• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hızlı Soru-Cevap-Sonsuz Muhabbet başlığı

Merhaba hobiye yeni başlayan biri olarak sürekli latte tüketiyorum en iyi micro foam yakalayabileceğim ev setupu nasıl olur? Bütçem 50k.

Valla gerçekçi söylemek gerekirse; ben bunu fark etmiyor olabilirim veya hiç dikkat etmedim. Birinci nokta, bunu nasıl anlayabilirim? İkinci nokta, eğer nemlenirse ne olur? Birde, buzluğa koyarken paketteki hava deliklerini bant ile kapatıyorum acaba bu nemlenmeyi engeller mi?
Bu başlık altında çok konuşulmuştu bakabilirsiniz

merhaba bir sorum olacaktı espresso shot alırken ilk başta akan kahve kremasız koyu renkte ve hızlı akıyor, sonra akan kahve kremalı ve doğru hızda akıyor, bunun sebebi nedir? makinede pre infusion olabilir başlattığımda 2 saniye su veriyor ve duruyor, 2 saniye sonra tekrar akış devam ediyor.

Espressodan çok anlamıyorum. Bir arkadaş manuel makine tavsiyesi istedi. Bütçesi için "harbi değer şu makineye dediğin kadar" dedi. Ben bilmediğimden çok konuşulan Lelit Mara X'i söyledim ama birkaç tane daha istedi. Yeni C40 falan aldı, çok ileri seviye değil. Buna göre mevcut TR'de mevcut ürünlerden öneride bulunabilir misiniz?

Selamlar kahveseverler su sertlik ve ph’ları hakkında bir liste vardı ama bulamadım var mu hatırlayan ?

merhaba kahvem colombia finca el paraiso double anaerobik fermantasyon, termoshock process bir kahve bir kaç deneme yaptım kahve de ama hala güxel sonuc alamadım v60 için en son demlemem:
commandante 22 klik
88 derece su
4x60 döküş
kokuda aromaları alabikiyorum ama tatta kahve ağızda kuruluk bırakıyor hafif acı soğudukça ekşi tat veriyor ama aroma sıfır hiç ama hiç alamıyorum ne önerirsiniz ne yapmam gerekiyor

merhaba kahvem colombia finca el paraiso double anaerobik fermantasyon, termoshock process bir kahve bir kaç deneme yaptım kahve de ama hala güxel sonuc alamadım v60 için en son demlemem:
commandante 22 klik
88 derece su
4x60 döküş
kokuda aromaları alabikiyorum ama tatta kahve ağızda kuruluk bırakıyor hafif acı soğudukça ekşi tat veriyor ama aroma sıfır hiç ama hiç alamıyorum ne önerirsiniz ne yapmam gerekiyor
18 klik 94 derece su 100-100-50 yapın böyle deneyin birde ben fermantelerde böyle yapıyorum ilk denediğim tarifim

18 klik 94 derece su 100-100-50 yapın böyle deneyin birde ben fermantelerde böyle yapıyorum ilk denediğim tarifim
ben daha kalınlastırıp dereceyi düsüreyim diyprdum fazla çözünmeden dolayı siz baya incelttiniz ve sıcaklığı arttırdınız

ben daha kalınlastırıp dereceyi düsüreyim diyprdum fazla çözünmeden dolayı siz baya incelttiniz ve sıcaklığı arttırdınız
Daha düşük derecede bir verim alamazsınız bence hiç o sıcaklıklara düşmedim ben hiç bir kahvede

Merhaba,

Denediğim çekirdeklerden sonra en çok Brezilya bölgesinin çekirdeklerini, Santos, Cerrado gibi çekirdekleri sevdiğime karar verdim.
Sütlü espressolu içecek içmeyi seviyorum ve single orijin tercih ediyorum. Çok koyu kavrulmuş çekirdekleri sevmiyorum.
Artık bir kaç kavurucuyu sabitleyip oralardan almak istiyorum, bu tarz çekirdekler için önerdiğiniz nereler var? Fiyat olarak da çok uçmasını istemem tabii ki.

Sütlü espressolu içecek için önericeğiniz başka çekirdekler var mı?

Merhaba,

Denediğim çekirdeklerden sonra en çok Brezilya bölgesinin çekirdeklerini, Santos, Cerrado gibi çekirdekleri sevdiğime karar verdim.
Sütlü espressolu içecek içmeyi seviyorum ve single orijin tercih ediyorum. Çok koyu kavrulmuş çekirdekleri sevmiyorum.
Artık bir kaç kavurucuyu sabitleyip oralardan almak istiyorum, bu tarz çekirdekler için önerdiğiniz nereler var? Fiyat olarak da çok uçmasını istemem tabii ki.

Sütlü espressolu içecek için önericeğiniz başka çekirdekler var mı?
Merhaba.

Milestones - Fazenda Sertao
Coffee Department - Diamantina

bir soru daha, hamidye su hakkında ne düşünüyorsunuz? sert olmadığı için tercih ediyorum fakat acaba birşeyler kaçırıyor muyum diye merak ediyorum

fellow ode gen 2'yi aktif olarak aeropress/moka pot için kullanan var mı? hele bir de açık kavrum çekirdek denkleme girince bekleneni karşılıyor mu merak ediyorum. aeropress/moka pot için ayrılan öğütme ayarı yeterli geldi mi size?

Geri