• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hızlı Soru-Cevap-Sonsuz Muhabbet başlığı

Eğer gerçekten bu denli fark yaratacaksa süper, yoksa artık bu pourover bana göre değil mi acaba diye düşünmeye başlarım. Bu arada kulakçıklı 100'lük Hario kullanıyorum filtre olarak, bunun da etkisi olabilir mi? Demleme sürelerim özellikle hiç 3:00 altına inmiyor maalesef.
değirmeniniz çok toz üretiyor filtreyi tıkayıp süreyi uzatıyor, c3 ile sorunlarınız büyük ihtimalle çözülecek.

değirmeniniz çok toz üretiyor filtreyi tıkayıp süreyi uzatıyor, c3 ile sorunlarınız büyük ihtimalle çözülecek.
Yanıtınız için teşekkürler, başlangıç için aldığım bir değirmendi. Biraz araştırma yapınca zaten seramik olduğu için de aromayı epey azalttığını öğrendim. Lillydrip de mevcut, ancak Hario'yu ters çevirip kullanmama rağmen sürede kayda değer bir azalma olmuyor. C3 gelene kadar devam o halde.

Hergün böyle misiniz? 🤣

Ekli dosyalar

• Screenshot_2023-09-06-13-12-04-155-edit_com.instagram.android.jpg
    Screenshot_2023-09-06-13-12-04-155-edit_com.instagram.android.jpg
    151.7 KB · Görüntüleme: 291
Herkese merhabalar. Kahvenin tarihçesinden çok günümüzdeki kullanımlarıyla ilgili bilgiler veren, Türkçe ya da İngilizce bildiğiniz bir kitap var mı? Forumumuzda ve yabancı forumlarda birçok bilginin mevcut olduğunu biliyorum ancak istediğim şey daha kompakt bir biçimde elimin altında bir kitap halinde tüm bilgilerin bulunması. Örnek olarak hangi çekirdekler ne gibi özelliklere sahip olur, kavrumda yıkanma nedir neye etki eder, asidite, gövde, vs. nedir, öğütüm kalınlığı, suyun sıcaklığı, çözünme gibi parametreler birbirini nasıl etkiler, gibi bu hobiye/kültüre ait aslında herkesin öğrenmek istediği sorular çok sık aklıma geliyor. Her seferinde de buraya yazıp tembel tembel cevap beklemek ya da derin bir araştırma yapacak vaktim olmadığından çok fazla internette vakit de kaybetmek istemiyorum. Bildiğiniz bir ya da birkaç kaynak öneriniz olursa çok sevinirim. Yanıtlar için şimdiden teşekkürler.

Herkese merhabalar. Kahvenin tarihçesinden çok günümüzdeki kullanımlarıyla ilgili bilgiler veren, Türkçe ya da İngilizce bildiğiniz bir kitap var mı? Forumumuzda ve yabancı forumlarda birçok bilginin mevcut olduğunu biliyorum ancak istediğim şey daha kompakt bir biçimde elimin altında bir kitap halinde tüm bilgilerin bulunması. Örnek olarak hangi çekirdekler ne gibi özelliklere sahip olur, kavrumda yıkanma nedir neye etki eder, asidite, gövde, vs. nedir, öğütüm kalınlığı, suyun sıcaklığı, çözünme gibi parametreler birbirini nasıl etkiler, gibi bu hobiye/kültüre ait aslında herkesin öğrenmek istediği sorular çok sık aklıma geliyor. Her seferinde de buraya yazıp tembel tembel cevap beklemek ya da derin bir araştırma yapacak vaktim olmadığından çok fazla internette vakit de kaybetmek istemiyorum. Bildiğiniz bir ya da birkaç kaynak öneriniz olursa çok sevinirim. Yanıtlar için şimdiden teşekkürler.
şu kitabı önerebilirim 1694425724227.png

Bundan sonra kötü kahve içersem böyle net olmak istiyorum 🤣🤣

Ekli dosyalar

• IMG_20230911_175252.jpg
    IMG_20230911_175252.jpg
    137.9 KB · Görüntüleme: 153
Herkese Merhaba Espresso Makinemde kahve yaparken sürekli Dipsiz Portafilter dan kahve düzgün akmıyor bunun sebebi sizce ne olabilir ?

Söyle bir baktım sanal baharatın 100*3 yaptığı Colombia monteblanco set(
Variete: Geisha&Sidra Burbon (Red Burbon ve Typica hibriti)&Pink Burbon
İşleme:Geisha Ana.Yıkanmış/ Sidra Cold Ferm./Pink Ana.Yıkanmış) 450 tl
Aynı cekirdek milestones cold ferm ve pink ana yıkanmış 125 grami her biri 675 tl x2 den 1350tl diger ana yikanmis nijide 250grami 180 tl bu fiyat farkı nasıl mümkün olabilir

Son düzenleme:
Söyle bir baktım sanal baharatın 100*3 yaptığı Colombia monteblanco set(
Variete: Geisha&Sidra Burbon (Red Burbon ve Typica hibriti)&Pink Burbon
İşleme:Geisha Ana.Yıkanmış/ Sidra Cold Ferm./Pink Ana.Yıkanmış) 450 tl
Aynı cekirdek milestone cold ferm ve pink ana yıkanmış 125 grami her biri 675 tl x2 den 1350tl diger ana yikanmis nijide 250grami 180 tl bu fiyat farkı nasıl mümkün olabilir
Aynı cekirdek diyorum çünkü firma sahibi çekirdeklerini niji ve milestones sattığını dile getiriyor varyetesine kadar cekirdekler ayni rodrigo sanchezin tedarikci la meseta bu fiyat farkı şaka gibi

