• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

İnstagramda sürekli yapılan ürün incelemeleri hakkında düşünceniz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Uygun olduğunu düşünüyor musunuz?

• Evet

Oy: 41 66.1%
  • Hayır

Oy: 21 33.9%

• Kullanılan toplam oy
    62
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ben bir ürün alacağım zaman hemen var olan incelemeleri izler ona göre karar veririm. Tatmin olmazsam incelemeyi yapana mesaj atar soru sorarım. Bu elektronik eşya veya kahve ekipmanı olsun hiç değişmez. Ayrıca incelemelerin altındaki yorumlarda kullanıcı yorumlarında önemli bir bilgi birikimi yaratıyor. Örneğin elektronik eşya olunca atıyorum bir kablosuz kulaklık modelini en az 5 kişi incelerken kahve söz konusu olunca yukarıda zikredilen arkadaşlardan başka güvenilir kaynak malesef yok.

Bunların içinde ayrım yapmadan @kahvetrip @Kahveciningalaksirehberi @delisibellikahvenin @kahveanalisti hepsinin ürün incelemelerine gönülden inanır, tanıttıları ürüne ihtiyacım varsa gözüm kapalı gider alır ve kullanırım.

Ayrıca gelecek için de harika bir kaynak oluşturmuş oluyorlar. Bana bunlarla alakalı soru soran arkadaşlarıma samimi olduğum bir arkadaşımın kanalı gibi @kahvetrip in linkini atar al bu kanalı izle ne diyorsa o dur dediğim çok oluyor.

Hepsine teşekkür ediyorum. Ayrıca nitelikli kahveyle beni tanıştıran, bir şeyleri merak edip araştırmamı sağlayan, pandemi sürecinde de videolariyla evime misafir olan @kahvetrip e ayrıca teşekkür ederim.

Ben bir ürün alacağım zaman hemen var olan incelemeleri izler ona göre karar veririm. Tatmin olmazsam incelemeyi yapana mesaj atar soru sorarım. Bu elektronik eşya veya kahve ekipmanı olsun hiç değişmez. Ayrıca incelemelerin altındaki yorumlarda kullanıcı yorumlarında önemli bir bilgi birikimi yaratıyor. Örneğin elektronik eşya olunca atıyorum bir kablosuz kulaklık modelini en az 5 kişi incelerken kahve söz konusu olunca yukarıda zikredilen arkadaşlardan başka güvenilir kaynak malesef yok.

Bunların içinde ayrım yapmadan @kahvetrip @Kahveciningalaksirehberi @delisibellikahvenin @kahveanalisti hepsinin ürün incelemelerine gönülden inanır, tanıttıları ürüne ihtiyacım varsa gözüm kapalı gider alır ve kullanırım.

Ayrıca gelecek için de harika bir kaynak oluşturmuş oluyorlar. Bana bunlarla alakalı soru soran arkadaşlarıma samimi olduğum bir arkadaşımın kanalı gibi @kahvetrip in linkini atar al bu kanalı izle ne diyorsa o dur dediğim çok oluyor.

Hepsine teşekkür ediyorum. Ayrıca nitelikli kahveyle beni tanıştıran, bir şeyleri merak edip araştırmamı sağlayan, pandemi sürecinde de videolariyla evime misafir olan @kahvetrip e ayrıca teşekkür ederim.
Güzel yorumların mutlu etti, çok teşekkürler. Bu tarz geri dönüşler hem motive ediyor hem de sorumluluk yüklüyor :) Ben de layık olmak için daha objektif olmaya çalışıyorum. Yine de "ne diyorsa odur" demek yerine kişinin farklı kaynaklardan beslenip kendi görüşünü oluşturması daha kıymetli geliyor bana. Benim bir ekipmanda çok faydalı gördüğüm bir özellik bir diğeri için çok önemsiz olabilir. Konu kahve olunca her şey çok göreceli ve beklenti kombinasyonları sonsuza yakın :) Eğer bir kapı açtıysam ve daha fazlasını merak etmene sebep olduysam ne mutlu bana. evinde ağırlandığım için ben teşekkür ederim :)

