• Şubat Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Fabrikası Ethiopia Kochere (Natürel) Tadım Notları ve Reçeteler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben henüz bu çekirdeği denemedim ancak genel olarak tavsiyem denemeye devam :)

Oranınız ortalamanın üstünde belki 70gr/lt ye çıkıp bir bakabilirsiniz.
Su sıcaklığını biraz daha uçlara inip/çıkıp deneyin isterseniz. 90-98 gibi.
Öğütüm kalinliginizi bilmiyorum ama biraz daha inceltip denenebilir.
Belki döküş sayısı arttırılabilir. Aralarda 15-20 sn bekleme yapılabilir.
Bloomingi daha az veya fazla su ile deneyebilirsiniz.
Bloomingden sonra karıştırma/çalkalama yapilmiyorsa iyice su/kahvenin iç içe geçmesi sağlanabilir.
Su döküşü ne zaman sonlanıyor bilmiyorum ama debiyi arttırıp azaltıp o kısım ile de biraz oynayabilirsiniz.
Elinizde başka dripper varsa belki onunla denenebilir.
Son olarak farklı su markaları deneyebilirsiniz. Burada önerilen birkaç marka var biliyorsunuzdur.

Son düzenleme:
Cmd 30 klik 15/240 ve 30/480 olarak cam kalita da demledim.
30/480 şu ana kadar en uzun süren demlemem oldu. (4:35)
Çekirdeğin özelliğinden mi bilemiyorum Güral kalita ve plastik Hario V60-02 ile de deneyeceğim.
Bir Ana Sora olmasa da Kochere'yi beğendik. (y)

Bu Kahveyi Kesinlikle TK da deneyin efsane tatlı bomba birşey oldu.

Kavrum Tarihi: 14.05.20
Kavrum Profili: Filtre
Değirmen Timemore 9 Click
Demleme yöntemi: Türk Kahvesi
Su: Başlangıç 60 Derece - Bozdoğan Madran (38 ppm)
Oran: 15 Gram Kahve 150 Gram su
Bitiş Süre: 1.40

az önce yaptım Timemore 11 klikte. çok güzel oldu ama köpük hiç olmadı nerede hata yaptım acaba :)

Kavrum Tarihi: 14.05.20
Değirmen+Ekipman:Comandante 18 k+ lilydrip
Demleme yöntemi: V60 (40 li Filtre)
Su: 91 Derece - Erikli damacana (70 ppm)
Oran: 18 Gram Kahve 297 Gram su
Süre: 2.50

54 gr blooming 45.sn ye kadar , sonrasi iki esit parcada tamamlama. Lilydripte ilk gunlerim o yuzden ince ogutumlerde denemeler yapiyorum. Kahvemin genel olarak asiditesi tatliligin onunde oldu. Bogurtlen,ahududu gibi aromasi vardi. Tad olarak hafif sarabimsi, bitiminde baharatimsi bir tadi vardi. Genel olarak begendim ama bir sanki bir seyler eksik gibiydi. Denemeye devam.
Genel olarak lilydrip naturel kahvelerde oneriliyor. Toz biraktigi ve tikanma ihtimali oldugu icin. Acaba sizler hangi kahvelerde,tariflerde tercih ediyor sunuz?
Iyi aksamlar.

Selamlar,
21/05 kavrumu elime yeni ulaştı. Aromalar muhteşem ancak V60 ile 40lı filtre kullanmama ve her türlü çeşitlemeyi yapmama, CMD ile 27 klike çıkmama rağmen demleme süresi fazlasıyla uzun sürüyor. Biraz fazla toz bırakıyor. Bu sebeple V60'dan sa Türk Kahvesi ve Aeropress için daha uygunmuş gibi geldi.

Selamlar,
21/05 kavrumu elime yeni ulaştı. Aromalar muhteşem ancak V60 ile 40lı filtre kullanmama ve her türlü çeşitlemeyi yapmama, CMD ile 27 klike çıkmama rağmen demleme süresi fazlasıyla uzun sürüyor. Biraz fazla toz bırakıyor. Bu sebeple V60'dan sa Türk Kahvesi ve Aeropress için daha uygunmuş gibi geldi.
Bu çekirdeği henüz denemedim ama belki tam parametreleri yazarsanız öneri gelebilir.

