• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

idose DF64 Grinder 64mm Düz Bıçaklı Single Dose Elektrikli Değirmen

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Globally
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bicaklar kullanildikca degme, yada kilitlenme niktasinin degismesi normal bir durum, buyuk ihtimal ile eskiden sifir olan degme noktasi mesela -5 e kaymistir, tekrar kontrol edin, sebep bu degilse aligment problemi vardir onu yapmaniz gerekir.
Teşekkürler Okan bey, söylediğim rakamlar sıfır noktasından itibaren dediğim gibi. Allignment'in bu denli hızlı bozulması kötüymüş açıkcası, benim gibi düzenli olarak filtre-espresso arası geçiş yapanların 2-3 haftada bir allignment yapması gerekecek sanırım.

Teşekkürler Okan bey, söylediğim rakamlar sıfır noktasından itibaren dediğim gibi. Allignment'in bu denli hızlı bozulması kötüymüş açıkcası, benim gibi düzenli olarak filtre-espresso arası geçiş yapanların 2-3 haftada bir allignment yapması gerekecek sanırım.
Siz alignment yapmismiydiniz, yoksa zaten duzgun geldiginimi farzediyorsunuz?
alignment yapilmasi sart diye cokca kez soylemistim. eger yaptiysaniz 2-3 haftada bozulmasi normal degil tabi, birkac ayda bir kontrol edilse yeterli, zaten hissedersiniz kullanimda , tatda.
eger siz alignment yaptiysaniz ve bozulduysa bu kadar kisa zamanda bir vida yi vs belki gevsek birakmis olabilirsiniz, bi acip bakin hizli bir marker test yapin.
dediginiz gibiyse %90 alignment ile ilgili.

Siz alignment yapmismiydiniz, yoksa zaten duzgun geldiginimi farzediyorsunuz?
alignment yapilmasi sart diye cokca kez soylemistim. eger yaptiysaniz 2-3 haftada bozulmasi normal degil tabi, birkac ayda bir kontrol edilse yeterli, zaten hissedersiniz kullanimda , tatda.
eger siz alignment yaptiysaniz ve bozulduysa bu kadar kisa zamanda bir vida yi vs belki gevsek birakmis olabilirsiniz, bi acip bakin hizli bir marker test yapin.
dediginiz gibiyse %90 alignment ile ilgili.
Anladım teşekkürler, alligment yapmadım çünkü stock burr ile kullanıyorum. Yiğit bey stock burr'un hizalı geldiğinden bahsederek gerek olmadığını belirtmişti. Bir de ilk kullandığımda alligment sorunu olsa idi, o zaman da 15 ayarında espresso alamıyor olmam lazımdı diye düşünüyorum, bu sorun 1 hafta - 10 gündür mevcut, sonradan gerçekleşti.

Anladım teşekkürler, alligment yapmadım çünkü stock burr ile kullanıyorum. Yiğit bey stock burr'un hizalı geldiğinden bahsederek gerek olmadığını belirtmişti. Bir de ilk kullandığımda alligment sorunu olsa idi, o zaman da 15 ayarında espresso alamıyor olmam lazımdı diye düşünüyorum, bu sorun 1 hafta - 10 gündür mevcut, sonradan gerçekleşti.
Ben de stock kullanıyorum marker test yapın hizalı değilse ancak o şekilde anlarsınız.

Değirmende öğütüm aralıklarım git gide daraldı. Eskiden 15-12 ayarında espresso alabiliyorken şimdi 5 ayarında 15 saniyede shot bitmiş oluyor. Espresso aralığı yok oldu gibi. İçerisindeki yaylarda bulunan şeffaf silikonları en alta indirip tekrar denedim ama sonuç yine aynı. Bu durumu başka yaşan var mı ? (stock burr ile kullanıyorum, ek not günde bir bardak filtre, bir bardak espresso içtiğim için sık sık filtre ve espresso öğütüm arasında gidip geliyorum)

@Globally bu konuda bir yorumunuz var mı ? Değirmeni espresso için kullanamıyorum, epey bir kahvem heba oldu. Kahve fiyatları da göz önünde bulundurulduğunda bu durum can sıkıcı olmaya başladı açıkcası.

Merhaba,

Değirmenler ilk kullanımdan sonra daha iyi performansa oturabiliyor. Tekrar bir öğütüm ve espresso çıktınıza bakın iyileşme var mı ? . ayar noktası değişmesi muhtemel olabilir. Tekrar dişli hizalamasına bakabiliriz veya sizde bir bakabilirsiniz

Merhaba,

Değirmenler ilk kullanımdan sonra daha iyi performansa oturabiliyor. Tekrar bir öğütüm ve espresso çıktınıza bakın iyileşme var mı ? . ayar noktası değişmesi muhtemel olabilir. Tekrar dişli hizalamasına bakabiliriz veya sizde bir bakabilirsiniz
Sorun öğütüm performansı değil, espresso aralığım kayboldu. Dişliler birbirine sürtmeye başlamasından 5. ayara kadar espresso alabiliyorum. 7-8 gibi ayarlara çıkarsam 10-15 saniyede shot bitmiş oluyor. Yeterli incelik olmadığı için makina 4 barın üstüne çıkamıyor. DF64 stock burr ile şu anki espresso aralığım 0-5. Bu 5 aralık içinde espresso almaya çalışıyorum... Red clix'siz cmd'min bile espresso aralığı şu an daha fazla..

