• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kafein Kültür

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bence bütün kavurucular bir nevi torbacıdır. Müptezele gelip ''elimde çok iyi mal var'' dersen düşünmez alır.
Dolapta o kadar kahve olmasına rağmen gene dayanamayıp aldım bi set:)
İnce öğütümle içip, nordikfiyortları halisünasyonu görmeyi arzuluyorum🌸

Elinize sağlık.

Bence bütün kavurucular bir nevi torbacıdır. Müptezele gelip ''elimde çok iyi mal var'' dersen düşünmez alır.

Elinize sağlık.
Umarım gördürür, ben oradayken görme fırsatım olmamıştı hiç. 😅

Afiyet olsun çok. ☕☕ Siparişinizin gönderisinde Yurtiçi barkod sistemiyle alakalı bir problem olmuş, takip kodunuzu yarın alabileceğiz kargodan, özel mesaj yoluyla ileteceğim size. 🙏

Elinize sağlık.
Ben de ellerim titreyerek de olsa son dakikada bir nordic deneme seti siparişi oluşturabildim. 🙂

Peru Cedros'ta gerçekten Santa Rosa'da bazen ortaya çıkan o sevimsiz tat var. Kahveyi tam çözemedim galiba tatlılık da düşük. Yalnız kuruluk da var.

Ne yapalım? @orkunustel :D

Orta öğütüm, 18/290, buzdağı 94 derece, 4 döküş süre 2.15

Bu sabah uyku sersemliği ile 400 ml demlemek üzere 26 gram Pink Starı öğütmeye başladım. Değirmenin zorlanmasını kavrumun açıklığına yorup Orkun Beye söylene söylene öğütmeye devam ettim (hakkını helal et @orkunustel :( ) Öğütme sonunda mokapot ayarında bir çıktıyla karşılaşınca jetonum düştü, dün akşamki aeropress demlemden Comandante14 klikte aklmıştı.

Vurdum Hario Switche. Yüsek debili ama düşük ajitasyonlu döküşlerle, arada switchi aç kapa yaparak sallamasyon/hibrit bir demleme yaptım. 3:15 gibi süzülme bitti. Sonuç: dolgun, kremamsı gövde sıfır acılık, sıfır kuruluk çok keyifli bir sabah kahvesi... :giggle::coffee:

Peru Cedros'ta gerçekten Santa Rosa'da bazen ortaya çıkan o sevimsiz tat var. Kahveyi tam çözemedim galiba tatlılık da düşük. Yalnız kuruluk da var.

Ne yapalım? @orkunustel :D

Orta öğütüm, 18/290, buzdağı 94 derece, 4 döküş süre 2.15
Selamlar.
Henüz tam reçete çalışmış değilim ama tahmini reçetemi söyleyeyim.

1/16,5-1/17 oranları deneyim, 90-92 C arası su sıcaklığı ile süreyi 02:20-02:30'lara yaklaştırabilirsiniz 18 gram için.

Bu sabah uyku sersemliği ile 400 ml demlemek üzere 26 gram Pink Starı öğütmeye başladım. Değirmenin zorlanmasını kavrumun açıklığına yorup Orkun Beye söylene söylene öğütmeye devam ettim (hakkını helal et @orkunustel :( ) Öğütme sonunda mokapot ayarında bir çıktıyla karşılaşınca jetonum düştü, dün akşamki aeropress demlemden Comandante14 klikte aklmıştı.

Vurdum Hario Switche. Yüsek debili ama düşük ajitasyonlu döküşlerle, arada switchi aç kapa yaparak sallamasyon/hibrit bir demleme yaptım. 3:15 gibi süzülme bitti. Sonuç: dolgun, kremamsı gövde sıfır acılık, sıfır kuruluk çok keyifli bir sabah kahvesi... :giggle::coffee:
Hahaha :) Helal olsun Mehmet Bey. :D Afiyet olsun çok. :)

Kavurucu: Kafein Kültür / @orkunustel
Çekirdek: Brezilya Sitio Sao Pedro
Ekipman: Origami Air M
Filtre : Cafec Abaca
Öğütüm: Comandante 19 Klik
Oran: 15/255
Su: 89 Derece 55ppm Arıtma Su

Toplam demleme süresi: 2 dk. 23 saniye

Blooming: 0 - 30 sn / 60 ml
1.Döküş: 30 - 55 sn / 60 ml
2.Döküş: 55 - 1.15 sn / 60 ml
Son Döküş: 1.15 - 2.23 sn / 75 ml

Tadım: Eskisi biraz daha fermente taraftaydı, bu hasat daha dengeli günü her saati içilebilecek seviyede, fermentasyon uzun tutulmuş ama bu demek olmuyor ki ağır fermente tatlar içerecek, kontrollü fermentasyon daha dengeli hale sokmuş kahveyi, tadımda kakao nibi baskın geliyor, orta şarapsı gövdesi var, kuru kokuda kuru üzüm baskındı ama fincanda kakao daha baskın gibiydi, aklımda kalanlar bunlar sonra daha iyi bakarım tadımına, hemen içtim çünkü kahveyi özlemişim :D

