• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Festivalleri

Selamlar, bugün işten sonra 2. seansa gittim. İzlenimlerimi mümkün olduğunca objektif bir şekilde paylaşayım istiyorum merak edenler vardır festivali diye. Tabi ki bazı durumlar herkese göre subjektif olacaktır. Şimdiden affola. Madde madde genelden özele doğru gideceğim okumanız da kolay olsun. Umarım faydalı olur.

- Giriş kısmı üst araması, hes kodu kontrolü ve bilet qr kodu okutma şeklinde 3 aşamada ve hızlı bir şekilde gerçekleşti. Herhangi bir sıkıntı yaşamadık.

- Festival özetle geçmiş yıllardaki gibi. Nitelikli ve ticari kahve kavuran firmalar, bazı ekipman üretici veya ithalatçıları, doğal ürünler vs. satan yerler önceki yıllardaki gibi duruyor.

- Pandemi ve hafta içi olmasına rağmen beklediğimden kalabalıktı. Fotoğraflara aldanmayın pek foto çekmedim çektiklerimi de geç çektiğim için öyle. Ne kadar maske zorunlu olsa da standlar birbirine yakın olduğu için özellikle insanlar maske olayına pek dikkat etmiyorlar. Gelenlerin yarısı takmıyordu diyebilirim. Bu konuda hassas arkadaşlar varsa bilgisi olsun.

- Food court pandemi öncesindeki son yıla benzer şekilde.

- İlk tavsiyem ya ilk girdiğiniz de yada 1-2 yere uğradıktan sonra bir şişe su almanız olur. Zira tadım yaparken ağzınızı temizlemek çok iyi gelecektir.

- Hava karardıktan sonra tuvaletin ışığı ve suyu kesildi. Saçma bir durum oldu herkes söyleniyordu. Hava kararmadan giderseniz sıkıntı olmaz ama. Özellikle 2. seansta gidenler için.

- Çoğu standda az da olsa çok da olsa bir indirim var. Almayı düşündüğünüz çekirdek veya ekipman varsa bilginize.

- İlk uğradığımız yer Coffee Departmant oldu. Önceden defalarca sipariş verdiğim yerlerden biriydi. 1-2 kahvesini denedik. Stand da çalışan arkadaşlar güler yüzlü ve muhabbeti iyi kişilerdi. Detayda sorularınız varsa yanıtlayacaklardır. Festivalde aldığım 2 kahveden birini buradan aldım. (Colombia/ La Claudina) . Tadım notaları bana hitap eden şekildeydi. Kahvenin aromasının yoğunluğunu da beğendim. Bir fırsat verin derim.

- William's Coffee bildiğimiz gibi. Her zaman ki kaliteli çekirdekler ve güzel bir standa sahip. İlk William ile bu fuarda tanışmıştım sanırsam 3 yıl önce. 3 yıl önceki gibi mütevaziydi kendisi. Kısa da olsa sohbet ettik. Bütün çekirdeklerini toplu alımda denediğim için tadım yapmadım. Sitedeki çekirdekler dışında çok güzel exclusive çekirdekleri vardı özel siyah kutuda. Ancak malesef ki fiyatları aşırı pahalı olduğu için almak istemedim. Sanırsam 90 gramı 300-400 lira gibi birşeydi. Uygun fiyat olsa kaçırmazdım ama. Bu arada yeni kahvelerde yoldaymış bilginize.

- Tufatte Coffee'nin standına da bir uğrayın derim. Sahibi Murat bey oldukça ilgili ve iyi bir insan. Her sorunuza yanıt veriyor. Kavurma processleri ve blendleriyle alakalı detaylı sohbet etme şansımız oldu. Oldukça şeffaf şekilde sorularınızı cevaplıyor. Kahvelerini beğenirsiniz beğenmezsiniz o konuda yorum yapmayacağım. Ancak "Private Roasting" olayı eminim ki bazılarınızın ilgisini çekecekti. Sırf bunun için bile bir uğrayın dedim.

- Petra'ya gelecek olursak kalitesini hepimiz biliyoruz zaten. Seveni de var sevmeyeni de. Biraz fantastik bir standları var. Simsiyah bir dikdörtgen şeklinde. Siyah perdeli bir odaya giriyorsunuz. İçerisi komple aynalı. Ufak bir yerden siyah eldivenli biri size soğuk bir kahve ikram ediyor. Değişik bir fantezi açıkçası. İlgisini çekenler bakabilir.

