• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

idose DF64 Grinder 64mm Düz Bıçaklı Single Dose Elektrikli Değirmen

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Globally
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gen1 df64 değirmenimi teslim aldım. Marker testi yaptım. Tüm izler silindi. Acaba sürtmeye başladığı noktada bırakmam mı gerekiyordu. Sıfır noktasına kadar sıktım çünkü.
Evet sürtme sesi geldiğinde durmak gerekiyor. Aksi takdirde motor ve bıçaklar zarar görebilir. Bu arada sürme sesinden sonra daha ileri gittikçe, bıçakların kalibrasyonundan bağımsız tüm iz silinir. Marker testin anlamı kalmaz. Bir nevi bıçakları zorla hizalıyorsunuz gibi düşünün.

Evet sürtme sesi geldiğinde durmak gerekiyor. Aksi takdirde motor ve bıçaklar zarar görebilir. Bu arada sürme sesinden sonra daha ileri gittikçe, bıçakların kalibrasyonundan bağımsız tüm iz silinir. Marker testin anlamı kalmaz. Bir nevi bıçakları zorla hizalıyorsunuz gibi düşünün.
Hocam bu arada makineyi çalıştırmadan yaptım elle çevirerek

Günlerdir yollarını gözlediğim değirmene kavuşmuş oldum. Aynı zamanda Mara X'e de. Bence bu ikilinin en güzel yanı F/P olmasının yanı sıra çok fazla kullanıcının olması. Dolayısıyla gerek kulüpte gerekse yabancı sitelerde ayrıntılı bir bilgi birikimi mevcut durumda.

Değirmeni espresso için aldım açıkçası. Kim bilir belki de comandanteyi sattırır.

Gen1 df64 değirmenimi teslim aldım. Marker testi yaptım. Tüm izler silindi. Acaba sürtmeye başladığı noktada bırakmam mı gerekiyordu. Sıfır noktasına kadar sıktım çünkü.
hocam sürtünmeye başladığı yerde durmak gerek hatta elle manuel çevrilmesi öneriliyor çünkü motor hızlı döndüğü için dişliler birbirine sürttükçe zarar verecektir. umarım siz o kadar zorlayıp aşındırmamışsınızdır

Df64 ümde ayar mekanizması artık zor dönmeye başladı.Yağlamak için hangi gres yağını kullanıyorsunuz ?

Df64 ümde ayar mekanizması artık zor dönmeye başladı.Yağlamak için hangi gres yağını kullanıyorsunuz ?
Zor dönüyorsa diş kapmış olmasın? Normal şartlarda zor dönmemeli.

Zor dönüyorsa diş kapmış olmasın? Normal şartlarda zor dönmemeli.
Diş kapması olmuştu fakat gövdeyi yenisi ile değiştirdiler.Dişli ayarlaması yaparken de biraz yağı sildim sanırım.Kullanıma bağlı arasına biraz da kahve girmiştir muhtemelen.İlk geldiği zamanki gibi rahat dönmüyor şuan

Diş kapması olmuştu fakat gövdeyi yenisi ile değiştirdiler.Dişli ayarlaması yaparken de biraz yağı sildim sanırım.Kullanıma bağlı arasına biraz da kahve girmiştir muhtemelen.İlk geldiği zamanki gibi rahat dönmüyor şuan
Kullandıkça kahve partikülleri dişlerin arasına sıkışıyor. Bunu sert bir fırça (ya da diş fırçası da olur) temizleyip ufak bir peçeteye makine yağı (akışkan olanlardan, gresler dönme zorluğu yaşatabiliyor) ile iç ve dış kısmına uygulayabilirsiniz. Bu arada temizlik için söküp takarken en kolay yol üst kısmı olabildiğince bastırıp ayar kısmını öyle döndürmek. Bu sayede hem dişli kayması ihtimali ortadan kalkıyor hem de 4-5 turu zorla döndürmek yerine rahat döndürüyorsunuz. Bu şekilde yaparsanız yağlamaya da gerek kalmaz, ama aradaki kahve artıklarını temizleyin derim.

Kullandıkça kahve partikülleri dişlerin arasına sıkışıyor. Bunu sert bir fırça (ya da diş fırçası da olur) temizleyip ufak bir peçeteye makine yağı (akışkan olanlardan, gresler dönme zorluğu yaşatabiliyor) ile iç ve dış kısmına uygulayabilirsiniz. Bu arada temizlik için söküp takarken en kolay yol üst kısmı olabildiğince bastırıp ayar kısmını öyle döndürmek. Bu sayede hem dişli kayması ihtimali ortadan kalkıyor hem de 4-5 turu zorla döndürmek yerine rahat döndürüyorsunuz. Bu şekilde yaparsanız yağlamaya da gerek kalmaz, ama aradaki kahve artıklarını temizleyin derim.
Amerika distribütörünün önerdiği gres yağını satın aldım.Temizlik ve takma işini de önerdiğiniz gibi deniyeceğim.Teşekkür ederim

Sıfır noktasını nasıl belirliyorsunuz? Sürtmeye başladığı nokta mı yoksa sürtmeden ilk kurtulduğu nokta mı?

Bir de espresso ve filtre için ayarlarda kullanıyorsunuz?
sürtmeye ilk başladığı yeri sıfır kabul ederek ayarlıyorum. espresso aralığım şu an 21 ile 18 arası çekirdeğe göre değişiyor.

Hedef klasik espresso
-Koyu kavrum çekirdek. (Sezy - Yin Blend)
-Gen1
-Sürtmeden kurtulduğu ilk nokta sıfır olmak üzere 11 kalınlığında

RDT yapıp yapmamak fark ettirmiyor o yüzden bıraktım. Topaklanma yaşamıyorum. WDT'yi de bırakırım yakında.

Son düzenleme:
Geri