• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kafein Kültür

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Şuanki Kenyanızdanda Memnunum Keyifle içiyorum özellikle şu aralar 23. Günü Felan iyice Zirve yaptı lezzet olarak :) Şuan Türkiye Piyasasında Tek Kenya getiren siz varsınız :D Digerleri Hep Etiyopyacı oldu :D Kenyasız bırakmayın bizi :D
Evet özellikle 20-30 gün arası Kenya ve Etiyopya için lezzet anlamında en iyi performans anları diyebiliriz. Şaşırdığım bir konu, ben de Kenya sever biriyim, yıllardır pazarda çokça dikkatimi çeken bir Kenya çıkmadı. Getiren yok sandım. Getiren bir kaç firma varmış yine. Nasıl gün yüzüne çıkmamış anlamadım.

Etiyopya Kelloo Haru'yu bugün demledim. 32 gram kahve ile 7 dakika sürdü demlemem. Sanırım filtrede sorun var, kahve yıkanmış olduğu için tıkanmasını beklemiyordum çok. Yeni aldığım th-3 filtrelerin de yapısı değişik gelmişti.
Ben özellikle kendi kahvelerim için uzun süreler yüksek sıcaklıklar tavsiye ederim zaten. Hatta yayınladığım bir iki kişilik kahve reçetesi de vardı Youtube'da iyi çalışabilir Kafein Kültür seçkisi üzerinde. Ama tabi 7 dakika değildi süre. Lezzet performansı nasıldı kahvenin o demleme sonrası? TH3 yanlış hatırlamıyorsam hızlı akış veriyor diye tercih ediliyordu. Tek kişilik demleme süreleriniz nasıl? Ve yine tat sonuçları nasıl?

Ben özellikle kendi kahvelerim için uzun süreler yüksek sıcaklıklar tavsiye ederim zaten. Hatta yayınladığım bir iki kişilik kahve reçetesi de vardı Youtube'da iyi çalışabilir Kafein Kültür seçkisi üzerinde. Ama tabi 7 dakika değildi süre. Lezzet performansı nasıldı kahvenin o demleme sonrası? TH3 yanlış hatırlamıyorsam hızlı akış veriyor diye tercih ediliyordu. Tek kişilik demleme süreleriniz nasıl? Ve yine tat sonuçları nasıl?
Acı tat hiç almadım bu uzun süreye rağmen. Başka kahvede de bu tarz uzun demleme süreleri oluyor bu da filtreden dolayı diye düşünüyorum. Filtreyle ilgili Togay beye ulaşacağım bugünlerde.
Tek kişilik demleme henüz yapmadım ama genelde tek kişilikte çok sorun yaşamıyorum. Yapınca buraya tekrar yazarım. Teşekkür ettim ilginiz için.

Acı tat hiç almadım bu uzun süreye rağmen. Başka kahvede de bu tarz uzun demleme süreleri oluyor bu da filtreden dolayı diye düşünüyorum. Filtreyle ilgili Togay beye ulaşacağım bugünlerde.
Tek kişilik demleme henüz yapmadım ama genelde tek kişilikte çok sorun yaşamıyorum. Yapınca buraya tekrar yazarım. Teşekkür ettim ilginiz için.
Muhtemelen fazla tatlı, asiditeyi bastıran bir kahve çıkmış olabilir. Acılık olmasındansa tatlı olması iyidir d'imi? :) Filtre için sevgili Togay ile görüşmenin yanı sıra, bu süreç içerisinde kalın bir öğütümle süreyi daha istenilene çekmeyi denerseniz eğer deneyim paylaşımı yapabilir misiniz rica etsem?

Şundan dolayı rica ediyorum, kalın öğüttüğünüzde suyun partiküller arasından geçme durumu daha kolaylaşıyor elbet ancak filtre direnç sağlıyorsa suya ekstraksiyonu zayıflatmadan tam tersi daha homojen bir çözünmeye sebep olabilir bu. Tabi ihtimal olduğu için rica ettim. Elimde TH-3 olmadığı için deneyemiyorum şu an merak etsemde. :(

Herkese selamlar,

Sanıyorum bir çok forum üyesine sipariş ettiği kahveler ulaşmıştır. Bir ya da iki sayfa önce, kahveler üzerine, demleme üzerine, kavurma üzerine soru cevap muhabbet tarzında bir etkinlik yapmak istediğimi belirtmiştim forumdaki Kafein Kültür kahvesi almış arkadaşlara özel. Eğer bu hafta cuma ya da haftaya cumartesi akşamı bahsettiğim etkinliği yapabiliriz yeterli katılım sağlanırsa.