- Tin Coffee de güzel indirimler var. Ancak ne yazık ki Gardelli ve Lot X tadımı yapamadık. Bir kaç demleme yapılmış ama ne yazık ki kaçırdık. Çekirdekleri koklamakla yetindik. Israr de etmedim açıkçası keşke tadım yapabilseydik. Standdaki arkadaş ilgili biri. Tin Coffee nin sattığı herhangi bir ürünle ilgili sorunuzu çekinmeden sorabilirsiniz. Yakalarsanız da tadım yapmanız güzel olur. Williamsdakiyle birlikte sanırsam en pahalı kahve de Gardelliydi. O yüzden almadım.

- Gelelim Coffee Project'e. Benim ziyaretlerim sırasında enerjileri en iyi stand burasıydı. 3 kişi vardı ve 3 arkadaş da hem heyecanlı hem de ilgililerdi. Güzel sohbet ettik. Farklı bir El Miradorları vardı (Orange bourbondu doğru hatırlıyorsam). Türkiyede denediğim 2 El Miradordan farklıydı. Kesinlikle deneyin. Fiyatı da o seviyede bir kahveye göre bence iyiyidi. 100 gramı 96 lira olması lazım. Festivalden aldığımız 2. ve son kahve de buydu. Bunun yanında 30 liraya bez ve tekrar kullanılabilir filtre de vardı. Ondan da aldık. Ayrıca bir de çekilişleri var bir bakarsınız.

- Coffee Manifesto'ya da yeni kahveler gelmiş. Tadım yapmak isteyenler uğrasın.

- Yemen Cofffees de soğuk türk kahvesi vardı. Değişik bir deneyim. Bir bakabilirsiniz bence.

- Kronotop genelde kalabalıktı. Bir tadım yapacaktık ama sonra da geç oldu vakit yetmedi. Markayı sevenler uğrayabilir.

- Mehmet Efendi önceki yıllardaki gibi uzun ve 2 katlı konteynır şeklinde olan standıyla festivaldeydi. Her zaman ki gibiydi. Hoş görünüyordu. Vakit kalmadığı için detaylı bakamadım.

- 3-5 tane daha tadım yaptığımız ama isimlerini tam hatırladığım-hatırlayamadığım stand vardı. Bir çoğunun kahve kalitesi ticari kahve kalitesindeydi. Benim ilgimi çekmedi açıkçası. Deneyip "he tamam sağolun" diyip hızlıca ayrıldığım standlar oldu. İlgisini çekenler zaten fuarı gezerken görüp deneyecektir. Çok da detay birşey belirtmeye gerek yok diye yazmıyorum.

- Arzum Okka da yarışma var diye bildirim geldi app'den. Bir bakalım dedik. Güzel hediyeler var gibiydi ama aşırı bir kalabalık vardı bu yüzden de erken gitmemize rağmen. O yüzden pas geçtik. Amacım daha çok kahve denemekti çünkü.

- Konser alanı pandemiye rağmen doluydu baya ve insalar birbirine baya yakındı. Konser için gelmediğim için vakit de olmadığı için o tarafa pek geçemedim.

- Kahve standları dışında da ilgimi çeken bir kaç standı paylaşmak istiyorum. Bunlardan ilki Fropie. Kefir ve doğal ürünler seviyorsanız kesin uğrayın. İndirim ve ufak hediyeleri falan vardı.
- Bir diğeri ise Kombucha 2200. Açıkçası Kombucha'yı daha önce duymamıştım cahilliğime verin. Eşimin önerisi üzerine denedim. Ön yargılı yaklaşmama rağmen çok güzel bir deneyim oldu. Hatta 2 şişe aldık. Standdaki arkadaşlar ilgili.
- Nilky markası var bir de. Türk bir girişim kendileri. Badem, yulaf ve fındık sütleri var. Şans verin denemediyseniz.
- Son olarak çok farklı kajulara sahip BoboNuts var. Muzlu kajuları ve jalepanolu kajuları en çok beğendiğim oldu. Burayı da tavsiye ederim.

