• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç Haziran 2024 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

1 kilo JAIRO ARCILA EF2(vet kopyaladım) ile katıldığım etkinlik, yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim
Tövbeler olsun bu neçe bir çekirdektir. Ankara’dan Ankara’ya 2 günde geldi yurtiçi sağ olsun ( bi de eğer kapanmadıysa benim bildiğim tetrayla da yakınız ha hatta bi ara sabah sipariş verdiğim kahveyi arabayla geçerken bırakmışlardı hahahshs). Normalde 1 yıldır tövbeliydim degass dolmadan kahveyi yapmaya. Şeytana uydum bu sefer kokusuna dayanamayıp akşam akşam. Neyse en başa dönelim : tövbeler olsun bu neçe bir çekirdektir. Elinize sağlık, emeğinize sağlık. Siz de sağ olun sayın kahvekulübü üyeleri ben tetraya oy vermemiştim normalde zndndnfjf

Bu iki çekirdek aynı mı acaba,hasat farkı vs yok değil mi?

Belki yeni hasattir,belki lot farklidir yeşilde fiyat farkı vardır belki diye soruyorum daha doğrusu umut ediyorum açıkçası 😊

"maliyet, kavurmacı farkı, yüksek enflasyon vb" is coming.
o da değil de genel olarak şunu anlamıyorum; neden insanlar aynı olmasını bekliyor ki ürünlerin fiyatlarının? serbest piyasada açıkçası isteyen istediği fiyatı çeker. Kimse de zorlamıyor gidin ve x kavurucudan alın diye insanları, tercih hakkınız her zaman var. hatırlayanlar bilir yaye vardı geçen sene delifişşek birşeydi, onu coffee department çok yüksek fiyattan koymuştu ultraya göre, ben de afiyet olsun alanlara diyip ultradan almıştım.
konu bu kadar basit aslında.

o da değil de genel olarak şunu anlamıyorum; neden insanlar aynı olmasını bekliyor ki ürünlerin fiyatlarının? serbest piyasada açıkçası isteyen istediği fiyatı çeker. Kimse de zorlamıyor gidin ve x kavurucudan alın diye insanları, tercih hakkınız her zaman var. hatırlayanlar bilir yaye vardı geçen sene delifişşek birşeydi, onu coffee department çok yüksek fiyattan koymuştu ultraya göre, ben de afiyet olsun alanlara diyip ultradan almıştım.
aslında aynı değil de neden yakın olmasını beklemeyelim ki? ben de" kimse zorlamıyor gidin oradan" alın yaklaşımını anlamıyorum. Bizim yorum yapma hakkımız yok mu? Firmaların ürünleri için koyduğu fiyatlar eleştirilemez mi?

Belki yeni hasattir,belki lot farklidir yeşilde fiyat farkı vardır belki diye soruyorum daha doğrusu umut ediyorum açıkçası 😊
Sırf bu çekirdek için 3 aydır Lot a oy veriyorum.2023 sonu yaptığı indirimle bikaç çekirdek almıştım.Sağ olsunlar hediye olarak 100 gr Divisia göndermişlerdi.Müthiş leziz, içmelere doyamamıştım.

Selamlar,

Yavaş yavaş toplu alımın ilk haftasını bitiriyoruz. Ekip olarak bizim için keyifli bir süreç, aynı anda bu kadar insana ulaşabilmek ve kahve deneyimini paylaşsbilmek büyük bir ayrıcalık.

Sebastian Gomez konusuna gelecek olursak. Neden bu fiyattan satılıyordan ziyade, bu kahve niye bu kadar özel ve ayrı tutuluyor size ondan bahsedeyim.

Yarışma sürecinde en önemli konu kahve seçimi. Özellikle ulusalda güzel bir sonuç elde etmişken (teknik olarak olabilecek en iyi sonuçtu, bu bir yorum değil; gerçek), e dünya şampiyonasında neden iyi bir sonuç olmasın, niye kendimizi göstermeyelim diye düşündük elbete. Bu duruma yaraşır, bu seneye ait bir kahve ararken de yine aynı tedarikçiye başvurduk ve Sebastian Gomez'in 2024 hasatı ile karşılaştık. Bu kahve daha dünya sahnesine çıkmadan ne kahvelerle yarıştı, size anlatamam. Hem de kaç kere. Her seferinde de galip geldi. Dünyada bu kahve 18. oldu sonra. Bu sıralamanın ne kadar başarı olduğu da olmadığı da tartışılır elbette. Sayılar da tartışılır. Tecrübe anlamında heybemizi doldurup gelmişken, bu kahveyi kahve severle paylaşmak küçük bir başlangıç, bir teşekkür niteliğindedir benim için.

