• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

idose Adora PID Dual Boiler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan GTuncay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hediye paketi ile ilgili var mı bir haber ?

Makina bügün servisten geldi ilk denemeleri yaptım kesinlikle ilkine kiyasla baya fark var buhar gücünee canavar olmuş.

Ben festivalde deneyimledim, yanındaki marax le beraber açtı hatta yiğit bey, bende arada gittim geldim, açtım gayet yeterli görünüyordu, hatta isteyen olursa espresso yapıp süt köpürtmede yaptırıyorlardı ben o kadar ileri gitmedim

Geçen hafta ctesi günü kargoya verdiğim idose adora makinem bugün yani 1 hafta sonra ctesi sağlam bir biçimde elime ulaştı. Fuar telaşesi yüzünden makul karşılanabilir.

Güncelleme sonrası
1. Buhar gücünde belirgin bir artış var, boşta ve su ile denediğim zaman daha güçlü ve kararlı çalıştığını görebiliyorum.

2. Makineyi off konumuna alınca ekranda sürekli açık kalan ve can sıkan off yazısı sönmüş yani artık tam kapalı, bu da güzel.

3. Bir de şunu farkettim, daha önce var mıydı hatırlamıyorum. Mesela pid 95 e ayarlı ve bir shut aldınız. Bitiminde anlık olarak ekranda kazan sıcaklığının 88-89 lara düştüğünü görüyorsunuz ve tekrar 95 lere gelmesini göz kararı değil görerek bekliyorsunuz, içeride ne olduğunu bilmek güzel olmuş.

Arkadaşlar ne diyelim makine güzel ve kullanımı zevkli.

Allah uzun ömürler versin.
Gelbura ailesine de desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Kullanıcılarindan fikir almak hoş olurdu;
bu cihaz mı yoksa pid eklenmis bir rancilio yada full modlanmış bir gaggia mi? Ne dersiniz

Bence full modlu gaggia yerine bunu tercih ederdim malzeme kalitesi olarak,kazan hacmı olarak ve cift kazan olmasıyla daha tercih edilesi

idose Adora sahipleri için ustalardan izin alarak kendi deneyimlerimi güncellemek isterim. Makinenin potansiyeline inanarak biraz abartılı ve acele yorum yapmış olabilirim ama en son gelinen noktada vadedilene ulaştığımı düşünüyorum.

Güncellemeden gelen makinem zaten daha stabil ve daha güçlü bir buhar çıkışına sahip oluşmuştu.
Benim için önemli olan aldığım shotlardı ve akış valfinde yaptığım ayarlama ve doğru öğütme derecesi ile aldığım shotlar muazzam bir seviyeye geldi. Gerçekten lezzeti bir yana o akışı izlemek terapi gibi geliyor.
Tabi kendi kafein alma sınırlarım belli olduğu için her fırsatta eşe dosta komşuya kahve ikram ederek bu terapiye dahil oluyorum.

Arkadaşlar akış valfi çok önemli ve en büyük etkiyi 4-5 tur kıstığım zaman aldım, doğru öğütme derecesi ile birlikte, kahve doğru zamanda ve direk krema olarak akmaya başlıyor, ne zorlanarak ne de aceleci, çok stabil, yağ gibi süzülüyor.

Bu arada o kadar sessiz bir pompa ki, dış ses yüksekse makinenin çalışıp çalışmadığından şüphe ediyorum.
Tabi kiyasim yanında duran Lelit Grace Pl81t vip line ye göre.

Kısacası akış vanası çok önemli, keşke her makinede olsa.

Tabii ki bakarım ama şimdi tezgahtan kaldırdım çünkü bu makineyi ben yazlığım için aldım asıl makinem lelit, geçici olarak tezgaha koyuyorum, son dönemdeki bütün demlemelerimi bunda yapıyorum daha keyifli henüz yazlığa götürmedim işim bitince tekrar kaldırıyorum tezgahtan, bugün yeterince demleme yaptım:) akşama doğru tekrar tezgaha koyduğumda dediğiniz şeye bakacağım ve buradan paylaşacağım.

Geri