Screenshot_20230728-152548_DiFluid Cafe.jpg

Tadım: Eskisi biraz daha fermente taraftaydı, bu hasat daha dengeli günü her saati içilebilecek seviyede, fermentasyon uzun tutulmuş ama bu demek olmuyor ki ağır fermente tatlar içerecek, kontrollü fermentasyon daha dengeli hale sokmuş kahveyi, tadımda kakao nibi baskın geliyor, orta şarapsı gövdesi var, kuru kokuda kuru üzüm baskındı ama fincanda kakao daha baskın gibiydi, aklımda kalanlar bunlar sonra daha iyi bakarım tadımına, hemen içtim çünkü kahveyi özlemişim :D

Ekli dosyayı görüntüle 27835
Şu arayüzle epey güzel duruyor reçeteler. :) Emeğine sağlık ve afiyet olsun Halil! :)

Ekli dosyayı görüntüle 27835
Neredeyse tam puanlık bir deneyim paylaşımı 🌹😍

KK Kolombiya Villa Betulia
Cmd 18 Klik / Cafec Traditional
Nestle Purelife / 93C / 12-192
40-70-82 Bitiş 2.35

Beni şaşırtan bir kahve oldu, daha önce bu tatlara yakın olan bir Kolombiya içmemiştim.Elbette yıkanmış olmasının da etkisi var ama epey çaysıydı. Deneysel işlemler ya da çok üst varyeteler harici Kolombiyalar’da aşina olduğumuz çikolata tadı ve yüksek gövde bu kahvede yok. Meyve çayı olarak niteleyebilirim.

Asiditesi yüksek, gövdesi de düşük. Çiftlik Luis Calderon muş. Bu çiftliğin 2 kahvesini içtim 2 si de ortalama üzeriydi, bu kahveyi de sevdim. Kör tadım yapsam ya Kenya ya da Etiyopya derdim bu kahveye.

40-70-82 Bitiş 2.35

Beni şaşırtan bir kahve oldu, daha önce bu tatlara yakın olan bir Kolombiya içmemiştim.Elbette yıkanmış olmasının da etkisi var ama epey çaysıydı. Deneysel işlemler ya da çok üst varyeteler harici Kolombiyalar’da aşina olduğumuz çikolata tadı ve yüksek gövde bu kahvede yok. Meyve çayı olarak niteleyebilirim.

Asiditesi yüksek, gövdesi de düşük. Çiftlik Luis Calderon muş. Bu çiftliğin 2 kahvesini içtim 2 si de ortalama üzeriydi, bu kahveyi de sevdim. Kör tadım yapsam ya Kenya ya da Etiyopya derdim bu kahveye.
Bu kahveyi seçmemizdeki en büyük payı olan sebep Kenyavari olmasıydı. Gerçekten çok parlak ve şaşırtıcı bir Kolombiyalı. 😇

40-70-82 Bitiş 2.35

Orkun Bey'in videodaki yorumunun tam aksi olmuş :D Gövde bence çaysı değil ama çok yüksek de değil tam kararında.

Asidite evet yüksek ama ondan ziyade bence kuru kokuda tam Kenya havası var.

Orkun Bey'in videodaki yorumunun tam aksi olmuş :D Gövde bence çaysı değil ama çok yüksek de değil tam kararında.

Valla ne yazdıysam o geldi bana :D Videoyu henüz izlemedim ama su oranlarımız farklı olabilir, suyu daha fazla kullandıysam belki çaysılığı daha fazla hissetmişimdir. Ya da benim damağımla alakalıdır bilemiyorum.
Evet koku da tam Kenya ama bana tatta da ziyadesiyle daha önce içtiğim (domates olmayan :D) Kenyaları anımsattı.

Valla ne yazdıysam o geldi bana :D Videoyu henüz izlemedim ama su oranlarımız farklı olabilir, suyu daha fazla kullandıysam belki çaysılığı daha fazla hissetmişimdir. Ya da benim damağımla alakalıdır bilemiyorum.
Evet koku da tam Kenya ama bana tatta da ziyadesiyle daha önce içtiğim (domates olmayan :D) Kenyaları anımsattı.
Yorum farkı olabilir pekala. 🙂 Damak zevki sonuçta. Bir de genellikle ben gövdeyi değerlendirirken başka bir kahveye kıyasla gövde yorumlaması yapmıyorum, direkt kahvenin kendi özelindeki damak yoğunluğuna bakıyorum.

Bir de gövdeyi belirleyen unsurda reçetenin de büyük payı var elbette. 👍😇

Geri