• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç Haziran 2022 - Kahve Kulübü Toplu Tadım Etkinliği

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Konu başlığı "Kahve Kulübü Toplu Tadım Etkinliği" fakat bu ay kimse ağız tadıyla tadım deneyimlerini paylaşamayacak gibi görünüyor. Null lehine oy kullanmadım çünkü daha önce espresso harmanlarını denemiş ve beğenmemiştim. Kişisel görüşüm forum üyelerine ayıp edilmiştir. Şahsen bu saatten sonra ne Null'dan kahve alırım, ne de Null kahvelerini kullanan bir cafede oturur kahve içerim.

Tam şu anda durup bir düşünelim; anketi bugün tekrar yapsak Null'un durumu ne olurdu? Yapalım diye demiyorum ama forumda bir algı oluştu, bu tüm Haziran ayına etki edecek bir durum haline gelmiş vaziyette...
Daha önce de dediğim gibi; ev tüketicisinin anketine ve hareketlerine göre bir fiyatlama yaptıklarını sanmıyorum; bir kaç haftalık bir döviz hareketinin Temmuz'da arşa çıkacağı yorumları var ve firma kendini bu hareketlerden korumak istemiş olabilir. Açıklamadan görülüyor ki avroyu 20 lira olarak hesaplıyorlar.
Geldiğimiz nokta maalesef çok sağlıklı değil; anket uygulayıcılar da firma tarafından bilgilendirilmemiş. Null yetkilileri forumu takip etseler de tepkilerin önemli kısmını önemsemiyorlar belli ki.
Bu ay ölü doğmuş vaziyette; tavsiyem her ne kadar ek bir emek gerektirse de Null'u da dışlamayan bir anket daha yapmak; olmadı 2. İle yola devam etmek şeklinde olacak.
Karar yüce moderasyonundur. :)
O konuda ben maalesef bir şeyler söyleyebilirim malum enerji sektöründe kelebek kanat çırpsa pazarda fırtına kopuyor. İki gün önce gelen haberden yola çıkarsak temmuzda 1 MWh maliyetinin 3,2 ₺ gelmesi bekleniyor üstüne ÜFE'nin açıklanmasıyla asıl şenlik o zaman başlayacak. FED ve Avrupa Merkez Bankası'nın da faiz arttırma yönünde hareket ettiklerini göz önüne alırsak 20 ₺ önümüzdeki çeyrek için oldukça makul bir tahmin ancak "Lütuf edercesine" alıma katılma tavırları çok rahatsız edici oldu.

O konuda ben maalesef bir şeyler söyleyebilirim malum enerji sektöründe kelebek kanat çırpsa pazarda fırtına kopuyor. İki gün önce gelen haberden yola çıkarsak temmuzda 1 MWh maliyetinin 3,2 ₺ gelmesi bekleniyor üstüne ÜFE'nin açıklanmasıyla asıl şenlik o zaman başlayacak. FED ve Avrupa Merkez Bankası'nın da faiz arttırma yönünde hareket ettiklerini göz önüne alırsak 20 ₺ önümüzdeki çeyrek için oldukça makul bir tahmin ancak "Lütuf edercesine" alıma katılma tavırları çok rahatsız edici oldu.
Tahminde bir rötar var gibi :D
Enerji sektöründe çalışan bir mühendis olarak gönül rahatlığı içinde söyleyebilirim ki Nisan en geç Haziran başı 18'den Dolar 20'den Euro alanlar bile kar edecek.

Selamlar Sevgili Alım Ekibi,

Konu ekonomist düzeyinde ekonomi tartışma programına dönüştü lakin sizlerden herhangi bir dönüş olmadı.Konu sürece dair herkes bir açıklama bekliyor,bu kadar talep var iken bir açıklamada bulunmak gereklidir diye düşünüyorum.Konu taleplerimize dair yapmış olduğunuz değerlendirmenin sonucunu paylaşmanızı şahsım adına rica ederim.

Konu ekonomist düzeyinde ekonomi tartışma programına dönüştü lakin sizlerden herhangi bir dönüş olmadı.Konu sürece dair herkes bir açıklama bekliyor,bu kadar talep var iken bir açıklamada bulunmak gereklidir diye düşünüyorum.Konu taleplerimize dair yapmış olduğunuz değerlendirmenin sonucunu paylaşmanızı şahsım adına rica ederim.
2. olan cleancup ile görüşeceklermiş videoda bahsetti. @kahveanalisti

Muhtemel clean cup gene katılmayabilir.
3. sıradaki kavurucu kim bilmiyorum. Biraz bakındım ama bulamadım.

