• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Haziran Ayı Toplu Kahve Alımı ve Tadımı Etkinliği (Anket)

@darkspace ikisi de güzel kahve.Aslinda dediginiz tarz kahveler burundi kayanza kahveleri.Hem gövdeli hem de kırmızı meyve tatları oluyor.Ama hem turaco hem de cascavel çay gibi olmasa da gövde cok yuksek değil.Daha aromatik orta gövde hafif tatlı.Benzer profildeler.İkisinden de alın
Burundi kahvelerini ne zamandır deneyeceğim deyip fırsat bulamadım ama bir ara mutlaka denemem gerekiyor dediğiniz kadarıyla. Gövde olarak çay gibi olmaması tamamen yeterli benim için, geçen ay alımında Obraje, Nensebo Refisa ve Bombe derken gövdeye hasret kaldım resmen :ROFLMAO: . Forumda o kadar gördükten sonra çok heyecanlıyım bu iki kahve için, güzel bir ay olacak gibi duruyor.

Burundi kahvelerini ne zamandır deneyeceğim deyip fırsat bulamadım ama bir ara mutlaka denemem gerekiyor dediğiniz kadarıyla. Gövde olarak çay gibi olmaması tamamen yeterli benim için, geçen ay alımında Obraje, Nensebo Refisa ve Bombe derken gövdeye hasret kaldım resmen :ROFLMAO: . Forumda o kadar gördükten sonra çok heyecanlıyım bu iki kahve için, güzel bir ay olacak gibi duruyor.
Turaco da kayanza bölgesinden ama pek kayanza karakterini yansıtmıyor.Burundi icin boxx kayanza honey tavsiye ederim.Tamamen doyurucu gövdesi ve tatlı meyvelerle çok iyi yansıtıyor.

Kakao-vişne de gayet güzel, teşekkür ederim o zaman 500-500 daha mantıklı olacak.
Ben 250 şer turaco, cascavel, mam ve el penon aldım.ay sonunda çok beğendiğin bir çekirdek olursa da 1 kilo almayı düşünüyorum.

CD ana sora yı yatıp kalkıp şükrediyorum 1 kilo aldığım için, bunlardan da güzel bir tat yakalayabilirsem...

Turaco da kayanza bölgesinden ama pek kayanza karakterini yansıtmıyor.Burundi icin boxx kayanza honey tavsiye ederim.Tamamen doyurucu gövdesi ve tatlı meyvelerle çok iyi yansıtıyor.
Fiyatı biraz hevesimi kırdı ama galiba maslak tarafında cafeleri var, deneyebilirsem orada deneyip duruma göre alabilirim belki.

Ben 250 şer turaco, cascavel, mam ve el penon aldım.ay sonunda çok beğendiğin bir çekirdek olursa da 1 kilo almayı düşünüyorum.

CD ana sora yı yatıp kalkıp şükrediyorum 1 kilo aldığım için, bunlardan da güzel bir tat yakalayabilirsem...
Ana sora ilk başta çok güzeldi benim için ama paket sonu 4 demlemelik kaldığında ve ilk defa başka bir su denemeyi düşündüğümde asıl farkını anlayabildim, o biraz üzücü bir durumdu. Mam V60'a çok yakışmaz diye tahmin ettiğim için baştan elemiştim.

#5582 nolu siparişim 01 haziran da onaylandı diye mesaj geldi ve cumartesi günüde faturam kesildi maili aldim ama kahve ortada yok
Bana da kargo mesajı gelmedi ancak Yurtiçi Kargo uygulamasına bakarsanız, benimki kargoya verilmiş olarak gözüküyor, sipariş numaram 5848. Bence uygulamadan bir bakın

Cascavel ,mam ve cipizu verdigim siparislerim bugun geldi paketleri acip kokularina bakmak istedim fakat 3nde de ayni koku var normal midir ?

Merhaba, 25 Mart kavrumlu Worka için benim beğendiğim parametreler:

Su: Pınar Madran 90°
Oran : 12 /190
Öğütüm Cmd Red 42 (Normal Aks 21 olabilir. )
Abaca filtre

30 gr 40 sn ön demleme, orta şiddet debide dairesel tek döküşle 190'a tamamlama. 2.20-2.30 arası demlemenin bitmesi gerek. Bir deneyin bence, sıcak suyu seven bir çekirdek olmadığını düşünüyorum. Bu parametrelerle hem çileksi hem tropikal tatlar almanızın olası olduğunu düşünüyorum. Sonraki tarih kavrumlara kefil olamam ama. :)
Afiyet olsun.
Tek döküş bu kahve için bence çok iyi. Çilek tadını net aldım. Tatlı çilekli bir kahve. Fermente tatlar azaldı. Çoklu döküşte bütün aromalar birbirine karışıyor. Tek döküş mutlaka denemeli. Teşekkür ederim.

