• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç Haziran 2024 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

Yarışma seti ile toplu alımda yerimi aldım. Etkin dripper gibi yerli ve güzel bir ürünle buluşmamızı sağlayan @Tetra.n.Roastery ve forum ekibine teşekkür ederim. Öncelikle hızınız muhteşem 27 saatte ürünüm elime ulaştı. Yarışma setinde yer alan Sebastian Gomez kavrum tarihini göremedim. Öğrenme imkanım var mıdır ? Ayrıca kahveyi demleme reçetenizde yer alan listeye göre fermente olarak mı düşüneceğim yoksa natural mi ? @Sefer Dağ @fnidaf bir de reçete önerisi alabilir miyim ? K6 değirmenim. Şimdiden teşekkürler. ☺️
Selamlar, sırayla cevap verecek olursam:

Paketin altında etiket olması lazım, yoksa eğer kavrum tarihi 06/06 olacak.

Demleme rehberine göre fermente kahveler kısmından reçete için yararlanabilirsiniz. Ben buraya yarışma reçetemi bırakacağım, bence yarışma ekipmanı ve kahvesiyle daha uygun olur.
15:240 (1:16)
Ön demleme 45 sn, 60 gr su. 45. Saniyede 100 gr suyu daha hızlı bir şekilde ekleyip 1:20 ye kadar bekliyoruz. Son döküş 80 gr daha yavaş tempo ile.
Su sıcaklığı 92 derece, 80 ppm (nestle önerebilirim ama oynama yapmak gerekebilir).

Bu reçete aynı anda 3 demleme yapmak üzere tasarlandı, hedef tds de 1.40 civarıydı. Siz tercihinize göre sürelerle oynayabilirsiniz.

Değirmenle ilgili olarak K6 her aralıkta 50 klik giden bir değirmen diye biliyorum, açıkçası kullanma fırsatım olmadı. Yarışmada 1zpresso Kpro kullandım, 6.3 değerinde. K6'da sanıyorum 90-120 arası bir değere denk gelebilir.

Umarım yardımcı olmuştur, şimdiden afiyet olsun. Güzel bir deneyim olması dileğiyle.

Önerebileceğiniz kahveniz yok mu?
@Sefer Dağ @fnidaf
Selamlar, kusura bakmayın mesaj arada kaynamış.

İstediğiniz standartlarda All Day Blend önerebilirim. Bunun dışında Kolombiya Esperanza ve Brezilya Cerrado geleneksel espressoya uygun hem sadece hem de sütlü içeceklerde verim alabileceğiniz çekirdekler olacaktır.

Şimdiden afiyetler!

Demleme rehberine göre fermente kahveler kısmından reçete için yararlanabilirsiniz. Ben buraya yarışma reçetemi bırakacağım, bence yarışma ekipmanı ve kahvesiyle daha uygun olur.
Ön demleme 45 sn, 60 gr su. 45. Saniyede 100 gr suyu daha hızlı bir şekilde ekleyip 1:20 ye kadar bekliyoruz. Son döküş 80 gr daha yavaş tempo ile.
Su sıcaklığı 92 derece, 80 ppm (nestle önerebilirim ama oynama yapmak gerekebilir).

Bu reçete aynı anda 3 demleme yapmak üzere tasarlandı, hedef tds de 1.40 civarıydı. Siz tercihinize göre sürelerle oynayabilirsiniz.

Değirmenle ilgili olarak K6 her aralıkta 50 klik giden bir değirmen diye biliyorum, açıkçası kullanma fırsatım olmadı. Yarışmada 1zpresso Kpro kullandım, 6.3 değerinde. K6'da sanıyorum 90-120 arası bir değere denk gelebilir.

Umarım yardımcı olmuştur, şimdiden afiyet olsun. Güzel bir deneyim olması dileğiyle.
Çok teşekkür ederim 😇

Endonezya Frinsa Manis diyebilirim.
Dün ve bugün demledim. Buram buram güzel kokan kahveleri özlemiştim.

Hario filtre kağıdıyla 1zpresso k-max 5.8 ile 2.00-2.10 dk arasında bitti. Reçeteye göre erken bitmesine rağmen çok lezzetli bir fincan oldu. Her yudumda sesli sesli "Mmmm" söyleten kahve

Dün ve bugün demledim. Buram buram güzel kokan kahveleri özlemiştim.

Hario filtre kağıdıyla 1zpresso k-max 5.8 ile 2.00-2.10 dk arasında bitti. Reçeteye göre erken bitmesine rağmen çok lezzetli bir fincan oldu. Her yudumda sesli sesli "Mmmm" söyleten kahve
Selamlar,

Ben de değirmen olarak Kultra kullanıyorum.
Gördüğüm kadarıyla kendi sitesinde aynı öğütüm aralıkları referans verilmiş.
20gr kahve 320gr su demlemelerimde 9-10 arasında öğütüm yaparak ancak 3 dakikada demlemeyi bitiriyorum.
16-240 demlemeler 2..20-2.30 seviyesine ulaşıyor.

Sizce çok mu kalın öğütüyorum, kalın öğütüyorsam demleme süresi nasıl bu kadar uzun oluyor?
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim :)

@fnidaf degass süresi nedir peki?

Kahveyi 4 kere farklı sularla demledim fakat verim alamadım. Bu kahve özelinde reçeteniz nedir? Tam da önerdiğiniz günlerdeyim aslında, 1 haziran kavrumu mevcut.

