vetiverfan
Barista
Umarız bu ücretler en azından baristalara yaşanabilir maaşlar sağlıyordur.
Bu kahveyi içiyorum hala ancak bence fazla fermentasyon da bir kusur . Bu kahvenin fazla fermente olması nedeniyle çok baskın sirke benzeri keskin bir aroması var ve tatlılık neredeyse yok diyebilirim. Ben 3 defa demledim farklı öğütme ayarlarında değişen nüansları yakalayamadım çünkü hepsinde öne çıkan o turşu benzeri ağır fermente tatlardı.Ben de dün Çiftehavuzlar Coffeetopia’da Pozo Azul içerek kervana katıldım. Çok keyif aldım. Tahminimin dışında değişik bir çekirdekti gerçekten. Hafif tütünsü ve rom aromalı tatlı gövde çok hoşuma gitti. Ama tek kişilik V60’a 38 TL ödemek biraz üzdü. Paketi 98 TL, fincanı 38 TL, anlam veremedim. “Bu çekirdeklerimiz Ana Sora ile diğerlerine göre üst klasman çekirdeklerimiz, bu yüzden fiyatları farklı” dedi barista arkadaş. Çok keyif aldığım için üstünde durmadım ama fiyatlandırma bana hiç mantıklı gelmedi.
Ek: Coffeetopia bir Şerif Başaran ve Kahve Fabrikası markasıdır.
Ekli dosyayı görüntüle 9485
Bu kahveyi içiyorum hala ancak bence fazla fermentasyon da bir kusur . Bu kahvenin fazla fermente olması nedeniyle çok baskın sirke benzeri keskin bir aroması var ve tatlılık neredeyse yok diyebilirim. Ben 3 defa demledim farklı öğütme ayarlarında değişen nüansları yakalayamadım çünkü hepsinde öne çıkan o turşu benzeri ağır fermente tatlardı.
hype mı dersiniz yoksa plasebo mu bilemem ama kimi insanlar biraz yorumlardan etkileniyor ve objektif değerlendirmekte güçlük çekiyor.
Bence baya abartılan, keyifsiz ama daha önce de benzeri olmadığı için rağbet gören bir kahve.
Çekirdekler Çokomelliyse demek ondan 38 Tl dir.Ben de dün Çiftehavuzlar Coffeetopia’da Pozo Azul içerek kervana katıldım. Çok keyif aldım. Tahminimin dışında değişik bir çekirdekti gerçekten. Hafif tütünsü ve rom aromalı tatlı gövde çok hoşuma gitti. Ama tek kişilik V60’a 38 TL ödemek biraz üzdü. Paketi 98 TL, fincanı 38 TL, anlam veremedim. “Bu çekirdeklerimiz Ana Sora ile diğerlerine göre üst klasman çekirdeklerimiz, bu yüzden fiyatları farklı” dedi barista arkadaş. Çok keyif aldığım için üstünde durmadım ama fiyatlandırma bana hiç mantıklı gelmedi.
Ek: Coffeetopia bir Şerif Başaran ve Kahve Fabrikası markasıdır.
Ekli dosyayı görüntüle 9485
Off sen böyle yazınca aklıma geldi. Taxo diye bi kavurucudan 3 çeşit kahve almıştım, biri espresso. 'Açık kavrum nitekli çekirdek' mottosuna uydukları için yeşil çekirdek göndermişlerdi resmen, ne yapıp etsem fasulye tadından bi adım ileri gidemedimBizim Kavurucularımız yazılımla kavuruyor bi kere kötü kahve kavuramazlar![]()
Hepsinin kahveleri mükemmeldir (!)
Aman efenim olur mu öyle şey, siz yeterli damak eğitimini (x terim) ve demlerken (y terimi) parametrelerine dikkat etmeden demlemediğiniz içindir, hiç kavrumda sorun olur mu!!! (!) Çekirdek mi? Avrupada yok bunlar oranın kavurucuları ne kıskanıyor bizi!Off sen böyle yazınca aklıma geldi. Taxo diye bi kavurucudan 3 çeşit kahve almıştım, biri espresso. 'Açık kavrum nitekli çekirdek' mottosuna uydukları için yeşil çekirdek göndermişlerdi resmen, ne yapıp etsem fasulye tadından bi adım ileri gidemedimfirmayla görüştüğümde ise 'sizin damak tadınıza uymamıştır' diyip kestirip attılar. Ya hu espressodan bile fasulye tadı aldım sadece ne damak tadı
ondan sonra da kendi damak tadımı suçlamayı bıraktım, çünkü bir çok kahvede gayet güzel aroma alıyoruz da bunlarda mı alamıyoruz, sorun hep mi içiçi de
![]()
Bence Pahalı gözükmesin diyeNeden 38 TL? Neden 40 değil? Bunun özel bir hesabı olmalı.