Özetle güzel bir fuar oldu benim adıma. Workshoplara katılacak vaktim olmadı gezmekten. İlgimi çekenler daha çok hafta sonuydu bir de. Keşke 1-2 saatim daha olsaydı dedim. Hiç ziyaret edemediğim bazı standlar kaldı. Özellikle de çay vs olan. Ama o 1-2 saat ve 1-2 workshop için tekrar bilet alıp hafta sonu tekrar gitmem muhtemelen. Zira pandemiden dolayı o kadar kalabalığa uzun zamandır girmeyince ister istemez hem sesten hem insanlardan bir yorgunluk oluştu. Gerçi belki de caffeine rush olduk ondan böyle hissediyorum :)

Festival alanından söyleyeceklerim bu kadar arkadaşlar. Sorularınız olursa yine elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım. Kahveyle kalın :coffee:

Edit: Ufak ekleme ve foto ekleme.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2021-10-08 at 01.40.23.jpeg
    WhatsApp Image 2021-10-08 at 01.40.23.jpeg
    117.9 KB · Görüntüleme: 90
  • WhatsApp Image 2021-10-08 at 01.40.02.jpeg
    WhatsApp Image 2021-10-08 at 01.40.02.jpeg
    101.4 KB · Görüntüleme: 92
  • WhatsApp Image 2021-10-08 at 01.39.56.jpeg
    WhatsApp Image 2021-10-08 at 01.39.56.jpeg
    145.7 KB · Görüntüleme: 92
  • WhatsApp Image 2021-10-08 at 01.39.46.jpeg
    WhatsApp Image 2021-10-08 at 01.39.46.jpeg
    130.5 KB · Görüntüleme: 92
Son düzenleme:
Merhaba sadece ikinci seans gitmek istersek biletleri nasıl alabiliyoruz ve kaça kadar sürüyor

Selamlar, bugün işten sonra 2. seansa gittim. İzlenimlerimi mümkün olduğunca objektif bir şekilde paylaşayım istiyorum merak edenler vardır festivali diye. Tabi ki bazı durumlar herkese göre subjektif olacaktır. Şimdiden affola. Madde madde genelden özele doğru gideceğim okumanız da kolay olsun. Umarım faydalı olur.

- Giriş kısmı üst araması, hes kodu kontrolü ve bilet qr kodu okutma şeklinde 3 aşamada ve hızlı bir şekilde gerçekleşti. Herhangi bir sıkıntı yaşamadık.

- Festival özetle geçmiş yıllardaki gibi. Nitelikli ve ticari kahve kavuran firmalar, bazı ekipman üretici veya ithalatçıları, doğal ürünler vs. satan yerler önceki yıllardaki gibi duruyor.

- Pandemi ve hafta içi olmasına rağmen beklediğimden kalabalıktı. Fotoğraflara aldanmayın pek foto çekmedim çektiklerimi de geç çektiğim için öyle. Ne kadar maske zorunlu olsa da standlar birbirine yakın olduğu için özellikle insanlar maske olayına pek dikkat etmiyorlar. Gelenlerin yarısı takmıyordu diyebilirim. Bu konuda hassas arkadaşlar varsa bilgisi olsun.

- İlk tavsiyem ya ilk girdiğiniz de yada 1-2 yere uğradıktan sonra bir şişe su almanız olur. Zira tadım yaparken ağzınızı temizlemek çok iyi gelecektir.

- Hava karardıktan sonra tuvaletin ışığı ve suyu kesildi. Saçma bir durum oldu herkes söyleniyordu. Hava kararmadan giderseniz sıkıntı olmaz ama. Özellikle 2. seansta gidenler için.

- Çoğu standda az da olsa çok da olsa bir indirim var. Almayı düşündüğünüz çekirdek veya ekipman varsa bilginize.

- İlk uğradığımız yer Coffee Departmant oldu. Önceden defalarca sipariş verdiğim yerlerden biriydi. 1-2 kahvesini denedik. Stand da çalışan arkadaşlar güler yüzlü ve muhabbeti iyi kişilerdi. Detayda sorularınız varsa yanıtlayacaklardır. Festivalde aldığım 2 kahveden birini buradan aldım. (Colombia/ La Claudina) . Tadım notaları bana hitap eden şekildeydi. Kahvenin aromasının yoğunluğunu da beğendim. Bir fırsat verin derim.

