• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kafein toleransı eşiğini aştığınızda vücudunuzun verdiği tepkiler.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kemaly
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bende yeni semptomlar gelişmeye başladı. Bazen bir saniyeliğine yer ayağımın altından kayıyormuş gibi oluyor. Bir de vücudumda iğnelenme olmaya başladı. Sanki ayaklarıma, kollarıma ve sırtıma aynı anda binlerce iğne batırıp çekiliyormuş gibi. Çok sinir bozucu bir durum. Aslında tam olarak kahve yapıyor demek doğru olur mu bilmiyorum ama ben kafeinden şüpheleniyorum.

Bende yeni semptomlar gelişmeye başladı. Bazen bir saniyeliğine yer ayağımın altından kayıyormuş gibi oluyor. Bir de vücudumda iğnelenme olmaya başladı. Sanki ayaklarıma, kollarıma ve sırtıma aynı anda binlerce iğne batırıp çekiliyormuş gibi. Çok sinir bozucu bir durum. Aslında tam olarak kahve yapıyor demek doğru olur mu bilmiyorum ama ben kafeinden şüpheleniyorum.
Dilerseniz bir doktora gidin, düzenli aralıklarla tansiyonunuzu takip edin derim. Tansiyon, diyabet, kolestrol kontrolü için tahlil yaptırmanız en doğrusu.

Yeni baktırdım tansiyon, şeker normal kolestrol biraz yüksek çıktı. Bir şey önerilmedi ama diyet dışında.

Anksiyete, baş ağrısı, uykusuzluk, aşırı duyarlılık, kan şekerine bağlı olarak aşırı açlık hissi ve biraz daha fazla kaçırırsam da "caffeine drunk" denilen o acayip şey oluyor. :)

Son düzenleme:
30 gr aşmamaya çalışıyorum. Saat 17 den sonra içmemeye çalışıyorum. Pisikoljikmi bilemiyorum sanki geç saatlerde içtiğimde uykuya dalmakta problem yaşıyorum gibi.

vallahi ben genelde gergin olduğum için fark etmedim herhangi bir olumsuzluk. Bence kahve değil hepimizin yaşadığı stres ve sıkıntılar bizi bu noktaya getirdi. Kahve satın almak için bile mücadele içindeyiz.

Anksiyete direk göstergesi bende buna ilaveten ayak tabanlarında yanma oluyor.Benim için tolerans noktası 40 gr üzerine çıkarsam bu belirtiler oluyor.

75-100 gr arası bir yerde sınırı aşıyorum. Vücutta titreme ve karıncalanma, mental olarak da anksiyete baş gösteriyor. Bazen de sınırı aşınca manik, hiperaktif bir hâl alıyorum.

50 gram sanırım eşiğim kalp çarpıntısı oluyor bir de uykusuzluk özellikle belirli saatten sonra içmiyorum. Bazen canım çok isterse yatmadan hemen önce içip uyuyorum.

Ben dengemi buldum sanırım
8:30 - 9:30 arası bir bardak
14:00 den sonra bir bardak daha
Misafirim olursa eğer 3. bardağı içerim
18:00 den sonra da hiç bir allahın kulu bana kahve içiremez.

Bende eşik meşik kalmadı sanırım delik deşik olmuştur. Bazı günler (haftaiçi) abarttığımı hissediyorum artık ama çarpıntı, terleme, karıncalanma vs hissetmiyorum. Sanırım bağışıklık kazanma gibi toleransım da yükseldi.

Haftaiçi sabah işe giderken evde makine ile 550ml demliyorum termosa yarım litre filtre kahve alıyorum.
Eğer vaktim varsa yol üzerinde starbucksdan orta boy ristretto bianco alıyorum +1 ekstra shot ile toplam 5 shot. Günün ilk kahvesi bu oluyor.
Kahvaltılık bir şeyler yedikten sonra sabah yanıma aldığım filtre kahveye devam ediyorum.
Öğlen yemeğinden sonra garanti 1 bazen de çıkış saatine yakın 1 shot nespresso içiyorum.
Akşam eve geldikten sonra neredeyse hiç kahve tüketmiyorum. Bazen çok nadiren akşam yemeklerinden sonra hala enerjim kaldıysa double espresso hazırlarım tatlı niyetine.

Geri