Merhabalar,Tabi.
ben 3. haftanın başında demlemeye başladım. Kahve 3. hafta parlak asidite, meyve suyumsu
4. hafta çiçeksi, gesha mı bu acaba dedirten
5. hafta tam oturmuş son derece dengeli idi.
Oldukça açık bir kavrum olduğu için suyu 93-95 dereceler arası kullandım. Öğütüm olarak orta, orta-ince öğütüm kullandım. çok açık kavrum olduğu için kalın öğütüme pek gitmedim kahvenin under çıkmaması için, çünkü bu sefer asidite rahatsız edici olabiliyor. Her bir ekipmanda değişik ve tatminkar sonuçlar verdi, özellikle ılık-soğuk geçişleri gerçekten rengarenk.
Ekipmana göre oranım değişiyor ama kabaca;
v60 için 19/300 ya da 16/250
diğer düşük bypass konikler ve düz tabanlar için 15/250 ya da 18/300
aeropress için 16 ya da 17/250 kullandım.
döküşler de ya eşit 3 parça (100/100/100, 80/80/90 gibi) ya da çift bloom+tek döküş (50/50/150, 75/75/150 gibi) kullandım. ortalama süreler ekipmana göre değişmekle beraber genelde 2:25-45 arası oldu. Değirmeninizi bilmediğim için şu klik diyemiyorum ne yazık ki.
paylaştığınız reçeteler için teşekkür ederim, çok fayda sağladım.
ben de bu bilgiler üzerine iki farklı demleme yaptım.
1.demlemede 93-95 derece su, orta-ince öğütüm amaçlı K-Ultra ile 7.5 seviyesinde
v60 16/250 80/80/90 olarak 3.10'da demleme bitti. filtrede kalan kahveye bakınca biraz fazla çözünmeye işaret edece çamurlanma başlangıcı gördüm.
özellikle sıcakken daha meyve suyumsu bir çıktı oldu.
2.demlemede yine 93-95 derece su, ilk demlemeye göre biraz daha kalınlaştırarak K-Ultra ile 8.0 seviyesinde öğütüm
v60 16/250 70/80/100 olarak 2.45'tr demleme bitti. filtrede kalan kahve benim sınırlı tecrübeme göre ideal çözünmeyi işaret etti.
hem demleme sonrası filtrede gördüğüm kahve hem demleme süresi beklentimi artırdı.
oldukça yoğun gövdeli, sıcakken daha yoğun aromalı, sıcaklık düştükçe ayrı keyif veren bir kahve çıktı.
sizin referanslar beni denemelere baya bir önden başlattı
tekrar çok teşekkürler...
hazır bu mesajı yazıyorken herkesin bayramını kutlamak isterim..
sevgiler.