Aynı cekirdek diyorum çünkü firma sahibi çekirdeklerini niji ve milestones sattığını dile getiriyor varyetesine kadar cekirdekler ayni rodrigo sanchezin tedarikci la meseta bu fiyat farkı şaka gibi
Sanalbaharat'taki Alta Mogiana ile Niji Beija Flor aynı kahve forumda daha önce dile getirmiştim. Her iki kahveyi de aldım denedim. Niji biraz daha espressoya yakın kavrum sanalbaharattaki 1 tık daha açık kavrum. Arada 2 katı fiyat farkı var. Sanalbaharat'tan uzun yıllar ofise kahve aldım, hemen her kahvesini içtim ancak son dönemlerde alternatiflerin çoğalması ve sanalın kavrum tutarsızlıkları ve çekirdek kalitesinin düşmesi sebebiyle tercih etmediğim bir firma haline geldi. Çok yüklü miktarda alım yaptıkları ve toptan/yeşil çekirdek de sattıkları için, fiyat olarak piyasada en uygun çekirdekleri buradan bulmak mümkün. Ancak bazen kötü sürprizlere de açık olmanız lazım (iade konusunda hiç üzmediler) . Son attığınız kahveler çok uygun fiyatıyla denemeye değer gözüküyor. Sipariş verelim bakalım *MSD bize ne sürprizler hazırlamış.

*Mustafa Sait DURAK

Sanalbaharat'taki Alta Mogiana ile Niji Beija Flor aynı kahve forumda daha önce dile getirmiştim. Her iki kahveyi de aldım denedim. Niji biraz daha espressoya yakın kavrum sanalbaharattaki 1 tık daha açık kavrum. Arada 2 katı fiyat farkı var. Sanalbaharat'tan uzun yıllar ofise kahve aldım, hemen her kahvesini içtim ancak son dönemlerde alternatiflerin çoğalması ve sanalın kavrum tutarsızlıkları ve çekirdek kalitesinin düşmesi sebebiyle tercih etmediğim bir firma haline geldi. Çok yüklü miktarda alım yaptıkları ve toptan/yeşil çekirdek de sattıkları için, fiyat olarak piyasada en uygun çekirdekleri buradan bulmak mümkün. Ancak bazen kötü sürprizlere de açık olmanız lazım (iade konusunda hiç üzmediler) . Son attığınız kahveler çok uygun fiyatıyla denemeye değer gözüküyor. Sipariş verelim bakalım *MSD bize ne sürprizler hazırlamış.

*Mustafa Sait DURAK
Hocam bunların farkındayım tutarsız kavrum ama biri 3 adet 100 gram kahve satarken digeri sadece 125 gram kahveyi bide daha pahalı bir fiyata satması kahveyi tutarsızda kavursan en iyi sende kavursan olamayacak birsey hadi yıkanmış kahveyi cikarayim ordan nerdeyse 3* fark var .
Alta moginanin beja flor ile aynı olduğunu bilmiyordum o zaman sanala bir şans daha vermeme sebep olmuştu bu olay 2. Şansını bile simdiden edindi

Gökhan Selamet'in sitesine Monteblanco yazınca işler daha da güzelleşiyor ;) Kahvelerini bazen seviyor bazen sevmiyorum ama Sanalbaharat'ın çalışma şekline büyük saygı duyuyorum.

Gökhan Selamet'in sitesine Monteblanco yazınca işler daha da güzelleşiyor ;) Kahvelerini bazen seviyor bazen sevmiyorum ama Sanalbaharat'ın çalışma şekline büyük saygı duyuyorum.
Hocam genel olarak ucuz yok fakat şöyleki milestones sanalbaharattan tedarik ettiği çekirdek digerleri kendi getirir vs birşey diyemem veya başka tedarikçiyle calisirlar

Aynı kahveyi farklı yerlerde farklı farklı fiyatlarda görmek başımı ağrıtıyor :geek:

Son düzenleme:
Adam elektrikli değirmen kutu açılışı yaparken kutudan bu çıktı ya 🤣

Ekli dosyalar

• IMG_20230917_191000.jpg
    IMG_20230917_191000.jpg
    53.5 KB · Görüntüleme: 141
Herkese selam,elimde amazondan aldığım manuel dereceli ocak tipi bir kuğuboynu kettle var ancak her demleme öncesi içine kaynar su koymak can sıkmaya başladı kahve rituelimin verdiği hazzı emer oldu velhasıl kelam elektrikli ısı ayarlı bir kettle almayı düşünüyorum.Hario Buono ve Timemore Fish Pour ürünleri arasında kaldım.Hoffman'ın videosunda Hario'nun akışının çok hızlı olduğunu gördüm ve kafamı kurcalayan bir konu oldu,genelde düşük gramlarda döküşler yapıyorum,40-60-90 gibi 120 vs çok nadir kullandığım döküş miktarları.Hario'nun bu akış hızı kontrol edilebilir cinsten mi,dusuk gram döküşlerde kahve yatağını suyla optimum taramama bir engel teşkil eder mi diye merak ediyorum.Kıymetli görüşlerinizi paylaşırsanız mutluluk duyarım.Herhangi bir yerde indirim vs varsa link paylaşımına da açığım 😊

Timemore kettlelar festivalde @Globally standında indirimli, ankaradaki festivale uğrarsanız veya giden tanıdığınız varsa onun aracılığı ile elden alabilirsiniz, (he bu arada sordum bizzat kargolamıyorlar)
ben james babanın videoda hario yu çok iyi bulduğunu anladım açıkçası 😅

Geri