• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hızlı Soru-Cevap-Sonsuz Muhabbet başlığı

Konuyu hatırlayarak bende zihni sinir soru sorayım, herkes ucuz çekirdeği sabah , pahalı çekirdeği akşam tüketiyor. Ama ben sabahları tatları daha güzel alıyorum ve sabah pahalı akşam ucuz çekirdek tüketiyorum. Böyle hisseden varmı? Sabah daha iyi tat alıyorum diyen? Sigara içmiyorum
Kahvaltıyla hiç işim yok, o yüzden sabahları iri gövdeli kahveyle doyuruyorum kendimi.
Ucuz/pahalı farketmez. Gövdeli olsun kâfi.

sabah mutlaka daha önce demlediğim, beğendiğim ve favorilerim arasına girmiş, reçetesi kafamda oturmuş bir kahve içiyorum. güne sevdiğim bir kahve ile başlamak işe daha çok motive olmamı sağlıyor. ayrıca güzel başlayan gün güzel geçer gibi bir inanışım da olduğu için sabah kahvesini sadece kafein alıp uyanayım diye içmiyorum. öğlen olmadan aynı kahveden bir demleme daha yapıyorum. günde 2 öğün beslendiğim için öğlene dek zaten bir şey yememiş oluyorum. yeni deneyeceğim veya henüz demlemerimden istediğim sonucu alamadığım kahveleri de akşam tercih ediyorum. evde daha çok zaman ayırarak demliyorum.

Yazin sicak kahve içilmiyor, soguk kahvenin de sicak kadar aromasi olmuyor. Çözümü nedir?

Yepisyeni bir soru: tartı boştayken üzerinde server tutmamın tartıya zararı var mıydı? Sanki açılırken yük olmasın üstünde vs gibi tavsiyeler okumuştum ama ne kadar doğru kestiremedim.

Yepisyeni bir soru: tartı boştayken üzerinde server tutmamın tartıya zararı var mıydı? Sanki açılırken yük olmasın üstünde vs gibi tavsiyeler okumuştum ama ne kadar doğru kestiremedim.
Kalibre edilebilir bir tartı değilse üstünü boş bırakmanız daha iyi olur sanırım

Buzdağ diye bir su var mı yoksa Buzdağı suya bazıları Buzdağ mı demeyi tercih ediyor?

Endüstri standartı neden 58mm?
Daha düşük çaptaki pf'ler için kahve daha dar bir alanda uzunlamasına durduğu için çok sağlıklı olmadığını söylüyorlardı (Dedica-51mm falan)

Daha geniş çaplı gruplar varmı? 60mm üstü gibi mesela.

Endüstri standartı neden 58mm?
Daha düşük çaptaki pf'ler için kahve daha dar bir alanda uzunlamasına durduğu için çok sağlıklı olmadığını söylüyorlardı (Dedica-51mm falan)

Daha geniş çaplı gruplar varmı? 60mm üstü gibi mesela.
E61 grup yapısı 58 mm, standart olması bundan sebep olabilir.
51 mm La Pavoni kullandım, bence hiçbir eksiği yoktu, müthiş bir kontrol sağlıyordu. Her çekirdekten shot alabilirdim onunla.
Daha geniş çaplı olan da var, 60 mm. olan Ascaso modelleri var bildiğim kadarıyla.

İki kişi için çok iyi bitmiş tarif detayını da verir misiniz?
Pakette kalan son kahveydi. 34 gram Kernel Cofee - Kenya Meru. CMD 26 klik öğütüm + kruve 400lük elek ile tozları eleyince 32 gram kaldı. Çekirdeğin kendisi zaten diğer çekirdeklere göre hızlı akıyordu. 30 saniye blooming sonrasında yavaş yavaş iki parçada döktüm.

Geri