Dün kahveyi aldım demledim. Normalde chemex ile demleme yaparım kahve kulubündeki arkadaşlar bilirler :) Ancak şehir dışında olduğum için origami ile demleme yaptım.Comandante 18 click origami (kağıt kalita) sıcaklık 94 derece. Blooming 35 saniye 60 ml, 2. döküş 120 ml, 3.döküş 120 ml döküşler arası bi 15 saniye beklemeniz yeterlidir. Bütün tadım notalarını alabilirsiniz. Not su pH: 7:7.50 spesifik bir markaya gerek olmadan demleme yapabilirsiniz.Aslında reçete oluşturacak kadar da zor bir çekirdek değil.Basit demlemelerle verim de alabilsiniz.

Son düzenleme:
Ah bu arada yatay ogutuyorum.
Selamlar,

Ben de değirmen olarak Kultra kullanıyorum.
Gördüğüm kadarıyla kendi sitesinde aynı öğütüm aralıkları referans verilmiş.
20gr kahve 320gr su demlemelerimde 9-10 arasında öğütüm yaparak ancak 3 dakikada demlemeyi bitiriyorum.
16-240 demlemeler 2..20-2.30 seviyesine ulaşıyor.

Sizce çok mu kalın öğütüyorum, kalın öğütüyorsam demleme süresi nasıl bu kadar uzun oluyor?
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim :)
Bu arada son zamanlarda yatay öğütüyorum, söylemeyi unuttum. Çok fark ediyor süre olarak (sonuç olarak daha iyi mi kötü mü onu bilemem)

9-10 arasına kadar hiç çıkmadım. Bana göre kalın. Ama neden olmasın.

Farklı öğütüm kalınlığı partikül dağıtımı değiştiriyor. Yani küçük veya büyük parçacıkların oranı. Belki 9-10da daha çok ince partikül oluşturuluyor, veya ince partiküller daha kolay bir şekilde filtreyi tıkanıyorlar. Bazen daha ince öğütünce, partiküller daha homojen olur ve su daha hızlı akar. Bazen çok inceye doğru öğütüyorum, demleme süresi de değişmiyor 🤷‍♂️

1zpresso Kpro için 6.3, her aralık 10 click sanırım. Click başı mikron değeri 22, 63*22=1386 mikron yapar. KINGrinder K6 click başı mikron değeri 16. 1386÷16=86,6 yapıyor sanırım.

@onurcoskun @fnidaf

1zpresso Kpro için 6.3, her aralık 10 click sanırım. Click başı mikron değeri 22, 63*22=1386 mikron yapar. KINGrinder K6 click başı mikron değeri 16. 1386÷16=86,6 yapıyor sanırım.

@onurcoskun @fnidaf
Kpro 6.3 1386 mikron değil, hatta yaklaşık yarısına geliyor. Ortalama 500-550 mikron civarı diyebiliriz. Hem kullanıcısı olarak bunu söyleyebilirim hem de aşağıdaki chart da bunu doğrular nitelikte.
1Zpresso-K-Pro-grind-size-chart (1).png

Kpro 6.3 1386 mikron değil, hatta yaklaşık yarısına geliyor. Ortalama 500-550 mikron civarı diyebiliriz. Hem kullanıcısı olarak bunu söyleyebilirim hem de aşağıdaki chart da bunu doğrular nitelikte.
Ekli dosyayı görüntüle 34011
Az önce bende baktım buna ama verilere göre bu hesap çıkıyor. Ben mi yanlış düşünüyorum acaba hesabı?

Az önce bende baktım buna ama verilere göre bu hesap çıkıyor. Ben mi yanlış düşünüyorum acaba hesabı?
şöyle bir yanılgı oluyor mikron hesabında;
bazı değirmenlerin klik başı mikron değerini öğütücünün tabanıyla olan kahvenin öğütüldükten sonra geçtiği aralığı verirken bazıları iki dişli arası mesafeyi veriyor. bu da farklılığa sebep oluyor.

şöyle bir yanılgı oluyor mikron hesabında;
bazı değirmenlerin klik başı mikron değerini öğütücünün tabanıyla olan kahvenin öğütüldükten sonra geçtiği aralığı verirken bazıları iki dişli arası mesafeyi veriyor. bu da farklılığa sebep oluyor.
Bilgi için teşekkür ederim. Bu işe bir standart getirmek lazım o zaman.

Eksen üzerine 22 mikron bıçak hareket eder.
İç bıçak ve dış bıçak arasındaki mesafe ne kadar değişir bilemeyiz. (Youtube'ta 14 mikron gibi duymuştum k-pro için.) O konuda her model farklı.

Verilen mikron değeri de istediğimiz partikül ortalama boyutu. Hepsi farklı değeler. Mesela Tetra 800 mikron yazdı rehberinde. Değirmenden çıkan partikül boyutudur. Aynı ayarda farklı kahve de farklı sonuç verir boyutsal olarak. Tablodaki alt cetvel o değeri gösteriyor

Bu sebeple hesap pek yapılmaz.

Ben bu mikron hesaplarından anlamıyorum bunun akademisi var mı ☺️

Eksen üzerine 22 mikron bıçak hareket eder.
İç bıçak ve dış bıçak arasındaki mesafe ne kadar değişir bilemeyiz. (Youtube'ta 14 mikron gibi duymuştum k-pro için.) O konuda her model farklı.

Verilen mikron değeri de istediğimiz partikül ortalama boyutu. Hepsi farklı değeler. Mesela Tetra 800 mikron yazdı rehberinde. Değirmenden çıkan partikül boyutudur. Aynı ayarda farklı kahve de farklı sonuç verir boyutsal olarak. Tablodaki alt cetvel o değeri gösteriyor

Bu sebeple hesap pek yapılmaz.
Düz mantık iki dişli arasındaki mikron değeri olarak düşünüp hesap ettim. Bu şekilde olsa çıkan partikül ortalama olarak doğru olur diye düşünüyorum. Ama referanslar farklıymış. Öğrenmiş olduk, teşekkür ederim tekrardan.

Geri