARVAR1
fotoğraflarda tekmiş gibi duruyor ama kutu içeriğinde 2 tane bardak mı var? hacimlerini biliyor musunuz? eğer çiftse uygun geldi bana almayı düşünüyorum.

fotoğraflarda tekmiş gibi duruyor ama kutu içeriğinde 2 tane bardak mı var? hacimlerini biliyor musunuz? eğer çiftse uygun geldi bana almayı düşünüyorum.
Ben 0.4 lt olanını aldım 4-5 aydır kullanıyorum çok memnunum. 0.4 lt olanınun çift çidarlı kısmı yaklaşık 0.3 lt gibi alıyor sadece makinede yıkandığı için sanırım birkaç siyah nokta oluştu ama kullanıma engel değil. Evet 2li geliyor bardaklar.

Ben 0.4 lt olanını aldım 4-5 aydır kullanıyorum çok memnunum. 0.4 lt olanınun çift çidarlı kısmı yaklaşık 0.3 lt gibi alıyor sadece makinede yıkandığı için sanırım birkaç siyah nokta oluştu ama kullanıma engel değil. Evet 2li geliyor bardaklar.
teşekkür ederim :) ben de 0.2lt olanları almayı düşünüyorum ama 215ml alır mı bilemedim. dudak yerine gelecek muhtemelen

Geri