• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hızlı Soru-Cevap-Sonsuz Muhabbet başlığı

İki farklı arkadaş kendi ofislerinde (8-10 kişilik) bunları kullanıyorlar. Çok memnunlar.​

De'Longhi Magnifica EVO Espresso Makinesi ECAM290.81.TB​

Siemens TE651319RW Tam Otomatik Kahve Makinesi

* Bu arada üsttekj siemens'in bir alt modelini ben bir süre evde kullanmıştım. İdare ediyordu.

selamlar,

yurtdışından dönerken valizle getirebileceğimiz kavrulmuş kahve miktarı için bir sınır var mı acaba? bilgisi olan var mıdır?

Merhabalar iyi demlemeler herkese
Bu ITALYAN STIL nedir espersso da biraz araştırdım ama net bir cevap bulamadım klasik eski yada koyu kavrumlarmi tam olarak açıklaması nedir

Ayrıca İLLY KIMBO ...vs bu disardan gelen kahveleri deneyen varmı coffelatte türevleri için nasıldır (butik kahvecileri zaten tüketiyorum farklı olarak denenirmi)

Ayrıca İLLY KIMBO ...vs bu disardan gelen kahveleri deneyen varmı coffelatte türevleri için nasıldır (butik kahvecileri zaten tüketiyorum farklı olarak denenirmi)
Hepsi vasat çekirdekler benim gözümde ucuz Ticari

Kendimizde bir adet seramik bir adet plastik v60 vardı birini kendi yigenime birinide eşimin kardeşine vermeyi düşünüyoruz bunun yerine yeni v60 veya switch düşünüyoruz bir tavsiyeniz varmıdır ürün olarak epinox switch v60 baktım 900 civarlarında tavsiye eder misiniz

V60 ve yeni nesil tekniklerle yapılan demlemelerde çıkan kahveyi Cezve ile ısıtmak tat kaybına yol açar mı?

Kendimizde bir adet seramik bir adet plastik v60 vardı birini kendi yigenime birinide eşimin kardeşine vermeyi düşünüyoruz bunun yerine yeni v60 veya switch düşünüyoruz bir tavsiyeniz varmıdır ürün olarak epinox switch v60 baktım 900 civarlarında tavsiye eder misiniz
Normal pour over için en iyisi/pratiği plastik, değiştirmeniz pek upgrade olmaz bence. Ama switch'e geçecekseniz değebilir. Eğer switch düşünürseniz de mutlaka 03 boyunda alabilir misiniz araştırın 02 boyu 1 kişiden fazlaysanız yetmiyor.

Merhabalar.Yaklaşık 1.5 senedir kahve demlemekteyim.Hem v60 demliyorum, hem de espresso makinesi kullanıyorum(Delonghi Dedica).Değirmen olarak da Comandante C40 mk4 kullanmaktayım.
Sorum şuydu.Şimdi kahve tüketimim çok olduğu için bazen el değirmeni yoruyor.Ayrıca kullandığım değirmenin espresso performansının çok iyi olmadığını anladım.Ancak v60 için gerçekten epey memnunum, sıkıntı yok.Otomatik bir değirmen alsam(DF83 epey cazip gelmişti) işim muhtemelen çok kolaylaşacak.Ancak kafamı kurcayalan kısım şuydu, kullandığım espresso makinesi malum giriş seviyesi bir makine, acaba bu makineyle alacağım DF83 gibi kaliteli bir öğütücünün hakkını verebilir miyim?Yani şu anki senaryoda yatırımı öğütücüden yana mı kullanmak mantıklı olur yoksa espresso cihazımını yenilemek mi?Umarım kendimi ifade edebilmişimdir. :)