Kahve/su miktarı nedir
Su sıcaklığı nedir
Nasıl demliyorsunuz, tek/çok döküş
Demleme süreniz ne kadar
Lezzet olarak olumsuz bir çıktı mı aldınız

Bu çekirdeği henüz denemedim ama belki tam parametreleri yazarsanız öneri gelebilir.

Kahve/su miktarı nedir
Su sıcaklığı nedir
Nasıl demliyorsunuz, tek/çok döküş
Demleme süreniz ne kadar
Lezzet olarak olumsuz bir çıktı mı aldınız
1:15 Oranı ile 18 gr demliyorum. 94 derece Alpin su kullanıyorum. 50 gr blooming akabinde 150 gr + 100 gr şeklinde tamamlıyorum.
Öğütüm olarak dediğim gibi CMD 27 klike kadar çıktım.Aromalar güzel olmasına rağmen istediğim "temiz"liği elde edemedim.

Selamlar,
Merhaba,timemore 20 klikte hario saman rengi filtre ile akişı durduramiyorum :) Baska bir etken olmalı.Ayrıca turk kahvesinde denedim.Hafif ekşi hafif damla sakızı havası verdi.Tk sevmediğim için bir daha yapmam ama tatlı bir tk oluyor

1:15 Oranı ile 18 gr demliyorum. 94 derece Alpin su kullanıyorum. 50 gr blooming akabinde 150 gr + 100 gr şeklinde tamamlıyorum.
Öğütüm olarak dediğim gibi CMD 27 klike kadar çıktım.Aromalar güzel olmasına rağmen istediğim "temiz"liği elde edemedim.

Bende bahsettiğiniz sıkıntıları yaşıyorum. Mayıs Ayı 5'li deneme setindeki tüm kahveleri v60 yöntemiyle bitirdim. Genel olarak Japon bol poşet 100'lü filtre, Tm 19 klik 25gr/400ml su ile demleme yapmaya çalışıyorum. El Salvador ve Kolombiya kahvelerinde demleme 2:45-3:00 dakika arası bitiyor. Aynı değerlerde Kocere ve Ana Sora her seferinde tıkanıyor. Yalnız değilsiniz...

Bende bahsettiğiniz sıkıntıları yaşıyorum. Mayıs Ayı 5'li deneme setindeki tüm kahveleri v60 yöntemiyle bitirdim. Genel olarak Japon bol poşet 100'lü filtre, Tm 19 klik 25gr/400ml su ile demleme yapmaya çalışıyorum. El Salvador ve Kolombiya kahvelerinde demleme 2:45-3:00 dakika arası bitiyor. Aynı değerlerde Kocere ve Ana Sora her seferinde tıkanıyor. Yalnız değilsiniz...
El Salvador ve Kolombiya çok daha yoğun ve düşük toz üreten kahveler böyle olması gayet doğal diye düşünüyorum. Hatta paraiso denediğim en düşük toz üreten kahvelerden biri. Çoğu kişide durum aynıdır sanırım ama bu bir problem değil çekirdekler arasındaki farklardan dolayı ve gayet karşılaşılabilecek bir durum

Elinizde hala çekirdek varsa, aşağıdaki şekilde bir daha dener mısınız?
Oranı 1/16, su sıcaklığı 90-92, x2 ile bloom 40sn, geri kalan suyu tek dönüşte 1.45 te bitecek şekilde yavaş tempoda ve debide orta yükseklikte ve öncesi sonrası hiç karıştırmadan demler misiniz?
Kahveyi öguttuken sonra iyice karistirmanizi öneririm.

Kochereden hayal ettiğim çiçeksi kokuları bulamadım. Daha önce iki ayrı yerden deneme imkanım olmuş odayı çiçek demeti kokuları kaplamıştı. Sanırım degassing süresi için bir kaç gğn daha bekleyeceğim.