Güzel yorumların mutlu etti, çok teşekkürler. Bu tarz geri dönüşler hem motive ediyor hem de sorumluluk yüklüyor :) Ben de layık olmak için daha objektif olmaya çalışıyorum. Yine de "ne diyorsa odur" demek yerine kişinin farklı kaynaklardan beslenip kendi görüşünü oluşturması daha kıymetli geliyor bana. Benim bir ekipmanda çok faydalı gördüğüm bir özellik bir diğeri için çok önemsiz olabilir. Konu kahve olunca her şey çok göreceli ve beklenti kombinasyonları sonsuza yakın :) Eğer bir kapı açtıysam ve daha fazlasını merak etmene sebep olduysam ne mutlu bana. evinde ağırlandığım için ben teşekkür ederim :)
Ben bir ekipman kullanıcısı, nitelikli kahve içicisi ve demleyicisiyim ama asla bu konuda bir uzmanlığım yok. Sizin bilgileriniz beni yanıltmış olsaydı tabiki böyle bir söylemde bulunmazdım. Bu söylemim tamamen sizi takip eden bir kullanıcının sizin haberiniz olmadan size güven beslemesiyle alakalı. Hepimizin uzmanlık alanı farklı. Bende hidrolik ustasıyım, iş makinelerinin hidrolik sistemlerindeki bulunamayan arızaları gider bulurum. Konuyla alakalı eğittiğim kişiler var ve bana bu şekilde güven dolu yaklaşıyorlar. Bu istenen bir şey. Sizde bir ustasınız ve biz öğreniyoruz mesele tamamen bundan ibaret. Beğenerek ve severek takip ediyoruz her birinizi. Başarılarınızın ve videolarınızın devamını dilerim.

Ürün incelemeleri ile ilgili ben de açıklama yapma ihtiyacı hissettim. Çünkü bu forumun en başından beri buradayım ve zan altında kalmak istemem.

Son zamanlarda ekipman incelemelerini de video ile paylaşmaya başladım ve forum/instagram üzerinden paylaşımlar yapıyordum.

Daha çok yazıya döktüğüm detaylı incelemelerimi gelen istekler doğrultusunda video çekerek yapmaya başladım.

• El değirmeni incelemelerinde tüm ürünler bana aitti.
  • Kompresso , Coffeerem Hakan Bey'in şahsi ürünüydü
  • Nanopresso, Escobarista tarafından gönderildi ve iade edildi.
  • Gabi (video gelecek), Coffee Department dan Metin Bey'in şahsi ürünü...
  • ..
  • ..

Tek amacım, insanların parasını harcamadan önce biraz düşünmesi sağlamak, ihtiyaçlarını doğru belirlemesine yardımcı olmak ve doğru ürünü almaları için elimden geldiğince tarafsız bildiğimi aktarmak. @kahvetrip in de dediği gibi ekipman alırken artık herkes çok düşünüyor...

Bir kısmınızın bildiği gibi son 3 aydır da Kahve Masası adı altında @PepukKahve ile bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ve inanın çok zaman alıyor ve bedel biçmek zor...

Şahsi görüşüm, firmalar inceleme için süreli ya da hediye ürün yollayabilirler. İnceleme yapan kişi de bunu belirtirse daha güzel olur ama belirtmek zorunda değil. Önemli olan, ürünün objektif olarak incelenmesi ve ticari kaygının ön planda olmaması.

Ayrıca, her kim yaparsa yapsın, ürün incelemeleri samimi gelmiyorsa ya da yanlı olduğunu düşünüyorsanız, bunun da çekinmeden yazılması lazım.

Çok olması benim için sorun değil aslında farklı bakış açıları oluşturuyor birisinin değindiğine diğeri değinmiyor izleyince de anlıyorsunuz zaten ne kadar samimi reklam mı vs
Bir ürün incelemesi bin kere çekilmişte olsa fikrine güvendiğim birisinin tekrar incelemesini isterim ben ki isteniyor yorumlarda da görüyoruz.

Bu platforma girmeden önce kahvetrip'i YouTube da severek takip ediyordum samimi geliyor bir çok konuda yardımcı oldu mesela teşekkür ediyorum o belirtiyor beğenmedim hediye şu bu benim hoşuma gidiyor böyle bir bu konuda ismi geçtiği için özellikle belirtmek istedim.

