• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç Haziran 2024 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

Tabi.
ben 3. haftanın başında demlemeye başladım. Kahve 3. hafta parlak asidite, meyve suyumsu
4. hafta çiçeksi, gesha mı bu acaba dedirten
5. hafta tam oturmuş son derece dengeli idi.
Oldukça açık bir kavrum olduğu için suyu 93-95 dereceler arası kullandım. Öğütüm olarak orta, orta-ince öğütüm kullandım. çok açık kavrum olduğu için kalın öğütüme pek gitmedim kahvenin under çıkmaması için, çünkü bu sefer asidite rahatsız edici olabiliyor. Her bir ekipmanda değişik ve tatminkar sonuçlar verdi, özellikle ılık-soğuk geçişleri gerçekten rengarenk.
Ekipmana göre oranım değişiyor ama kabaca;
v60 için 19/300 ya da 16/250
diğer düşük bypass konikler ve düz tabanlar için 15/250 ya da 18/300
aeropress için 16 ya da 17/250 kullandım.
döküşler de ya eşit 3 parça (100/100/100, 80/80/90 gibi) ya da çift bloom+tek döküş (50/50/150, 75/75/150 gibi) kullandım. ortalama süreler ekipmana göre değişmekle beraber genelde 2:25-45 arası oldu. Değirmeninizi bilmediğim için şu klik diyemiyorum ne yazık ki.
Merhabalar,

paylaştığınız reçeteler için teşekkür ederim, çok fayda sağladım.
ben de bu bilgiler üzerine iki farklı demleme yaptım.

1.demlemede 93-95 derece su, orta-ince öğütüm amaçlı K-Ultra ile 7.5 seviyesinde
v60 16/250 80/80/90 olarak 3.10'da demleme bitti. filtrede kalan kahveye bakınca biraz fazla çözünmeye işaret edece çamurlanma başlangıcı gördüm.
özellikle sıcakken daha meyve suyumsu bir çıktı oldu.

2.demlemede yine 93-95 derece su, ilk demlemeye göre biraz daha kalınlaştırarak K-Ultra ile 8.0 seviyesinde öğütüm
v60 16/250 70/80/100 olarak 2.45'tr demleme bitti. filtrede kalan kahve benim sınırlı tecrübeme göre ideal çözünmeyi işaret etti.
hem demleme sonrası filtrede gördüğüm kahve hem demleme süresi beklentimi artırdı.
oldukça yoğun gövdeli, sıcakken daha yoğun aromalı, sıcaklık düştükçe ayrı keyif veren bir kahve çıktı.

sizin referanslar beni denemelere baya bir önden başlattı :)

tekrar çok teşekkürler...

hazır bu mesajı yazıyorken herkesin bayramını kutlamak isterim..

sevgiler.

#W12198434 ile kullanıcıların seçtiği kavurucuyu desteklemeye devam

1 kg toucan cerrado yanında jailo arcilanın hem natüreli hem de yıkanmışı ile dahil oldum. Emeği geçenlere teşekkürler, iyi bayramlar dilerim.

Etkin 2 cup yarışma kahvesi ile alıma dahil olduktan sonra etkin 8 cup çekilişini de kazanarak bu ayı güzel bir bayram hediyesi ile tamamladım. 😇

Filtre için Esperanza/All-Day arasında hangisini seçmeliyim? Demleme yöntemi olarak V60 kullanıyorum.

Bir de kavurma makinenizin markasını öğrenebilir miyim?

Son düzenleme:
Hu
Filtre için Esperanza, All-Day mı seçmeliyim acaba?
Demleme yöntemi olarak V60 kullanıyorum. Bir de kavurma makinenizi öğrenebilir miyim?
Esperanza yı ben espresso için tercih ederdim ama filtre için de olabilir gövde ağırlıklı güçlü bir bardak elde edersiniz. All Day neredeyse her yöntemle verim alabileceğimiz bir çekirdek. Makinemiz Golden, 10 kg kapasite.

Filtre için Esperanza/All-Day arasında hangisini seçmeliyim? Demleme yöntemi olarak V60 kullanıyorum.

Bir de kavurma makinenizin markasını öğrenebilir miyim?
Gövdeli bardak istiyorsanız esperanza, gövdeden hoşlanmıyorsanız all-day olabilir.

15g doz, 37g verim = 1:2,5
17,5g doz, 47,5g verim = 1:2,7
22g doz, 44g verim = 1:2
Total süre 25-27 sn

Tarif yapımına 1:2 oranından başlamanızı öneririm. 1:2 oranında espressoların hoş bir şekilde güçlü olduğunu ancak tüm nüansları tatmak için çok güçlü olmadığını fark ettim. 1:1,5 oranı, espressoyu aşırı güçlü yapabilir, bu da kahvenin vermesi gereken tüm güzel tatları gizler. Bazı kahvelerde 1:2,5 oranına gitmek de akıllıca olabilir, böylece sertlik biraz azalır ve kahve daha fazla açılır.
Espresso tarifleri hazırlarken, en az birkaç farklı demleme süresini denemeden önce oranı 1:2'den değiştirmemenizi öneririm. Sadece farklı demleme sürelerinde 1:2 oranında hoş sonuçlar elde edemeyeceğinizi düşünüyorsanız, oranı değiştirmeye başlamalısınız.
Şimdiden afiyetler dilerim.
Atzumpa için V60 öneriniz nedir?

Atzumpa için V60 öneriniz nedir?
Merhabalar çok fazla öneri yapabilirim ama genelde en çok hoşlandığım reçeteyi paylaşmak isterim şu şekilde paylaşıyorum deneyimledikten sonra geri dönüşünüzü bekliyorum afiyetler dilerim şimdiden.