Sizden ricam orkunustel@kafeinkultur.com adresine
*Sipariş numaranız
*İsim soy isim
*Forum Lakabı

bilgilerinizi yollarsanız sevirim. Yeterli katılım sağlanırsa buradan günü ve saati ortak kararlaştırabiliriz. Önden soruları da buradan toplayabiliriz ya da soruları Zoom toplantısında sorabilirsiniz.

Görüşmek üzere.

Herkese selamlar,

Sanıyorum bir çok forum üyesine sipariş ettiği kahveler ulaşmıştır. Bir ya da iki sayfa önce, kahveler üzerine, demleme üzerine, kavurma üzerine soru cevap muhabbet tarzında bir etkinlik yapmak istediğimi belirtmiştim forumdaki Kafein Kültür kahvesi almış arkadaşlara özel. Eğer bu hafta cuma ya da haftaya cumartesi akşamı bahsettiğim etkinliği yapabiliriz yeterli katılım sağlanırsa.

Sizden ricam orkunustel@kafeinkultur.com adresine
*Sipariş numaranız
*İsim soy isim
*Forum Lakabı

bilgilerinizi yollarsanız sevirim. Yeterli katılım sağlanırsa buradan günü ve saati ortak kararlaştırabiliriz. Önden soruları da buradan toplayabiliriz ya da soruları Zoom toplantısında sorabilirsiniz.

Görüşmek üzere.
Ben de kahvelerime az önce kavuşabildim adres karışması yüzünden :D . Kavrum tarihi de 15.11.21 seçili olmasına rağmen 22.11.21 kavrum gelmiş. Sıkıntı yok elime ulaşana kadar degass doldu zaten :D . Fakat bu sorunun bir daha yaşanmaması için benim bir şey yapmam gerekiyor mu? Adres kısmında vs. ? @orkunustel Sipariş no: 3150

Ben de kahvelerime az önce kavuşabildim adres karışması yüzünden :D . Kavrum tarihi de 15.11.21 seçili olmasına rağmen 22.11.21 kavrum gelmiş. Sıkıntı yok elime ulaşana kadar degass doldu zaten :D . Fakat bu sorunun bir daha yaşanmaması için benim bir şey yapmam gerekiyor mu? Adres kısmında vs. ? @orkunustel Sipariş no: 3150
Selamlar Mustafa Bey, kahvelerinizin sonunda gelmesine çok sevindim. Kavurma tarihi ile ilgili böyle olmasının sebebi indirim sebebiyle sürekli hemen her kahvede stok dışı kalmış olmamız defalarca kez. :D Ekstrem bir durum oldu, normalde bir hafta içerisinde birden çok kez stok dışı kalmamız imkansıza yakın. Çünkü 10 kilogramlık makinede 7 kilogram üzerinden profillerim ve üretimlerim. Ha La Tanairi ve Ichuga normal şartlar altında normalde bir yada bir buçuk haftada yine stok dışı kalıyordu ancak dediğim gibi bu aya özel bir durum altında böyle oldu.

Adresinizi inceledim. Herşeyi gayet detaylı yazmışsınız, posta koduna kadar. Kargonun ciddi anlamda hatası olmuş sizden ne kadar uzaktaki adaşınıza götürdü onu bilemiyorum. O adaşınıza gitmemesi için adresi tarifi yazabilirsiniz detaylı bir şekilde. Başka bir çözüm düşünemedim ekstra. Kargocular maalesef...

Selamlar Mustafa Bey, kahvelerinizin sonunda gelmesine çok sevindim. Kavurma tarihi ile ilgili böyle olmasının sebebi indirim sebebiyle sürekli hemen her kahvede stok dışı kalmış olmamız defalarca kez. :D Ekstrem bir durum oldu, normalde bir hafta içerisinde birden çok kez stok dışı kalmamız imkansıza yakın. Çünkü 10 kilogramlık makinede 7 kilogram üzerinden profillerim ve üretimlerim. Ha La Tanairi ve Ichuga normal şartlar altında normalde bir yada bir buçuk haftada yine stok dışı kalıyordu ancak dediğim gibi bu aya özel bir durum altında böyle oldu.

