• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

idose Adora PID Dual Boiler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan GTuncay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Espressodan pek anlamam, açıkçası heves ettirdi df64 + adora seti. Fiyat uygun görünüyor ama hala daha yorumları okuyorum. Biraz daha kullanıcı yorumu bekleyeceğim.

Benim merak ettiğim ise şu: idose felix
İyi bir espresso değil hedefim, misafirlerime sütlü kahve ikram edebilmek istiyorum. Artı veya eksilerini seçebilecek espresso bilgim olmadığı için fikirlerinizi merak ediyorum.

Espressodan pek anlamam, açıkçası heves ettirdi df64 + adora seti. Fiyat uygun görünüyor ama hala daha yorumları okuyorum. Biraz daha kullanıcı yorumu bekleyeceğim.

Benim merak ettiğim ise şu: idose felix
İyi bir espresso değil hedefim, misafirlerime sütlü kahve ikram edebilmek istiyorum. Artı veya eksilerini seçebilecek espresso bilgim olmadığı için fikirlerinizi merak ediyorum.
Delonghi dedica modeli gibi bir modele benziyor naked portafiltre vs ile dedicayı çok eskiden kullanmıştım fena shotlar almıyordum iyi bir öğütücü ile ama kısıtlı makina misafir için tam otomatik alın daha pratik olur sütlü kahvelerde

Bizim makinayı modlamış ispanyalı arkadaşlar 😂

Stokta 6 adet var, indirimin bitmesine 8 gün var. Modlu bir Gaggia Classic mi bu cihaz mı hala kararsızım.

Stokta 6 adet var, indirimin bitmesine 8 gün var. Modlu bir Gaggia Classic mi bu cihaz mı hala kararsızım.

Bu cihazın potansiyeli çok fazla. Bir kaç modifikasyon ve iyileştirme ile çok başarılı olabilir. Stok hali biraz uğraştırıcı. Benim önerim bu cihaz olur.
Sebepleri:

Kaliteli iç malzeme (kullanılan valfler profesyonel)
Daha büyük kazan (gaggia ya göre)
Çift ısıtıcı ünite (buhar veya tekrar shot için bekleme olmaması)
Akış hızı ayarlama

Bu cihazın potansiyeli çok fazla. Bir kaç modifikasyon ve iyileştirme ile çok başarılı olabilir. Stok hali biraz uğraştırıcı. Benim önerim bu cihaz olur.
Sebepleri:

Akış hızı ayarlama
Önceki mesajlarınızı da okudum ama gün geçtikçe deneyiminiz artmıştır diye tekrar sormak isterim. Stok halinin temel problemlerini ne olarak görüyorsunuz? Modifikasyon nelere gelmeli? Buhar çubuğu çok mu kötü? 😄

Bir de, efektif kullanım için ne kadar süre bir ısıtma gerekiyor? Önceki mesajlarda vardıysa da kaçırdım.

Önceki mesajlarınızı da okudum ama gün geçtikçe deneyiminiz artmıştır diye tekrar sormak isterim. Stok halinin temel problemlerini ne olarak görüyorsunuz? Modifikasyon nelere gelmeli? Buhar çubuğu çok mu kötü? 😄

Bir de, efektif kullanım için ne kadar süre bir ısıtma gerekiyor? Önceki mesajlarda vardıysa da kaçırdım.
Benin denediğim tüm çekirdekler yeni nesil kahvecilerden. Markette satılan veya koyu kavrulmuş italyan epresso profili hiç denemedim.

Efektif ısınma için en az 25-30 dk gerekli. Burada iki problem karşımıza çıkıyor. İlk problem makine 30dk sonra off konumuna geçiyor. Bu durumda pf ısınmaya devam ederken kazan soğuyor tekrar düğmeye basmanız lazım. İkinci problem cihaza elektrik geldiğinde off konumunda başlıyor. Bu iki durum değiştirilebilir gibi duruyor.