Sıcaklık: 94°C
Oran: 1:16 (15g kahve - 240ml su)
Toplam süre: 2:10 - 2:20
Öğütme boyutu: Commandante C40'ta 22-24;
süre 2:20'nin üzerindeyse daha kalın öğütün; 2:10 öğütücüden daha hızlı, daha ince
Dökme hızı: 6ml/s

1. döküş: 0 saniyede - 80ml (40ml daire içine dökün , ardından 40ml merkeze dökün)

2. döküş : 0:40 - 160ml (40ml daire , 40ml orta dökün )

3. döküş: 1:20 - 240ml (40ml ortasına dökün , 40ml dairesel döküş ile bitirin)

@fnidaf hanim #W12267820 3 kiloluk sipariş ile aylık alımımı sizden toplam 4.5 kilo olarak tamamladım. Bayram dan sonra gönderim yapılacağı bile bile. Sizden ricam en yeni kavrum tarihi göndermeniz olacak. Normaldan fazla beklemek gerekirse benim için sorun yok. İyi bayramlar

Selamlar. Jairo Arcila/Pink Bourbon için tarifi olan var mı?

Tabi.
ben 3. haftanın başında demlemeye başladım. Kahve 3. hafta parlak asidite, meyve suyumsu
4. hafta çiçeksi, gesha mı bu acaba dedirten
5. hafta tam oturmuş son derece dengeli idi.
Oldukça açık bir kavrum olduğu için suyu 93-95 dereceler arası kullandım. Öğütüm olarak orta, orta-ince öğütüm kullandım. çok açık kavrum olduğu için kalın öğütüme pek gitmedim kahvenin under çıkmaması için, çünkü bu sefer asidite rahatsız edici olabiliyor. Her bir ekipmanda değişik ve tatminkar sonuçlar verdi, özellikle ılık-soğuk geçişleri gerçekten rengarenk.
Ekipmana göre oranım değişiyor ama kabaca;
v60 için 19/300 ya da 16/250
diğer düşük bypass konikler ve düz tabanlar için 15/250 ya da 18/300
aeropress için 16 ya da 17/250 kullandım.
döküşler de ya eşit 3 parça (100/100/100, 80/80/90 gibi) ya da çift bloom+tek döküş (50/50/150, 75/75/150 gibi) kullandım. ortalama süreler ekipmana göre değişmekle beraber genelde 2:25-45 arası oldu. Değirmeninizi bilmediğim için şu klik diyemiyorum ne yazık ki.

Selamlar. Jairo Arcila/Pink Bourbon için tarifi olan var mı?

Casa Negra'yı 15 gün degassing süresinden sonra espresso olarak tüketmeye başladım. Forum genelinde neredeyse espresso hakkında çok az şey paylaşıldığı için cevap verilir mi çok umudum yok ama yine de sormak istedim;
Öğütücü olarak Eureka mignon single dose, sepet olarakta mhw-3bomber Dex 18gr. kullanıyorum ve neredeyse sıfır noktasına yakın bir yerde ancak 1:2 oranı 25sn'lerde alabildim. Bu kahve çekirdekleri bugüne kadar en ince öğütüm isteyen tür oldu benim için, sizin deneyiminiz de aynı yönde mi oldu merak ettim açıkçası.
Casa Negra'yı (1 Hazıran) espresso olarak demledim bugün.

Yorumunuza dayanarak ince başladım, sonra yavaş yavaş hep kullandığım ayarlara doğru ilerledim. Hep kullandığım ayarlarla güzel sonuç alabildim.

16 gr -> 34 gr. Badem ezmesi kokuda aldım. Yazılan mandalina tadı azcık su ekleyince alabildim sanırım. Yarın tekrar denerim, 3 tane espresso'dan sonra damağım tat almamaya başladı.

Yarışma kahvesi sebastian gomez bir kaç yudumda içilmelik, şeftali suyu gibi bu kahvenin soğuk buzlu versiyonu da güzel olur bence. Son zamanlarda içtiğim ve keyifle tükettiğim hiç bitmesin diyip de fondip yaptığım leziz bir kahve. Elinize sağlık @Tetra.n.Roastery @Sefer Dağ 😇🙏🏻

Yorumunuza dayanarak ince başladım, sonra yavaş yavaş hep kullandığım ayarlara doğru ilerledim. Hep kullandığım ayarlarla güzel sonuç alabildim.
Normalde sıfır noktasından 2 ile 3 tam sayı arasında kalınlaştırarak (Eureka mignon SD) alıştığım demlemeleri gerçekleştiriyorum. Bu çekirdekte resmen dişlilerin ses çıkarmaya başladığı noktadan biraz daha kalın olacak şekilde verim alabildim. Doz yükselttiğimde bile bu ayara çok yakın kalmam gerekti! Acaba öğütücü mü bozuldu diye şüphe duymaya başladım resmen : )
Birkaç güne içinde Jairo Arcila/Pink Bourbon demlemeye başlayacağım, bakalım bu çekirdekte nasıl bir sonuç alacağım.

Jairo Arcila/Pink Bourbon için konuşuyorum bu kahveyi iyi demleyemediğimi düşünüyorum. Nedense potansiyeli bu değilmiş gibi veya ben beklentimi yüksek tuttum. Tavsiye edilen ince öğütüm ve yüksek sıcaklık ile keyif alamadım. Kalın öğütümler ile süreyi ayarlamak zor oluyor. Çare bulursam haber ederim. 😂

Ben pink bourbon’ u 15. günde demledim.Sitedeki yıkanmış kahveler için olan tatlılık reçetesini birebir uyguladım ama 2:40 olan hedef süre tutmadı,2:15 oldu bitiş.Bence hala degass ihtiyacı var ama ananasın tam tatlılaşmadan önceki halini hatırlatan bir bardak çıktı diyebilirim

Geri