Bu markanın ürünlerinin incelemesini yapanlardan biri de benim. dolayısıyla cevap hakkı doğmuş gibi hissettim :)
Ama öncelikle bu anketi anlamsız bulduğumu söyleyeyim." Instagram'da sürekli yapılan paylaşımları doğru buluyor musunuz?" sorusu ne kadar hatalıysa bu da öyle. O mecra paylaşım için var çünkü. Bu mecra da (forum) kahveyle ilgili bilgi, deneyim aktarımı için var. Bunun önemli bir kısmı da ürün incelemeleri. Zira ürünler giderek pahalanıyor ve kahvesever artık bir ekipman satın almadan önce 2 kere değil belki 4 belki 5 kere düşünüyor. Kendiminki de dahil olmak üzere yapılan incelemelerin insanlara faydalı olduğunu düşünüyorum. Sürekli inceleme yapan hesaplar rahatsız edici geliyorsa, kişi kimi takip edebileceğini seçmekte özgür.

Yıllar içinde firmalar bana da incelemek üzere ürün göndermeye başladılar. Bir kısmı ödünç, bir kısmı hediye. Bazı ürünleri de takipçiler incelemem için gönderiyor hatta sağolsunlar. Hiçbirinde ticari bir antlaşmaya girmedim, bir vaatte bulunmadım. Yine de etik olarak doğru olanı yapmak istediğim için hediye gönderilenleri incelemelerimde hep belirttim. Bir de yıllar içinde kahveseverlerin sizden beklentileri oluyor. Şunu incele, bunu tat, bunu dene gibi. Eğer hepsinde ürünü satın alsam muhtemelen geçinemem :)

Peki, ürün gönderilince övmeli miyiz? Bakınız escobarista tartı ve krinder incelemelerim. 2 ürün de bana hediye gönderildi ve ciddi şekilde ürünleri eleştirdim. Sonat bey (escobarista) teşekkür etti ve eleştirilerimi Cafflano merkeze ilettiğini söyledi. Nitekim ben de Justin'le doğrudan görüştüm ve eleştirilerimi ilettim. Dolayısıyla "bunlar rahatsız edici" gibi yorumlar yapmadan önce içeriğe bakmak lazım. Topyekün şekilde değerlendirmek yanlış. Bu şekilde insanları sahte bal satmaya çalışıyorlarmış gibi zan altında bırakmak oluyor. Özellikle samimiyetine her zaman güvendiğim @kahveanalisti üzerinden bu tartışmanın yapılmasını doğru bulmuyorum.

"Ürün gönderilmesi, denenmesi, tanıtımının yapılması ne kadar etik?" gibi genel bir başlık olsaydı çok daha makul tartışır, ben de kendi rahatsızlıklarımı ve etik olmadığını düşündüğüm tanıtım hamlelerini söylerdim. Güzel bir fikir teatisi olurdu. Ülkeye yeni gelen bir ürünün ilk incelemelerinden birinin altına "rahatsız oluyorum" yazmak hem kişisel olarak zan altında bırakıyor, hem de samimiyetsiz hissettiriyor. Kahve forumunda kahve ekipmanı incelemesi yapmak neden rahatsız edici? Daha önce yapılan tanıtımlar kapsam dışı mı? Sorular çoğalır...

Son dönemde kahveye şu an olduğu kadar zaman ayırma nedenlerimden biri, sizin Youtube üzerindeki "Kahve tadımı nasıl yapılır" (ilk videolarınızdan biriydi sanırım) videonuzdu. Elimdeki değirmeni kardeşime kaptırdıktan :) sonra yine sizin videonuz sayesinde Molent G50'yi ilk satın alanlardan biri oldum.

Sizin samimiyetinize o kadar inanıyorum ki, bu konunun sizi bir şeyleri açıklamak zorunda bırakmasına üzüldüm.

Tüm içerikleriniz için teşekkür ederim, umarım bu paylaşımlara devam edersiniz.