İşin özü, olay paylaşmakla alakalı. Olanı paylaşmak. Olmayan bir şeyi daha fazla gösterip sunmak değil. Zira hakemler buna kanmaz.

Şimdiden afiyetler.
From Ankara with Love.

Selamlar,

Yavaş yavaş toplu alımın ilk haftasını bitiriyoruz. Ekip olarak bizim için keyifli bir süreç, aynı anda bu kadar insana ulaşabilmek ve kahve deneyimini paylaşsbilmek büyük bir ayrıcalık.

Sebastian Gomez konusuna gelecek olursak. Neden bu fiyattan satılıyordan ziyade, bu kahve niye bu kadar özel ve ayrı tutuluyor size ondan bahsedeyim.

Yarışma sürecinde en önemli konu kahve seçimi. Özellikle ulusalda güzel bir sonuç elde etmişken (teknik olarak olabilecek en iyi sonuçtu, bu bir yorum değil; gerçek), e dünya şampiyonasında neden iyi bir sonuç olmasın, niye kendimizi göstermeyelim diye düşündük elbete. Bu duruma yaraşır, bu seneye ait bir kahve ararken de yine aynı tedarikçiye başvurduk ve Sebastian Gomez'in 2024 hasatı ile karşılaştık. Bu kahve daha dünya sahnesine çıkmadan ne kahvelerle yarıştı, size anlatamam. Hem de kaç kere. Her seferinde de galip geldi. Dünyada bu kahve 18. oldu sonra. Bu sıralamanın ne kadar başarı olduğu da olmadığı da tartışılır elbette. Sayılar da tartışılır. Tecrübe anlamında heybemizi doldurup gelmişken, bu kahveyi kahve severle paylaşmak küçük bir başlangıç, bir teşekkür niteliğindedir benim için.

İşin özü, olay paylaşmakla alakalı. Olanı paylaşmak. Olmayan bir şeyi daha fazla gösterip sunmak değil. Zira hakemler buna kanmaz.

Şimdiden afiyetler.
From Ankara with Love.
Teşekkürler şampiyon emeklerine sağlık 🌿🌸

Süper yanlış bir yaklaşım.
Geniş ve ıçuluslaradına açık, tçreksbet yoğun piyasada dediğiniz doğru olabilir. Ancak dar ve rekabetin az olduğu, firmaların birbirine bakarak fiyat belirlediği, it halaya kapalı bir piyasada durum fiyatların tüketici aleyhine sürekli şişmesine neden olur. Bkz. emlak piyasası.
Açıkçası ben de kraldan çok kral o olup firma yerine yanıt veren firma savunan tüketiciyi anlamıyorum.

Yanlışa yanlış derseniz ne yazık ki başınıza bir şeyler geliyor buralarda 😂
Mesela şu ürünün satıcısı oldukça adil ticaret yapan biri,serbest piyasa sonuçta kim suçlayabilir onu? Bu durumu savunan kaç kişi eşine dostuna ahbabina bu ürünü bu link ile atar,ben atarım diyen eşini dostunu ahbabini savunmaya devam edebilir.
Burada eleştirilen şey şeffaflığın olmaması.Urunun fiyatının 1255 lira olmasi değil, gösterilmesi.Bu ürün pekala 1255 lira olabilir ama herkes biliyor ki toplu alım bitince tetra uzuuun bir indirim dönemine girecek,oranı %25 olacak ve bu ürün 941,25 ten satılacak.Tıpkı toplu alıma seçilmeden önce olduğu gibi.Butun bu eleştirileri olumlu ve anlamlı bulurdum ancak bu fiyat eleştirilerini yaptığınız başlığa göre alacaginiz tepkiler ve size tepki verecek kişiler değişiyor.Mesela bunu Petra başlığında yazmış olsaydım bana serbest piyasa diye tepki verenler gülerek tepki verecekti.Yanlisi kim yaparsa yapsın yanlış diyebilmeliyiz,bizi bu ileri götürür.Bu şekilde bindirimden indirimler hem piyasayı manipüle ediyor hem de enflasyon nedeniyle alt üst olan fiyat beklentimizi kötüye kullanıyor.Aramizdan birçok kişiyi biliyorum yerliden ümidi kestiler ve sadece yurtdışından abonelik aliyorlar.Haklilar onları kim eleştirebilir ki ama bütün bu manipulasyonlar piyasaya yeni giren küçük oyunculara vermeye çalıştığımız desteğe de köstek oluyor.Mesela ben bu ürünü %30 indirimli olduğunu dusunerek satın aldım, halbuki bana %6,5 indirimle aldığım söylense de teşekkür eder ve satın alırdım.İste bu yüzden 3. dalganın şeffaflık ilkesini ülkemizde Haşim Bey gibi kar amacı gütmeyen, yalnızca bu kültüre katki sağlamak için uğraşan insanlar haricinde göremeyeceğiz.Ben sadece bir soru sordum,bunu yaptığımda herkes aslında ne anlama geldiğini bilerek niyet okuyor ve tepki gösteriyor.Niyetimi doğru okumanız bile bu konuda bir şeylerin ters gittiğinin en saf göstergesi.
Çok pardon anlayamadım? Acaba toplu alımdan sonra bir indirim yapacağımızı kim söyledi acaba size?