Adresinizi inceledim. Herşeyi gayet detaylı yazmışsınız, posta koduna kadar. Kargonun ciddi anlamda hatası olmuş sizden ne kadar uzaktaki adaşınıza götürdü onu bilemiyorum. O adaşınıza gitmemesi için adresi tarifi yazabilirsiniz detaylı bir şekilde. Başka bir çözüm düşünemedim ekstra. Kargocular maalesef...
Hiç sıkıntı yok her şey için teşekkür ederim ilginize alakanıza. İki sokak ötemde adaşım olması da gerçekten çok ilginç bundan sonra bende Kemal de olsun :D

Orkun Bey merhaba,sitenizden ben de ilk kez sipariş verdim.Geç de olsa bi hayırlı olsun demek ve hem de selam vermek istedim,ayrıca metal müzik hakkındaki konuşmalarınız,görüşleriniz beni eski günlere götürdü,tebessüm ettirdi.Annemin liseden kalma Iron Maiden tişörtümü ‘kuru kafalar ürkütüyo’ ve sırf yıprandığı için geçtiğimiz ay benden habersiz çöpe atması...😂 Metal müziği elimizden almaya çalışıyorlar efendim🤘🏻A Matter Of Life And Death diyerek favorilere ben de güzel bir albüm ekleyeyim,iyi akşamlar🤘🏻

Orkun Bey merhaba,sitenizden ben de ilk kez sipariş verdim.Geç de olsa bi hayırlı olsun demek ve hem de selam vermek istedim,ayrıca metal müzik hakkındaki konuşmalarınız,görüşleriniz beni eski günlere götürdü,tebessüm ettirdi.Annemin liseden kalma Iron Maiden tişörtümü ‘kuru kafalar ürkütüyo’ ve sırf yıprandığı için geçtiğimiz ay benden habersiz çöpe atması...😂 Metal müziği elimizden almaya çalışıyorlar efendim🤘🏻A Matter Of Life And Death diyerek favorilere ben de güzel bir albüm ekleyeyim,iyi akşamlar🤘🏻
Kadir Bey selamlar. Afiyetler şimdiden ve çok teşekkür ederim. Forumda kahveci Heavy Metal sever oldukça arkadaş var sanıyorum. 🙂 Anınız bayağı iyiymiş 😅 üzdü ama 😅. Benim de Maiden favorilerim Number of the Beast, Powerslave, Piece of Mind, A Brave New World, A Matter of Life and Death, Final Frontier ve Senjutsu. Oh epey albüm saydım ama Maiden külliyatında az bile. 🔥

Orkun bey pink star espresso 22 kasim kavrumlu. Ne zaman açmalıyım. Hic kahvem kalmadı ac beni diyor oglum dur diyorum :)
Feridun Bey açacağınız güne afiyet diliyorum. 🙂 Bence bir kaç gün daha bekleyin derim en az. Filtrelere göre daha gelişim süresi uzun bir profil olduğu için daha kolay gaz salınımı yapıyor diyebilirim ama espresso demleneceği için yine aslen iki hafta en makbulü bence. Fakat kahvesizmişsiniz en azından iki üç gün daha dayanırsanız tazelik kaynaklı olumsuz tatlar daha törpülenecektir.

1 kilo aldığımızda 4*250gr lık paketler halinde mı geliyor
Merhaba Emre Bey. 1 kilogramlık alımlarda 1 kilogramlık paketle gönderiliyor sipariş. 1 kilogram paketli kahvemiz kalmamışsa eğer siparişi aksatmamak için son çare 4x250 yolladığımız da oluyor ama. Genel olarak 1 kilogramlık paket uygulamamız kilogram siparişi seçilirse.

Molent g50 değirmen kullanıcıları için

Firma:Kafein Kültür
Demleme Ekipmanı:Bialetti Moka Express 3Cup[Mokapot]
Değirmen: Molent g50
Öğütüm Derecesi: 19 klik
Çekirdek Miktarı: 12 Gram
Çekirdek:Brezilya Pink Star
İşleme:Natural
Kavrum Profili:Espresso
Kavrum Tarihi: 01/11/2021
Su Sıcaklığı:85°C - 90°C

Sevgili @NoPainNoCoffee burada Mokapot deneyimini naif bilgeliğiyle bizimle paylaştı. Öyle bir anlattı ki hiç ilgimi çekmemiş olmasına rağmen, paylaşımlarını okudukça merak ettim ve bir mokapot satın aldım. Özel mesajlarla NoPainNoCoffee'i çok rahatsız ettim. Kendisiyle neredeyse 10 yazışma ve deneme sonucunda güzel bir reçeteye ulaştık. Bu reçete Molent g50 kullanıcıları içindir.