Parça parça yetişiyorum burayı yeni bitirdim, diğer başlıklara da bakacağım analiz yapmak için geç kalmış olabilirim. Yaz planlamaları yüzünden bilgisayar başında vakit geçirmiyorum. 2. Gelen firma ile muhtemelen görüşmeye başlamışlardır. Alım ekibi güzel çalışıyordur sadece bu ay şanssızlık ve ters köşe olmuşlar. Alım ekibine kızmayın onlar sonuçta ara buluculuk yapıyor. Null'un yaptığı minik kg satmak yerine (pahalılık kaynaklı), ben herkese indireyim demek istemiş ama bazı şeylerde fazla aşağıya inmiş gibi. İlerleyen dönemlerde muhtemelen başıma daha fazla gelicek olan bu durumlardan kaynaklı yapılabilecek temel adımlar şöyle olmalı, firmalardan gizlilik sözü alınmalı yada firma genele açmak gibi niyetim var der ise arka planda ikinci kazanan kavurucu ile iletişime geçilip FORUMA ÖZEL ALIM yapma niyetinde olduklarını iletirler böylelikle ileriki dönem de oluşabilcek sorunları ortadan kaldırmış oluruz :)

İkinci kavurucuya geçilmesi formun işleyişi açısından daha sağlıklı olur sanki bu saatten sonra. Zaten nulldan alacaklar için de bir dezavantaj barındırmıyor bu fikir.

Şartlara her baktığımda bu nasıl blr sözleşmedir diyorum. Toplu tadim bu değil ki indirimi 1 kg a kapatırlar null 100 grama kapatmış. Hiçbir şart göremiyorum ki müşteri lehine...

Null bize nasıl bakıyor anlamaya çalışıyorum.

Son düzenleme:
Gerçekten de indirim yapıyorlarmış :rolleyes:
Bu nasıl toplu alıma katılmak anlamam, Türkan Şoray kanunları gibi
Onu alırsın, bunu alamazsın
Girme kardeşim o zaman
Vaktimizi de seçmek için boşa harcatma !!!

Ekli dosyalar

• Ekran Resmi 2022-06-02 14.42.55.png
    Ekran Resmi 2022-06-02 14.42.55.png
    423.2 KB · Görüntüleme: 224
Null ile daha önce yaptığımız organizasyonlar kulübe özel gerçekleşmişti. Hatta indirim kodlarının dışarıya çıkmaması konusunda anlaşmıştık. Null tarafı Kahve Kulübü organizasyonları konusunda oldukça deneyimli. Kendi sitelerinde afişe edilerek duyurulmasından sonra neden böyle yaptıkları konusunda bir fikrim oluşmuştu. Bugün öğrendiğim bilgi haklı olduğum kanıtlanmış oldu. Bu durumda iki açıdan bakacak olursak firma genel bir indirim yapmak isteyebilir kendi kararıdır saygı duymak gerekir. Ama karşınızda sizinle konuşan bir organizasyon ekibi varsa onlar ile bunu paylaşmanız gerekir. Belki sizin bu kararınızı onlar kabul etmeyecek belki farklı bir yol izlenecek vs..

Kişisel görüşüm olarak Null'un Kahve Kulübü'ne yaptığı davranış hatalıdır. Kulüpten ve organizasyonu üstlenen arkadaşlar özür dilemeleri veya bir açıklama yapmaları gerekir.

Sonuç olarak her toplu alımdan bir şeyler öğreniyoruz :). Bu toplu alımdan sonraki alımlar için bu deneyimle hareket edeceğiz.

Ekleme: Kulübü benimseyen yapılan hatalı davranış karşısında tutum alan tüm Kahve Kulübü üyelerine çok teşekkür ederim.

Ekleme 2: Alım ekibine sevgili @kahveanalisti ve @Kahveciningalaksirehberi özellikle Yüksek Lisans yoğunluğu arasında alıma vakit ayırdığı için @mtgg Türker'e çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Her organizasyon da olduğu gibi çeşitli sorunlar olabilir.Ama bu 2 günlük süreye dönüp baktığımda verilen tepkiler, bu tepkilere karşı yapılan alternatif alım istekleri ,yapıcı eleştriler (yazmak için yazanlar dışında ) gönüllü olarak nitelikli kahveye ulaşmamız için uğraşan arkadaşlarımızın ve kahve hobisi çatısı altında bu formun bir parçası olan arkadaşlar ile bir arada olmaktan cidden daha çok mutlu oldum. Verdiğiniz emeklere teşekkür ediyorum. İyi ki bu forumu tanımışım.

Null'un yaptığı hata yüzünden birbirimizi kırmaya gerek yok. Alım ekibine verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ediyorum. Umarım güzel bir sonuç ile haziran ayı alımını gerçekleştiririz 🙂

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri