ercuozcan
Barista
- İsim
- Ercüment Özcan
Daha fazla
- İsim
- Ercüment Özcan
- Espresso Makinesi
- Lelit Bianca v3; Lelit Elizabeth v3 (Satıldı)
- Değirmen
- Eureka mignon Perfetto (Satıldı) ; Niche Zero ; Commandante Amerikan Cherry
- Ekipmanlar
- Fellow Stagg EKG,Mokapot , Origami (M) , Breville BDC600 ,Felicita Arc.,Peak water, Delter Press, Epinox 600 ml server, Rekrow mini ocak , Soy C2G ve C3G Cezve, Hario immersion switch, espro bloom, ..
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Hayır
- Kahve Arkadaşlığı İl
- İstanbul Anadolu
Bütün yazılanları okudum dünden beri hatta konuya nerden geldiğimi de unuttum bunu yazdıktan sonra geri dönüp bulurum artık.
Diğer konuların birinde @SirJohn fıkralı cevabı alıntılanmıştı onu okumak İçin bakınca konu sahibi sevgili Soyadaşım ın hissettiklerini aradan geçen 4.5 aydan sonra birebir hissettiğimi fark ettim. Ben sadece kafaya takmıyorum ve bir çoğumuz gibi damak kalitemin yükseleceği zamanları bekliyorum, Gökhan da bence aynı durumda sadece olayı çok güzel dramatize ederek olaya dikkat çekmiş ve güzel cevaplar okumamıza vesile olmuş. Kahve içmeyi seviyorum, yeni tatlar tecrübe etmeyi seviyorum , son zamanlarda beceremediğim zehir olmuş 2-3 espresso fincanı dışında çıkan her fincan kahveyi keyifle deniyorum ,en kötüsü bile malum zincirlerde içeriklerimizden ( ki 4-5 aydır ağzıma koymadım bundan sonra da koymam
) çok daha iyi. Geçen bu 4-5 aylık süreçte piyasada iyi bilinen firmaların da dahil hemen hergün bir fitre kahve hazırlıyorum kendime . İlk 1.5 -2 ay içtiğim kahvelerden sonra tadım çarkına bakıp bir sonrakini nasıl demlemem konusunda hiçbir fikrim oluşmadı , taa ki bir gün Şubat ortalarında aldığımız tartışmalı Pozo Azulu tadana kadar ,( kimisi çok sevdi , kimisi de hiç sevmemişti) . O gün dedim ki evet bir tadım çarkı diye bir şey vardı , kendimce ilk defa bir sonrakinde ne yapacağımı planladım. Sonra yine denemeler denemeler , Origami , Delter Press, Hario Switch ve Espro Bloom ; Arada yine tek tük tadım çarkına bakabileceğim denemelerim oldu ama bence en önemli konu istikrar tutmuyor. Son Lotx ile bile herkes çilekleri havada uçuştururken ben evet çok keyifli 3 fincan aldım , en kötüsü Delter ile denk geldi şaşırdım. Beklenti çok net çilek
notaları herkes almış ben andıran birşeyler alıyorum ama çok zorlamam lazım bu tada çilek demek için ama en keyifli sonucu Türk Kahvesinde aldım , tadlar ne olursa olsun tek kelime ile harika idi. Uzatmadan fikirlerimi sonuçlandırayım artık. Eski yazıları da okuyunca şu fikir oluştu bende , daha iyi kahvelerin alındığı birkaç yıl öncesine kadar yerli kavurucular da şimdi bizim demlerken çektiğimiz acemiliği yaşamışlar, bu sıralar kendilerini geliştirme aşamasındalar ancak fiyatlar çok yükseldiği için daha vasat ve uygun fiyatlı kahvelere yönelmiş durumdalar. Benim gibi yeni başlamış henüz duyuları çok gelişmemiş kişilerin bu tadım notalarına ulaşmaları bu kahvelerle çok zor. O yüzden birçok arkadaşın önerdiği evde cupping işini öğrenip en azından hedefi ona göre belirlememiz lazım.