• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hızlı Soru-Cevap-Sonsuz Muhabbet başlığı

Cuma günü Zürih'e gideceğim oradan Milano-Floransa-Roma ortasında gezip döneceğim. Şu kavurucudan şunu al, şurada şunu ye/iç, bana şunu alabilir misin önemli diyen olursa mesajı cevaplayabilir :)

Cuma günü Zürih'e gideceğim oradan Milano-Floransa-Roma ortasında gezip döneceğim. Şu kavurucudan şunu al, şurada şunu ye/iç, bana şunu alabilir misin önemli diyen olursa mesajı cevaplayabilir :)
Gardelli var floransaya yakın kavurucunun kahveleri deneyebilirsin. Bir kahvesi vardı direk puro içiyormus gibiydin sigara içmem ama çok güzel kokusu vardı kahvenin😋

@Canaydin0 Floransa'nın bu sokak lezzeti benim çok hoşuma gitmişti. Rehber direkt bir noktayı söylemişti, buradan tadın diye. Ben de maps üzerinde kaydetmiştim. Nefis bir ayaküstü sokak atıştırmasıydı. 😋
Chioscoydu bizim gittiğimiz köşe. Bu arada bu dükkanlar köşebaşlarında ıslak burgerci büfeleri gibi o tarz yerler. Restaurant gibi kapalı bir alan beklemeyin. 🙃

@Canaydin0 Floransa'nın bu sokak lezzeti benim çok hoşuma gitmişti. Rehber direkt bir noktayı söylemişti, buradan tadın diye. Ben de maps üzerinde kaydetmiştim. Nefis bir ayaküstü sokak atıştırmasıydı. 😋
Chioscoydu bizim gittiğimiz köşe. Bu arada bu dükkanlar köşebaşlarında ıslak burgerci büfeleri gibi o tarz yerler. Restaurant gibi kapalı bir alan beklemeyin. 🙃

Ankara’da Ters Tava diye (sanırım yarı seyyar) bir mekan yapıyor lampredotto. Henüz deneyemedim çok istesem de.

mutlaka bi sandviç al. trüflü olsun :)
Romada pantheon arkalarında La Casa Del Caffe Tazza d'oro da mutlaka kahve iç.

Merhabalar, uzun zamandır kafamı kurcalayan bir soru var belki sizler bana yardımcı olabilirsiniz. Genellikle demlemelerimi 1:1:1 yöntemi ile yapıyorum. 20. saniyede 100ml dökmüş oluyorum ancak süre daha 40. saniyelere geldiğinde yatak kurumuş oluyor ve tekrar su dökene kadar kupkuru bir kahve yatağı oluyor. Her seferinde acaba kahve yatağının bu kadar kuruması bir sorun mu? şekilinde düşünüyorum. Coffea circulorun kendi sitesinde cmd 28 klik öneriyor ancak ben 23 ile yaptığım demlemelerde bile yatak çok hızlı kuruyor bir de 28 ile yaparsam ne olur bilemiyorum. Şimdi gelelim soruya, sizce kahve yatağının kuruması bir sorun mu? Sizler bu yöntem ile demlediğinizde benzer sorunla karşılaşıyor musunuz? Bana ne önerirsiniz?

Merhabalar, uzun zamandır kafamı kurcalayan bir soru var belki sizler bana yardımcı olabilirsiniz. Genellikle demlemelerimi 1:1:1 yöntemi ile yapıyorum. 20. saniyede 100ml dökmüş oluyorum ancak süre daha 40. saniyelere geldiğinde yatak kurumuş oluyor ve tekrar su dökene kadar kupkuru bir kahve yatağı oluyor. Her seferinde acaba kahve yatağının bu kadar kuruması bir sorun mu? şekilinde düşünüyorum. Coffea circulorun kendi sitesinde cmd 28 klik öneriyor ancak ben 23 ile yaptığım demlemelerde bile yatak çok hızlı kuruyor bir de 28 ile yaparsam ne olur bilemiyorum. Şimdi gelelim soruya, sizce kahve yatağının kuruması bir sorun mu? Sizler bu yöntem ile demlediğinizde benzer sorunla karşılaşıyor musunuz? Bana ne önerirsiniz?
Aynısı Kungpow 3:5:8 metodunda da var, yatak kurumasın diye döküşü yavaşlatıyorum, o süzülene kadar ikinci döküş geliyor

Bence tek bir yöntemle değilde kahvenin işlenme şekline göre farklı demleme teknikleri denemekte fayda var. Örneğin Yıkanmış kahve ile natural kahvenin suyu tutma miktarı aynı değil. Genelde ilk olarak kavurucunun demleme yöntemini denemekte fayda var. Aslında tatsal olarak bir sıkıntı yoksa bence bir önemi yok.

ben de bu tarifi kullanıyorum. 45-50.saniyede yatağı görecek şekilde öğütüm kalınlığını ve filtreyi değiştiriyorum. baktım hala hızlı döküşü 25 saniyeye uzatıyorum.

Bende bu yöntemi kullanıyorum oldukça suyu yavaş dökmeye çalışıyorum.Tatda belirgin farklar olmadı eğer olursa bir çözüm bulurum diye düşünüyorum.

Yatak kuruduğunda havaya temas ettiği için üst kısımlar çok hızlı soğuyor. O nedenle yeni döküşünüzden sonra yatağın ısısı tahmin ettiğinizden daha düşük olacaktır. Isıyı artırırsanız sorun olmaz gibi geliyor bana.

Ama tarife uydurmak için yatağı kurutacak kadar beklemek makul gelmiyor kulağa. Her zaman yatağın üstünde 1 cm su kaldığında yeni döküşü yapıyorum ben. Süreye bakmıyorum hiç. Eğer az çözünmüş gibiyse inceye gidiyorum.

Bugün orijinal olan tarifle, bir de yatak kurumaya başladığında su dökerek deneme yapıp arada nasıl bir fark olduğunu gözlemleyeceğim.

Şu an bir demleme atölyesindeyim. İsim vermiyorum.

Blooming kısmının midemize zararlı gazlar içerdiğini ve bu kısmın dökülmesi gerektiği öneriliyor. Sizce dökülmeli (!) mi?

Gramına 2 TELE verdiğim kahvenin utanmasam posasını yerim vallahi ahahaha.
Dökenler var ama bana kalırsa öğütülen çekirdek miktarının 3 katı suyla bloom yapıp o karbondioksiti iyice salmak, şimdiye kadar onun içindeki gazdan değil de çok kahve içmekten mideme zarar geldi 😁

Geri