• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

idose Adora PID Dual Boiler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan GTuncay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Dünden beri deneme yapıyorum bügün tam yağlı sütle krema oluştu ama buhar gücü zayif malesef buhar cubuğunu rancilio silvia çubuğu ile modlansa veya nozzle değişse düzeliir gibi geliyor siz ne dersiniz @Globally

Dünden beri deneme yapıyorum bügün tam yağlı sütle krema oluştu ama buhar gücü zayif malesef buhar cubuğunu rancilio silvia çubuğu ile modlansa veya nozzle değişse düzeliir gibi geliyor siz ne dersiniz @Globally
Thermoblock gücünün yükseltilmesi lazım.

yani cihazın ön yüklü çalışma prensibinden kaynaklı galiba ana kazana daha fazla verirken thermoblocka giden enerji daha az olduğu için buhar basıncı yetersiz kalıyor.Eğer kazandan kaynaklıysa başlı başına kazanı değiştirmek gerek buda maliyetli, ayrıca kazan buhar gücü icin yeterli büyüklükte gibi.

Bügün yaptığım süt köpürtme denemesinden 150 mlden fazla koymayınca ve köpürtme yöntemini düzgün yapınca gayet güzel köpürtüyor cihaz.
Biraz baloncuk olmuş ancak sütün dokusu krema gibiydi 😃

Ekli dosyalar

• IMG_3432.jpeg
    IMG_3432.jpeg
    111.8 KB · Görüntüleme: 101
  • IMG_3433.jpeg
    IMG_3433.jpeg
    104.8 KB · Görüntüleme: 118
Son düzenleme:
Diğer forumda da belirttim. Buhar gücü oldukça yetersiz. Vortex oluşmuyor. Benim cihazda mı problem var bilemiyorum ama bu kadar uzun sürede (90 saniye) krema kıvamına dair emare yok, testlerinizde durum nasıldı? @Globally Sütlü içeceklerde sınıfta kaldı makine şu an için.

Arkadaşlar ilk espresso makinemi idose Adora kervanına katılarak aldım. Espresso yapmada hiç tecrübem yok. İlk çalıştırmayı hem forumdaki kulak dolgunluğundan hem de kullanma talimatından yararlanarak yaptım.
İlk espresso denemem için uygun kahvem yoktu. Kafein Kültür test kavrumu, Timemore X-lite 5 klik ile denedim. Hızlı bir akışı oldu. Makine 25sn ye ayarlanmış. Yaklaşık 65gr çıktı aldım. Krema çok zayıftı. Lezzeti espressodan hafif, Türk kahvesinden sertti. Güzel bir kahve içtim ama espresso için daha çalışmam lazım. Alan dostlara hayırlı olsun.

Akiş kontrol var.İlk geldiginde fazla hizliydi biraz kıstım.
Benim de akış hızlı oldu ama kahve veya öğütümden de kaynaklanıyo olabilir emin değilim. Timemore X-lite 5 klik öğüttüm. Kekten anlaşılır mı bilmiyorum resimdeki gibi.

Ekli dosyalar

• IMG_20230731_165923.jpg
    IMG_20230731_165923.jpg
    141.1 KB · Görüntüleme: 88
öğütümdendir hocam birde cıhaz uzerinden akışı değiştirebilirsiniz 5 kilik kalına kacmış olabilir acık kavrumlar genelde daha ince öğütüm istiyor tecrübeme göre

Bügünki latte denemesi

Ekli dosyalar

• IMG_3440.jpeg
    IMG_3440.jpeg
    64.6 KB · Görüntüleme: 65
Diğer forumda da belirttim. Buhar gücü oldukça yetersiz. Vortex oluşmuyor. Benim cihazda mı problem var bilemiyorum ama bu kadar uzun sürede (90 saniye) krema kıvamına dair emare yok, testlerinizde durum nasıldı? @Globally Sütlü içeceklerde sınıfta kaldı makine şu an için.
Merhaba, Testlerde 60-80 sn arasında süt köpürtme yapılıyor ama galiba bu süreler ve sizlerin deneyimleri ile. Üzerinde çalışmaya başladık Buhar gücünü ve performansını artıracağımız çalışmalar ve denemeler sürüyor. Yapacağımız güncelleme veya yükseltme tüm kullanıcılara uyarlanabilsin diye bir çalışmamız var.

Adora'nın 14.800, df64'ün 16.900 olduğu yerde bu fiyat hatalı diye düşündürtüyor bana. 28 yazmak isterken 18 yazılmış olabilir sanki.

Neyse çabuk sipariş verin :D

Edit: 22 oldu bile.

Son düzenleme:
Adora'nın 14.800, df64'ün 16.900 olduğu yerde bu fiyat hatalı diye düşündürtüyor bana. 28 yazmak isterken 18 yazılmış olabilir sanki.

Neyse çabuk sipariş verin :D

Edit: 22 oldu bile.
Bi 30 oldu tekrar, şimdi siz 22 diyorsunuz, ben tıklayınca ise 27 görünüyor 😄

Ben almayı düşünüyordum ama vazgeçmiştim. Espresso için de bütçe ayırmaya pek hevesim yok diyebilirim. Ama bu fiyatı görünce aldım. Onaylanırsa almak isteyen birine devredebilirim belki, isteyen olursa dm 😄

Ya da daha iyisi, sadece değirmeni istiyordum ben. Adora isteyene açmadan yollarım uyguna 😄

Geri