Ürün incelemelerini özellikle samimi bulduğum hesaplarınkileri çok faydalı buluyorum ve bir ürünü almadan önce incelemelerini izleyenlerdenim. Ancak instagramda her demlediği kahvenin paketini demlerken yanına koyup fotoğraf çekip atan ve tadım notalarını bile paylaşmayan hesaplar var. Yani 300 tane fotoğraf atmış fotoğraflarda değişen tek şey kahve paketi. Tadım notaları yoksa kahve hakkında bilgi vs. yorum yoksa biz kahve paketi fotoğrafına neden bakalım neden aynı fotoğrafları paylaşıp duruyorsunuz diye sorguluyorum.

Son dönemde kahveye şu an olduğu kadar zaman ayırma nedenlerimden biri, sizin Youtube üzerindeki "Kahve tadımı nasıl yapılır" (ilk videolarınızdan biriydi sanırım) videonuzdu. Elimdeki değirmeni kardeşime kaptırdıktan :) sonra yine sizin videonuz sayesinde Molent G50'yi ilk satın alanlardan biri oldum.

Sizin samimiyetinize o kadar inanıyorum ki, bu konunun sizi bir şeyleri açıklamak zorunda bırakmasına üzüldüm.

Tüm içerikleriniz için teşekkür ederim, umarım bu paylaşımlara devam edersiniz.
çok teşekkür ederim! üzülecek bi şey yok, aslında dediğim gibi ürün incelemeleriyle ilgili soru işaretleri çok anlaşılır bir durum. Kimse kimseye güvenmek zorunda değil ve ticari-kişisel kaygılar sıklıkla etik dışı hareketlere sebep oluyor. Bu forum bunu tartışmak için de iyi bir mecra. sadece başlıkta neden ilk olarak spesifik bir marka ve isim anıldı, onu anlayamadım. yoksa sektörün şeffaf olması talebimiz varsa bunu oluşturmaya önce kendimizden başlamalıyız, tüketici veya içerik üretici dahi olsak.

1601892736889.png

Görüldüğü üzere de konunun açılmasına sebep olan ilk yorum da gelen yorumlar ve açıklamalar neticesinde değiştirilmiş durumda.

En azından "bir açıklama-belki kusura bakmayın sizleri kastetmedim" diyerek bu yorum değiştirilebilirdi. Bu da beni ne yazık ki geçmişte yaşanan forum olayında mağdur olan kişinin, bu sefer mağduriyet yaratan kişi olarak görünmesi nedeniyle şaşırttı ve üzdü.

Saygı, güven, samimiyet ve tarafsızlık sizi izleyen-gören kişiler tarafından sizlere atfedilen bir değerdir. Bunu bizler de sağolsunlar güzide insanlar tarafından kazandık, öyle görüldük ve gösterildik.

Bu değerler önemlidir, bunları kazanmak için uğraşın, kaybetmek adına değil.

Saygılar.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Birini yazsam belki diğerini unuturum diye teker teker etiketlemek yerine, başından beri ya da epeydir forumda olan arkadaşların videolarını çok faydalı bulduğum zamanlar oldu. Rahatsız olduğum bir durum olursa takip etmeme hakkımı doğal olarak kullanırım ancak naçizane şu hususu vurgulamak isterim; sosyal medya tanıtımları görece yeni konular ve herhangi bir yasal düzenlemesi ya da belirlenmiş etik kurallar manzumesi olmasa da benzer faaliyetlerde olduğu gibi eğer ürün hediye ise mutlaka belirtilmesi gerekir diye düşünüyorum.

Kıyas biraz tuhaf bulunabilir ama yine de söylemek isterim, akademik yayınlarda uzun süredir yayıncının çıkar ilişkisi içerisinde olup olmadığı açıkça beyan ediliyor. Bir çıkara sahip olmanız yayın yapmanıza engel olmasa da bu çıkarın belirtilmesi de okuyucuların hakkı olarak görülüyor.

Kontrolsüz bir alan sosyal medyadaki uygulamalardan bu tip hassasiyetleri beklemek biraz fazla görülebilir ancak yine de tanıtımı yapan arkadaşlar tanıtımını yaptığı firma ile doğrudan ya da dolaylı bir çıkar ilişkisi içerisindeyse bunu belirtse tabi daha iyi olur ve arkadaşlar da zaten belirttiklerini söylediler.