- William's Coffee bildiğimiz gibi. Her zaman ki kaliteli çekirdekler ve güzel bir standa sahip. İlk William ile bu fuarda tanışmıştım sanırsam 3 yıl önce. 3 yıl önceki gibi mütevaziydi kendisi. Kısa da olsa sohbet ettik. Bütün çekirdeklerini toplu alımda denediğim için tadım yapmadım. Sitedeki çekirdekler dışında çok güzel exclusive çekirdekleri vardı özel siyah kutuda. Ancak malesef ki fiyatları aşırı pahalı olduğu için almak istemedim. Sanırsam 90 gramı 300-400 lira gibi birşeydi. Uygun fiyat olsa kaçırmazdım ama. Bu arada yeni kahvelerde yoldaymış bilginize.

- Tufatte Coffee'nin standına da bir uğrayın derim. Sahibi Murat bey oldukça ilgili ve iyi bir insan. Her sorunuza yanıt veriyor. Kavurma processleri ve blendleriyle alakalı detaylı sohbet etme şansımız oldu. Oldukça şeffaf şekilde sorularınızı cevaplıyor. Kahvelerini beğenirsiniz beğenmezsiniz o konuda yorum yapmayacağım. Ancak "Private Roasting" olayı eminim ki bazılarınızın ilgisini çekecekti. Sırf bunun için bile bir uğrayın dedim.

- Petra'ya gelecek olursak kalitesini hepimiz biliyoruz zaten. Seveni de var sevmeyeni de. Biraz fantastik bir standları var. Simsiyah bir dikdörtgen şeklinde. Siyah perdeli bir odaya giriyorsunuz. İçerisi komple aynalı. Ufak bir yerden siyah eldivenli biri size soğuk bir kahve ikram ediyor. Değişik bir fantezi açıkçası. İlgisini çekenler bakabilir.

- Tin Coffee de güzel indirimler var. Ancak ne yazık ki Gardelli ve Lot X tadımı yapamadık. Bir kaç demleme yapılmış ama ne yazık ki kaçırdık. Çekirdekleri koklamakla yetindik. Israr de etmedim açıkçası keşke tadım yapabilseydik. Standdaki arkadaş ilgili biri. Tin Coffee nin sattığı herhangi bir ürünle ilgili sorunuzu çekinmeden sorabilirsiniz. Yakalarsanız da tadım yapmanız güzel olur. Williamsdakiyle birlikte sanırsam en pahalı kahve de Gardelliydi. O yüzden almadım.

- Gelelim Coffee Project'e. Benim ziyaretlerim sırasında enerjileri en iyi stand burasıydı. 3 kişi vardı ve 3 arkadaş da hem heyecanlı hem de ilgililerdi. Güzel sohbet ettik. Farklı bir El Miradorları vardı (Orange bourbondu doğru hatırlıyorsam). Türkiyede denediğim 2 El Miradordan farklıydı. Kesinlikle deneyin. Fiyatı da o seviyede bir kahveye göre bence iyiyidi. 100 gramı 96 lira olması lazım. Festivalden aldığımız 2. ve son kahve de buydu. Bunun yanında 30 liraya bez ve tekrar kullanılabilir filtre de vardı. Ondan da aldık. Ayrıca bir de çekilişleri var bir bakarsınız.

- Yemen Cofffees de soğuk türk kahvesi vardı. Değişik bir deneyim. Bir bakabilirsiniz bence.

- Kronotop genelde kalabalıktı. Bir tadım yapacaktık ama sonra da geç oldu vakit yetmedi. Markayı sevenler uğrayabilir.

- Mehmet Efendi önceki yıllardaki gibi uzun ve 2 katlı konteynır şeklinde olan standıyla festivaldeydi. Her zaman ki gibiydi. Hoş görünüyordu. Vakit kalmadığı için detaylı bakamadım.

- 3-5 tane daha tadım yaptığımız ama isimlerini tam hatırladığım-hatırlayamadığım stand vardı. Bir çoğunun kahve kalitesi ticari kahve kalitesindeydi. Benim ilgimi çekmedi açıkçası. Deneyip "he tamam sağolun" diyip hızlıca ayrıldığım standlar oldu. İlgisini çekenler zaten fuarı gezerken görüp deneyecektir. Çok da detay birşey belirtmeye gerek yok diye yazmıyorum.

