• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kafein Kültür

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Beğeniniz ve güzel yorumlarınız için teşekkürler. :) Bir ufak bilgilendirme yapayım. Sitio Sao Pedro'nun eski hasatı Anaerobik iken, içtiğiniz Sitio Sao Pedro Uzatılmış Natürel. Ne olduğuna dair kabaca, örnekleriyle reçete videosunda da bahsetmiştim bakabilirsiniz. :) Afiyet olsun!

Her zaman dediğiniz gibi daha güzele, daha keyifliye, daha iyiye! :coffee::coffee:
rica ederim, ne demek :) izlemez miyim :D eski hasat sitio sao pedro'da dahil. sizin videolarınız benim için çok ama çok yardımcı oluyor.

bir de yazmışken topluca yazayım :D 7 ağustos kavrumlu kolombiya villa betulia 1'le bugün ilk demlemeyi yaptım v60 için. ilk yudumda çok net sütlü çikolata baskın. gayet açık, parlak bir kahve.

çekirdek kokusu ve demlemeden sonraki sonuçta bana çokça geçen yılki kenya ichuga ab'yi andırdı; yeşil meyve-sebzeler. yeni kesilmiş çimen kokusu, kıvırcık marul, yeşil üzüm çokça baskın benim için. elma yemiyorum ama siz yeşil elma yazmışsınız, o da dahil olabilir.

bu yeşili andıran kahvenin bendeki etkisi ise şu şekildeydi :D

Güncel seçkide tek denemediğim Meksika Mixteca kalmıştı, onu da daha önceki Meksika’ya çok benzer diye almamıştım. Geçtiğimiz gün bir arkadaşımın ikramı üzerine demledim, oldukça beğendiğimi söyleyebilirim. Finca la Estenzuela ile tıpatıp denebilecek kadar benzediğini söyleyebilirim, belirgin hissettiğim bir farklılık ise portakal tadı oldu.Öncekinde hiç almamıştım fakat bu kahvede yudumlarımdan sonra hafif bir portakal burukluğu aldım bu yönüyle benim için daha keyifli hale geldi.

F/P olarak tercih edilmesi gerekenlerden biri olmuş kesinlikle.

@orkunustel
Cmd c40 red clix 36 klik
Buzdağı Su 90 derece 250 ml
4 basamaklı döküş
Hario v60 cam, cafec traditional filtre
2:25 civarı bitti

stio Sao Pedro çok iyi. Tertemiz içim, kako ve vişne bir arada.

@orkunustel en son test kavurmanızdan aldım hala içiyorum. Çok çok çok iyi ve ben bu kahveyi bırakmak istemiyorum. Ben bu kahveden size 15 gr yollasam (fazlasını mümkün değil yollamam😂) bana bu kahvenin hangisi olduğunu söyler misiniz? Ben bu sefer test değil de normal halinden 1 kg daha sipariş versem.

@orkunustel en son test kavurmanızdan aldım hala içiyorum. Çok çok çok iyi ve ben bu kahveyi bırakmak istemiyorum. Ben bu kahveden size 15 gr yollasam (fazlasını mümkün değil yollamam😂) bana bu kahvenin hangisi olduğunu söyler misiniz? Ben bu sefer test değil de normal halinden 1 kg daha sipariş versem.
Selamlar. Afiyet olsun. :) Kahveyi yollamayın, tanımlayın. Yıkanmış mı natürel mi? Çekirdek görseli ya da çekirdek büyüklüğünü tanımlama, lezzet notaları neler, gövdesi nasıl gibi tanımlamaları yaparsanız aşağı yukarı hangi kahve olduğunu tahmin ederim sanıyorum.

