• Ekim Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department olarak seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Fabrikası Ethiopia Kochere (Natürel) Tadım Notları ve Reçeteler

NoDRaC

Üye
Yönetici
Editör
İsim
Suat
Daha fazla  
İsim
Suat
Espresso Makinesi
Lelit Bianca
Değirmen
Niche, Comandante
Ekipmanlar
V60, Chemex, Kalita, Melodrip
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
istanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
gaziosmanpaşa
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
taksim
Mesaj eklenecek.

Arkadaşlar kolay anlaşılır olması açısından tarifinizi yazarken Metin editöründeki üç noktaya basarak alıntı kutucuğunun içeriğine aşağıdaki gibi yazarsak daha güzel olur.

Kavrum Tarihi:
Kavrum Profili:
Değirmen: örnek: comandante 23 klik timemore 20 klik
Demleme yöntemi: V60/Kasuya yöntemi
Oran: 13.3 gr/200 ml
Su: 94° Saka su arıtma vb
Demleme süresi:
Tadım notları:

Son düzenleme:
Kavrum Tarihi: 13.05.2020
Kavrum Profili: Filtre
Değirmen: Comandante 22 click
Demleme Yöntemi: V60 (40’lı filtre ile) 40 g 30 sn blooming ardından 80 g’lık 3 parça döküş
Su: 91 derece Abant su
Oran: 17/280
Demleme Süresi: 3:15
Tadım Notları: Tarçınlı su içiyor gibi hissettim baştan itibaren. Soğudukça biraz buruk bir tat aldım bunu da uzun demleme süresine yordum. Lilydrip kullanarak yaptığım ilk demlemem 2:30 civarı sürmüş daha çok sevmiştim.

Kavrum Tarihi: 14.05
Kavrum Profili: Full City
Değirmen: -
Demleme Yöntemi: V60(100'lü Ters Çevrilmiş) 1.15'e kadar Tek döküş
Su: 93° Vakıf Taşdelen
Oran: 17gr/286ml
Demleme Süresi: 2:59
Tadım Notları: Sıcakken baskın Tarçın, Anlayamadığım 1-2 Baharat daha, Orta-Yüksek Asidite, Kırmızı Meyveler

Bu denediğim üçüncü kahve ve hepsine ba yıl dım 🙃 Kahve sıcakken tatlı tarçın tatlarıyla ve orta asidite geçiyor, soğudukta asidite ve tüm tatlar baskınlaşıyor. Özellikle aftertaste aşamasında tarçın ve kırmızı meyve burukluğu var.

Kavrum Tarihi: 100 Gr paketlerde belirtilmemiş .
Değirmen: Timemore 19 click
Demleme Yöntemi: V60 (40’lı filtre ile) 50 Gr su ile 40 sn blooming ve tek seferde 1.30 dk kadar dökme
Su: 92 - 94 derece , Buzdağı
Oran: 20 Gr kahve 280 gr su
Demleme Süresi: 2.45 dk

Bir kahve ancak bu kadar güzel kokabilir . Kahveyi koklamaktan içemedim . Tam emin olmasam da böğürtlen , ahu dudu tarzı kırmızı meyve kokusu vardı . Tadı tam oturmadığı için bir şey diyemiyorum . Ama sonlara doğru asiditesi artan bir kahve içtim .

Moderatörün son düzenlenenleri:
Kavrum Tarihi: 14.05.20
Değirmen Timemore 19 Click
Demleme yöntemi: V60 (100 lü Filtre)
Su: 92 Derece - Bozdoğan Madran (38 ppm)
Oran: 16 Gram Kahve 250 Gram su
Süre: 3.05

Tadım Notları: Sıcakken Şarabımsı frenk üzümü soğudukça yoğun bir tarçın notası alınıyor ve şarabımsılık kendini tatlı tarçın ve hafif baharatımsılıga bırakıyor.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Değirmen Timemore 19 Click
Demleme yöntemi: V60 (100 lü Filtre)
Su: 92 Derece - Bozdoğan Madran (38 ppm)
Oran: 16 Gram Kahve 250 Gram su
Süre: 3.05

Tadım Notları: Sıcakken Şarabımsı frenk üzümü soğudukça yoğun bir tarçın notası alınıyor ve şarabımsılık kendini tatlı tarçın ve hafif baharatımsılıga bırakıyor.
Bozdoğan sudan memnun musunuz ?

Bozdoğan sudan memnun musunuz ?
Evet Çok Memnunum. Gelen Su sürekli aynı lezzet profilinde ve Stabil 38-40 ppm ölçtügümde 2 ppmden fazla sapma görmedim şimdiye kadar. Zaten Pınar Madran ile neredeyse Aynı Kaynaktan çıkıyor aralarında 2 Km felan var.

Pınar madran kullanıyorum bende 5lt lik şişelerde memnunum başka su da denemek istiyorum 👍😅
Bozdoğan Madranı Denizlide 19 Lt Damacanasını çok rahat bulabiliyorsunuz Kaynak Aydında olduğundan :) ama Pınar Madranı bulamıyorsunuz malesef. Zaten kaynakları dip dipe sayılabilecek kadar yakın su analizleride Pınar Madran ile birebir benzer neredeyse. Hatta Bozdoğan Madran daha iyi bile olabilir.