- Arzum Okka da yarışma var diye bildirim geldi app'den. Bir bakalım dedik. Güzel hediyeler var gibiydi ama aşırı bir kalabalık vardı bu yüzden de erken gitmemize rağmen. O yüzden pas geçtik. Amacım daha çok kahve denemekti çünkü.

- Konser alanı pandemiye rağmen doluydu baya ve insalar birbirine baya yakındı. Konser için gelmediğim için vakit de olmadığı için o tarafa pek geçemedim.

- Kahve standları dışında da ilgimi çeken bir kaç standı paylaşmak istiyorum. Bunlardan ilki Fropie. Kefir ve doğal ürünler seviyorsanız kesin uğrayın. İndirim ve ufak hediyeleri falan vardı.
- Bir diğeri ise Kombucha 2200. Açıkçası Kombucha'yı daha önce duymamıştım cahilliğime verin. Eşimin önerisi üzerine denedim. Ön yargılı yaklaşmama rağmen çok güzel bir deneyim oldu. Hatta 2 şişe aldık. Standdaki arkadaşlar ilgili.
- Nilky markası var bir de. Türk bir girişim kendileri. Badem, yulaf ve fındık sütleri var. Şans verin denemediyseniz.
- Son olarak çok farklı kajulara sahip BoboNuts var. Muzlu kajuları ve jalepanolu kajuları en çok beğendiğim oldu. Burayı da tavsiye ederim.

Özetle güzel bir fuar oldu benim adıma. Workshoplara katılacak vaktim olmadı gezmekten. İlgimi çekenler daha çok hafta sonuydu bir de. Keşke 1-2 saatim daha olsaydı dedim. Hiç ziyaret edemediğim bazı standlar kaldı. Özellikle de çay vs olan. Ama o 1-2 saat ve 1-2 workshop için tekrar bilet alıp hafta sonu tekrar gitmem muhtemelen. Zira pandemiden dolayı o kadar kalabalığa uzun zamandır girmeyince ister istemez hem sesten hem insanlardan bir yorgunluk oluştu. Gerçi belki de caffeine rush olduk ondan böyle hissediyorum :)

Festival alanından söyleyeceklerim bu kadar arkadaşlar. Sorularınız olursa yine elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım. Kahveyle kalın :coffee:

Sayenizde gitmiş kadar olduk 🙂

Merhaba sadece ikinci seans gitmek istersek biletleri nasıl alabiliyoruz ve kaça kadar sürüyor
İzmir için konuşuyorsanız, Grupanya ve yakala.co da indirimli satılıyor biletler.
ilk seans 10-16 --> 65 TL
ikinci seans 17-23:59 --> 85 TL
Tam gün 109 TL
Grupanya da 2. bilete % 20 ek indirim de var.
Ben Grupanya dan yarın için tam gün aldım.

İzmir için konuşuyorsanız, Grupanya ve yakala.co da indirimli satılıyor biletler.
ilk seans 10-16 --> 65 TL
ikinci seans 17-23:59 --> 85 TL
Tam gün 109 TL
Grupanya da 2. bilete % 20 ek indirim de var.
Ben Grupanya dan yarın için tam gün aldım.

1.seans alırsak 2.seansa katılmamamıza engel birşey var mı?

Güvenlik etrafta dolanıp saat başı kişi kişi bilet sormaz galiba.

1.seans alırsak 2.seansa katılmamamıza engel birşey var mı?

Güvenlik etrafta dolanıp saat başı kişi kişi bilet sormaz galiba.
Açıkçası bir bilgim yok ama bir bileklik takıyorlarsa girişte 1.ve2. seans renkleri farklı olan, güvenlik çıkışınızda ya da dolaşırken anlayabilir. İki seans arası komple boşalttıklarını sanmıyorum.

