• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Günün Türk Kahvesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mySİZ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gayrınizami yaptığım ilk Türk Kahvesi denemelerimde hep köpük alırdım,şimdi alamaz oldum.

İlk başlardaki yoğun acılık sonralarda azaldı. Vallahi de billahi de Worka'ya benzettim. Acılığı yoğun olmasa güzel olurdu belki. Öğütümüm kalın mı,ince mi kalıyor anlamadım,ki daha inceye gitmek istemiyorum. İşkence gibi,çok uzun sürüyor,hatta son 1 gram kadar kaldığında boş dönmeye başlıyor,9'dan 11'e atlıyorum.

Böylece Geisha tadan en genç insanlardan biri olmuş oldum,her ne kadar hakkını veremesem de :)

Ekli dosyayı görüntüle 6172
Kolay gelsin kitap sanırsam çap vaf tyt kimya

Kavurucu: Null Coffee
Çekirdek: Etiyopya, Worka Anaerobic
Bölge: Yirgacheffe
İşlem: Doğal
Öğütüm: Comandante 12 çentik
Su: iyileştirilmiş Pınar Madran (60ppm)
Oran: 1/10
Su başlangıç derecesi: 75
Süre: 1.40
Ekipman: Soy C1G Pro, Rekrow mini ocak

Meşhur Worka... Toplu alımın gözdesi oldu. Toplu alıma katılmamıştım ancak övgüler peş peşe gelince almadan edemedim.
Evet, hakikaten denildiği kadar varmış, son zamanlarda yerli kavuruculardan içtiğim en iyi çekirdeklerden biri. Türk kahvesine bittabii ki daha fazla yakışan bir çekirdek. Neden mi? V60 ile alamadığınız notaları daha belirgin sunuyor evet, ancak bence daha önemlisi kadifemsi, kremamsı akışkanlık... Bunu V60 ile elde etmek zor.
Her nefeste bir yudum alarak saniyeler içinde bitirdim. Başka da bir şey demiyorum :)

Not: Çok önemli içeriğe sahip bir kitabı da (Sezai Ozan Zeybek çevirisiyle) meraklılar için paylaşayım Türk kahvesi vesilesiyle:
Geçmişi Susturmak - Tarihin Üretilmesi ve İktidar-, Michel-Rolph Trouillot, İthaki Yay.

Ekli dosyalar

• DSC_0187K.jpg
    DSC_0187K.jpg
    106.6 KB · Görüntüleme: 94
Akşam Workası

Kavurucu: Null Coffee
Çekirdek: Etiyopya, Worka Anaerobic
İşlem: Doğal
Öğütüm: Timemore G1 10 Click
Su: Bozdoğan Madran
Oran: 15 e 150
Su başlangıç derecesi: 70
Süre: 2.20
Ekipman: Toker C3

Bu çekirdeğe Türk Kahvesi aşırı yakışıyor adeta bir çilek suyu Tropikal meyvelerin olduğu bir kahve deneyimi yaşatıyor size.V60 demlemede Türk kahvesindeki kadar güzel olmuyor :D Sanırım bu kahveye en çok yakışan yöntem.

Ekli dosyalar

• 20201125_220843.jpg
    20201125_220843.jpg
    125 KB · Görüntüleme: 40
Son düzenleme:
Kavurucu: Kahve Fabrikası
Çekirdek: Kolombiya , Resguardo Inga Aponte
Bölge: Narino
Varyate: Caturra
İşlem: Honey Process , Espresso Roast
Öğütüm: Molent G50 5 Click
Su: Evde şebekeye bağlı su arıtma sistemi
Su başlangıç derecesi: Oda sıcaklığı
Ekipman: Profilo PKM3009

Öncelikle limoni tadlar baskın olmak üzere kompleks ve güzel bir asidite vardı benim çok hoşuma gitti after taste olarak limon iyice kendini belli ediyor . Bir kahvede hiç bu kadar susadığımı hatırlamıyorum 😋 ve ayrıca makinenin performansından memnunum hiç acı tat yok evde bakır cezve var ama kalayı gitmiş ve bazı bölgeler aşınmış gibi o yüzden pek güvenemedim belki güzel bir bakır cezve ile çok güzel olabilir bilemiyorum .Snapchat-1863649780.jpg

Çekirdek: Kolombiya , Finca Las Mercedes
Bölge: Antioquia
Varyate: Caturra , Castillo
İşlem: Washed Process , Espresso Roast
Öğütüm: Molent G50 4 Click
Su: Evde şebekeye bağlı su arıtma sistemi
Su başlangıç derecesi: Oda sıcaklığı
Ekipman: Profilo PKM3009
Normalde yapay çilek tadından nefret eden bir insanım ama ilginç şekilde bu kahveden aldığım çilek tadı hoşuma gitti , soğudukça floral bir asidite geliyor benim damağım daha bunu ayıracak kadar tecrübeli değil ama sanki çok güzel bir çicek özü tadına benzettim bir de gariptir ki latte içiyormuş gibi geldi en sonda ve after taste olarak ise limon tadı etkiliyor sanki limonlu şeker yemişsinizde ağzınızda bıraktığı mayhoşluk gibi ama nedense 1 click daha ince öğütmeme rağmen biraz under extract olmuş gibi

