• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hızlı Soru-Cevap-Sonsuz Muhabbet başlığı

Merhaba,

Hario kettlemde metal kokusu olmuşmuş. İçindeki suyu içince bildiğin metalik tadı geliyor. Aylardır her sabah demleme sonrası içinde su kalıyordu sonrasında kalan suya ekleme yapıyordum. Kullandığım sular Nestle, Erikli. Arıtma vs. hiç kullanmadım. Sizce bu metalik tadı gelmesi normal midir? Nasıl önüne geçerim?

Son düzenleme:
Merhaba,

Hario kettlemde metal kokusu olmuşmuş. İçindeki suyu içince bildiğin metalik tadı geliyor. Aylardır her sabah demleme sonrası içinde su kalıyordu sonrasında kalan suya ekleme yapıyordum. Kullandığım sular Nestle, Erikli. Arıtma vs. hiç kullanmadım. Sizce bu metalik tadı gelmesi normal midir? Nasıl önüne geçerim?
İçinde su dolu halde beklediği için, tortu tabakası oluşmuş olabilir. Limon tuzuyla 10-15 dk kaynatmayı deneyin. Yüksek ihtimalle sorunu ortadan kaldırır.

Merhaba,

1 çay bardağı beyaz sirke, 1 çorba kaşığı limon tuzu, yarım litre su ile 5-10 dk kaynatın, sonucu burdan yazarsanız seviniriz. Sorun çözülür büyük ihtimalle arkadaşın dediği gibi.

İyi günler herkese,kampta kahve demlemek için f/p bir kettle bakıyorum ocak üstü var mı tavsiyeniz kullandığınız bir ürün ?

Buralarda yeniyim ondan soruyorum. Başlangıç değirmeni olarak Mhw-3B R3 mü 1zpresso Q Air mi?
Hangisi daha F/P ürünü
Sorunuzu soru-cevap kısmına taşıdım.

R3 biraz alengirli bir değirmen. Üstte ayar sistemi, altta eleği, bir sürü parçası falan yeni başlayan biri için zorlayıcı olabilir. Q Air basittir; haznesini çıkarır oradan ayar yaparsınız ve öğütürsünüz, bu kadar. Bu yüzden ilk değirmen olarak ben Q Air önerirdim ama F/P olarak R3 daha iyi.

1zpresso Q Air 3.500TL açıkçası plastik dışlı bu değirmeni almak yerine @kahvemodcom sitesinden M1 almanızı tavsiye ederim, zira 3000TL gibi iyi bir fiyata gerilemiş.

Değirmende dişlinin fazla olması 5li, 6lı ya da 7li olmasının farkı nedir? Hangisi tercih edilmelidir?

Değirmende dişlinin fazla olması 5li, 6lı ya da 7li olmasının farkı nedir? Hangisi tercih edilmelidir?

Aynı anda aldığı çekirdek miktarı olarak bakılabilir yani 5 liye göre 6 lı burr daha fazla çekirdeği aynı anda öğütür bu da zamandan kazanç sağlar ama aynı orantıda kuvvetten kayıp verir yani daha çok zor öğütülebilir. Yanlış biliyorsam düzeltin

Ama bence daha önemli olan şey öncelikle öğütümdeki homojenliktir.

Bu işin vakkosu pully caff ama siparişimde yanlışlıkla tek pully gönderileceğine soldakinden iki paket gönderilmiş. Soldaki markayı kullanan var mıdır? İade ile uğraşmak istemiyorum. Kullanılır diyorsanız açayım paketi kullanayım. Ne dersiniz?
1000082456.jpg

unnamed.jpg

Tchibo'nun A101'de satılan 80'lik 4cup filtre kağıdını dün, 43 liraya satın aldım. Cafec Traditional ile kıyaslama denemeleri yaptım hemen. V60 v2 ile yaptığım denemelerde cafec'in akıtma hızlı sanırım %20 daha fazla. Tat profili olarak ise Tchibo daha yoğun, gövdeli ve tatlı geldi bana. Arada korkunç bir fiyat farkı var. Birisinin adedi 0,53 kuruşa denk gelirken diğeri ise 3,5 lira. 7 kat fark ve arada neredeyse hiçbir fark yok. Placebo mu bilmiyorum ama Tchibo filtre kağıdı ile demlediğim v60 kahveler daha fazla hoşuma gitti.

Tchibo'nun A101'de satılan 80'lik 4cup filtre kağıdını dün, 43 liraya satın aldım. Cafec Traditional ile kıyaslama denemeleri yaptım hemen. V60 v2 ile yaptığım denemelerde cafec'in akıtma hızlı sanırım %20 daha fazla. Tat profili olarak ise Tchibo daha yoğun, gövdeli ve tatlı geldi bana. Arada korkunç bir fiyat farkı var. Birisinin adedi 0,53 kuruşa denk gelirken diğeri ise 3,5 lira. 7 kat fark ve arada neredeyse hiçbir fark yok. Placebo mu bilmiyorum ama Tchibo filtre kağıdı ile demlediğim v60 kahveler daha fazla hoşuma gitti.
Kör test lazım.

Ekli dosyayı görüntüle 39402

Merhaba,

Fiyat - Performans açısından benim de en beğendiğim kağıt. Açıkçası günlük kahveler için ideal bence. Ben Amazon'da Melitta filtreleri kovalıyorum bazen, aşağı yukarı Tchibo ile aynı fiyatlara indirimli satılıyor eğer denk gelirseniz. Tabii satıcısı amazon.com.tr yazmalı ona dikkat etmeniz lazım. Ben birkaç kez aldım ama normal fiyatı da adedi 2TL civarı.

1750759453496.png

Merhaba,

Fiyat - Performans açısından benim de en beğendiğim kağıt. Açıkçası günlük kahveler için ideal bence. Ben Amazon'da Melitta filtreleri kovalıyorum bazen, aşağı yukarı Tchibo ile aynı fiyatlara indirimli satılıyor eğer denk gelirseniz. Tabii satıcısı amazon.com.tr yazmalı ona dikkat etmeniz lazım. Ben birkaç kez aldım ama normal fiyatı da adedi 2TL civarı.

Ekli dosyayı görüntüle 39404

Sağolun hocam. Bu Tchibo'nun geri kalan paketlerinin hepsini bugün satın alacağım. Uzun bir süre bana yeterli olur diye düşünüyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 39402

hocam selamlar,
günlük kahve için çok ekonomik duruyor..
V60 V2 için nasıl katlıyorsunuz?

hocam selamlar,
günlük kahve için çok ekonomik duruyor..
V60 V2 için nasıl katlıyorsunuz?

Kenarlarda bulunan tırtıklı kısımları dışa doğru katlıyorum. Yalnız V60 02'ye tam oturmadığı için, sıcak suyla yıkayıp oturmasını sağlıyorum hocam. Bir de öğütülmüş kahveyi filtreye döktükten sonra, kahvenin ortasında mutlaka bir oyuk açılmalı. Çünkü 200ml üstü su döküşlerde kahve ince öğütülmüşse suyun filtreden geçip aşağı hazneye akması uzun sürebiliyor. Örneğin CMD 20 klik rahat akış sağlarken, bugün 15 klik denememde istediğim verimi alamadım.

Geri