Ya ben buradan aldığım Meksika fince la estanzuelayı çok özledim. Paketi hala duruyor arada bakıp bakıp iç çekiyorum :(

Selamlar. Afiyet olsun. :) Kahveyi yollamayın, tanımlayın. Yıkanmış mı natürel mi? Çekirdek görseli ya da çekirdek büyüklüğünü tanımlama, lezzet notaları neler, gövdesi nasıl gibi tanımlamaları yaparsanız aşağı yukarı hangi kahve olduğunu tahmin ederim sanıyorum.
@orkunustel yarın sabah kahvaltı sonrası çekirdek halindeki kokulusundan tututunda, demleme ve için sırasındaki kokusuna ve tat özelliklerine kadar size anlatmaya çalışacağım. Görseli de yollarım buradan umarım başarılı olurum.

@orkunustel çelirdeği size anlatıyorum ama saçmalamış olur muyum bilmiyorum😂
1) öğütümden önceki ve sonraki koku: kırmızı Marlboro yu yakmadan önce şöyle bir kokladığınızda burna gelen kuru ama tatlı mı tatlı iç gıcıklayıcı koku. Kışlık parfümlerdeki aşırı tatlı tobacco kokusu
2) espresso da inanılmaz tatlı kadife gibi bir içim
3) v60 da soğukça ağır tatlılık içeren bir hoşaf kaynatır gibi bir koku ve içimde şarapsı bir tat

Ekli dosyalar

• IMG_1461.jpeg
    IMG_1461.jpeg
    48 KB · Görüntüleme: 43
  • IMG_1462.jpeg
    IMG_1462.jpeg
    50.3 KB · Görüntüleme: 43
1) öğütümden önceki ve sonraki koku: kırmızı Marlboro yu yakmadan önce şöyle bir kokladığınızda burna gelen kuru ama tatlı mı tatlı iç gıcıklayıcı koku. Kışlık parfümlerdeki aşırı tatlı tobacco kokusu
3) v60 da soğukça ağır tatlılık içeren bir hoşaf kaynatır gibi bir koku ve içimde şarapsı bir tat
İçmiş kadar olduk neymiş bu böyle merak ettim cidden. Espressoda ayrı V60'da ayrı.

Brezilya Sitio Sao Pedro ya da Peru Cedros. :) İkisi de test kavurmasında net değildi bize göre. Seçtiğimiz profillerde lezzet profilleri daha berrak.

Valla bilsem 2 kg alırdım. Cidden test falan anlamam umarım @orkunustel in tahmin ettiği 2 çekirdekte de aynı durumu yakalarım. Çünkü profil değiştiyse yazık olmuş diyebilirim.
Test kavurmaları ana profil olma şansını kaybetmiş profiller bu arada. :D Yani ana profil seçilenler ana profil olarak normal paketinde satıldılar, satılıyorlar. Test kavurmasında denk gelenlerden doğal olarak farklılar yani. Ama test kavurmasını beğendiyseniz, ana profili daha çok seversiniz naçizane görüşüm.

Zira test kavurması diye satılanlar direkt beğenmediğimiz ama içilebilir profiller.

Test kavurmaları ana profil olma şansını kaybetmiş profiller bu arada. :D Yani ana profil seçilenler ana profil olarak normal paketinde satıldılar, satılıyorlar. Test kavurmasında denk gelenlerden doğal olarak farklılar yani. Ama test kavurmasını beğendiyseniz, ana profili daha çok seversiniz naçizane görüşüm.

Zira test kavurması diye satılanlar direkt beğenmediğimiz ama içilebilir profiller.
Yoookkk…vallahi gelirim dükkana test profilini çıkarana kadar çalışırım sizinle😂 şaka bi tarafa hakikaten elinize sağlık.

Ben de bendeki 3 Temmuz tarihli test kavrumundan oldukça memnunum. Yıkanmış olması, öğütünce gelen süt mısırlı cips kokusundan yüksek asiditesi ve patlayan meyvemsiliğine kadar Kenya kahvesi gibi olduğunu düşündüğümden Villa Betulia gibi bir tahminde bulunmuştum. En son buzlu Aeropress olarak demledim ve içtiğim en tatmin edici ve ferahlatıcı soğuk kahvelerden biri oldu. Elimdeki bitince ana profilini de kesinlikle deneyeceğim.

Geri