Ekli dosyalar

• Snapchat-1151385924.jpg
    Snapchat-1151385924.jpg
    84.2 KB · Görüntüleme: 39
Bugün Türk kahvesi tarihinde çok özel bir demleme yaptım. 13gr Etiyopya Worka'yı Korkmaz markalı Elektrikli cezveye koydum. Kahve köpüğü oluştu kabarmaya az kalmıştı ki cezve benden bu kadar sonrasını ocakta devam edeceksiniz dedi :D Hemen cezveye aktarıp ocakta tamamladım demlemeyi :) kahve worka olunca kötü olmadı güzeldi ama tabi önceki yaptıklarım gibi değildi :)

Çekirdek: El Salvador Finca La Providenzia
İşlem: Naturel
Oran: 15 e 150
Su başlangıç derecesi: 70
Süre: 2.10

Tadım Notları: Sıcakken Yoğun bir kırmızı elma soğudukça Vanilya ve arka plandan gelen kırmızı meyveler adeta bir şölen yaratıyor.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2020-12-04 at 22.39.41.jpeg
    WhatsApp Image 2020-12-04 at 22.39.41.jpeg
    126.4 KB · Görüntüleme: 66
Günün önemine binaen yeni cezvemle bir deneme yaptım.
7,5gr Null Worka
70gr Buzdağı su
70 derece başlangıç
Süre 2dk civarı
Comandante 11klik
Cezve Specific Coffee CU-P

Neredeyse hepimizin tanıdığı bir çekirdek. V60 ve espresso olarak çok sık demlemeler yapıyorum ancak ilk defa TK olarak denedim. Demlemedeki acemiliğime rağmen diğerlerini aratmayacak kadar lezzetliydi, üşenmesem bir daha demleyecektim. Tecrübe zaafiyetim olduğu için cezve hakkında çok fazla yorum yapmak istemiyorum ama hakikatten malzeme kalitesi ve estetiğiyle beni TK konusunda daha fazla demleme yapmaya teşvik ettiğini söylemeliyim. Teşekkürler @specific.coffee

Ekli dosyalar

• 45D6209E-595E-41F3-BE5A-A6F271481BC2.jpeg
    45D6209E-595E-41F3-BE5A-A6F271481BC2.jpeg
    43.2 KB · Görüntüleme: 72
Dünya Türk Kahvesi Günü şerefine stoktan çıkardım ;) eski mahsul bile olsa bukeron. 8 grama 70 ml sıcak su (60-70 derece), 1.40 demleme süresi, cezve soy c2g (taklitlerinden sakınınız ;) ) tadı mı nasıl? bıraktığım gibi duruyor mübarek, iyi ki böyle güzel bir demleme yöntemimiz var, hayat ne güzel di mi 🥰😍🤣🤣

Ekli dosyalar

• buke.jpg
    buke.jpg
    81.2 KB · Görüntüleme: 56
Dünya Türk kahvesi Gününde Tabi ki de Türk Kahvesi yapmadan olmaz :)

Kavurucu: Probadorcolectiva
Çekirdek: Etiyopya Arsosala
İşlem: Naturel
Oran: 13 e 130
Su başlangıç derecesi: 68
Süre: 2.00

Tadım Notları: Kırmızı Meyveler şöleni Tatlı çok hoş bir kahve. Dünya Türk Kahvesi Gününüzü kutlarım :)

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2020-12-05 at 13.57.45.jpeg
    WhatsApp Image 2020-12-05 at 13.57.45.jpeg
    69 KB · Görüntüleme: 42
  • WhatsApp Image 2020-12-05 at 13.48.53.jpeg
    WhatsApp Image 2020-12-05 at 13.48.53.jpeg
    84.9 KB · Görüntüleme: 40
Kavurucu: Celsius coffee
Çekirdek: El Salvador apaneca
Su: arıtıcı
Oran: 1/10
Su başlangıç derecesi: 40
Süre: 2.20
Ekipman: soy C3
Kavurucu tadım notu; çikolata kavrulmuş badem , gövdeli.
Orta kavrum
Tadım Notları: çikolata ve hafif bir şekerli tad. Gövdeli yumuşak icimli.

herhangi bir çekirdekle türk kahvesi demlemeyi ve denemeyi seviyorum. fakat alışagelmiş olan 'tat' için hangi çekirdeği önerirsiniz

herhangi bir çekirdekle türk kahvesi demlemeyi ve denemeyi seviyorum. fakat alışagelmiş olan 'tat' için hangi çekirdeği önerirsiniz
Asiditesi düşük kakao ve çikolata notalarına sahip brezilya ve Güney Amerika çekirdeklerine bakabilirsiniz.

Kronotrop Ruanda Huye Mountain
Arzum Okka
7 gram Comandante 6 klik
En büyük bardak ayarında

Hayatımda yaptığım en lezzetli tembel işlerinden birisiydi :D

Kuru üzümsü ve dutumsu tatlar vardı. Sitrik asidite sevmeyenlere farklı bir Türk Kahvesi olarak kesinlikle tavsiye ederim. Gayet keyifli...

Geri