Tadım Notlarım:
Gövdesi oldukça iyi, asiditesi yerinde, herşeyi dengeli harika bir çekirdek. Çekirdeğin alt sınırı ve üst sınırı belli. Başlangıçta öngördüğünüz hesaplarınız ile çıktı arasındaki sonuç çok tutarlı. Bu sebeple doğru demleme yapılabilirse, parametre değişiklikleriyle istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz. Buraya yazmadan önce denedim. Çok keyif aldım.

Sevgili @NoPainNoCoffee burada Mokapot deneyimini naif bilgeliğiyle bizimle paylaştı. Öyle bir anlattı ki hiç ilgimi çekmemiş olmasına rağmen, paylaşımlarını okudukça merak ettim ve bir mokapot satın aldım. Özel mesajlarla NoPainNoCoffee'i çok rahatsız ettim. Kendisiyle neredeyse 10 yazışma ve deneme sonucunda güzel bir reçeteye ulaştık. Bu reçete Molent g50 kullanıcıları içindir.

Tadım Notlarım:
Gövdesi oldukça iyi, asiditesi yerinde, herşeyi dengeli harika bir çekirdek. Çekirdeğin alt sınırı ve üst sınırı belli. Başlangıçta öngördüğünüz hesaplarınız ile çıktı arasındaki sonuç çok tutarlı. Bu sebeple doğru demleme yapılabilirse, parametre değişiklikleriyle istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz. Buraya yazmadan önce denedim. Çok keyif aldım.

Selamlar Kardeşim @Mastaura

Süreç benim içinde çok keyifliydi,kahve benim için bir tutku mokapot ise aşktır.Aşk her ne kadar bencil olsada ben bu aşkı paylaşmaktan yanayım.
Pink Star benimde çok keyif aldığım bir çekirdek ve yeniden yeniden tüketmek istediğim bir çekirdek.

Tadım Notlarım:
Ellerinize sağlık. :)

Sağolsun sevgili Vural bu konuda gerçekten epey destek oldu. Ki bu çok değerlidir. Ben Mokapot kullanmadığım için genellikle, doğru tavsiyeyi severek kullanından dinleyelim istemiştim ben de. Bu ricama Vural oldukça istekle bir üretim ve paylaşım vermiş oldu denemeleriyle. Oldukça yararlı da oldu. İsteğim zaten ortaklaşa bir birikim çıkartmaktı bu markanın altında. Yavaş yavaş bu gerçekleşiyor. Ne ala. :)

Afiyetler.

Selamlar Kardeşim @Mastaura

Süreç benim içinde çok keyifliydi,kahve benim için bir tutku mokapot ise aşktır.Aşk her ne kadar bencil olsada ben bu aşkı paylaşmaktan yanayım.
Pink Star benimde çok keyif aldığım bir çekirdek ve yeniden yeniden tüketmek istediğim bir çekirdek.
Emeklerine sağlık ve ne kadar teşekkür etsek azdır deneyim paylaşımların için Vural. :)

Pink Star tahminen yarım yıl belki biraz daha fazla bizle olacak. Sonrasında Brezilya İklim Krizi sebebiyle artan fiyatlara yetişmek çok mümkün gözükmediğinden ana espresso Guatemala ya da Kolombiya olur gibi duruyor. Bakalım. :)

Selamlar arkadaşlar,

Daha önce duyurusunu yaptığım etkinlik için yavaş yavaş kayıtlar toplanmaya başladı. Çok kalabalık olmasak da ortaklaşa karar alabileceğimiz bir kayıt sayımız oldu. Kayıt olan arkadaşlar ve kayıt olmayı düşünen arkadaşlar sorum size şudur:

Bu soru cevap yayınını 3 Aralık Cuma akşamımı yapalım, 11 Aralık Cumartesi günü mü yapalım?

Toplantı saati akşam saat dokuz olur. Fakat günü beraber seçelim istiyorum ki kayıt olanların tamamı katılabilsin toplantıya.

Kayıt olmayı düşünenler varsa eski mesajlarda kaldığı için tekrar bu gönderi altında duyurayım.
- İsim Soy isim
- Forum Lakabınız
- Kafein Kültür sipariş numaranız

Bu bilgileri orkunustel@kafeinkultur.com a kayıt için yollarsanız, bugün yarın ortak kararla toplantı gününü seçtiğimizde toplantı linkini e posta adreslerinize yollayacağım.

Geri