O konuda ben maalesef bir şeyler söyleyebilirim malum enerji sektöründe kelebek kanat çırpsa pazarda fırtına kopuyor. İki gün önce gelen haberden yola çıkarsak temmuzda 1 MWh maliyetinin 3,2 ₺ gelmesi bekleniyor üstüne ÜFE'nin açıklanmasıyla asıl şenlik o zaman başlayacak. FED ve Avrupa Merkez Bankası'nın da faiz arttırma yönünde hareket ettiklerini göz önüne alırsak 20 ₺ önümüzdeki çeyrek için oldukça makul bir tahmin ancak "Lütuf edercesine" alıma katılma tavırları çok rahatsız edici oldu.Tam şu anda durup bir düşünelim; anketi bugün tekrar yapsak Null'un durumu ne olurdu? Yapalım diye demiyorum ama forumda bir algı oluştu, bu tüm Haziran ayına etki edecek bir durum haline gelmiş vaziyette...
Daha önce de dediğim gibi; ev tüketicisinin anketine ve hareketlerine göre bir fiyatlama yaptıklarını sanmıyorum; bir kaç haftalık bir döviz hareketinin Temmuz'da arşa çıkacağı yorumları var ve firma kendini bu hareketlerden korumak istemiş olabilir. Açıklamadan görülüyor ki avroyu 20 lira olarak hesaplıyorlar.
Geldiğimiz nokta maalesef çok sağlıklı değil; anket uygulayıcılar da firma tarafından bilgilendirilmemiş. Null yetkilileri forumu takip etseler de tepkilerin önemli kısmını önemsemiyorlar belli ki.
Bu ay ölü doğmuş vaziyette; tavsiyem her ne kadar ek bir emek gerektirse de Null'u da dışlamayan bir anket daha yapmak; olmadı 2. İle yola devam etmek şeklinde olacak.
Karar yüce moderasyonundur.![]()
Tahminde bir rötar var gibiO konuda ben maalesef bir şeyler söyleyebilirim malum enerji sektöründe kelebek kanat çırpsa pazarda fırtına kopuyor. İki gün önce gelen haberden yola çıkarsak temmuzda 1 MWh maliyetinin 3,2 ₺ gelmesi bekleniyor üstüne ÜFE'nin açıklanmasıyla asıl şenlik o zaman başlayacak. FED ve Avrupa Merkez Bankası'nın da faiz arttırma yönünde hareket ettiklerini göz önüne alırsak 20 ₺ önümüzdeki çeyrek için oldukça makul bir tahmin ancak "Lütuf edercesine" alıma katılma tavırları çok rahatsız edici oldu.
Enerji sektöründe çalışan bir mühendis olarak gönül rahatlığı içinde söyleyebilirim ki Nisan en geç Haziran başı 18'den Dolar 20'den Euro alanlar bile kar edecek.
Ne yalan söyleyeyim piyasadaki hiç kimse kuru baskılamak için 61 milyar dolar yakacaklarını hayal edemedi. Swift'de ₺ $ paritesi 25'di. Yazık bu insanlara...Tahminde bir rötar var gibi![]()
şakkadanak bi 10 milyar daha... bi şaşırırlar...Ne yalan söyleyeyim piyasadaki hiç kimse kuru baskılamak için 61 milyar dolar yakacaklarını hayal edemedi. Swift'de ₺ $ paritesi 25'di. Yazık bu insanlara...
Ben bildiğimi zannettiğim mühendisliği de finansal modellemeleri de sayelerinde unuttum. Nas Kapital'de aydınlanmalara doyamadıkşakkadanak bi 10 milyar daha... bi şaşırırlar...
2. olan cleancup ile görüşeceklermiş videoda bahsetti. @kahveanalistiSelamlar Sevgili Alım Ekibi,
Konu ekonomist düzeyinde ekonomi tartışma programına dönüştü lakin sizlerden herhangi bir dönüş olmadı.Konu sürece dair herkes bir açıklama bekliyor,bu kadar talep var iken bir açıklamada bulunmak gereklidir diye düşünüyorum.Konu taleplerimize dair yapmış olduğunuz değerlendirmenin sonucunu paylaşmanızı şahsım adına rica ederim.
Muhtemel clean cup gene katılmayabilir.Selamlar Sevgili Alım Ekibi,
Konu ekonomist düzeyinde ekonomi tartışma programına dönüştü lakin sizlerden herhangi bir dönüş olmadı.Konu sürece dair herkes bir açıklama bekliyor,bu kadar talep var iken bir açıklamada bulunmak gereklidir diye düşünüyorum.Konu taleplerimize dair yapmış olduğunuz değerlendirmenin sonucunu paylaşmanızı şahsım adına rica ederim.