• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Japon Usulü Soğuk Demleme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cemix
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben de bir kaç kere denedim ve eh işte diyebileceğim sonuçlar aldım. Az suyla kahve çözme işin problemli tarafı diye düşünüyorum. İlk mesajda yazdığı gibi, bana da immersion dripperlarla daha iyi sonuç alınabilir gibi geliyor. Ama deneyen olmamış sanırım.
İmmersion dripperler baya yaygınlaştı aslında deneyen çıkar artık. İmmersion sahiplerini paylaşıma bekliyoruz

april coffee iced pour over recipe:
april dripper plastic v2
on 85 gr ice
13 gr coffee-130 gr hot water-91C
600-700 microns grind setting
30gr blooming 35''
100gr following pour
TBT: 2'20''
+additional 40gr ice

oldukça ekonomik, tek kişilik demleme için referans olabilir. orealar ve kalitalar için de kullanma bahanesi.

Hmm hem filtre Öğütümü hem düşük sıcaklık hem de oran yoğunlaştırılmamış. Bana düşük çözünme olur gibi geldi ama denenebilir tabi.
Belki de soğuk kahvede sıcakta olduğu kadar çözünme gerekmiyordur. Ben son zamanlarda 1/3 buz oranlı 1-15 kahve su oranı kullanıyorum. Filtreden ince çekimle iyi bir çözünme elde ediyorum. Üstüne bide bardakta buzlu içiyorum. Soğuk demlemeye göre baya az kahve gidiyor.

Serveride bardağıda buzlukta bekletip(bardak ve serverin dışı islak peçete ile sarılı soğuğu daha fazla muhafaza etmek için) 1/3 buz kullanarak denemelerle başlayalım yeşillensin buralar

Hocam denendi soğukluk olarak onayladım içinde buz kalmıyor nerdeyse hepsi eriyor bardak ve server iyi bir şekilde soğutulmasina rağmen benim icin ideal bir soğukluktaydi birdahaki deneme 2/5 olsun diyelim o zaman tabi çekirdek seçiminide doğru yapmak gerekli

Hocam denendi soğukluk olarak onayladım içinde buz kalmıyor nerdeyse hepsi eriyor bardak ve server iyi bir şekilde soğutulmasina rağmen benim icin ideal bir soğukluktaydi birdahaki deneme 2/5 olsun diyelim o zaman tabi çekirdek seçiminide doğru yapmak gerekli
1/3 buz oranı ile buzların tamamı eriyor fakat çıkan karışım çok soğuk olmuyor. Tabi ben peçete sarmadım hiç öyle belki oluyordur.
Bir de sonradan bardağa fazladan buz koyup koymamanıza göre değişir.
Yani aslında çok kişisel bir olay :) Ben de yakında açarım Japon sezonunu.

1/3 buz oranı ile buzların tamamı eriyor fakat çıkan karışım çok soğuk olmuyor. Tabi ben peçete sarmadım hiç öyle belki oluyordur.
Bir de sonradan bardağa fazladan buz koyup koymamanıza göre değişir.
Yani aslında çok kişisel bir olay :) Ben de yakında açarım Japon sezonunu.
Japon sezonunu kapatamıyoruzki hocam bunun soğuğu nasıl olur merakından şu ara kendimiz yapmaya geçtik bi o fark var ☺️

Tarif çıkarırken her bir değişkenin ayrı bir anlamı, etkisi var fakat oranlarınız kolay hesaplanabilir olunca tarife ayrı bir ısınıyor insan. Japon Usulünde 1-15 oranı hep mantıklı hem de işleri çok kolaylaştırıyor.
16gr kahve. Çarp 10la, eder 160 dökeceğin su.
Böl 160ı ikiye eder 80 koyacağın buz.
Kahve Gr ı ne olursa olsun hesap çok kolay.
Diyeceğim o ki bu sene japon sezonunu açtım.
Herkese afiyet olsun...

geliyor gönlümün efendisi...

Ben cemix hocamın reçetesi ile demledim. İstediğim soğuklukta değildi demledikten sonra. 5-10 dakika kadar buzlukta beklettikten sonra içtim güzeldi. Teşekkür ederim.

Tarif çıkarırken her bir değişkenin ayrı bir anlamı, etkisi var fakat oranlarınız kolay hesaplanabilir olunca tarife ayrı bir ısınıyor insan. Japon Usulünde 1-15 oranı hep mantıklı hem de işleri çok kolaylaştırıyor.
16gr kahve. Çarp 10la, eder 160 dökeceğin su.
Böl 160ı ikiye eder 80 koyacağın buz.
Kahve Gr ı ne olursa olsun hesap çok kolay.
Diyeceğim o ki bu sene japon sezonunu açtım.
Herkese afiyet olsun...
Bardağınıza ekstradan buz atıyor musunuz? Aynı reçeteyi kullanıyoruz ancak ben bardağıma ekstra buz atıyorum.
20 gr kahve demliyorum genellikle. 100 gr buz, 200 ml kahve kullanıyorum. Bu şekilde kahve biraz yoğun oluyor benim damak tadıma göre, ancak bardağıma da ekstradan 80-100 gr buz ekliyorum. Ekledikten sonra 3-4 dk. buzun çözünmesini bekliyorum. Bu buz, hem kahvenin acılığını azaltıyor hem de istediğim gibi kahveyi buz gibi yapıyor. Tek dezavantaj diyebileceğim kısmı, eğer kahveyi çok uzun sürede içersem buzlar iyice çözüldüğünden kahve son yudumlara doğru oldukça hafifliyor. Ama genelde pek fırsat vermiyorum. :D

Mokapot kalınlığında öğütüyorum, normalin bir tık altı sıcaklık kullanıyorum. 90 gibi.

Son düzenleme:
Bardağınıza ekstradan buz atıyor musunuz? Aynı reçeteyi kullanıyoruz ancak ben bardağıma ekstra buz atıyorum.
20 gr kahve demliyorum genellikle. 100 gr buz, 200 ml kahve kullanıyorum. Bu şekilde kahve biraz yoğun oluyor benim damak tadıma göre, ancak bardağıma da ekstradan 80-100 gr buz ekliyorum. Ekledikten sonra 3-4 dk. buzun çözünmesini bekliyorum. Bu buz, hem kahvenin acılığını azaltıyor hem de istediğim gibi kahveyi buz gibi yapıyor. Tek dezavantaj diyebileceğim kısmı, eğer kahveyi çok uzun sürede içersem buzlar iyice çözüldüğünden kahve son yudumlara doğru oldukça hafifliyor. Ama genelde pek fırsat vermiyorum. :D

Mokapot kalınlığında öğütüyorum, normalin bir tık altı sıcaklık kullanıyorum. 90 gibi.
Evet ben de bardağa ekstra buz koyuyorum. Yoğun başlayıp seyrelmesi hoşuma gidiyor.

Ben genelde %50 oranında yapıyorum o sebeple zaten buzlar tam erimiş olmuyor ekstradan bir buz ilavesi yapmadan tüketiyorum. Ancak reçetedeki gibi 3'te1 oranlı deneyeceğim en kısa sürede.

Geri