Herşeyi beğenen yorumcuların yorumlarından sakının ve üstüne bile bakmadan kör tadımla deneyin. Ben bir kahveden keyif alıyorsam ister sarımsak ister soğan yazsın tadım notunda, umrumda olmaz.Bu kahveyi içiyorum hala ancak bence fazla fermentasyon da bir kusur . Bu kahvenin fazla fermente olması nedeniyle çok baskın sirke benzeri keskin bir aroması var ve tatlılık neredeyse yok diyebilirim. Ben 3 defa demledim farklı öğütme ayarlarında değişen nüansları yakalayamadım çünkü hepsinde öne çıkan o turşu benzeri ağır fermente tatlardı.
hype mı dersiniz yoksa plasebo mu bilemem ama kimi insanlar biraz yorumlardan etkileniyor ve objektif değerlendirmekte güçlük çekiyor.
Bence baya abartılan, keyifsiz ama daha önce de benzeri olmadığı için rağbet gören bir kahve.
En doğru ve bilinçli yaklaşım bence. Yeni kahveler denemek güzel, ama bize hitap etmedikçe gesha bile olsa bizim açımızdan önemi kalmıyor.Herşeyi beğenen yorumcuların yorumlarından sakının ve üstüne bile bakmadan kör tadımla deneyin. Ben bir kahveden keyif alıyorsam ister sarımsak ister soğan yazsın tadım notunda, umrumda olmaz.
“2009'u yazarken de iki sıfır var. Dokuzun yanındaki sıfır solda. Sildiniz. Kaldı mı dokuz? İkinin yanında bir sıfır var, onu da sildiniz. Kaldı mı iki? Toplayın, ne yapar? On bir yapar. 2009'un içindeki iki sıfırı da sildiniz. Ne kaldı? 29 kaldı. On birle yirmi dokuzu toplayın, Kırk Yapar! ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin 40. yıldönümü..."Neden 38 TL? Neden 40 değil? Bunun özel bir hesabı olmalı.
Yani imkanlar hududunda yurtdışından şaşamaz hale getirilmek, kahveyi dünyaya yayan bir kültürün utancıdır!En doğru ve bilinçli yaklaşım bence. Yeni kahveler denemek güzel, ama bize hitap etmedikçe gesha bile olsa bizim açımızdan önemi kalmıyor.
Ben bu durumdan ötürü gerçekten üzülüyorum, ve en azından tatminsizlik yaşayıp vereceğim parayla pişman olmak yerine nispeten ucuz sayılan çekirdeklerden, bütçeme göre pahalı olan kahveleri ise sadece daha önce deneyip beni pişman etmeyeceğini düşündüğüm kavuruculardan alıyorum. Bu kavurucuların sayısı 3...Yani imkanlar hududunda yurtdışından şaşamaz hale getirilmek, kahveyi dünyaya yayan bir kültürün utancıdır!
hangi kavurucların sizi pişman etmeyeceğini düşündüğünüzü de paylaşır mısınız?Ben bu durumdan ötürü gerçekten üzülüyorum, ve en azından tatminsizlik yaşayıp vereceğim parayla pişman olmak yerine nispeten ucuz sayılan çekirdeklerden, bütçeme göre pahalı olan kahveleri ise sadece daha önce deneyip beni pişman etmeyeceğini düşündüğüm kavuruculardan alıyorum. Bu kavurucuların sayısı 3...
Bu sorunun tek bir cevabı var benim için : clean cup.hangi kavurucların sizi pişman etmeyeceğini düşündüğünüzü de paylaşır mısınız?
Şu ana dek deneyebildiklerim arasında rahatlıkla alabilirim diye düşündüğüm CleanCup, A Roasting Lab ve Minus One Coffee. İşini severek ve tutkuyla yapan insanlar beni bu hobi konusunda heyecanlandırıyor ve mutlu olmamı sağlıyor.hangi kavurucların sizi pişman etmeyeceğini düşündüğünüzü de paylaşır mısınız?
Toplamda kaç kavurucu denediniz? Çok fazla değilse yazabilir misiniz?Şu ana dek deneyebildiklerim arasında rahatlıkla alabilirim diye düşündüğüm CleanCup, A Roasting Lab ve Minus One Coffee. İşini severek ve tutkuyla yapan insanlar beni bu hobi konusunda heyecanlandırıyor ve mutlu olmamı sağlıyor.