"maliyet, kavurmacı farkı, yüksek enflasyon vb" is coming.
Bence bunlar kabul edilebilir şeyler. Birisi kavurucu farkı dese Eyvallah derim. Fiyatı bana anlam ifade etmezse sebebini kendimce açıklar ve satın almam. Firma da kendilerince fiyatın öyle olmasını ister 2 cümleyle ister 20 cümleyle açıklar ya da açıklamaz ister ciddiye alır ister almaz konu biter. ''Almak zorunda değilsin'' gibi cevaplarsa insanı yorum yapmaktan soğutuyor ve yanlış anlaşılabilmeye müsait oluyorlar.

Son düzenleme:
çekirdekle ilgili deneyimlerinizi burada paylaştıktan ve cevap aldıktan sonra buradan ikili konuşmaya çevirmeyelim. Daha detaylı bilgi edinmek isteyenler görüşmelerinizi firma ile özelden yapınız.

Son düzenleme:
@Sefer Dağ Bey , geçen sene her çekirdek özelinde farklı demleme reçeteleri vardı. Sitenizde bu senede yer vermeyi düşünüyor musunuz?

1 Mayıs kavrumlu Jairo Arcila yıkanmış bugün dayanamayıp denedim( çok erken ama yine de dayanamadım :D ) . Bence biraz daha degass istiyor.

Bir de şunu eklemek isterim arkadaşlar her firma kâr amacı gütmeli. Kazanmayacağınız bir ticari işletme açmak bence sizi yanlışa sürükler çünkü sektörden uzak kararlar almaya başlarsınız ve sadece bildiğinizi yaparsınız bu da sizi hedef segment ile buluşturmaz. Arz ve talep doğru seçimlerde hem sizi ödüllendirir yanlış seçimlerde cezalandırır. Bu denge sistemi müthiş bir ekolojik sistem gibi çalışır. Ben her zaman kar amacı gütmeyen firmaya şüpheyle yaklaşırım. Yani bir insan emeğini bu kadar zor bir tecrübe ve yatırımla neden bedavaya versin ? Bana mantıklı gelmiyor. Doğru olan ticari kaygı ve yatırımını geri almaktır. Mikroekonomi 1. kuralı faiz altı kar eden firma kapanmalıdır.

Neyse bir ticari işletmeyseniz seçeneklerinizi sunarsınız beğenen beğenir beğenmeyen almaz ve bu oran fazla ise firma uzun sürede sektöre ayak uyduramadığı için batar. Bunun temel sebebi yetersiz talep. Forumda toplu alımlarda firmalarımız farklı fiyatlamalarla bizlere kahvelerini sunuyorlar burada yanlış olanlar alınır veya alınmaz. Siz karar vereceksiniz buna. 3.nesil kahvecilik lüks bir hobi artık bunu kabul edelim. Arada hepimiz o fiyat performans kahveleri arıyoruz ama eskisi gibi artık bu kahveler çok değil. Bunları ararken ulaşabileceğimiz kaynaklar azaldı veya pahalı ya da az da olsa bir şeyler hissettiren 400-500 liralık kahveler kaldı.