Birini yazsam belki diğerini unuturum diye teker teker etiketlemek yerine, başından beri ya da epeydir forumda olan arkadaşların videolarını çok faydalı bulduğum zamanlar oldu. Rahatsız olduğum bir durum olursa takip etmeme hakkımı doğal olarak kullanırım ancak naçizane şu hususu vurgulamak isterim; sosyal medya tanıtımları görece yeni konular ve herhangi bir yasal düzenlemesi ya da belirlenmiş etik kurallar manzumesi olmasa da benzer faaliyetlerde olduğu gibi eğer ürün hediye ise mutlaka belirtilmesi gerekir diye düşünüyorum.

Kıyas biraz tuhaf bulunabilir ama yine de söylemek isterim, akademik yayınlarda uzun süredir yayıncının çıkar ilişkisi içerisinde olup olmadığı açıkça beyan ediliyor. Bir çıkara sahip olmanız yayın yapmanıza engel olmasa da bu çıkarın belirtilmesi de okuyucuların hakkı olarak görülüyor.

Kontrolsüz bir alan sosyal medyadaki uygulamalardan bu tip hassasiyetleri beklemek biraz fazla görülebilir ancak yine de tanıtımı yapan arkadaşlar tanıtımını yaptığı firma ile doğrudan ya da dolaylı bir çıkar ilişkisi içerisindeyse bunu belirtse tabi daha iyi olur ve arkadaşlar da zaten belirttiklerini söylediler.
Merhaba,

Dediklerinize kesinlikle katılıyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 4977

Görüldüğü üzere de konunun açılmasına sebep olan ilk yorum da gelen yorumlar ve açıklamalar neticesinde değiştirilmiş durumda.

En azından "bir açıklama-belki kusura bakmayın sizleri kastetmedim" diyerek bu yorum değiştirilebilirdi. Bu da beni ne yazık ki geçmişte yaşanan forum olayında mağdur olan kişinin, bu sefer mağduriyet yaratan kişi olarak görünmesi nedeniyle şaşırttı ve üzdü.

Saygı, güven, samimiyet ve tarafsızlık sizi izleyen-gören kişiler tarafından sizlere atfedilen bir değerdir. Bunu bizler de sağolsunlar güzide insanlar tarafından kazandık, öyle görüldük ve gösterildik.

Bu değerler önemlidir, bunları kazanmak için uğraşın, kaybetmek adına değil.

Saygılar.

Mobil tarayıcı üzerinden konuları taşıdığım için ilk mesajı düzenleyememiştim. Konuya giren arkadaşlar başlık ile mesaj arasında ki bağlantıyı kuramadıklar o yüzden ilk mesajı düzenledim. Kimseye göre eğilip bükülmem bir hatam varsa veya yanlış bildiğim bir şey özür dileme erdemine sahibim.

İnanın beni hedef tahtasına oturtmaya çalışmak benim değerimi azaltmaz :). Sizinle ikili tartışmaya girmeyeceğim bu konuya yazdıklarınızada cevap vermeyeceğim.

Ekran Resmi 2020-10-05 13.27.58.png

İlk PepukKahve Youtube Kanalını açtığımda bana en çok desteği (her zaman söylesem de buraya yazmadım sanırım) @kahvetrip ve @kahveanalisti verdi. Daha sonra bildiğiniz gibi @teyyaredenkahve ile Kahve Masası programlarını yapmaya başladık ve kahvenin biraz daha haber kısmından ve kahve ve ekipman deneyimleri noktasında içerik üretip katkı sunmaya çalıştık ve kahvemasasi.com kurduk. Açıkçası burada da herkesi konuk etmek her sese kulak vermek istedik. Kısaca ön bilgi olarak bilmeyenler için yazmak istedim. Levent'in görüşlerine katıldığım için tekrar aynı şeyleri yazmak istemedim.

Sadece ilave olarak şunu söylemek isterim forumlar üzerinden isteyen herkesin istediği içeriği paylaşmasından, küfür, hakaret vb olmadığı sürece kimsenin yorumunun silinmemesinden yanayım. İçerik üreten arkadaşların samimiyetine, inanırlığına insanlar zaten karar veriyor. 5 kişi de izlese 10 kişi de izlese keyif aldığımız için yapıyoruz. Buradaki yorumlardan da anladığım, önemli olan firmalar değil, her zaman ürünü yorumlayanların samimiyeti...