Benim de siparişlerim geldi. cipizu kavurum 02 haziran dolayısıyla gaz salınımı için beklememe gerek kalmadı. Reçete varmı acaba ?

V60 için mam Cascavel Mam arasında kalsam Cascavel alırdım. Turacoyu bilmiyorum.

El penon 4 haziran kavrum.
Cascavel filtre ve espresso 7 haziran geldi.

Pazartesi sabahtan el penon açılır heralde?

Bugun dukkandan teslim olarak espresso ve filtre blend aldim . Espressoyu anca haftaya denerim , filtreyi v60 ile denedim bence guzeldi f/p diyebilirim . Workayi bekliyorum gelir ise onada bakacagim .

2 Haziran kavrumlu Bombe'yi 2 gündür deniyorum, yaklaşık 96 derece su ve Abaca filtreyle.
İlk 2 denememi James Hoffmann Bey'in reçetesiyle(30-500) denedim. Önce JX ile 2.3 tur (yaklaşık CMD 23 klik) ile çektim. Blooming'de spin attırıp kahveyi bir güzel ıslatmama rağmen nedense ilk döküşte bir channeling gözlemledim. Sonrasında normal bir şekilde devam ettim ve 3:50 gibi demleme bitti. Bardağa baktığımdaysa ekşi ve sulu bir kahve vardı. Sonrasında muhtemelen channeling'den dolayı süre uzadı ve ekşilik oldu, ekstraksiyonu arttırırsam da sululuğun önüne geçerim diyip bu sefer de 2.2 turda (CMD 22) öğüttüm. Blooming'deki spini abartmama rağmen ilk döküşte yine channeling oluştu. Devam ettim ve 3:35 gibi bitti, ama sonuç neredeyse aynıydı.
Bugün de Orkun Üstel Bey'in reçetesine(15-240) başvurdum. JX ile 2.3 tur çektim, döküşleri 30''-1'-1:25' olarak yaptım. Channeling oluşmadı ve demleme 2:35 gibi bitti. Daha hoş kokulu bir kahve ortaya çıktı. Ama bardaktaki ekşilik azalmış olsa da yine de yoğun olarak ben buradayım diyor.
Merak ettiğim şey, channeling neden oluşmuş olabilir ve bu ekşiliği nasıl yok edebilirim. İşte kivi notasından, domates reçeli notasından vesaire bardağa yansıyan bir ekşilik değil bu, bildiğiniz demleyemedim ve kötü oldu kahve. 80 gram kahvem gitti ve gram zevk alamadım içerken, içim yandı, neticede paradır bu. Yardımlarınıza açığım 😅

2 Haziran kavrumlu Bombe'yi 2 gündür deniyorum, yaklaşık 96 derece su ve Abaca filtreyle.
İlk 2 denememi James Hoffmann Bey'in reçetesiyle(30-500) denedim. Önce JX ile 2.3 tur (yaklaşık CMD 23 klik) ile çektim. Blooming'de spin attırıp kahveyi bir güzel ıslatmama rağmen nedense ilk döküşte bir channeling gözlemledim. Sonrasında normal bir şekilde devam ettim ve 3:50 gibi demleme bitti. Bardağa baktığımdaysa ekşi ve sulu bir kahve vardı. Sonrasında muhtemelen channeling'den dolayı süre uzadı ve ekşilik oldu, ekstraksiyonu arttırırsam da sululuğun önüne geçerim diyip bu sefer de 2.2 turda (CMD 22) öğüttüm. Blooming'deki spini abartmama rağmen ilk döküşte yine channeling oluştu. Devam ettim ve 3:35 gibi bitti, ama sonuç neredeyse aynıydı.
Bugün de Orkun Üstel Bey'in reçetesine(15-240) başvurdum. JX ile 2.3 tur çektim, döküşleri 30''-1'-1:25' olarak yaptım. Channeling oluşmadı ve demleme 2:35 gibi bitti. Daha hoş kokulu bir kahve ortaya çıktı. Ama bardaktaki ekşilik azalmış olsa da yine de yoğun olarak ben buradayım diyor.
Merak ettiğim şey, channeling neden oluşmuş olabilir ve bu ekşiliği nasıl yok edebilirim. İşte kivi notasından, domates reçeli notasından vesaire bardağa yansıyan bir ekşilik değil bu, bildiğiniz demleyemedim ve kötü oldu kahve. 80 gram kahvem gitti ve gram zevk alamadım içerken, içim yandı, neticede paradır bu. Yardımlarınıza açığım 😅

Merhaba,

Suyunuz kahveyi çözemiyor olabilir mi? Değiştirip denediniz mi?

Kahve hakkında bir fikrim yok ama abaca filtre spin attırmaya pek gelmiyor bence. Özellikle daha çok toz çıkaran kahvelerde benim demleme sürelerim çok uzamıştı. Spin yerine kaşıkla veya bir çubukla karıştırmayı denerseniz süreleriniz daha tutarlı olacaktır.

Geri