• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kafein toleransı eşiğini aştığınızda vücudunuzun verdiği tepkiler.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kemaly
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kafeinin olumsuz etkilerinden rahatsızlık duyanlara nootropics konusunu araştırmalarını öneririm.

Ben 6 aydır günde 3 gram taurin kullanıyorum (üç gün on/üç gün off) ve çok iyi sonuçlar aldığımı söyleyebilirim.

Merhaba değerli kahve severler. Hepimizin günlük tükettiği ortalama kahve miktarı var. Ben espresso olarak günlük (7-9 gr arası single shot) 4-5 fincan kahve tüketiyorum. Bu tüketimin üzerine çıktığımda vucüdum bazı tepkiler veriyor. Kulaklarımda ve başımda basınç hissediyorum. Yatağa uzandığımda yatak sallanıyor gibi oluyor. Galiba taşikardi oluyor. Midemde aşırı gaz oluşuyor ve saatlerce sürüyor. Acaba sizler günlük ortalama tüketiminizin üzerine çıktığınızda vücudunuz benzer veya farklı tepkiler veriyor mu?

Merhaba arkadaşlar kafein oranı yükseltisi bazı insanlarda mide bulantısına kadar gider ve eğer vücudunuza fazla kafein aşmışsanız başın ağrır ve yürürken ayaklarınız yere basmıyormuş gibi olur ben kahve tadımvısı olarak günlük ancak 48 kahve tadabilirim üstü beni zorlar başım ağrır. Eğer kafein oranı içinde vücudunuzun çok etkilenmemesi için 1 fincan kahveye 500 ml su olarak değerlendirebiliriz ben tadım yaparken eğer 48 ila 58 kahve tattıysam o gün mutlaka 3.5-4.5 litre su içerim ve tuvaletle tadım masamda mekik dokumaya başlıyorum. Midedeki gaz espressonun soğukluğundan kaynaklanır espresso eğer hafif ılıksa yani soğuya yakınsa midede gaz yapabilir bu durum kişiden kişiye değişebilir... hepimize iyi kafeinli günler

Benim Günlük 4 Bardaktan Sonra Elim Ayağım Titremeye başlıyor. Bi değişik oluyor sanki şekerim düşmüş gibi birşeyler yiyince kendime geliyorum biraz.

Bu sıralar sürekli evde oturup ders çalışmak zorunda olduğum için kahveyi abartırsam hareket de minimum olduğu için ritimsiz kalp atışlarım oluyor ve bunu hissettiğim zaman korkuyorum. Ama 1 saniye kadar sürüyor bu korku, sonra kahve içmeye devam :D

Benim Günlük 4 Bardaktan Sonra Elim Ayağım Titremeye başlıyor. Bi değişik oluyor sanki şekerim düşmüş gibi birşeyler yiyince kendime geliyorum biraz.

''sanki'' kısmı biraz fazla olmuş gibi..hipoglisemi, glukoz intoleransının önemli bir işaretidir. kahve de bunu tetikler. karbonhidratsız diyet iyi gelecektir..:)

''sanki'' kısmı biraz fazla olmuş gibi..hipoglisemi, glukoz intoleransının önemli bir işaretidir. kahve de bunu tetikler. karbonhidratsız diyet iyi gelecektir..:)
Son Zamanlarda daha iyiyim daha temiz besleniyorum bu tolerans 5-6 Bardağa çıktı :D

Benim kafein toleransım düşük herhalde. Kahve içmek beni mutlu ediyor, kahve içme anında ve sonrasında 2-3 saat kendimi iyi hissediyorum ancak o gün 2 fincandan fazla kahve içtiysem veya kahveden hariç çay da içtiysem günün ilerleyen saatlerinde kaygılarım depreşiyor ve içime mutsuzluk hissi çöküyor. Mutlu olma hissi de, anksiyetemin azması da kafeinin tetiklediği hormonlarla ilgili sanırım.