Bu markanın ürünlerinin incelemesini yapanlardan biri de benim. dolayısıyla cevap hakkı doğmuş gibi hissettim :)
Ama öncelikle bu anketi anlamsız bulduğumu söyleyeyim." Instagram'da sürekli yapılan paylaşımları doğru buluyor musunuz?" sorusu ne kadar hatalıysa bu da öyle. O mecra paylaşım için var çünkü. Bu mecra da (forum) kahveyle ilgili bilgi, deneyim aktarımı için var. Bunun önemli bir kısmı da ürün incelemeleri. Zira ürünler giderek pahalanıyor ve kahvesever artık bir ekipman satın almadan önce 2 kere değil belki 4 belki 5 kere düşünüyor. Kendiminki de dahil olmak üzere yapılan incelemelerin insanlara faydalı olduğunu düşünüyorum. Sürekli inceleme yapan hesaplar rahatsız edici geliyorsa, kişi kimi takip edebileceğini seçmekte özgür.

Yıllar içinde firmalar bana da incelemek üzere ürün göndermeye başladılar. Bir kısmı ödünç, bir kısmı hediye. Bazı ürünleri de takipçiler incelemem için gönderiyor hatta sağolsunlar. Hiçbirinde ticari bir antlaşmaya girmedim, bir vaatte bulunmadım. Yine de etik olarak doğru olanı yapmak istediğim için hediye gönderilenleri incelemelerimde hep belirttim. Bir de yıllar içinde kahveseverlerin sizden beklentileri oluyor. Şunu incele, bunu tat, bunu dene gibi. Eğer hepsinde ürünü satın alsam muhtemelen geçinemem :)

Peki, ürün gönderilince övmeli miyiz? Bakınız escobarista tartı ve krinder incelemelerim. 2 ürün de bana hediye gönderildi ve ciddi şekilde ürünleri eleştirdim. Sonat bey (escobarista) teşekkür etti ve eleştirilerimi Cafflano merkeze ilettiğini söyledi. Nitekim ben de Justin'le doğrudan görüştüm ve eleştirilerimi ilettim. Dolayısıyla "bunlar rahatsız edici" gibi yorumlar yapmadan önce içeriğe bakmak lazım. Topyekün şekilde değerlendirmek yanlış. Bu şekilde insanları sahte bal satmaya çalışıyorlarmış gibi zan altında bırakmak oluyor. Özellikle samimiyetine her zaman güvendiğim @kahveanalisti üzerinden bu tartışmanın yapılmasını doğru bulmuyorum.

"Ürün gönderilmesi, denenmesi, tanıtımının yapılması ne kadar etik?" gibi genel bir başlık olsaydı çok daha makul tartışır, ben de kendi rahatsızlıklarımı ve etik olmadığını düşündüğüm tanıtım hamlelerini söylerdim. Güzel bir fikir teatisi olurdu. Ülkeye yeni gelen bir ürünün ilk incelemelerinden birinin altına "rahatsız oluyorum" yazmak hem kişisel olarak zan altında bırakıyor, hem de samimiyetsiz hissettiriyor. Kahve forumunda kahve ekipmanı incelemesi yapmak neden rahatsız edici? Daha önce yapılan tanıtımlar kapsam dışı mı? Sorular çoğalır...
Öncelikle sayın @kahvetrip Onur Bey'e konu açılmışken nitelikli kahve serüvenine başlarken (Youtube kahve tadım ve ekipman tanıtımları) bana yaptığı katkılardan dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu serüvene başlarken işin içeriğini ve niteliğini bilmeden başlıyorsunuz. Dolayısıyla bu noktada size elinden geldiğince yol gösterecek bir içeriğe ve rehbere ihtiyacınız olmaktadır. Açıkçası ben ihtiyacı bir ev baristası olan Onur Bey'in youtube videolarında rahatlıkla giderebildim. Mesela bu işe başlar başlamaz Comandante'yi almamda kendisinin etkisi fazladır ve iyi ki de etkisi olmuştur. Yine özel olarak kahve tadımları (her ne kadar eskisi kadar olmasada), kahvelerin niteliği ve içeriği hakkında da kayda değer tanıtımları olmuştur. Kısacası kendi adıma ben bu serüvene başlarken kendisinden çok katkı görmüşümdür ve hala da görmekteyimdir. Bazı videolarını 2 veya 3 defa izlemişliğim bile vardır.