Elinizde hala çekirdek varsa, aşağıdaki şekilde bir daha dener mısınız?
Oranı 1/16, su sıcaklığı 90-92, x2 ile bloom 40sn, geri kalan suyu tek dönüşte 1.45 te bitecek şekilde yavaş tempoda ve debide orta yükseklikte ve öncesi sonrası hiç karıştırmadan demler misiniz?
Kahveyi öguttuken sonra iyice karistirmanizi öneririm.
Çözümü Türk Kahvesinde buldum. Teşekkür ederim.

Kavrum Tarihi:21.05.2020
Değirmen: Comandante 22 klik
Demleme yöntemi: V60
Oran: 16 gr. kahve/250 ml. su
Su: 92°
Demleme süresi:2.50
Pakette belirtilen tadım notaları (Özellikle de bitime doğru baharat tadı) çok net bir şekilde alınabiliyor. İlk yudumla birlikte de yüksek gövde de kendini hissettiriyor. Demleme süresini biraz daha düşürmek gerek bu arada.

Kavrum Tarihi:21.05.2020
Değirmen: Comandante 22 klik
Demleme yöntemi: V60
Oran: 16 gr. kahve/250 ml. su
Su: 92°
Demleme süresi:2.50
Pakette belirtilen tadım notaları (Özellikle de bitime doğru baharat tadı) çok net bir şekilde alınabiliyor. İlk yudumla birlikte de yüksek gövde de kendini hissettiriyor. Demleme süresini biraz daha düşürmek gerek bu arada.
Ben bugün ilk kez demledim 30/500, 24 click Ile 4.45 de bitti ki normal aralığımın dışındaydı ama çok olumsuz bir neticede çıkmadı açıkçası. Daha deneme yapmam lazım ama Sanırım bu çekirdek için süreye fazla takilmayacagim.

Ben bugün ilk kez demledim 30/500, 24 click Ile 4.45 de bitti ki normal aralığımın dışındaydı ama çok olumsuz bir neticede çıkmadı açıkçası. Daha deneme yapmam lazım ama Sanırım bu çekirdek için süreye fazla takilmayacagim.
Evet haklısınız. Uzun sürede demlenmesine rağmen tadım notaları olumsuz etkilenmedi. Benim de ilk demlemem olduğu için klik sayısını artırırsam ya da su oranını 1/15 çekersem daha iyi bir tadım yakalayabilir mişim gibi bir hissiyat var içimde. Zaten klik sayısı artarsa muhtemelen demleme süresi de düşecektir. En azından mukayase etmiş oluruz.

Evet haklısınız. Uzun sürede demlenmesine rağmen tadım notaları olumsuz etkilenmedi. Benim de ilk demlemem olduğu için klik sayısını artırırsam ya da su oranını 1/15 çekersem daha iyi bir tadım yakalayabilir mişim gibi bir hissiyat var içimde. Zaten klik sayısı artarsa muhtemelen demleme süresi de düşecektir. En azından mukayase etmiş oluruz.
Denemeye devam, ben sadece öğütümü biraz kalınlaştırıp 26 ya çıktım, 4.25 de bitti ve sanki daha kalınlaştırsam gövde ve aroma azalacak gibi geldi. Bir de 28 deneyeceğim ama ana sora gibi bir kahve bekliyordum o tarz bir çekirdek değilmiş.

Kavrum Tarihi: 13.05.2020
Değirmen: Sözen - 1.5 tur
Demleme yöntemi: Aeropress - Düz
Oran: 15 gr/225 ml
Su: Dağdelen
Demleme süresi: 1:45

Aeropress'te klasik yöntemle 15 gr kahvenin üzerine önce 65 ml su ekleyip ön demleme yaptım. Daha sonra 160 ml su ekleyip birkaç tur karıştırdım. Yaklaşık 30 saniye boyunca da pressledim.

Aromaların Ana Sora ile benzerlik gösterdiği bir kahve bence. Asiditesi yüksek değil. Tarçın ise hem tat hem de koku olarak kendini hissetiriyor. Sıcakken daha az hissedilen tarçın, kahve soğudukça daha da belirginleşiyor. Tekrar alacak olursam Ana Sora kalmamısa bunu tercih ederim çünkü birbirlerine gerçekten çok benziyorlar.

Geri