Uyarıcı olarak ele alırsak kefeini, tabi her uyarıcı farklıdır ama benzer özellikleri çoktur; mesela ben bir dönem Concerta 54mg kullanırdım. Bildiğiniz ritalin 10mg'dır. Bu ilaç güne yayıyor, odaklanma sorunu vs. için alıyordum ve çalışma performansımı olumlu yönde etkiliyor diye. Dinlenik halde nabzım 130 civarında gezerdi. Ama nabzın bu yüksekliğini hiç hissetmedim ölçmeden. Ölçünce yüksek buldum, doktorum Concerta'yı suçlu buldu doğal olarak. Şimdi kullanmıyorum, nabız normal. Ama nabzı neyin yükselttiği de önemli kardiyovasküler bir sorununuz varsa, mesela damar tıkanıklığı gibi, onun yükselttiği nabızla bir uyarıcının yükselttiği nabız aynı değil.

Uyarıcı dediğimizde burada daha çok zihinsel bir uyarıcıyı temel alıyorum. Çünkü uyku açma, dikkat toplama bunların belirtisidir. Tabi hiçbir şey vücutta sadece "bir şey" yapmıyor. Mesela uyarıcılar anksiyeteyi de tetikleyebilir yani kaygıyı. Kullandığım ilaç benim depresif durumuma da pozitif etki ediyordu. Tabi bazen dişlerimi sıkarken buluyordum kendimi çok sık olmasa da.

Bir diğer etkisi ise iştah üzerine. Bu arada benim kullandığım ilaç da kırmızı reçete yani narkotik diye geçer. Satarsanız uyuşturucu satmış gibi olursunuz ama ilaç olarak kullanıldığında ve doktorun talimatlarına uyulduğunda (alım şekli ve miktar olarak) ilaçtır. Yemek yemeyi ciddi anlamda unutuyordum. Sabah işe giderken alıyordum, ki zaten sabah alınır, mantığı o, gece alınırsa ya uyuyamazsınız ya da erken bayağı dinç olarak kalkarsınız. Öğle yemeği aktivite olmuştu benim için, bazen ufak bir şeyler atıştırırdım ama karnımı doyurma değildi yani.

Özellikle kardiyovasküler (kalp, damar, dolaşım) hastalığı olanlar dikkat etmeli bu konuda. Tabi bazı psikiyatrik etkileri de var (psikolojik değil). Özellikle anksiyete konusunda. Anksiyete giderici ilaçların çoğu (akut olarak) sedetif (sakinleştirici) modundadır. Yani belli bir dozun üzerinde kahve içen biri, eğer majör bir rahatsızlığı varsa kesinlikle doktoruna bu konudan bahsetmelidir.

Geç içileni uykusuz bırakıyor sadece günde ortalama 3 kahve ile geçtiğimi sanmıyorum

Kalpte ufak bir carpinti hissi olusuyor bende fazla icince dikkatli tuketmek lazim en azindan bardaklari kucultmek bi nebze ictiginiz miktari kontrol saglar farkinda olmadan fazla tuketiyoruz

Kahve gram etkilemiyor beni ancak neden bilmiyorum normalde hiç böyle bir etkisi yoktu, azıcık alkol bile kalp atışımı hızlandırıyor ve göğüs ağrısı yapıyor. Kafein vız gelir.

Bende sıfır çarpıntı el titremesi, bende ki dışa vurumu halsizlik ve baygınlık hissi ile geliyor. Günde 40 gr ı geçtiğim an yaşıyorum. Bazen sadece 30 gr tüketince de oluyor. Kesin bir sınırım yok. Sanırım açlık ve içme saatleri arasındaki zaman da etkiliyor.

6 ya da 7 double espresso içtiğim günün gecesinde epilepsi nöbeti ( komvülziyon) geçirdim. Eşlik eden bir çok stresör de vardı ama ben kahveden kaynaklandığını düşünüyorum. O gün bugündür 1, bilemedin maksimum 2 shot espresso içerim. Sevdiklerimi, sevenlerimi korkutmaktansa komple de bırakabilirdim ama dozu azaltınca çok şükür 5 aydır sorun yaşamadım.