Kendisinin de bahsettiği üzere en son yaptığı escobarista tartı incelemesini izlediğimde, söz konusu ekipmanın eleştirilecek çok yanının olduğunu gözlemleyebildim. Yani bir tartı alma düşüncem olsa özellikle Onur Bey'in inceleme videosundan sonra bahse konu olan tartıyı almam. Nitekim ilk çıkan molent modeli için de aynı şeyi söyleyebilirim. Öte yandan sayın @NoDRaC Bey'in dile getirdiği bir kaç hususta haklılık payının yüksek olduğu da ortadadır. Mesela "bazı üyelerin sadece buraya video linkleri paylaşmak için giriş yapıyor olmaları hususu". Bu naçizane benim de dikkatimi çeken ve rahatsız olduğum bir konuydu. Ben sıradan bir forum üyesi olarak bu konuda rahatsız isem, elbette bu formun kurulmasında emeği geçen ve öncüsü olan kişinin de rahatsızlığını dile getirmesinin en doğal hakkı olduğunu düşünüyorum. Son olarak da sayın @delisibellikahvenin ilk sayfada foruma yaptığı eleştirilerin de çok hakkaniyetli olduğunu düşünmüyorum. Şayet "kişisel olarak ne yazık ki bu forumu ve konularda kişilerin (hepsinin değil tabi ki) çok samimi ve içten gelmemesi, aşırı fanatizm ve ne yazık ki ayrımcılık olmasıdır" bu şekilde düşünüyorsanız burada paylaşımlar yapmanızında doğru olduğunu ben düşünmüyorum.

Öncelikle sayın @kahvetrip Onur Bey'e konu açılmışken nitelikli kahve serüvenine başlarken (Youtube kahve tadım ve ekipman tanıtımları) bana yaptığı katkılardan dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu serüvene başlarken işin içeriğini ve niteliğini bilmeden başlıyorsunuz. Dolayısıyla bu noktada size elinden geldiğince yol gösterecek bir içeriğe ve rehbere ihtiyacınız olmaktadır. Açıkçası ben ihtiyacı bir ev baristası olan Onur Bey'in youtube videolarında rahatlıkla giderebildim. Mesela bu işe başlar başlamaz Comandante'yi almamda kendisinin etkisi fazladır ve iyi ki de etkisi olmuştur. Yine özel olarak kahve tadımları (her ne kadar eskisi kadar olmasada), kahvelerin niteliği ve içeriği hakkında da kayda değer tanıtımları olmuştur. Kısacası kendi adıma ben bu serüvene başlarken kendisinden çok katkı görmüşümdür ve hala da görmekteyimdir. Bazı videolarını 2 veya 3 defa izlemişliğim bile vardır.

Kendisinin de bahsettiği üzere en son yaptığı escobarista tartı incelemesini izlediğimde, söz konusu ekipmanın eleştirilecek çok yanının olduğunu gözlemleyebildim. Yani bir tartı alma düşüncem olsa özellikle Onur Bey'in inceleme videosundan sonra bahse konu olan tartıyı almam. Nitekim ilk çıkan molent modeli için de aynı şeyi söyleyebilirim. Öte yandan sayın @NoDRaC Bey'in dile getirdiği bir kaç hususta haklılık payının yüksek olduğu da ortadadır. Mesela "bazı üyelerin sadece buraya video linkleri paylaşmak için giriş yapıyor olmaları hususu". Bu naçizane benim de dikkatimi çeken ve rahatsız olduğum bir konuydu. Ben sıradan bir forum üyesi olarak bu konuda rahatsız isem, elbette bu formun kurulmasında emeği geçen ve öncüsü olan kişinin de rahatsızlığını dile getirmesinin en doğal hakkı olduğunu düşünüyorum. Son olarak da sayın @delisibellikahvenin ilk sayfada foruma yaptığı eleştirilerin de çok hakkaniyetli olduğunu düşünmüyorum. Şayet "kişisel olarak ne yazık ki bu forumu ve konularda kişilerin (hepsinin değil tabi ki) çok samimi ve içten gelmemesi, aşırı fanatizm ve ne yazık ki ayrımcılık olmasıdır" bu şekilde düşünüyorsanız burada paylaşımlar yapmanızında doğru olduğunu ben düşünmüyorum.
Merhabalar,

Öncelikle fikirleriniz için teşekkür ederim.

