• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hızlı Soru-Cevap-Sonsuz Muhabbet başlığı

Yeni bir 1z x pro s ( ayfon modeli gibi bi adı var ) sahibi olarak yorumum: alet akıyor maşallah 😂. Pour over için ben de yine forumda yakın zamanda sorduğumda öneri olarak gelmişti,aldım. Hızlı da geldi amazondan. 3 4 gündür sürekli bir şeyler deniyoruz, ben kesinlikle öneririm

Bizim normal istatistikler de sıfırlanmış, ben deneyim konularına yazamıyorum mesela @NoDRaC
Sistem kullanıcıları yeni gruba yavaş yavaş taşıyor. Şu anda kriterlere uyan kullanıcıların yaklaşık %35 i taşındı muhtemelen 1-2 gün içerisinde tamamlanır.

Kungpow bir hediye paketi düzenlemiş, içinde 8 kahve var.

1-Kolombiya - San German Naturel

2-Kolombiya - El Porvenir Naturel

3-Kolombiya - El llano Naturel

4-Kenya - Kahiraini Nyeri Naturel

5-Kolombiya - Las Veraneras Yıkanmış

6-Rwanda - Mukama Cocamu 74 saat Anaerobik

7-Etiyopya - Kenean Naturel Anaerobik

8-Etiyopya - Qonqona Honey Process

8x100 gram
Tepki veren olmadı. Tek benim canım mı çekti 🙈 o kahveleri bilmiyorum ama çok çekici geldi bana

Son düzenleme:
@Michael Kusura bakmayın buradan yazıyorum ama diğer konu başlıklı yere mesaj yazamıyorum (mesaj kutucuğu kapanmış nedense). Yarın aldığım çıktıyı da tartıp diğer detaylarıyla birlikte size buradan cevap olarak yazarım.

Ekli dosyalar

• IMG_1356.jpeg
    IMG_1356.jpeg
    58 KB · Görüntüleme: 76
@Michael Kusura bakmayın buradan yazıyorum ama diğer konu başlıklı yere mesaj yazamıyorum (mesaj kutucuğu kapanmış nedense). Yarın aldığım çıktıyı da tartıp diğer detaylarıyla birlikte size buradan cevap olarak yazarım.
@Michael 11 gr kahve öğütüyorum. Bendeki öğütücü Tchibo'dan şu model: " https://www.tchibo.com.tr/products/402101304/elektrikli-kahve-degirmeni " (bu biraz cahilliğime denk geldi. Bilseydim tariflerde yazan öğütücü modellerinden alırdım) Bununla 6 yazan ayarda öğütüyorum.
Kaynamaya başlayınca hemen suyun altını kapatıyorum. O sırada öğütücüdeki kahveyi (11 gr) filtreye döküyorum. Daha sonra da suyu, su haznesine döküyorum. Su haznesindeki miktar 84 ml oluyor.
Bezle tutup sıkıca kapattıktan sonra en düşük boyuttaki ama en yüksek ateşte kahve çıkışına kadar ısıtıyorum. Kahve çıkışı başlayınca ateşi hemen en düşük ayara getiriyorum. Bence böylece kahve daha kremamsı oluyor. Kahve çıkışı yoğunlaşmaya başlayınca-ses gelmeye başlamadan önceki o ara aşamada ocaktan alıyorum, doğruca fincana döküyorum. Aldığım kahve miktarı 68 ml oldu. Ben bu miktarın üzerine son zamanlarda 90-92 derece su ekleyip öyle içiyorum.
Umarım detaylıca açıklayabilmişimdir. Deneyecekseniz şimdiden afiyet olsun :)

@Michael 11 gr kahve öğütüyorum. Bendeki öğütücü Tchibo'dan şu model: " https://www.tchibo.com.tr/products/402101304/elektrikli-kahve-degirmeni " (bu biraz cahilliğime denk geldi. Bilseydim tariflerde yazan öğütücü modellerinden alırdım) Bununla 6 yazan ayarda öğütüyorum.
Kaynamaya başlayınca hemen suyun altını kapatıyorum. O sırada öğütücüdeki kahveyi (11 gr) filtreye döküyorum. Daha sonra da suyu, su haznesine döküyorum. Su haznesindeki miktar 84 ml oluyor.
Bezle tutup sıkıca kapattıktan sonra en düşük boyuttaki ama en yüksek ateşte kahve çıkışına kadar ısıtıyorum. Kahve çıkışı başlayınca ateşi hemen en düşük ayara getiriyorum. Bence böylece kahve daha kremamsı oluyor. Kahve çıkışı yoğunlaşmaya başlayınca-ses gelmeye başlamadan önceki o ara aşamada ocaktan alıyorum, doğruca fincana döküyorum. Aldığım kahve miktarı 68 ml oldu. Ben bu miktarın üzerine son zamanlarda 90-92 derece su ekleyip öyle içiyorum.
Umarım detaylıca açıklayabilmişimdir. Deneyecekseniz şimdiden afiyet olsun :)
Çok teşekkür ederim, güzel ve açık bir özet olmuş. CoffeeNutz'ten Nueva Oriente kullanıyordunuz okuyan varsa onu da ekleyim.
2 fıncanlık moka pot ile (Bialetti express alüminium?), değil mi?

Tabloyu mabloyu boş verin de Las Veraneras neydi öyle ya? Bir daha böyle kahve denk gelir de içer miyiz bilmiyorum. Çok başka bir seviye.
Kungpow'da şu anda indirimde kendileri 😊 Sipariş ettim inanılmaz hızlı elime geçti degass bekliyorum şu an ama kullandığınız bir reçete ya da kahveye nasıl davranmam gerekiyor bir ipucu verirseniz çok sevinirim hem elimdeki 100 gr 15-15 derken heba olmamış olur 😅

Geri