Buhar gücü bana yetersiz geldi. Bunu bir şekilde artırmanın mümkün olduğunu düşünüyorum. Yukarıda paylaşılan videoda oldukça iyi görünüyor.

En önemli problem portafiltre geç ısınıyor. Biancanın stok pf si daha hızlı ısınıyor.

Sebepleri:

Akış hızı ayarlama
İşte aradığım yorum. Teşekkür.

Sebepleri:

Akış hızı ayarlama
Sadece espressoda art arda kaç shot alınabilir?

Merhaba
2 gündür makineyi deneyimleme şansım oldu. Daha önceden Lelit Kate vardı. Kıyaslamam gerekirse daha hızlı ısınıyor. Buhar mutlaka geliştirilmesi gerek. Kullanılan sepet çok hoşuma gitmedi modifiye edilebilir. Şimdiye kadar arka arkaya 3 shot aldım sıkıntı görmedim. Yani sonuç olarak yanında gelen aksesuarlar ( sepet, portafiltre ve tamper) çok iyi değil. Portafiltre konusuna bende katılıyorum geç ısınıyor birkaç sefer flash yapıyorum ısınması için. Ama haricen mekanik malzeme ile ilgili fiyat performans. Belirtmiş olduğum aksesuarları değiştirdiğimizi varsayarsak ikinci el lelit mi almak yoksa bu makineyi mi almak bilemedim. Ben karavanda kullanıyorum. Kapladığı alan az olması güzel. Genel olarak baktığımızda birkaç değişiklik ile güzel işler çıkartır.

Ekli dosyalar

• IMG_20230723_093426.jpg
    IMG_20230723_093426.jpg
    105.1 KB · Görüntüleme: 137
Merhaba
2 gündür makineyi deneyimleme şansım oldu. Daha önceden Lelit Kate vardı. Kıyaslamam gerekirse daha hızlı ısınıyor. Buhar mutlaka geliştirilmesi gerek. Kullanılan sepet çok hoşuma gitmedi modifiye edilebilir. Şimdiye kadar arka arkaya 3 shot aldım sıkıntı görmedim. Yani sonuç olarak yanında gelen aksesuarlar ( sepet, portafiltre ve tamper) çok iyi değil. Portafiltre konusuna bende katılıyorum geç ısınıyor birkaç sefer flash yapıyorum ısınması için. Ama haricen mekanik malzeme ile ilgili fiyat performans. Belirtmiş olduğum aksesuarları değiştirdiğimizi varsayarsak ikinci el lelit mi almak yoksa bu makineyi mi almak bilemedim. Ben karavanda kullanıyorum. Kapladığı alan az olması güzel. Genel olarak baktığımızda birkaç değişiklik ile güzel işler çıkartır.
Merhaba, Yorumunuz için teşekkürler. Kullanıcı deneyimi ve geri bildirimleri bizim için değerli. Ürünü geliştirmede hepsini not alıyoruz geliştirmeler üzerine çalışıyoruz. geliştirmeleri mevcut kullanıcılara da uygulayacağız.

İyi forumlar dilerim

Bir yandan kullanıcı deneyimlerini takip ediyorum, bir yandan satıştaki stoğu hala 6 adet var satışta beklediğim makine bumu emin olamadım🤔

Sadece espressoda art arda kaç shot alınabilir?
Cihaz ısındıktan sonra üst üste alacağınız shotlarda problem olmayacaktır. Hatta pf ye temizlik amacı ile soğuk su tutmazsanız alacağınız shotlar (daha çok ısındığı için) daha iyi olacaktır.

Suat hocam cihaz off modda bile 1 saat kalmasına rağmen hala sıcak acaba eco modamı alıyor makina kendini.

Suat hocam cihaz off modda bile 1 saat kalmasına rağmen hala sıcak acaba eco modamı alıyor makina kendini.
Bildiğim kadarı ile Eco mod yok. Bende sizin gibi şaşırmıştım ama biraz daha vakit geçince soğumaya başlıyor.

Saniye bazlı gibi saniye ayarlanıyor çünki tuşa basmak suretiyle

Geri