Yanlışa yanlış derseniz ne yazık ki başınıza bir şeyler geliyor buralarda

Mesela
şu ürünün satıcısı oldukça adil ticaret yapan biri,serbest piyasa sonuçta kim suçlayabilir onu? Bu durumu savunan kaç kişi eşine dostuna ahbabina bu ürünü bu link ile atar,ben atarım diyen eşini dostunu ahbabini savunmaya devam edebilir.
Burada eleştirilen şey şeffaflığın olmaması.Urunun fiyatının 1255 lira olmasi değil, gösterilmesi.Bu ürün pekala 1255 lira olabilir ama herkes biliyor ki toplu alım bitince tetra uzuuun bir indirim dönemine girecek,oranı %25 olacak ve bu ürün 941,25 ten satılacak.Tıpkı toplu alıma seçilmeden önce olduğu gibi.Butun bu eleştirileri olumlu ve anlamlı bulurdum ancak bu fiyat eleştirilerini yaptığınız başlığa göre alacaginiz tepkiler ve size tepki verecek kişiler değişiyor.Mesela bunu Petra başlığında yazmış olsaydım bana serbest piyasa diye tepki verenler gülerek tepki verecekti.Yanlisi kim yaparsa yapsın yanlış diyebilmeliyiz,bizi bu ileri götürür.Bu şekilde bindirimden indirimler hem piyasayı manipüle ediyor hem de enflasyon nedeniyle alt üst olan fiyat beklentimizi kötüye kullanıyor.Aramizdan birçok kişiyi biliyorum yerliden ümidi kestiler ve sadece yurtdışından abonelik aliyorlar.Haklilar onları kim eleştirebilir ki ama bütün bu manipulasyonlar piyasaya yeni giren küçük oyunculara vermeye çalıştığımız desteğe de köstek oluyor.Mesela ben bu ürünü %30 indirimli olduğunu dusunerek satın aldım, halbuki bana %6,5 indirimle aldığım söylense de teşekkür eder ve satın alırdım.İste bu yüzden 3. dalganın şeffaflık ilkesini ülkemizde Haşim Bey gibi kar amacı gütmeyen, yalnızca bu kültüre katki sağlamak için uğraşan insanlar haricinde göremeyeceğiz.Ben sadece bir soru sordum,bunu yaptığımda herkes aslında ne anlama geldiğini bilerek niyet okuyor ve tepki gösteriyor.Niyetimi doğru okumanız bile bu konuda bir şeylerin ters gittiğinin en saf göstergesi.