Merhabalar.Yaklaşık 1.5 senedir kahve demlemekteyim.Hem v60 demliyorum, hem de espresso makinesi kullanıyorum(Delonghi Dedica).Değirmen olarak da Comandante C40 mk4 kullanmaktayım.
Sorum şuydu.Şimdi kahve tüketimim çok olduğu için bazen el değirmeni yoruyor.Ayrıca kullandığım değirmenin espresso performansının çok iyi olmadığını anladım.Ancak v60 için gerçekten epey memnunum, sıkıntı yok.Otomatik bir değirmen alsam(DF83 epey cazip gelmişti) işim muhtemelen çok kolaylaşacak.Ancak kafamı kurcayalan kısım şuydu, kullandığım espresso makinesi malum giriş seviyesi bir makine, acaba bu makineyle alacağım DF83 gibi kaliteli bir öğütücünün hakkını verebilir miyim?Yani şu anki senaryoda yatırımı öğütücüden yana mı kullanmak mantıklı olur yoksa espresso cihazımını yenilemek mi?Umarım kendimi ifade edebilmişimdir. :)
Üzücü bir şekilde ikisi de birbirini limitliyor.
Ben fred gibi giriş seviye bir öğütücüden kinu m47’ye geçtiğimde ciddi bir seviye atlamıştım. Ama flow kontrole sahip ciddi bir cihaz olmadığı sürece öğütücü de bir yere kadar destek oluyor.

Selamlar dilerim, öğütücünüz iyi olduğunda giriş seviyesi cihazlarla bile fena olmayan sonuçlar alabilirsiniz, ancak kötü bir öğütücü ile en iyi espresso makinesinde bile iyi sonuç alamazsınız. Bundan dolayı benim size önerim öğütücü almanız yönünde olur hem filtre performansını cmd ile yan yana deneyip memnun kalırsanız cmd satar espresso makineniz için bütçenize katkı sağlayabilrisiniz.

DF64 stock burr'den DF83 v2 stock burr'e geçiş yapmak espresso ve filtre için ne kadar fark sağlar? DF64'den 83'e geçen kişiler varsa deneyimlerini duymak isterim.

Cevaplarınız için çok teşekkürler.
Bir soru daha sormak istiyorum.Delonghi Dedica aletimle alakalı.Bazı youtube videolarını izledim de bu aletle yapılan espressolar gerçekten inanılmaz kremalı bir dokuyla çıkıyor.Farkettiğim şey şu oldu basınçlı portafiltre kullanırken göreceli bir krema dokusu elde edebiliyorum, basınçsızda mümkün değil edemiyorum ki genelde basınçsız kullanmayı öneriyorlar.Aşağıda basınçlı ile yaptığım espressoyu görebilirsiniz mesela yine izlediğim videolara göre krema dokusu epey az kalıyor.
Anladığım kadarıyla iki ana parametre var: kahvenin taze olup olmaması ve öğütümü.Kullandığım kahve 20 eylül tarihli bir kahve idi, coffee manifestodan almıştım espresso blend.Öğütümü de commandante ile 10 click yapıyorum genelde.Bu kreme dokusunu arttırmak için ne yapabilirim?
Bir de bir şey farkettim, espresso yaptıktan sonra portafiltredeki kahve kalıp şeklinde çıkmıyor, yani bir kaşık yardımıyla kazımam gerekiyor, genelde hep tek bir hamlede çöpe kalıp şeklinde dökebiliyorlar izlediğim videolarda onu da belirtmek istedim.
.kahve.jpg

Normal pour over için en iyisi/pratiği plastik, değiştirmeniz pek upgrade olmaz bence. Ama switch'e geçecekseniz değebilir. Eğer switch düşünürseniz de mutlaka 03 boyunda alabilir misiniz araştırın 02 boyu 1 kişiden fazlaysanız yetmiyor.
Switch için epinox aldık ama 200ml diyor bakalım nasıl olacak gelince olmazsa hario 03e geçmek zorunda kalırız gibi güncelleme:(02 boyutuymus bizimki ac kapa yöntemi deneriz olmadi tek tek demleriz artık 🤣)

Geri