Bu arada firmaları gözünüzde büyütmeden onların da insan olarak var saydığınız sürece o bakış açısıyla bakabilirseniz aslında elinden gelen her şeyi yaptıklarını göreceksiniz.

Her konuştuğum kavurucu forumu sevdiğini ve sizlerin ne kadar yararlı ve etkili bir grup olduğunuzu söylüyor. Ama gelen firmalarla dalga geçer gibi konuşursanız ne onlar sizi ciddi alır ne de siz onları ciddi alıyormuşsunuz gibi olursunuz bu da forumun o elit ve yetkin yapısına zarar verir. Burada beğenmediklerinizi ve nedenlerini ya da beğendiklerinizi nedenleriyle anlatmanız iki taraf içinde yeterli olur. Lütfen o ince çizgiyi aşmadan kırmadan fikirlerimizi dile getirelim.

Son düzenleme:
Süper yanlış bir yaklaşım.
Geniş ve ıçuluslaradına açık, tçreksbet yoğun piyasada dediğiniz doğru olabilir. Ancak dar ve rekabetin az olduğu, firmaların birbirine bakarak fiyat belirlediği, it halaya kapalı bir piyasada durum fiyatların tüketici aleyhine sürekli şişmesine neden olur. Bkz. emlak piyasası.
Açıkçası ben de kraldan çok kral o olup firma yerine yanıt veren firma savunan tüketiciyi anlamıyorum.
Sanki sizin yaklaşımınızda pek doğru değil.

Geçen sene Çoban mahlaslı bir birey bu çekirdekler yanık diye bi post atmıştı. Bilgisi yok fikri vardı. Firmayı savunayazdım, fotoğraf istedim ve karşılığında gene aynı çobandan densiz imalar aldım. Firmayı aşağılayacak boyutta argümanlar üretti. İnanılmaz sinirlendiğimi hatırlıyorum, bazen düşünüyorum sırf bunun için o forumda yazmayı bırakana kadar ağız dolusu küfürle banlansaydım keşke diye.

Sonra bilgisi yok fikri var bu konunun üzerinde olmaya devam etti. Çekirdeği künyesini doğru okumadan yorum yapıldı. EF2 nin indirimli hali bile diğerler kavurulardan pahalıymış diye. Şimdi beni bu forumu okur-geçer bi kahvesever olarak düşünün. Eğer o yazdığı cevapsız kalsaydı ''gerçek bilgi'' statüsüne girmezmiydi? Eğer bak fiyatlar bunlar hepsinden ucuza geliyor yazdığımda bile, aaa ben karıştırmışım dönüşünü alamıyorsunuz.

Sonra peşi sıra gerçek %30 indirimleri görmek istiyoruzcular çıktı.
Gaibden seslerle indirim oranları tahminleri geldi ve nerdeyse saygısızlık boyutunda sürdürülüyor.

Burada firma tarafından empati yapmaya çalışan yazarlar ''yanlış düşünüyorsunuz'' dediğinde ''ne o size bedava çekirdek mi veriyorlar'' diyecek kadar bayağılaşacak insanlarla karşılaştım.

Yalan yok, toksiklikten uzak kalmak için belkide son 3-4 aydır sadece şaka yapmaya-ti'ye almaya yazıyorum. Gene öyle devam edeceğim, hatta kendi küçük dünyamıza ne katabiliriz diye kafa patlatıyoruz. Kör tadımlar, ekipman incelemeleri yapmayı konuşuyoruz @Eluna Utku ile. Ekipman incelemesini yaptığımızda ''yahu ekipman dediğin sadece filtreyi tutmak için var amma tatava yapmışsınız'' diye yazacak güruhu bile bile yapmak istiyoruz bunu. 10kişiye birşeyler katmak, beraber beyin fırtınası yapmak 1 densiz yüzünden vazgeçeceğim anlamına gelmiyor hiçbir zaman. Belki kavurucularda böyle düşünüyor. 1 saygısızlık yüzünden 10 kişinin deneyimini elinden almak adaletli değil. Doğru değil. Ama o bir şaklabanada katlanması gerekmiyor. Bazen kendisi yazıyor bazende o firmaya, yaptığı işlere, piyasaya kattığı değere saygı duyan sen-ben söz hakkı alabiliyoruz. Bu da hiç bir zaman kraldan çok kralcı olduğumuz anlamına gelmiyor.

Son düzenleme:
Geri