• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Değirmeni Önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kürşad
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kürşad

Barista
İsim
Kürşad
Daha fazla  
İsim
Kürşad
Merhabalar. Sadece espresso tüketen biriyim. Buna uygun olarak bir öğütücü arıyorum. Lelit fred, Eureka mignon crono, 1zpresso ve Comandante C40 Nitro Blade arasında kaldım. Makinem Delonghi EC685. Bunlardan hangisini önerirsiniz veya önerebileceğiniz başka bir değirmen var mıdır? (El değirmeni de elektrikli değirmen de olur).

Bütçe az ve elektrikli ise Lelit FRED.
Bütçe var ve elektrikli ise Mignon lardan uygun olanı.
El Değirmeni ise 1Zpresso j-max yada diğer espresso odaklı modellerden biri.

Sizin öneriniz nedir acaba?
Bana göre sadece espresso içen biri elektrikli değirmen almalı. Bu da benim bilgim olan bir alan değil. Ancak el değirmeni alınacaksa bu comandante olmamalı çünkü hem ayar imkanı kısıtlı hem de öğütüm süresi uzun. 1zpresso JXPro, JMax, KMax, KPro, KPlus gibi değirmenler daha uygun olur, eğer el değirmeni alınacaksa...

Son düzenleme:
Bana göre sadece espresso içen biri elektrikli değirmen almalı. Bu da benim bilgim olan bir alan değil. Ancak el değirmeni alınacaksa bu comandante olmamalı çünkü hem ayar imkanı kısıtlı hem de öğütüm süresi uzun. 1zpresso JXPro, JXMax, KMax, KPro, KPlus gibi değirmenler daha uygun olur, eğer el değirmeni alınacaksa...
Lelit fred, fiyat olarak uygun fakat beni pek çekmedi. Jx pro ile Comandante arasında da fiyat bakımından çok fark yok. Bu yüzden Comandante tercih etmeyi düşünüyordum fakat sizin bu yorumunuz beni düşündürdü.

Lelit fred, fiyat olarak uygun fakat beni pek çekmedi. Jx pro ile Comandante arasında da fiyat bakımından çok fark yok. Bu yüzden Comandante tercih etmeyi düşünüyordum fakat sizin bu yorumunuz beni düşündürdü.
Espresso için CMD aralıklarını daha hassas hale getirmek için Red Klik aksı da almanız gerekiyor. 1Zpresso j serisinde ise en baştan aralıklarınız daha hassas ve ayar yapmanız dıştan ayar mekanizması sayesinde daha kolay.

Espresso için bende el değirmeni kullanan biriyim ve yaklaşık 2 sene sonunda bıktım ve bileğimde ödem oluştu jx-pro kullanıyorum. Bence önce espresso makinesini uzun süre mi kullanacaksınız ya da ileri de daha iyi bir almayı düşünür müsünüz ona karar vermek lazım. Eğer bu makine ile devam ise dire Lelit Fred ve çikolata tadı yoğun espressolara devam ancak iyi bir makine planlıyorsanız idose DF64 Gelbuara da yakında yeni versiyonu satılacak ya Mignon Zero Single Dose içi Speciliata ile aynı bence çok mantıklı veya Baratza Encore ESP çıkacak yakında. Bu üç modeli alabilirsiniz.

Espresso için bende el değirmeni kullanan biriyim ve yaklaşık 2 sene sonunda bıktım ve bileğimde ödem oluştu jx-pro kullanıyorum. Bence önce espresso makinesini uzun süre mi kullanacaksınız ya da ileri de daha iyi bir almayı düşünür müsünüz ona karar vermek lazım. Eğer bu makine ile devam ise dire Lelit Fred ve çikolata tadı yoğun espressolara devam ancak iyi bir makine planlıyorsanız idose DF64 Gelbuara da yakında yeni versiyonu satılacak ya Mignon Zero Single Dose içi Speciliata ile aynı bence çok mantıklı veya Baratza Encore ESP çıkacak yakında. Bu üç modeli alabilirsiniz.
Şu anda bütçem azami 5 bin lira. Bu söyledikleriniz şu anda bütçemi aşmakta :D

Ayrıca uzun yıllar bu makine ile devam ederim diye düşünüyorum. En azından kadroya girene kadar :D

Şu anda gelbura'da lelit fred 3 bin lira olarak görünüyor. Buradan hiç alışveriş yapmadım. Bu konuda yardımcı olabilecek biri var mı?

Espresso için CMD aralıklarını daha hassas hale getirmek için Red Klik aksı da almanız gerekiyor. 1Zpresso j serisinde ise en baştan aralıklarınız daha hassas ve ayar yapmanız dıştan ayar mekanizması sayesinde daha kolay.
Jx pro , el değirmenleri arasında en iyi seçenek oluyor sanırım, değil mi?

Şu anda gelbura'da lelit fred 3 bin lira olarak görünüyor. Buradan hiç alışveriş yapmadım. Bu konuda yardımcı olabilecek biri var mı?
Gelbura forumda da olan güvenilir bir site ne konuda yardım lazım? Fred konusunda değirmen sağlam, iş yapar. Uzun yıllar kullanırsınız. Hassas ayar yapabilirsiniz. Olumsuz olarak sesli çalışıyor. İçinde az da olsa çekirdek kalıyor önceki öğütümden kalan. Espresso için kullanan arkadaşlar daha iyi bilgi verebilir ben filtre için kullanıyorum.
Jx pro , el değirmenleri arasında en iyi seçenek oluyor sanırım, değil mi?
J serisi içinde kalite olarak en iyisi hangisi bilmiyorum ama fiyatları da göz önüne alınca en iyisi jx-pro olabilir.

Geri