Sorun öğütüm performansı değil, espresso aralığım kayboldu. Dişliler birbirine sürtmeye başlamasından 5. ayara kadar espresso alabiliyorum. 7-8 gibi ayarlara çıkarsam 10-15 saniyede shot bitmiş oluyor. Yeterli incelik olmadığı için makina 4 barın üstüne çıkamıyor. DF64 stock burr ile şu anki espresso aralığım 0-5. Bu 5 aralık içinde espresso almaya çalışıyorum... Red clix'siz cmd'min bile espresso aralığı şu an daha fazla..
cekirdekle alakalida olabilir kullandiginiz, farkli cekirdek denedinizmi?
yada bu fark olusmaya basladigindan beri kullandiginiz suda degisiklik?
bunlarda sebep olabilir.

Değirmende çok ciddi topaklanma mevcut. Yaşadığım problem belki de bununla ilgili. Wdt ile düzeltmeye çalışıyorum lakin wdt de bir yere kadar düzeltiyor.
Benzer şekilde topaklanma sorunu yaşayan var mı ?

IMG_1060.jpg

Değirmende çok ciddi topaklanma mevcut. Yaşadığım problem belki de bununla ilgili. Wdt ile düzeltmeye çalışıyorum lakin wdt de bir yere kadar düzeltiyor.

Ekli dosyayı görüntüle 20317
Bu ciktiyi hangi ogutum derecesinde aldiniz hocam. Ben espresso icin 15-20 civarinda gayet homojen sonuclar aliyorum. Filtre espresso gecisi yapmiyorum sadece espresso icin kullaniyorum.

Burr'lerin sürttüğü yerden itibaren 8. ayarda alıyorum, 15-20'de alırsam shot 5 saniyede bitmiş oluyor, su gibi akıyor.
Bahsettiginiz durum normal gozukmuyor. Ben farkli cekirdeklerle 1 e 2/2.5 cikti almak icin 15-20 araliginda kalinlik ile oynadim, fotodaki gibi bir topaklanma gormedim hic.

En azindan burrlerin ve springlerin sokulup tekrardan takilmasi ve hizalama yapilmasi gerek.

Bir de espresso filtre degisikligi bir kere yaptim onda da eski espresso ayarimi tutturmakta zorlandim. Benim kisa suredeki ilk gozlemim degirmenle bir cekirdekle espresso ratiosunu tutturdugunuz zaman hic oynamadan kullanmak gerekiyor.

Farkli cekirdekler arasinda gecis, ki single doz mantiginin amaci budur, ayari tutturana kadar kahve zayiatina yol aciyor, diger yandan espresso filtre arasi gecis daha buyuk sapmalara ve daha cok kahve zayiatina neden oluyor.

Filtre - espresso arası birkaç defa geçiş yaptım deneme amacıyla. Öğütüm performansında gözle görülür bir fark, olumsuzluk olmadı.
Cihazı aldığımın ertesi günü hizalamayı marker ile kontrol ettiğimde %90 gibi bir silinme vardı. Yani stok burr büyük ölçüde hizalı geliyor anladığım kadarıyla. Muhtemelen hizalama yapayım derken ayar tutmamış olabilir sizinkinde.

Öğütüm videosu da ekledim. 15'de az miktarda topaklanma var. Ama büyük ölçüde değil. Ancak denediğim öğütümler arasında aynı çekirdekte 11-10-9 ve aşağı ayarlar doğal olarak daha çok topaklıydı.

Netice itibariyle hizalamanın fabrika çıkışına getirilmesi sorununuzu çözer bence.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20220515_152544.jpg
    Screenshot_20220515_152544.jpg
    112.5 KB · Görüntüleme: 83
2-3 güne Bianca alacağım. Yanına Eureka Mignon Single Dose yerine DF64 almam için lütfen beni ikna eder misiniz? Mignon Single Dose Bianca ile o kadar güzel duruyor ki… özelden ya da bu başlık altından her türlü mesajınıza açığım :(

2-3 güne Bianca alacağım. Yanına Eureka Mignon Single Dose yerine DF64 almam için lütfen beni ikna eder misiniz? Mignon Single Dose Bianca ile o kadar güzel duruyor ki… özelden ya da bu başlık altından her türlü mesajınıza açığım :(
İstanbuldaysanız ikisini de deneyin. Aynı çekirdeği alın; Espressoperfetto'da Rocket R58 ile deneyin; sonra gelbura ofisinde Bianca ile pedalsız deneyin. Hangisi hoşunuza giderse onda karar kılın derim. İki makine büyük oranda birbirine benziyor, tek değişken değirmen olacak şekilde bir tahlil yapın. Ben olsam öyle yapardım.
Yeni bir değirmen alıyor olsam Adana'da ikamet ettiğimden bunu yapamayacağım için Mignon Single Dose alır geçerdim ama. Dişi 1 mm daha büyük, muhtemelen motoru daha uzun ömürlü ve İtalyan bir değirmen firmasının ürünü. Ssp seçeneği olmaması ve fiyatının daha yüksek olması ise handikapları... :)

DF64 uğraşmanızı gerektiren bir değirmen. Ben 2 kez açıp SSP kesicileri hizalama gereği hissettim. Kendi kesicileri ne kadar hizalı geliyordur, onu bilmiyorum. Şu an için declumper'la pek sorun yaşamıyorum ama yaşayanlar olduğunu, onu da modladıklarını biliyorum. Artısı ne; 64 mm burr uyumu. SSP'nin uyumlu tüm kesicilerini takıp deneyebilirsiniz. single dose'la aynı kesici olmasa da specialita'ya göre tat ayrışması daha net.

Geri