Ama "burası Türkiye kim bakacak :)" diyorsanız denenebilir tabi. ilk seans daha ucuz.

harika bir özet, teşekkürler 🙏

izmir kahve festivaline katılan varsa yorumlarını paylaşabilir mi,daha önce katılmadığım için soruyorum,orda da ürünlerde indirim kampanya vs gibi durumları oluyor mu verilen ücretin bana sağlayacağı bir avantaj var mı (kahve alımıyla ilgili )merak ediyorum

Adana kahve festivali ne zaman bilen var mı?

Geçtiğimiz haftalarda çok yoğun olduğum için ne katılımcılara ne de hava durumuna bakabildim, son anda alelacele bilet aldım ve gittiğime de açıkçası bin pişman oldum.

Yağmur gerçekten çok zorlayıcıydı, çoğu zaman kuru kahveci Mehmet Efendi’nin oluşturduğu üstü kapalı sokak gibi olan bölgeye gitmek zorunda kaldık.

Katılan firmalardan nitelikli kahve alabileceğimiz/tadabileceğimiz çok az yer var gibiydi. Coffee Department’ın sanki standı küçüktü ve hep önü dolu olduğu için ıslanma pahasına gidemedik. Petra’nın belli ki oldukça gösterişli bir sunumu vardı, sırası hiç eksik olmadığı için oraya da uğrayamadık ıslanma endişesiyle. Kronotroptaki arkadaşlar çok sıcak davrandılar ve keyifli bir tadım yapma fırsatımız oldu, anlık demlemeyip termosta getirdikleri için mi bilemem, eh diyebildik sadece. Coffee Project standındaki arkadaşlar gerçekten çok keyifliydi, ama aynısını kahveleri için söyleyemeyeceğim, hiçbir çekirdeği beğenmediğimiz gibi star çekirdekleri olan El Mirrador’u denediğim cupta öğütülmüş kahve parçaları görmek biraz tadımı kaçırdı. Sanırım en çok William’sın standında keyif aldık, erken saatte gittiğimiz için barista arkadaş sağolsun bolca deneme fırsatı sundu. Özellikle Etiyopya Keramo’ya bayıldık, yaban mersinini bu kadar baskın tadabileceğimi hiç düşünmemiştim, muhtemelen sipariş edeceğiz. Birkaç standa daha uğradık ama birçoğu roasteryden ziyade reseller oldukları için söyleyecek pek de bir şeyim yok

Bugün İzmir'deki festivaldeydim. Coffenutz, Fam, Coffeerem ve TinCoffee standlarından kahve tadımı yaptım. TinCoffee standında Gardelli Mzungu'yu denedim. Gerçekten mükemmeldi. Az kalsın gözümü karartıp alacaktım bir paket ama sonra önümüzdeki ay gerçekleşecek Circular alımı geldi aklıma ve onun yerine Lot X aldım.

