• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Fabrikası Ethiopia Kochere (Natürel) Tadım Notları ve Reçeteler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kavrum Tarihi: 09.06.2020
Agtron Gourmet: 96.2
Değirmen: comandante 30 klik
Demleme yöntemi: V60/Kasuya yöntemi
Oran: 15 gr/250 ml
Su: 94° Buzdağı Damacana, 79 ppm
Demleme süresi: 40 gr su ile 45 saniye blooming, 45. saniyeden sonra 100 ml'ye tamamlama, 1.30'da 150 ml'ye, 2.10'da 200 ml'ye ve son olarak 2.45'de 250 ml'ye tamamlama. 3.20-3.30 civarı demleme bitişi.
Tadım notları: Kokuda odunsu ve meyvemsi. Tat olarak sıcakken yaban mersini (genel olarak cranberry tatlılığı) belirgin, yuttuktan sonra dilde ise tarçın kalmakta. Gövdesi yüksek bir kahve, after-taste kesinlikle uzun ve bol baharatlı. Asiditesi gerçekten şarabımsı, akışkan, kendini hissettiriyor ama öne hiç çıkmıyor, neredeyse ipeksi diyebilirim ama tarçının verdiği o kuruluk oluşuyor dilde. Belki blooming su miktarı artırılarak asidite biraz daha öne çekilebilir.

Aşırı yoğunluktan dolayı ve en çok da Eskişehir Aras Kargo'nun vahim halinden ötürü maalesef Kahve Fabrikası kahvelerimi ikinci kez kavurup tekrar göndermek durumunda kaldıl. Bu sefer Ankara'da olduğum için ve buradaki Aras Kargo süper çalıştığı için 1 günde elime ulaştı. Sonuç olarak neredeyse haziran alımında Mayıs alımını tadıyorum :D.

Bu kahve benim kişisel tecrübelerime göre kesinlikle kalın öğütülmeli. Kalın öğütüm ve kasuya yönteminde vadetiği her şeyi bana sundu, çok beğendim diyebilirim.

Aşırı yoğunluktan dolayı ve en çok da Eskişehir Aras Kargo'nun vahim halinden ötürü maalesef Kahve Fabrikası kahvelerimi ikinci kez kavurup tekrar göndermek durumunda kaldıl. Bu sefer Ankara'da olduğum için ve buradaki Aras Kargo süper çalıştığı için 1 günde elime ulaştı. Sonuç olarak neredeyse haziran alımında Mayıs alımını tadıyorum :D.

Bu kahve benim kişisel tecrübelerime göre kesinlikle kalın öğütülmeli. Kalın öğütüm ve kasuya yönteminde vadetiği her şeyi bana sundu, çok beğendim diyebilirim.
1 sene önce Ethiopia Kerchanshe Yirgacheffee içmiştim o da Kochere ve Ana Sora gibi harikaydı :love: Kahve Fabrikası ethiopiaları gerçekten gözü kapalı alınabilecek kahveler diye düşünüyorum :)
Bu arada kochere'i başta ana soranın çilek aroması olmayan hali diye yorumlamıştım fakat zaman geçtikçe profilinin oturmasından mıdır bilmiyorum ama mayıs alımının en sevdiğim kahvesi haline geldi. Evde durmadan şu tarçın aroması olan kahveden yapar mısın diye dileniyorlar hatta 🤪 Elinde hala olan ve başta çok hoşuna gitmeyenlerin bir süre bekletip farklı methodlar ile denemesini tavsiye ederim :coffee:

Artik paketin dibini gördüm, bu kadar denemeden sonra optimum bir noktaya geldim gibi. Benim içtiğim kahve ne burada ağırlıklı paylaşılanlar gibi ne de tadım notlarındaki gibi. Direk tropikal meyve, çilek, çikolata, tatlı kakao aromaları alıyorum. Yüksek gövde, düşük asiditeye sahip bir kahve. Farklı öğütüm kalınlıkları denedim, belli bir noktadan sonra çekirdeğin yapısı gereği demlenme süresinde fazla bir fark olmamaya başlıyor. 4.30-4.45 e varan demlemelerim oldu ama oralarda dahi fazla çözünmeye dair bir netice almadım.
Hocam bloomingden sonra tek döküş mü yaptınız tam anlamadım? Çift döküş yaptıysanız 220'şer ml olarak mı döktünüz?

Hocam bloomingden sonra tek döküş mü yaptınız tam anlamadım? Çift döküş yaptıysanız 220'şer ml olarak mı döktünüz?
Blooming+1 döküş. 60+440ml olarak. Her ikisinden de sonra 4-5 tur çevirip bıraktım.

Bu Kahveyi Kesinlikle TK da deneyin efsane tatlı bomba birşey oldu.

Kavrum Tarihi: 14.05.20
Kavrum Profili: Filtre
Değirmen Timemore 9 Click
Demleme yöntemi: Türk Kahvesi
Su: Başlangıç 60 Derece - Bozdoğan Madran (38 ppm)
Oran: 15 Gram Kahve 150 Gram su
Bitiş Süre: 1.40

Gerçekten mükemmel bir Türk Kahvesi oldu bu, daha önce hiç bu kadar güzel bi Türk Kahvesi içmemiştim ben. 7 gram kahve 80 gram su kullandım ben yaparken.

Dün sıra kochereye geldi ve yeni parti 40lık filtreler ile denedim.Kasuya metodu yapmaya çalışmama rağmen cmd 34 kilkte akış tıkandı ve durdu.Artık kahvenin azizliği mi yoksa filtreden mi kaynaklı bilmiyorum.Bugün tekrar deneyecem artık bakalım.

Son düzenleme:
Kahve: Etiyopya kochere
Marka: Kahve fabrikası
Kavrum Tarihi: 27.05.20
Kavrum Profili: Filtre
Değirmen: Baratza Encore
Öğütme(İnce kalibrasyon) | 15. Kademe
(Comandante | 22-23 klik)
Demleme yöntemi: Güral kalita 185
Oran: 1/15 (20 gr kahve/300 ml su)
Su: Uludağ Premium Su | 93°C

Demleme detayları:
- 1. Evre: 50 ml | 30 sn.
- 2. Evre: 150 ml | 15 sn.
- 3. Evre: 300 ml | son döküş(1.50 dk.)
- Bitiş: 2.45 dk.

bekledikçe güzelleşen ve anasoraya benzeyen bir kahve oldu . bu parametrelerle optimum verimi aldığımı düşünüyorum
bu kahve kesinlikle beklemeli(en az 1 ay) , çok ince öğütülmeli ve demleme süresi uzatabildikçe uzatılmalı diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Geri