• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Değirmeni Önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kürşad
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gelbura forumda da olan güvenilir bir site ne konuda yardım lazım? Fred konusunda değirmen sağlam, iş yapar. Uzun yıllar kullanırsınız. Hassas ayar yapabilirsiniz. Olumsuz olarak sesli çalışıyor. İçinde az da olsa çekirdek kalıyor önceki öğütümden kalan. Espresso için kullanan arkadaşlar daha iyi bilgi verebilir ben filtre için kullanıyorum.

J serisi içinde kalite olarak en iyisi hangisi bilmiyorum ama fiyatları da göz önüne alınca en iyisi jx-pro olabilir.
Fiyatı diğerlerinden bayağı farklı olduğu için sordum. Eğer güvenilirse o fiyata lelit Fred bence önemli bir fırsat diye düşünüyorum. Link şu: https://www.gelbura.com/urun/lelit-fred-pl043mmi-konik-disli-kahve-ogutucu

Cafemarkt ve Amazon'da aynı ürün 4 bin liranın üzerindeyken bu sitede 3 bin liranın biraz altında.

Cafemarkt ve Amazon'da aynı ürün 4 bin liranın üzerindeyken bu sitede 3 bin liranın biraz altında.
Gelbura distribütör hocam. Güvenebilirsiniz yani, konuyla ilgili olmayan insanlar ilk kez duyunca Bi acaba diyor ama cekinceniz olmasın. Hatta promo kod kısmına kahvekulubu falan yazmayı deneyebilirsiniz %5 indirim olması lazım :)

Peki sizce son olarak Fred Lelit almam doğru bir tercih olur mu? Comandante'de aklım kalıyor sürekli :)

Aklınızda kalmasın Comandante alın. Bir süre sonra satar espresso için uygun bir değirmene geçersiniz. İkinci eli iyidir, çok zarar ettirmez.

Peki sizce son olarak Fred Lelit almam doğru bir tercih olur mu? Comandante'de aklım kalıyor sürekli :)
Sadece espresso için kullanacaksanız red clix olmadan da aralığı bulabilirsiniz bence. Ben bir yıldır çok sayıda çekirdek kullandım ve hiçbir zaman red'e ihtiyaç duymadım. Yalnız sabırlı olmanız şart. Üst üste öğütümler için de pek uygun değil. Ben picopresso ile beraber neredeyse her gün öğütüm yapıyorum ve hep tek kişilik demlemeler yaptığım için bu durum beni rahatsız etmiyor. Yalnız bir gün 4 arkadaşıma espresso yapmak için comandante'yi kullandım, o gün el değirmenine küsücektim. Lelit fred ve 2 el specialata öneren arkadaşlara katılıyorum. Ben de ileride comandante'yi sadece filtre için kullanıp, espresso için iyi bir elektrikli değirmen almayı planlıyorum.

Sadece espresso için kullanacaksanız red clix olmadan da aralığı bulabilirsiniz bence. Ben bir yıldır çok sayıda çekirdek kullandım ve hiçbir zaman red'e ihtiyaç duymadım. Yalnız sabırlı olmanız şart. Üst üste öğütümler için de pek uygun değil. Ben picopresso ile beraber neredeyse her gün öğütüm yapıyorum ve hep tek kişilik demlemeler yaptığım için bu durum beni rahatsız etmiyor. Yalnız bir gün 4 arkadaşıma espresso yapmak için comandante'yi kullandım, o gün el değirmenine küsücektim. Lelit fred ve 2 el specialata öneren arkadaşlara katılıyorum. Ben de ileride comandante'yi sadece filtre için kullanıp, espresso için iyi bir elektrikli değirmen almayı planlıyorum.
Hocam 2.ele karşı biraz mesafeliyim. Genelde ürün almayı tercih ediyorum. Ben de tek kişilik demlemeler yapıyorum ve sizin de dediğiniz gibi ara sıra arkadaşlarım için fazladan öğütüm yaparım fakat bu sık olmayacağı için durumun beni rahatsız etmeyeceğini düşünüyorum. Kampa da gittiğim için (senede birkaç defa) el değirmenine biraz daha yakınım açıkçası. Hele turkuaz renkli comandante'de öyle bir gözüm kaldı ki ne alsam tatmin etmez diye düşünüyorum :)

Hocam 2.ele karşı biraz mesafeliyim. Genelde ürün almayı tercih ediyorum. Ben de tek kişilik demlemeler yapıyorum ve sizin de dediğiniz gibi ara sıra arkadaşlarım için fazladan öğütüm yaparım fakat bu sık olmayacağı için durumun beni rahatsız etmeyeceğini düşünüyorum. Kampa da gittiğim için (senede birkaç defa) el değirmenine biraz daha yakınım açıkçası. Hele turkuaz renkli comandante'de öyle bir gözüm kaldı ki ne alsam tatmin etmez diye düşünüyorum :)
Gelburadan birçok kez alışveriş yaptım çokta ilgililerdi. Hem forumdan yazdıklarıma hem de maillerime hemen döndüler. Lelit Fred alın geçin

Normalde kod "kahvekulubunet" ama geçerli gözükmüyor. "kahvelernet" yazınca yaklaşık 150 lira indirim oluyor.

Bence zaten indirimli ürün olduğundan forum indirim kodunu kapamışlar ama diğerini unutmuşlar.
Merhaba,

Kampanyalar ve kodlar süreli olduğundan yenileme zamanlarını kaçırabiliyoruz. Bunun için özür dileriz. Lelitler için tekrar aktif kod

Merhaba, şuan iki değirmene de sahibim. Uzun bir süre espresso için comandante kullandım. Sadece espresso için comandante önermem. Yeni bir kahveye geçtiğinizde öğütüm ayarını tutturmak için birden fazla deneme yapmanız gerekiyor veya ikinci espressoyu alırken gerçekten yoruyor artık beni espressodan soğutmuştu daha sonra lelit fred aldım mutluyum şuan

Merhaba, şuan iki değirmene de sahibim. Uzun bir süre espresso için comandante kullandım. Sadece espresso için comandante önermem. Yeni bir kahveye geçtiğinizde öğütüm ayarını tutturmak için birden fazla deneme yapmanız gerekiyor veya ikinci espressoyu alırken gerçekten yoruyor artık beni espressodan soğutmuştu daha sonra lelit fred aldım mutluyum şuan
Hocam yeni bir kahveye geçerken derken nasıl yeni ayar gerekiyor? Her kahveyi (espresso için uygun olanları) aynı ayarda öğütüm yapamaz mıyım?

Hocam yeni bir kahveye geçerken derken nasıl yeni ayar gerekiyor? Her kahveyi (espresso için uygun olanları) aynı ayarda öğütüm yapamaz mıyım?
Kahvenin işlenme şekli, kavurumu, yoğunluğu, kavurma tarihi bile etkiler öğütümü. Her kahvenin su tutma oranı farklı olabilir. Mesela anaerobik kahveler işlenme metodu yüzünden genelde daha ince öğütülmesi gerekir bunun gibi. Aynı öğütüm ayarında bir kahve çok hızlı akarken diğer kahve çok yavaş akabilir. Yeni bir kahveye geçtiğinizde öğütümü biraz kalınlaştırmak veya inceltmek gerekebilir. Yukarıda da bu yüzden daha hassas ayar imkanı olan değirmenler daha çok tavsiye edildi.

Geri