fnidaf
Barista
- İsim
- Nida Fetullahoglu
Daha fazla
- İsim
- Nida Fetullahoglu
Selamlar, sırayla cevap verecek olursam:Yarışma seti ile toplu alımda yerimi aldım. Etkin dripper gibi yerli ve güzel bir ürünle buluşmamızı sağlayan @Tetra.n.Roastery ve forum ekibine teşekkür ederim. Öncelikle hızınız muhteşem 27 saatte ürünüm elime ulaştı. Yarışma setinde yer alan Sebastian Gomez kavrum tarihini göremedim. Öğrenme imkanım var mıdır ? Ayrıca kahveyi demleme reçetenizde yer alan listeye göre fermente olarak mı düşüneceğim yoksa natural mi ? @Sefer Dağ @fnidaf bir de reçete önerisi alabilir miyim ? K6 değirmenim. Şimdiden teşekkürler.![]()
Paketin altında etiket olması lazım, yoksa eğer kavrum tarihi 06/06 olacak.
Demleme rehberine göre fermente kahveler kısmından reçete için yararlanabilirsiniz. Ben buraya yarışma reçetemi bırakacağım, bence yarışma ekipmanı ve kahvesiyle daha uygun olur.
15:240 (1:16)
Ön demleme 45 sn, 60 gr su. 45. Saniyede 100 gr suyu daha hızlı bir şekilde ekleyip 1:20 ye kadar bekliyoruz. Son döküş 80 gr daha yavaş tempo ile.
Su sıcaklığı 92 derece, 80 ppm (nestle önerebilirim ama oynama yapmak gerekebilir).
Bu reçete aynı anda 3 demleme yapmak üzere tasarlandı, hedef tds de 1.40 civarıydı. Siz tercihinize göre sürelerle oynayabilirsiniz.
Değirmenle ilgili olarak K6 her aralıkta 50 klik giden bir değirmen diye biliyorum, açıkçası kullanma fırsatım olmadı. Yarışmada 1zpresso Kpro kullandım, 6.3 değerinde. K6'da sanıyorum 90-120 arası bir değere denk gelebilir.
Umarım yardımcı olmuştur, şimdiden afiyet olsun. Güzel bir deneyim olması dileğiyle.