Dostluk için sakinleşmek kaçınılmazTam o ara, Ali beraber kahve içelim mi desek, ne olur acaba![]()
Dostluk için sakinleşmek kaçınılmazTam o ara, Ali beraber kahve içelim mi desek, ne olur acaba![]()
Sen 6 da kalkıp,proje yapan adamsınO kadar düşünceye, projeye vücut kafeini bile yakıyordur
![]()
Merhaba değerli kahve severler. Hepimizin günlük tükettiği ortalama kahve miktarı var. Ben espresso olarak günlük (7-9 gr arası single shot) 4-5 fincan kahve tüketiyorum. Bu tüketimin üzerine çıktığımda vucüdum bazı tepkiler veriyor. Kulaklarımda ve başımda basınç hissediyorum. Yatağa uzandığımda yatak sallanıyor gibi oluyor. Galiba taşikardi oluyor. Midemde aşırı gaz oluşuyor ve saatlerce sürüyor. Acaba sizler günlük ortalama tüketiminizin üzerine çıktığınızda vücudunuz benzer veya farklı tepkiler veriyor mu?
Benim Günlük 4 Bardaktan Sonra Elim Ayağım Titremeye başlıyor. Bi değişik oluyor sanki şekerim düşmüş gibi birşeyler yiyince kendime geliyorum biraz.
Son Zamanlarda daha iyiyim daha temiz besleniyorum bu tolerans 5-6 Bardağa çıktı''sanki'' kısmı biraz fazla olmuş gibi..hipoglisemi, glukoz intoleransının önemli bir işaretidir. kahve de bunu tetikler. karbonhidratsız diyet iyi gelecektir..![]()
anksiyete bozukluğu ve ptsd tedavisi görmüş birisi olarak, ne kadar sevsem de uzunca süre kahve kullanamadım, çünkü ne zaman kahve tüketsem ciddi problem yaşıyordum. tedavim bittikten sonra tekrar kahve içebiliyorum ama bir sınırlama getirmem gerekti. çevremde bir çok arkadaşım 5-6 bardak kahve içebilirken ben kendimi 3 ile sınırlamak zorundayım, bir atak yaşamasam da yukarıda yazdığım gibi etkiler ortaya çıkıyor.Kafein nedenli kaygı bozukluğu DSM-5'in de indeksine almış olduğu, madde ve ilaç kaynaklı kaygı bozukluğunun bir alt sınıfında değerlendirilen bir durum. Geçmişte kaygı, panik bozukluk teşhisi almış kahveseverlerin "nitelikli" olsa bile kahve tüketimlerini kontrol altında tutmalarında fayda var. Özellikle kendinizi kontrol etmekte zorlandığınız dürtü bozukluğunuz, akut stres ataklarınız, ya da halk ağzıyla tabir etmek gerekirse ani gelişen atarlı halleriniz varsa ve bu durumunuzdan rahatsızsanız yüksek seviyede kafeinin etkisi altında davranıyor olabilirsiniz. Forumda çıkan tartışma ve itişmelerin seviyesinin düşmesinde kafein nedenli beynin aşırı uyarımı önemli bir sebep de olabilir. Bunu dikkate alarak birbirimize daha hoş görülü olabiliriz
Konuyla ilgili giriş seviyesinde bilgi isteyenlere aşağıdaki linki bırakıp sözü sinirbilimci ve psikiyatr arkadaşlara veriyorum
Caffeine induced anxiety disorder