oguzhanata
Barista
- İsim
- Oğuzhan Ata
Daha fazla
- İsim
- Oğuzhan Ata
- Değirmen
- Timemore Chestnut Nano, Comandante c40
- Ekipmanlar
- V60, Aeropress, Mokapot, Frech Press, Kalita
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- Ankara
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
- Yenimahalle
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
- Beytepe
Kavrum Tarihi: 09.06.2020
Agtron Gourmet: 96.2
Değirmen: comandante 30 klik
Demleme yöntemi: V60/Kasuya yöntemi
Oran: 15 gr/250 ml
Su: 94° Buzdağı Damacana, 79 ppm
Demleme süresi: 40 gr su ile 45 saniye blooming, 45. saniyeden sonra 100 ml'ye tamamlama, 1.30'da 150 ml'ye, 2.10'da 200 ml'ye ve son olarak 2.45'de 250 ml'ye tamamlama. 3.20-3.30 civarı demleme bitişi.
Tadım notları: Kokuda odunsu ve meyvemsi. Tat olarak sıcakken yaban mersini (genel olarak cranberry tatlılığı) belirgin, yuttuktan sonra dilde ise tarçın kalmakta. Gövdesi yüksek bir kahve, after-taste kesinlikle uzun ve bol baharatlı. Asiditesi gerçekten şarabımsı, akışkan, kendini hissettiriyor ama öne hiç çıkmıyor, neredeyse ipeksi diyebilirim ama tarçının verdiği o kuruluk oluşuyor dilde. Belki blooming su miktarı artırılarak asidite biraz daha öne çekilebilir.
Aşırı yoğunluktan dolayı ve en çok da Eskişehir Aras Kargo'nun vahim halinden ötürü maalesef Kahve Fabrikası kahvelerimi ikinci kez kavurup tekrar göndermek durumunda kaldıl. Bu sefer Ankara'da olduğum için ve buradaki Aras Kargo süper çalıştığı için 1 günde elime ulaştı. Sonuç olarak neredeyse haziran alımında Mayıs alımını tadıyorum
Bu kahve benim kişisel tecrübelerime göre kesinlikle kalın öğütülmeli. Kalın öğütüm ve kasuya yönteminde vadetiği her şeyi bana sundu, çok beğendim diyebilirim.