• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

idose T64 Gen2 RPM ayarlı değirmen

Ekli dosyayı görüntüle 41225
Kahve pisliğini biraz daha azaltmak için kabı eğimli hale getiren bir aparat bastım ilgilenen olursa aşağıdaki linkten alabilir.

Halkasını da kullanıyorum. Dozaj kabını yerine takmadan kahve çıkış ağzından ve kap askılığından destek alarak çapraz olarak koyuyorum. Kap çıkış ağzına çok yaklaşıyor böylece. Metaller birbirine değdiği için boyaya zarar verir mi acaba? Böyle kullanmamın başka bir handikapı var mıdır?

Halkasını da kullanıyorum. Dozaj kabını yerine takmadan kahve çıkış ağzından ve kap askılığından destek alarak çapraz olarak koyuyorum. Kap çıkış ağzına çok yaklaşıyor böylece. Metaller birbirine değdiği için boyaya zarar verir mi acaba? Böyle kullanmamın başka bir handikapı var mıdır?
Diger forumda da bir arkadas oyle kullandigini paylasmis bende denedim ama o sekilde konumlandirirlen metaller birbirine carpiyor dikkat etmek gerekli cizilmesini istemem dogrusu :)

Diger forumda da bir arkadas oyle kullandigini paylasmis bende denedim ama o sekilde konumlandirirlen metaller birbirine carpiyor dikkat etmek gerekli cizilmesini istemem dogrusu :)
Temas eden yere şeffaf kendinden yapışkanlı silikon dolap çekmece stoperlerinden yapıştırmayı düşünüyorum. Gıdayla temasa uygun değillerdir muhtemelen. Acaba sağlık açısından zararı olur mu

Yavaş besleyici de ulaştı elimize bakalım. Akşama test var. 👀
Bu arada elinize sağlık @Burachi cihaz güzel ve sağlam olmuş. Pil için de teşekkürler, pakete dahil olması mutlu etti. :coffee:😇

6j66emz.jpg

bu arkadaştan bende aldım. yaklaşık 2 ay oldu. beyaz rengi bence daha hoş görünüyor ama resimdeki gibi biraz dikkatli kullanmazsanız sanki lekeleri çok belli edecek gibi.
Kahve konularında henüz yeniyim:) 0 ayarı demişti bir arkadaş bi ayar mı yapmam gerekiyor acaba

Ekli dosyalar

• beyaz.png
    beyaz.png
    636.5 KB · Görüntüleme: 89
Ben de beyazından son kalanlardan edindim. Her türlü tecrübe paylaşımına açığım.

Portafiltreyi direkt tutturacak bir yöntem bulan var mı?

sepeti dozaj kabının üstüne koyarak öğütüm yapıyorum en pratiği böyle sanırm

Bu değirmeni aldım ancak ilk değirmenim olduğu için size faydalı olabilir miyim bilmiyorum ben gayet memnunum öğütüm homojen görünüyor espresso için 11-12 click ayarında 19gr kahvede 38 gr çıktıyı 12 bar basınçla 25 saniyede aldım.
35 click civarı bir kere mokapotta, 50 55 arası birkere v60 denemem oldu. 90 click ayarı var ve 0 dan geriye 15 click civarı dönüyor. Ancak onu deneme cesaretim olmadı. Muhtemelen türk kahvesi içinde cold brew içinde yeterli bir makinedir. Ssp uyumlu. Başka sorularınız varsa yanıtlayabilirim ama dediğim gibi daha taze bir baristayım :)
selam delonghi dedica ec 685 ile dediğiniz 11-12 lerde shot almam mümkün olmuyor. 23 click de öğütüyorum. belirtilen standartlara göre baya kalın oluyor ama ancak böyle çıktı alabiliyorum. biyerde yanlışlık mı yapıyorum acaba?:)

selam delonghi dedica ec 685 ile dediğiniz 11-12 lerde shot almam mümkün olmuyor. 23 click de öğütüyorum. belirtilen standartlara göre baya kalın oluyor ama ancak böyle çıktı alabiliyorum. biyerde yanlışlık mı yapıyorum acaba?:)
Muhtemelen sepetinizden kaynaklanıyordur. Ben pesado HE Sepetle daha ince öğütümlere geçtim çekirdeğe göre 8-9 click oluyor.

Geri