3-4 bardağı aştığımda: baş dönmesi, kafam güzelmiş gibi ama hoş olmayan bir hissiyat, sersemlik hissi, elde ayakta titreme, çarpıntı, çevredeki seslere karşı hassasiyet, kaygı.

ciddi bir uyarucu madde kullandığımızın bilincinde olalım :-)

Bende günlük toleransı aşmdığım halde kısa bir sürede fazla kahve tüketince tepkiler oluyor . Günlük toleransım 30 gr fakat bunun 20 gramını kısa bir sürede tüketince baş ağrısı ,ateş basması gibi tepkiler oluyor.

Kafein nedenli kaygı bozukluğu DSM-5'in de indeksine almış olduğu, madde ve ilaç kaynaklı kaygı bozukluğunun bir alt sınıfında değerlendirilen bir durum. Geçmişte kaygı, panik bozukluk teşhisi almış kahveseverlerin "nitelikli" olsa bile kahve tüketimlerini kontrol altında tutmalarında fayda var. Özellikle kendinizi kontrol etmekte zorlandığınız dürtü bozukluğunuz, akut stres ataklarınız, ya da halk ağzıyla tabir etmek gerekirse ani gelişen atarlı halleriniz varsa ve bu durumunuzdan rahatsızsanız yüksek seviyede kafeinin etkisi altında davranıyor olabilirsiniz. Forumda çıkan tartışma ve itişmelerin seviyesinin düşmesinde kafein nedenli beynin aşırı uyarımı önemli bir sebep de olabilir. Bunu dikkate alarak birbirimize daha hoş görülü olabiliriz :)

Konuyla ilgili giriş seviyesinde bilgi isteyenlere aşağıdaki linki bırakıp sözü sinirbilimci ve psikiyatr arkadaşlara veriyorum :giggle:

Caffeine induced anxiety disorder

Son düzenleme:
Kafein nedenli kaygı bozukluğu DSM-5'in de indeksine almış olduğu, madde ve ilaç kaynaklı kaygı bozukluğunun bir alt sınıfında değerlendirilen bir durum. Geçmişte kaygı, panik bozukluk teşhisi almış kahveseverlerin "nitelikli" olsa bile kahve tüketimlerini kontrol altında tutmalarında fayda var. Özellikle kendinizi kontrol etmekte zorlandığınız dürtü bozukluğunuz, akut stres ataklarınız, ya da halk ağzıyla tabir etmek gerekirse ani gelişen atarlı halleriniz varsa ve bu durumunuzdan rahatsızsanız yüksek seviyede kafeinin etkisi altında davranıyor olabilirsiniz. Forumda çıkan tartışma ve itişmelerin seviyesinin düşmesinde kafein nedenli beynin aşırı uyarımı önemli bir sebep de olabilir. Bunu dikkate alarak birbirimize daha hoş görülü olabiliriz :)

Konuyla ilgili giriş seviyesinde bilgi isteyenlere aşağıdaki linki bırakıp sözü sinirbilimci ve psikiyatr arkadaşlara veriyorum :giggle:

Caffeine induced anxiety disorder
anksiyete bozukluğu ve ptsd tedavisi görmüş birisi olarak, ne kadar sevsem de uzunca süre kahve kullanamadım, çünkü ne zaman kahve tüketsem ciddi problem yaşıyordum. tedavim bittikten sonra tekrar kahve içebiliyorum ama bir sınırlama getirmem gerekti. çevremde bir çok arkadaşım 5-6 bardak kahve içebilirken ben kendimi 3 ile sınırlamak zorundayım, bir atak yaşamasam da yukarıda yazdığım gibi etkiler ortaya çıkıyor.

ayrıca dediğiniz gibi, kafein psikoaktif bir madde ve insan davranışı üzerinde ciddi etkisi var, bütün maddeler gibi bilinçli ve kontrollü tüketmek en iyisi.

Geri