Sektörden bir çok arkadaşı bir arada görme adına güzel bir etkinlik oluyor festivaller.
Pazar günü çok da kalabalık olmasın diye ilk seansa gittik bir arkadaşımla ancak erken saatlerden itibaren öğlene doğru kademeli bir şekilde kalabalık arttı.
Her festivalde neredeyse rutinimdir, ilk stant ziyaretim espressoperfetto. Cem Tolga vardı stantta @cemtolgaizm , Kağan abi henüz gelmemişti, omni mi bunlar festival nasıl gidiyor diye ayaküstü biraz muhabbet ettik Cemle, makinenin kalibrasyonundan sonrada güzel birer espressoyla başladık güne. yenilenmiş kahve paketleri, burkatana ve brundileri kenara kaydedin derim.
sonra ufaktan hızlıca bir etrafı keşif.
Escobarista standında Cihan beyle selamlaşıp biraz ekipmanlar üzerine konuştuk.
Sonra direk değerli dostumuz Togay ve William'ın standına geçtik. Kahvenin Disneylandı, Tin Coffee. Kendisiyle karşılaştığıma çok sevindiğim Togay sağolsun her zamanki naifliği ve içtenliğiyle çok güzel ağırladı bizleri, şansımıza o esnada masada Mzungu demleniyordu. güzel bir espressodan sonra günün ikinci kahvesinde zirveyi yaptırdı bize Togay. williamla selamlaştık, ama standın başı baya kalabalık olduğu için kahve denemeden ayrıldık oradan.
Scaa Türkiye standında değerli dostum BrewCoat 'un mucidi Kaanla karşılaştık, bayadır görüşmüyorduk çok iyi oldu.
La marzacco standında @metin bey vardı, biraz muhabbet etmek isterdim ama baya baya bir yoğundu, uzaktan selam vermekle yetinip kendi stantlarına gittik. Colombia La Claudina demlediler bizler için, hazırda da uruga ve cuchazapa varıd onları da tattık. uruga baya iyiydi.
Nisan'ın hambela espressosunu denemek istiyordum ama alpro standında bitkisel sütlü kahve içmek isteyenler inanılmaz uzun kuyruk yapınca arkadaşlara selam verip geçtik. Nisan da izmirdeydi zaten.
Kronotrop nasılsa çoğu zaman gittiğimiz mekan diye önünden geçtik sadece.
Spada'nın standında Taylan vardı, masterchef de şeflere cold brew ikram etmesiyle tanıyordum kendisini. çok naif hoşsohbet biriydi, tanıştığıma çok memnun oldum. harika bir nensebo refisa içtik orada.
Boxx'un öğütücüsünde Etiyopya Dambi Udda vardı, bir espresso bir cortado içtik. gerçekten güzel bir espressoydu, bir paket aldık.
kahve dışında Asia Chay art'da denediğim soğuk çay cidden unutulmayacak bir lezzetteydi. Kurabi fıstık ezmeleri ve Lotus kilo almak istemiyorsanız uzak durmanız gereken yerleden :)
soğuk türk kahvesi diye bir şey ikram edildi, içemedim maalesef.
gezinmeyi bitirirken almayı düşündüklerimiz ve de vedalaşmak için arkadaşlara yeniden uğradık. Togaydan bir paket Mzungu aldım, Spada'dan bir paket Nensebo Refisa aldık ve başladığımız yerde bitirelim dedik. espressoperfettodan da bir paket hediyelik Etiyopya alıp Cem'le vedalaşıyoruduk ki Kağan abiyle denk geldik. Sektörün belki de en hoşsohbet abisi diyorum kendisine. denk gelmek çok iyi oldu, onunla da muhabbet edip vedalaştık.
Çıkarken Manifestonun standında @kahvekolik.barista Koray'ı Türk kahvesi demlerken görünce (daha önce gittiğimiz yoktu) arkadaşıma mutlaka tattırmalıym diye durduk. Kapanışı Şampiyonun elinden birer Türk kahvesiyle festivali sonlandırdık.
Güzel kahveler içtik ama en güzeli güzel dostlarla geçirilen güzel zaman dilimleri. hepsine buradan tekrar teşekkürler.

Merhabalar, tam bir bilgi bulamadığım için buradan sormak istiyorum. Coffex İstanbul kahve fuarları nasıl geçiyor? Festival tarzında mı? Kahve deneyebiliyor muyuz? Yoksa daha çok makine ağırlıklı mı oluyor? Bu senekine gitmeyi düşünüyorum tavsiye eder misiniz?

Merhabalar, tam bir bilgi bulamadığım için buradan sormak istiyorum. Coffex İstanbul kahve fuarları nasıl geçiyor? Festival tarzında mı? Kahve deneyebiliyor muyuz? Yoksa daha çok makine ağırlıklı mı oluyor? Bu senekine gitmeyi düşünüyorum tavsiye eder misiniz?
Tavsiye edilir. Festivalden ziyade fuar tadında bir etkinlik ama deneyim olarak bir festivalden fazlasını sunuyor.

deneyim olarak nitelikli kahve tadımda yapılabilir mi ?
Çeşitli kahve firmalarının küçük küçük standları oluyor devamlı taze olarak demledikleri seçkilerinden çeşitli kahveleri size sunuyorlar. Onların demlediklerinin dışında tezgahta bulunan bir kahveden özellikle isterseniz onu da demliyorlar. Bunun dışında çeşitli bardak, temizlik ürünleri, atıştırmalık standları da oluyor. Normalde kahve tüketiminiz düşükse ve kafeine hassasiyetiniz varsa özellikle az koymalarını isteyin çünkü çok çeşitli kahve deneme şansınız olabiliyor, sağlık sorunu yaşayanlar bayılanlar vs olabiliyor. Tok olarak gitmeniz de faydalı olabilir.

Geri