teyyaredenkahve
Barista
- İsim
- Levent
Buyuk ihtimalle sistemde bir sorun var.Finca las Mercedes 250 gramı 72 lira, 1000 gramı 326 lira. Şerif Bey ne yapmak, nereye varmak istemektedir?
Buyuk ihtimalle sistemde bir sorun var.Finca las Mercedes 250 gramı 72 lira, 1000 gramı 326 lira. Şerif Bey ne yapmak, nereye varmak istemektedir?
Rio Verde var bende. Keyifli ama düz bir Brezilya... Burunda çok güzel ama damakta kayısı bayağı baskın.Ben de bu finca las mercedes i merak ediyorum epeydir. Yanına bir de rio verde ekleme düşüncem var ama bi türlü fırsat olmadı.
Yorumunuzdan sonra merak edip aldım. Hafif çilek geliyor gayet güzel ancak Rio Verde bayağı düz Brezilya.Ben de bu finca las mercedes i merak ediyorum epeydir. Yanına bir de rio verde ekleme düşüncem var ama bi türlü fırsat olmadı.
Haftaya yeni hasadıyla beraber geliyormuşHepimizin beklediği tadını unutamadığımız hala buzluklarda kenarda köşede kalmış olan gelmek üzere![]()
ocak ayı toplu alımının kazananı belli oldu. forumda olmazsa da benim gönlümde kazandı şimdiden. bütçeyi oluşturalım bakalım.Haftaya yeni hasadıyla beraber geliyormuş
2 haftaya 3 yeni kahve (2si aneyrobik fermente )
gelecek dedi Şerif hoca.
Ben ocak alımını beklemeyi de düşünmüyorum, ona göre stok hazırlayacağım kendime.ocak ayı toplu alımının kazananı belli oldu. forumda olmazsa da benim gönlümde kazandı şimdiden. bütçeyi oluşturalım bakalım.
Ben toplu alımda bu çekirdekten 1 veya 1250 kg aldım. Bir ay önce sağda solda kalan bir iki demlemedik çekirdekleri çıkarıp demliyordum. Ne olduğunu bilmediğim bu çekirdeği demlediğimde tat reseptörlerime ulaşır ulaşmaz anladım son ana sorayı içtiğimi.Dolabın dibinde paketinde kalan Mayıs kavrumlu 7 aylık Ana Sora'yı demledim. Kuru koku hala çok çiçeksi, keza demlerken de çiçeksi kokular yayılıyor. Fincanı içebildiğime şaşırdım. Tabi ki eski aroma yoğunluğu ve tatlılık yok ama içilebilecek seviyede bir fincan çıkmasına şaşırdım.
Bazı kahveler şaşırtıyor ya da içindeki bir kaç bileşen onların tat profilini koruyor sanırım.
Gerçekten ilginç bir kahve. Ben de o temizliği yaparken buldumBen toplu alımda bu çekirdekten 1 veya 1250 kg aldım. Bir ay önce sağda solda kalan bir iki demlemedik çekirdekleri çıkarıp demliyordum. Ne olduğunu bilmediğim bu çekirdeği demlediğimde tat reseptörlerime ulaşır ulaşmaz anladım son ana sorayı içtiğimi.
Ana sora mı geliyor hocamHaftaya yeni hasadıyla beraber geliyormuş
2 haftaya 3 yeni kahve (2si aneyrobik fermente )
gelecek dedi Şerif hoca.
Ana sora mı geliyor hocam
2 anaerobik, 1 natürel gelecekmiş, bir de gesha arayışları varmış sanırımAna sora mı geliyor hocam
Ben aylık alım dışında almadım ama şikayet çok fazla.Aylık alımdaki şerif başaran indirimini ve kahveleri unutmadım en efsane alımdı.Ama normal zamanlarda kavuran kim standart var mı dersen sanırım yokAylık alımda aldığımız kahvelerin kavrumu çok çok iyiydi ancak daha sonra verdiğim siparişte gelen kahveler onlardan farklıydı. Umarım kavrumlar tutarlı olur.