Bozdoğan Madranı Denizlide 19 Lt Damacanasını çok rahat bulabiliyorsunuz Kaynak Aydında olduğundan :) ama Pınar Madranı bulamıyorsunuz malesef. Zaten kaynakları dip dipe sayılabilecek kadar yakın su analizleride Pınar Madran ile birebir benzer neredeyse. Hatta Bozdoğan Madran daha iyi bile olabilir.
Damacanaların temizliğine pek güvenmediğinden plastik şişe kullanıyorum :) Pınar damacana almıştım 1 kere şişe Pınar ile arada baya fark vardı :)

Kavrum Tarihi: 100 gram paketlerde yazmıyor.
Değirmen: örnek: Severin KM3873/5-6 aralığı
Demleme yöntemi: V60/30-100-200 ml'ye tamamladım.
Oran: 13 gr/200 ml
Su: 92°
Demleme süresi: 2:30
Tadım notları: Yoğun şarabımsı bir tat, hafif ekşi, kırmızı meyve.

O şarabımsı tat soğudukça iyice belirginleşti. Sıcakken tam da genellikle frambuazlı cheesecake'lerin üst sosu olarak konulan frambuaz soslara benziyor. Kokusu da aynı bu sos gibiydi. Ağızda aynı şarap içmişsiniz gibi bir tat bırakıyor. Derinlerde bir yerde tarçın tadı alıyorum, daha fazla ortaya çıkmasını isterim aslında. Sanırım biraz daha soğuyunca ortaya çıkacak. Bir de böyle çiçeksi, meyvemsi kahveleri pembe bir bardağım var, onunla içmekten keyif alıyorum. Daha topraksı, kakao tatları olanları da kahverengi veya beyaz bardakta içiyorum genelde. Kendimi konsepte uygun hissediyorum:rolleyes:

Kavrum Tarihi: 14 Mayıs
Değirmen: Timemore 21
Demleme yöntemi: Güral kalita
150ml*3 döküş, herbirinde 75ml spiral 75ml ortaya dik
Oran: 30 gr/450 ml
Su: 91°
Demleme süresi: 3:15
Günün kahvesi başlığındaki notum:

Bu akşam deneme sırası Etiyopya Kochere.
2 kişilik demlemeyi Güral kalita ile yaptım.
@mimds abinin geçenlerde paylaştığı reçeteyi kahve miktarına gore biraz revize ettim.
30gr Etiyopya Kochere -14 Mayıs Şerif hocanın kavrumu/ 21 klik TM
450 ml 91' su
150*3 döküş - her döküşte 75 ml spiral 75ml merkeze dik, 40sn aralıkla.
3:15 demleme bitiş.
Tarçın ciddi anlamda hissediliyor, asiditesi hic rahatsız etmiyor, bununla beraber şurupsu bir tatlılık var, soğudukça tarçın hissiyatı artıyor.
Keyifli içimi var, memnun kaldım 👌

Kavrum Tarihi:14 mayıs
Değirmen:Comandante 20 klik
Demleme yöntemi: V60+Melodrip+Hollanda 100’lü filtre
Oran: 15/250
Su: 90
Demleme süresi: 2:28
Tadım notları:Melodripsiz 45ml-40sn bluming akabinde melodrip ile 105+100 çift döküş ile 2.28sn bitiş şeklinde demledim. Suyun derecesiyle alakalı sanırım çok düşük gövdeli bir içecek oldu. İçecek diyorum çünkü kahve gibi olmadı meyve suyu gibi oldu. Dengesiz oldu yani. Bu reçeteyi birde 92 derece sıcaklık ile denemem lazım.

Bu Kahveyi Kesinlikle TK da deneyin efsane tatlı bomba birşey oldu.

Değirmen Timemore 9 Click
Demleme yöntemi: Türk Kahvesi
Su: Başlangıç 60 Derece - Bozdoğan Madran (38 ppm)
Oran: 15 Gram Kahve 150 Gram su
Bitiş Süre: 1.40

Bu Kahveyi Kesinlikle TK da deneyin efsane tatlı bomba birşey oldu.

Değirmen Timemore 9 Click
Demleme yöntemi: Türk Kahvesi
Su: Başlangıç 60 Derece - Bozdoğan Madran (38 ppm)
Oran: 15 Gram Kahve 150 Gram su
Bitiş Süre: 1.40

Hemen deneyip onayladım. Teşekkürler gerçekten çok tatlı bir Türk kahvesi içtim tarçın esintili 😀👍

Hemen deneyip onayladım. Teşekkürler gerçekten çok tatlı bir Türk kahvesi içtim tarçın esintili 😀👍
Gerçekten Tk ya çok yakıştı bu çekirdek V60 ten daha iyi performans veriyor bence :)

kahveler bugün ulaştı ve tadım notlarına güvenerek aldığım kenyavari çekirdeği aeropresle demledim ve evet beklediğim klasik kenya tadı efsane şerif hocamın ellerine sağlık bu fiyata bu kalite efsane

Kavrum Tarihi:21.05
Kavrum Profili:filtre
Değirmen: tm 20
Demleme yöntemi: V60/02 seramik
Oran: 16.5/250ml
Su: 92-94 abant
Demleme süresi:2.40
Tadım notları:Bir şey anlamadım :) Anasorayi da çok denedim ama şeker kamişi haricinden bir asidite ya da gövde alamadim iki kahvedende.Kahve çok düz yumuşak hafif bir tatlilik barindiriyor başka bir tat alamadim.

Geri