Burada zaten ister kurucu olsun ister normal üye, tabii ki de çekincelerinin bahsedilmesi gerektiğinden yanayım. Bu nedenle zaten ilk yazdığım yorumda bu konu ayrıca açılsın seve seve konuşur bu konunun açılmasına sonuna kadar destek olurum demiştim.

Forum ile alakalı düşüncem şahsidir ve isim de vermemiş bulunmaktayım. Bu benim şahsi kanaatim ve hissettiklerim. Tıpkı kişilerin bazı konular hakkında çekinceleri var ise benimde forumun gidişatı hakkında çekincelerim var. Bunlar gerçekten vardır ya da yoktur detaylı bakılmadan bilinmez ancak çekincemi paylaşma nedenim aslında bu güzide alanın, insanların ve bilgilerin kaybolmaması adınaydı.

Son olarak ise de, şahsıma veya yaptığım eylemler hakkında bir söylem yapılan ve konuşma hürriyeti olan her platformda söz hakkımın olduğunu düşündüğüm için yazmaktayım. Bu nedenle de daha önceki yorumlara da cevap verdim.

Teşekkürler tekrardan :)

Selamlar :) "bazı üyelerin sadece buraya video linkleri paylaşmak için giriş yapıyor olmaları hususu" konusunda bir şey yazmak isterim. Burası herkese açık sosyal mecra ise isteyen istediği gibi paylaşım yapabilir, yorum yazabilir diye düşünüyorum. Eğer böyle olmasını istemeyen dostlar çoğunluktaysa kapalı bir mecraya dönüşebilir. Ama o zaman buraya forum diyemeyiz. Zaten bir başlık açıldığında forumda ilgi görmüyorsa çok kısa sürede gündemden düşüyor. Paylaşmayın, yapmayın, yorum yazmayın demenin kimseyi bir faydası olacağını düşünmüyorum.

Bir yanlış veya eksik anlaşılmaya açıklık getirmek istiyorum. Video paylaşılmasının ve inceleme yapılmasını kesinliklikle destekliyorum bu olması gereken bir şey. Karşı çıktığım husus şu:

A firması B ürününü takipçi sayısı yüksek 5-6 hesaba gönderiyor.B ürününü göndermek ile yetinmeyip C - D - E yi gönderiyor. Bu hesaplarda aynı anda B ürünün ve diğer ürünün incelemesi çıkıyor. Açıkcası siz işinizi ne kadar doğru yapsanızda bende uyandırdığı düşünce farklı olabiliyor. Ekipman size gönderilmek istendiğinde bunu zaten Ahmet incelemişti, mehmet incelemişti diyebilirsiniz. Farklı bakış açısını öne koyuyorsanız foruma konu açıp veya instagram üzerinden Bana bu ekipman geldi merak ettikleriniz nedir şeklinde kullanıcı geri beslemesi alabilirsiniz.

Diğer bir konuda bilgimizin sınırı bilip bu bilgi sınırları doğrultusunda insanları yönlendirmek ve inceleme yapmak. Bir konuda bilgi birikiminiz veya deneyiminiz yoksa bununla ilgili bir tanıtım yapıp insanları yönlendirmenin doğru olduğunu düşünmüyorum.

@kahveanalisti değirmen karşılaştırma incelemesi ne kadar eleştirsekte son zamanlarda yapılan beğendiğim emek verilen bir incelemeydi. Mesela o incelemeyi izleyen biri bir değirmeni çok kötü bulup o değirmeni almaktan vazgeçebilirdi. Ama foruma yazılanlara baktığımızda testte kötü sonuç veren kahveni bardakta şaşırtıcı derecede iyi sonuç vermesiydi. Ve bunu destekleyen birden fazla kullanıcı yorumu mevcuttu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri